Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха

https://www.24chasa.bg/novini/article/7934451 Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха www.24chasa.bg
Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – 
трамплин към успеха

Студентите се подготвят да намират високоефективни бизнес решения на оперативно и на стратегическо ниво

Едно от водещите бизнес училища в света - SDA Bocconi, в партньорство с Американския университет в България за трета поредна година предлага магистърска програма в София. Завършилите я получават паралелно две дипломи - от SDA Bocconi и от АУБ, които са признати и в Европа, и в САЩ.

Топ професионалисти от България и региона вече избраха магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, генерален директор на CCC Shoes за България: „В кариерния път, по който съм се насочил, е почти задължително човек да притежава диплома подобна на тази, която ще се издаде съвместно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, поради които избрах програмата, са много високият рейтинг на двата университета и това, че комбинация като тази програма няма почти никъде в света.

За Светослава Станкова от „Астра Биоплант това е сбъдната мечта: „Цялото преживяване е едновременно много вълнуващо и голямо предизвикателство. Преподавателите са на изключително високо ниво, комуникативни, достъпни. Практиката, заедно със знанията, които получавам в програмата, биха помогнали за страхотно личностно и професионално развитие, особено когато говорим за една жена в съвременния свят.

Финансистът Адриян Стаменов разказва за своите впечатления: „Програмата наистина е на най-високо ниво. Лекторите, които идват при нас, са добре познати в Италия и в Европа големи професионалисти. Най-полезното за мен е, че обучението е с практическа насоченост, защото ни преподават хора, които имат опит и дават примери с реални бизнес казуси.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти се провежда в Центъра за образование и култура „Илиев на АУБ в Студентски град.

Програмата на италианското топ бизнес училище у нас привлича студенти от цяла Източна Европа с добре структуриран подбор на курсове, специално адаптиран към пазарите в региона.

Участниците в нея получават знания от преподаватели-експерти на SDA Bocconi и АУБ. Обучението е на английски език и се състои от 16 модула, като интерактивните курсове целят да свържат теорията с практиката. Програмата предоставя знания, които разглеждат финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти в тяхната взаимосвързаност и комплексност.

Студентите се подготвят да намират високоефективни решения за модерните предизвикателства във финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти, както на оперативно, така и на стратегическо ниво.

Магистърската програма се фокусира на ефикасно съчетание между теоретична подготовка и практически умения, критично и аналитично мислене, капацитет за разрешаване на проблеми. Местата за бъдещите магистри са ограничени, като инвестициятата в обучението се възвръща многократно, тъй като практически няма еквивалент в Източна Европа. Същевременно курсовете наблягат на ключови елементи в корпоративната култура като деликатно съчетание между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности и единност.

Мениджърите, които завършат магистратурата, ще имат нивото на образование на именити възпитаници на SDA Bocconi като бившия италиански премиер Марио Монти, председателя на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианския композитор Джакомо Манцони, главния изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао, Марко Патуано, CEO на групата Benetton.

Футболната легенда Кларънс Зеедорф, който също има магистърска степен от SDA Bocconi, дойде лично в София, за да сподели своя опит. Холандецът, който управлява успешно собствен бизнес, говори шест езика и често е наричан Професора заради високия си интелект, каза тогава: „Наученото в „Бокони” отвори пред мен изцяло нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света”.

За „Бокони“ (SDA Bocconi)

Мисията на „Бокони“ е да допринася за развитието на личности и организации чрез създаването и разпространението на иновативно управленско познание.

SDA Bocconi е училище по мениджмънт, базирано в Милано, което развива и споделя знание от 1971 г. насам. Визията на висшето училище да променя живота към по-добро чрез знание и въображение е основополагаща за програмите, които се предлагат: отворени и специализирани обучения за ръководни кадри, МВА и магистърски програми, приложни изследвания, които да помагат на личности, компании, институции и икономически системи в процес на пазарна глобализация и бизнес развитие.

За Американския университет в България (АУБ)

Мисията на университета е да обучава студенти с изключителен потенциал в една общност, чиито ценности са: най-високо академично ниво, национално и етническо разнообразие и взаимно уважение, както и да ги подготви за демократично и етично лидерство, за да служат на своя регион и на света.

АУБ е създаден през 1991 г. с цел да образова граждани, способни да посрещнат предизвикателствата на прехода в Югоизточна Европа и да изградят общества, формирани върху принципите за демокрация, частна стопанска инициатива, гражданска отговорност и толерантност към различните култури.

АУБ е акредитиран в САЩ и в България и предлага образование в американския стил, известен като liberal arts. В университета се обучават около 1000 студенти от над 40 страни, които получават знания от топ преподаватели от цял свят.

АУБ заема водещи рейтингови позиции по успех на възпитаниците си, като 99,8% от завършилите студенти започват работа по специалността си или продължават обучението си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Заместник-директорката Полина Ангелова показва мултимедия в кабинет по биология.

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Единайсетокласници доказаха с пътна карта, че се справят в криза по-ефективно от възрастни

- В 30-о училище всяка класна стая е дигитална - Без хартиен дневник са трета година Една необичайна пътна карта на мерките срещу COVID-19 бе подредена от единадесетокласници в 30-о средно училище “Братя Миладинови” в София. Два месеца момичетата и момчетата, разпределени в екипи, разработват мерки и стратегии как да се справят всички в тази

Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва изключително успешна кандидатстудентска кампания

Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва изключително успешна кандидатстудентска кампания

Зрелостници от цялата страна избират да следват във ВУСИ Интересът към Висшето училище по сигурност и икономика е огромен и стотици кандидат-студенти от цялата страна вече се записаха в избраната от тях специалност. Кандидатстудентската кампания във ВУСИ продължава и желаещите да следват в един от университетите в Топ 6 по сигурност в страната все

Владимир Колев: Винаги се стремим да бъдем сигурен партньор на учителите и училищата

Владимир Колев: Винаги се стремим да бъдем сигурен партньор на учителите и училищата

Издателство Клет стартира нов сайт за колективни поръчки на учебни материали Владимир Колев е издател с над 20-годишен опит, юрист по образование. От 2004 г. е управител на Клет България - водещо образователно издателство, под чиято шапка са брандовете "Булвест 2000”, “Анубис”, Klett, PONS. Компанията е представител за България на Cambridge

Подкрепата за образованието и младите хора е израз на социалната отговорност на Lidl

Подкрепата за образованието и младите хора е израз на социалната отговорност на Lidl

Интересът към дуалното обучение в България устойчиво расте през последните години, сподели Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси" в Лидл България - Г-жо Шопова, поводът за разговора са първите ученици, завършили дуалната форма на обучение и избрали Lidl за своята практика. Можете ли да ни разкажете малко повече за тази форма на обучение

Ученик без съвременна IT техника вече е мисия невъзможна

Ученик без съвременна IT техника вече е мисия невъзможна

Лаптоп и бърз интернет са само базовите изисквания, за успешно дистанционно обучение Обучението в училище отдавна е невъзможно без съвременна IT и телекомуникационна техника. Или най-малкото децата ще са много ограбени, ако им се налага да ползват само хартия и черна дъска, на която се пише с тебешир

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата „Образование за всяко дете“

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата „Образование за всяко дете“

От 10 септември до 14 октомври касите във всички 43 супермаркета на веригата ще бъдат отворени за дарения от 1 лев или по-голяма сума. Средствата са за първата приобщаваща дигитална образователна платформа у нас за децата със специални потребности, техните родители и учители Обща кампания в подкрепа на каузата "Образование за всяко дете" започват

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Образование

Сградата на УНСС

90% от студентите искат присъствено обучение

Учебната година в УНСС започва на 14 септември. За по-големите потоци се въвежда хибридно обучение - една седмица ще учат студенти с четни факултетни номера, другата с нечетни - присъствено. "А пък останалите, които не трябва да бъдат в университета, за да намалим бройката на хората, които присъстват, ще наблюдават лекциите онлайн

ЧЕЗ отново търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

ЧЕЗ отново търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

Помощта се предоставя в сътрудничество с фондация „Сирак“ ЧЕЗ отново търси най-успешните ученици, на които един или и двамата родители са починали, за да им предостави възможност да получат социална стипендия. Преди година дружеството се включи като дарител към програмата „Нашето бъдеще“ на фондация „Сирак“

Бистра Баирова показва камери, с помощта на които обучение може да се проведе едновременно в две класни стаи.

Директно от Китай настройват 2 интерактивни дъски в софийско училище

l С камерите към тях един учител може да провежда урок в две класни стаи в 20-о ОУ l Заради техниката децата не носят тежки раници Проектът “ Образование 4.0” на вестник “24 часа” и VIVACOM, който стартира през 2018 г., изведе темата за трансформацията на класната стая в синхрон с революцията в дигиталните технологии

Искра Георгиева е учител по информационни технологии от Първо средно училище “Пенчо Славейков”, София. От 20 години преподава на своите ученици най-важния урок - да вярват в своите способности.

Искра Георгиева: Математиката като универсален език е още едно безценно знание

"Учителите на България" - инициатива на издателство Клет България Всеки човек пази топъл спомен за любимия учител, за училището, за приятелствата и предизвикателствата, които са го изградили като личност. Фигурата на учителя днес свързваме не само с просветителска роля и съхраняване на българската духовност

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ празнува 60-годишнина

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ празнува 60-годишнина

Една от емблемите на Пловдив – Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, е най-голямото висше училище в Южна България и второ по значимост в страната след Софийския университет. Официалната акредитация на университета позволява провеждането на обучение във всички образователни степени – „Специалист”, „Бакалавър”, „Магистър” и „Доктор”

8661 зрелостници са подали заявление да се явят на матури през август

8661 зрелостници са подали заявление да се явят на матури през август

8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в държавните зрелостни изпити през август 2020 г. Желаещите да се явят на задължителната матура по български език и литература са 5466. Изпитът започва днес от 8,00 часа. Изпитният вариант за него беше изтеглен в МОН от журналиста от в. „Аз Буки“ Стоян Стоянов

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber