Фермер пребил пастир заради 2 овце, след 2 дни го закарал в болница, но мъжът умрял

https://www.24chasa.bg/novini/article/7946440 Фермер пребил пастир заради 2 овце, след 2 дни го закарал в болница, но мъжът умрял Фермер пребил пастир заради 2 овце, след 2 дни го закарал в болница, но мъжът умрял www.24chasa.bg
Фермерът Ивелин Андонов получи 15 г. от окръжния съд в Пловдив за убийството.

Овчарят Георги издъхнал два часа след като го приели в асеновградската лечебница от тежките си травми

15 г. затвор присъди окръжният съд на побойника

15 г. затвор - това наказание определи преди дни Пловдивският окръжен съд за фермера Ивелин Андонов. Той бе признат за виновен в умишлено убийство, извършено по особен жесток и мъчителен начин. По искане на прокурор Галина Андреева-Минчева паричната му гаранция от 5000 лв. бе изменена в задържане под стража. От залата той бе изведен с белезници и в момента е в ареста.

“Невинен съм за смъртта на пастира Георги Михайлов. Вярно е, че му ударих два шамара и ритник в седалището, но не съм го пребивал до смърт”, бяха последните думи на Андонов.

Защитникът му - адвокат Красимир Елдъров, заяви пред “24 часа”, че вече е обжалвал и наказанието, и наложената мярка за неотклонение. Той е категоричен, че няма доказателства повереникът му да е нанесъл такъв побой на овчаря, от който да е починал. Тезата му е, че от 30 март 2017 г., когато е станал инцидентът, до 1 април същата година Михайлов е бил сам във фермата. 

“През този промеждутък от време всичко може да се е случило - да е бил бутнат от животно или пък да е паднал и да се е самонаранил. Възможно е да е пил, има данни, че е злоупотребявал с алкохол”, посочва адвокат Елдъров.

Единственият свидетел на насилието е бил зетят на обвиняемия Хюсеин Акча. Първоначално той признава пред разследващите, че овчарят е бит жестоко от Андонов. Впоследствие обаче променя показанията си и твърди, че Ивелин е ударил само два шамара и ритник на пострадалия.

ГАЛИНА АНДРЕЕВА-МИНЧЕВА
ГАЛИНА АНДРЕЕВА-МИНЧЕВА

Съвсем друга фактическа обстановка се описва в обвинителния акт.

Престъплението

е извършено

в двора на

фермата,

която се намира край асеновградското село Козаново. 59-годишният Георги Михайлов бил нает от Ивелин Андонов и зет му Хюсеин Акча да се грижи за 154 техни овце. Срещу труда си получавал подслон и храна.

Андонов не бил доволен от работника си, правел му непрекъснато забележки, ругаел го и го биел. Най-често с дървена пръчка.

Във фаталния ден - 30 март 2017 г., фермерът и пастирът тръгнали с овцете на паша. Андонов повел 50 бременни животни на отделна поляна, за да не се смесват с останалите. Михайлов трябвало да наглежда пък 150 овце. Той обаче не успял да ги опази и двете стада се събрали.

Работодателят се ядосал, поръчал на пастира да поеме всички и се прибрал в стопанството. По обяд се върнал на пасището и забелязал, че част от овцете липсват. Обадил се на Акча и го повикал да помага, за да ги намерят.

“Георги беше заспал на поляната, до него имаше бутилка, сигурно пак се е напил”, казал Андонов на зет си. За около час успели да открият загубените животни и ги подкарали към фермата. Там започнали да ги броят и установили, че две бременни са изчезнали.

Ивелин побеснял и се нахвърлил върху пастира. Крещял му, че загубените овце стрували 2000 лева. Според прокуратурата фермерът е

нанесъл побой

на Михайлов с

ръце, крака и

пластмасова

кофа

Ударите са били по цялото тяло. Работникът паднал на земята и си ударил главата в поилка за животни, а Андонов продължил да го рита в гърдите и задните части.

По едно време спрял и отишъл да се преоблече. Овчарят останал да лежи безпомощно на земята. Обвиняемият се върнал и отново започнал да го рита, където свари. Зет му Акча се изплашил, че ще убие пастира, и прекратил насилието.

С големи усилия битият успял да стигне до стаята си. Акча и Андонов го оставили сам и се прибрали. На следващия ден - 31 март, фермерът казал на приятелката си, с която живеел на семейни начала, че не е добре и няма да ходи в обора.

През цялото време бил напрегнат и притеснен, затова се обадил на Акча и му поръчал да прескочи до Козаново, за да види дали Георги е жив. Казал му да не се извеждат животните, тъй като най-вероятно пастирът няма да може да ходи.

Зет му изпълнил молбата и отишъл във фермата. Няколко пъти оттам позвънил на Андонов, за да го информира за работника.

“Георги се влошава. Оплаква се, че го болят ребрата от двете страни и не е в състояние да се движи”, съобщил Акча на зет си. Въпреки това не повикал лекар.

Около 17 ч си тръгнал. На 1 април Ивелин Андонов отишъл до стопанството сам, тъй като зет му имал други ангажименти. Намерил овчаря в тежко състояние, но вместо да се обади на Бърза помощ, повикал Акча. Когато пристигнал, той видял, че пастирът е в безсъзнание.

Двамата мъже започнали да разтърсват Георги и да го поливат с вода, за да се свести. После го преоблекли и Акча го натоварил на колата си, за да го закара до асеновградската болница. Андонов не пожелал да ги придружи.

“Намерих сутринта овчаря паднал върху поилката за овцете”, казал Акча на лекарите. Те били изненадани, че пациентът е мокър, бос, ръцете му били вързани със сезал на гърдите.

В съдебно заседание впоследствие Акча обяснил, че го е увил така, за да не се получат допълнителни травми при транспортирането с двуместния му автомобил.

Самият Георги

бил в съзнание

при приемането

му в болницата,

но не говорел. На въпросите на медиците първоначално отговарял само с “да” и “не”, а след това само с кимане.

Сложили го на кушетка, за да му направят електрокардиограма и тогава пастирът започнал да стене. Лекарите видели травма на гърдите и му назначили скенер и рентген.

Един от докторите се обадил в полицията, тъй като версията на Акча, че човекът се е самонаранил, му се видяла съмнителна. Докато медикът разговарял с районното управление в Асеновград, Михайлов колабирал.

Лекарите започнали да му правят сърдечен масаж, но не успели да го върнат към живот. Издъхнал 2 часа, след като бил докаран в болницата. Според аутопсията той е починал вследствие на тежка гръдна травма. Имал е

множество

охлузвания,

счупване на

7 ребра и на

подезичната

кост,

както и мозъчен и белодробен оток.

В продължение на 48 часа, колкото е живял след побоя, е изпитвал страшни болки.

59-годишната жертва оставя 3 деца, две от които са малолетни. Съдът постанови Ивелин Андонов да им плати общо 300 хил. лева. Първоначалният иск на близките е бил за 640 хил.

“Няма да обжалваме наказанието, защото е справедливо. Синът на Георги не възнамерява да иска и по-високо обезщетение”, коментира адвокат Константин Давчев.

Той добави, че 30-годишният син на пастира трудно понася загубата. Бил е близък с баща си, обаждал му се е, виждали са се. Михайлов-младши пътувал често зад граница.

Другите две деца са от втората жена на овчаря, с която нямал брак. На делото техните интереси защитава друг адвокат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Снимки: БСП

Паргов: Хората във Волуяк искат нормални условия за живот, протестът им е справедлив

Близостта и свързаността на Перник със София налагат Столична община да прояви солидарност и да помогне за решаване на проблема с водата, смята лидерът на БСП - София Хората във Волуяк искат само нормални условия за живот, протестът им е напълно справедлив. Това каза лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян

Кръстина Таскова СНИМКА: Архив

В сряда става ясно дали "Воля" ще подкрепи вота на недоверие

Партия "Воля" ще излезе в сряда с окончателно решение дали ще подкрепи вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП в понеделник. Това съобщи пред БНР Кръстина Таскова, зам.-председател на "Воля". „Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството

Само за нощ в Пловдивско арестуваха 10 пияни и 5-има дрогирани шофьори

Само за нощ в Пловдивско арестуваха 10 пияни и 5-има дрогирани шофьори

19 бързи производства са образувани срещу пияни и дрогирани шофьори след нощна операция на полицията в Пловдивска област, съобщиха от прокуратурата. Във връзка със зачестилите случаи на катастрофи от шофиране в нетрезво състояние и употреба на наркотици със заповед на окръжния прокурор Румен Попов е била предприета акцията на 18-и срещу 19-и

Корнелия Нинова Снимка: БСП

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии

БСП разширява консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии, обявиха от партията. В понеделник /20.01.2020г./, в 11.00 часа, в Народното събрание ще се проведе среща с АБВ, а в 13.00ч. с Движение 21. Очаква се отговор от Демократична България, които също са поканени. В 14.00ч вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на

Така наречената Царска кобра Снимка: coonwood.ru

Мъж гледа опасни змии, съседите му вдигнаха на крак екоинспекторите

Асеновградчанин отглеждал три опасни и много отровни змии в дома си и притеснил комшиите, които подали сигнал за незаконно притежание на отровни змии в Регионалната екоинспекция в Пловдив. При проверка на място екоинспекторите установили, че въпросният човек си има вкъщи две коралови кобри и една пустинна рогата усойница

Българинът извадил мачете и започнал да го размахва наоколо. Кадър и видео CNN Turk

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин беше проблемен затворник (Видео)

Застреляният в Истанбул българин - Милен Бахчеванов, на 32 г., е имал криминални прояви в миналото и е добре познат на Росен Желязков, който е бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., след това шеф на затворите у нас, а сега – адвокат. Желязков е разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Екатерина Захариева Снимка: МВнР

Захариева участва в среща на Международния алианс за Холокоста

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи българската делегация по време на първата Министерска среща на държавите-членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) в Брюксел днес. Домакини на събитието са МАВХ и правителството на Люксембург, съобщиха от МВнР

Снимка: Гугъл стрийт вю

Виж ограниченията по пътищата по области

Ситуационнят център на Агенция „Пътна инфраструктура” даде информация за състоянието на републиканските пътища към 05:30 ч. на 19.01.2020 г. І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -10° до +5°С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в областите Варна, Добрич, Смолян и Шумен

Кадър: Нова тв

Българинът с мачете в Истанбул бил със силно психично разстройство или на опиати (Видео)

Българинът, който нападна хора в ресторант в Истанбул, по всяка вероятност е бил със силно психично разстройство или под въздействието на силни опиати. Това коментира пред Нова тв генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов. Припомняме, нашенецът беше застрелян от турската полиция в петък вечерта

Днес почитаме Св. преп. Макарий Египетски

Днес почитаме Св. преп. Макарий Египетски

Преп. Макарий Египетски. Св. Марк, еп. Ефески Св. преп. Макарий Египетски е родом от Горни Египет и е съвременник и ученик на св. Атанасий Велики. Подвизавал се в пост и молитва и просиял в святост, като вършил чудеса. Починал в мир през 390 година на 97-годишна възраст. Св. Марк Ефески е един от най-големите отци и учители на църквата

Полицаи вероятно ще поемат охраната на политици.

Полицаи вместо НСО да пазят политиците

Предлагат го депутати от ГЕРБ с промени в Закона за МВР МВР “да осъществява охрана на служителите в органите на властта при наличието на конкретна застрашеност във връзка с осъществяване на функциите им”. Такава поправка са внесли шестима депутати от ГЕРБ начело с бившия вътрешен министър Валентин Радев

Премиерът Бойко Борисов, кметовете на София и Перник и част от министрите обсъждат решението на водната криза.

Перник ще пие вода от язовир "Белмекен" (Видео, обзор)

Премиерът: Започвайте  Ще мине през софийската водопреносна мрежа срещу заплащане Това няма да се отрази на столицата Водата за перничани няма да поскъпва До 45 дни Перник ще получи вода от водосбора на Белмекен, през яз. “Бели Искър.” Тя ще достигне до миньорския град през столичната преносна мрежа

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber