Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха

https://www.24chasa.bg/novini/article/7934451 Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха www.24chasa.bg
Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – 
трамплин към успеха

Студентите се подготвят да намират високоефективни бизнес решения на оперативно и на стратегическо ниво

Едно от водещите бизнес училища в света - SDA Bocconi, в партньорство с Американския университет в България за трета поредна година предлага магистърска програма в София. Завършилите я получават паралелно две дипломи - от SDA Bocconi и от АУБ, които са признати и в Европа, и в САЩ.

Топ професионалисти от България и региона вече избраха магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, генерален директор на CCC Shoes за България: „В кариерния път, по който съм се насочил, е почти задължително човек да притежава диплома подобна на тази, която ще се издаде съвместно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, поради които избрах програмата, са много високият рейтинг на двата университета и това, че комбинация като тази програма няма почти никъде в света.

За Светослава Станкова от „Астра Биоплант това е сбъдната мечта: „Цялото преживяване е едновременно много вълнуващо и голямо предизвикателство. Преподавателите са на изключително високо ниво, комуникативни, достъпни. Практиката, заедно със знанията, които получавам в програмата, биха помогнали за страхотно личностно и професионално развитие, особено когато говорим за една жена в съвременния свят.

Финансистът Адриян Стаменов разказва за своите впечатления: „Програмата наистина е на най-високо ниво. Лекторите, които идват при нас, са добре познати в Италия и в Европа големи професионалисти. Най-полезното за мен е, че обучението е с практическа насоченост, защото ни преподават хора, които имат опит и дават примери с реални бизнес казуси.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти се провежда в Центъра за образование и култура „Илиев на АУБ в Студентски град.

Програмата на италианското топ бизнес училище у нас привлича студенти от цяла Източна Европа с добре структуриран подбор на курсове, специално адаптиран към пазарите в региона.

Участниците в нея получават знания от преподаватели-експерти на SDA Bocconi и АУБ. Обучението е на английски език и се състои от 16 модула, като интерактивните курсове целят да свържат теорията с практиката. Програмата предоставя знания, които разглеждат финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти в тяхната взаимосвързаност и комплексност.

Студентите се подготвят да намират високоефективни решения за модерните предизвикателства във финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти, както на оперативно, така и на стратегическо ниво.

Магистърската програма се фокусира на ефикасно съчетание между теоретична подготовка и практически умения, критично и аналитично мислене, капацитет за разрешаване на проблеми. Местата за бъдещите магистри са ограничени, като инвестициятата в обучението се възвръща многократно, тъй като практически няма еквивалент в Източна Европа. Същевременно курсовете наблягат на ключови елементи в корпоративната култура като деликатно съчетание между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности и единност.

Мениджърите, които завършат магистратурата, ще имат нивото на образование на именити възпитаници на SDA Bocconi като бившия италиански премиер Марио Монти, председателя на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, италианския композитор Джакомо Манцони, главния изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао, Марко Патуано, CEO на групата Benetton.

Футболната легенда Кларънс Зеедорф, който също има магистърска степен от SDA Bocconi, дойде лично в София, за да сподели своя опит. Холандецът, който управлява успешно собствен бизнес, говори шест езика и често е наричан Професора заради високия си интелект, каза тогава: „Наученото в „Бокони” отвори пред мен изцяло нови хоризонти и неимоверно задълбочи разбирането ми за бизнеса и за света”.

За „Бокони“ (SDA Bocconi)

Мисията на „Бокони“ е да допринася за развитието на личности и организации чрез създаването и разпространението на иновативно управленско познание.

SDA Bocconi е училище по мениджмънт, базирано в Милано, което развива и споделя знание от 1971 г. насам. Визията на висшето училище да променя живота към по-добро чрез знание и въображение е основополагаща за програмите, които се предлагат: отворени и специализирани обучения за ръководни кадри, МВА и магистърски програми, приложни изследвания, които да помагат на личности, компании, институции и икономически системи в процес на пазарна глобализация и бизнес развитие.

За Американския университет в България (АУБ)

Мисията на университета е да обучава студенти с изключителен потенциал в една общност, чиито ценности са: най-високо академично ниво, национално и етническо разнообразие и взаимно уважение, както и да ги подготви за демократично и етично лидерство, за да служат на своя регион и на света.

АУБ е създаден през 1991 г. с цел да образова граждани, способни да посрещнат предизвикателствата на прехода в Югоизточна Европа и да изградят общества, формирани върху принципите за демокрация, частна стопанска инициатива, гражданска отговорност и толерантност към различните култури.

АУБ е акредитиран в САЩ и в България и предлага образование в американския стил, известен като liberal arts. В университета се обучават около 1000 студенти от над 40 страни, които получават знания от топ преподаватели от цял свят.

АУБ заема водещи рейтингови позиции по успех на възпитаниците си, като 99,8% от завършилите студенти започват работа по специалността си или продължават обучението си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Мария Габриел СНИМКА: Представителството на ЕК в България

Мария Габриел: Свързването на образованието с науката играе все по-голяма роля

Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и самите ние да бъдем създатели. Затова образованието в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката, или както го наричаме още STEM образование, ще играе все по-голяма роля. Това заяви българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието

СНИМКА: Архив

Изследване: 26% от учениците ни изобщо не четат книги

Около 26% от българските ученици изобщо не четат книги или четат много рядко. Данните са на Института за изследвания в образованието, базирани на изследването ПИЗА, предаде "Би Ти Ви". Близо 28% са учениците, които са посочили, че изобщо не четат за удоволствие. Почти една трета от анкетираните - 33%, посочват

Изложение Study in the Netherlands 2020

Изложение Study in the Netherlands 2020

Представители на три от най-влиятелните университети в Нидерландия – Tilburg University, Utecht University и University of Twente пристигат в България, за да се срещнат и да разговарят с кандидат-студентите, които се интересуват от възможностите за образование и реализация в страната на лалетата! Събитието

По пътя към успешната кариера в света на дигиталния маркетинг със SoftUni Digital 2.0

По пътя към успешната кариера в света на дигиталния маркетинг със SoftUni Digital 2.0

Днес абсолютно всички потребители обитават ежедневно онлайн пространството и го използват, за да удовлетворят редица свои нужди – от забавление до пазаруване, медицински услуги и др. Ето защо дигиталният маркетинг играе решаваща роля за успеха на всеки един бизнес. Той предоставя една динамична среда, която непрекъснато се обновява и подобрява

Проф. Димитър Димитров е новият ректор на УНСС

Проф. Димитър Димитров е новият ректор на УНСС

Проф. Димитър Димитров е новият ректор на УНСС. При гласуването на кандидатурата му на втори тур той получи 160 гласа "За". На първи тур проф. Димитър Димитров и другият кандидат за поста - проф. Валентин Гоев, получиха съответно 115 срещу 107 гласа "За", предава БГНЕС. Проф. Димитър Димитров е Ръководител на катедра „Национална и регионална

"Най-добрите университети" - изтегли от тук специалното приложение

"Най-добрите университети" - изтегли от тук специалното приложение

Изтегли от тук специалното приложение "Най-добрите

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Образование

Русенският университет е сред десетте най-големи български университети

Русенският университет е сред десетте най-големи български университети

• Акредитирано държавно висше училище с осем факултета и три филиала - в Разград, Силистра и Видин; • Обучава повече от 8 000 студенти в 50 бакалавърски, над 80 магистърски специалности и в 50 докторски програми; • Предлага обучение за получаване на двойни дипломи с университети във Франция и Китай; • Има изградени партньорства по програма Еразъм+

Най-нови български приказки за деца

Най-нови български приказки за деца

Български приказки за деца на компактдиск, флашпамет, книжка с картинки за оцветяване и в илюстрации-картони „Забавни детски приказки 2“ автор: Владимир Наумов, художник: Мая Бочева За поръчка: www.myartfaces.com и тел. 0889 85 80 80 Героите от втората серия „Забавни детски приказки за слушане 2“ са предимно африкански животни

Учебна практика във вълнуващия свят, където се бутилират минерални води

Учебна практика във вълнуващия свят, където се бутилират минерални води

Даваме на гимназистите знания и нашето международно ноу-хау, казва Томас Кренбауер, главен изпълнителен директор на „Девин” ЕАД На 32 километра от Смолян, в сърцето на Родопите – в Девин, ученици от 12-и клас от местната гимназия по електротехника опознават от първо лице бизнеса за бутилиране на вода

Даровити ученици и студенти получиха стипендии „Лука Бекяров“

Даровити ученици и студенти получиха стипендии „Лука Бекяров“

За седма поредна година ученици от XI и XII клас и студенти бяха удостоени със стипендии „Лука Бекяров“ за високи постижения в областта на математиката и информатиката. Стипендиите са учредени в памет на Лука Бекяров (1978-2013), чиито ерудиция, интелект и лидерски качества служат за пример на следващите поколения

Снимка: Десислава Кулелиева

Проф. Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия: Търсят ни много чуждестранни студенти, образованието ни е на високо европейско ниво

Наши възпитаници свирят и пеят по най-елитните сцени в света - Проф. Цанев, вие от въвеждането на рейтинговата система на висшите училища сте първи в професионалното направление "Музикално и танцово изкуство", как се постига това високо качество? - Високото качество се постига с висококачествена работа и с много грижи по всички сектори

Български магистърски програми сред водещите в международни класации

Български магистърски програми сред водещите в международни класации

Класацията на най-добрите магистратури в глобален мащаб (best-masters.com) на Eduniversal поставя българска магистърска програма по туризъм на 15-то място в света В класацията сред най-добрите 1000 университета в света на рейтинга Eduniversal Best Masters (best-masters.com) за четвърта поредна година магистърската специалност на Висше училище по

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber