Доведеният син на Ламбо: Има 2 вида хора на света - Стефан Данаилов и останалите

https://www.24chasa.bg/novini/article/7927545 Доведеният син на Ламбо: Има 2 вида хора на света - Стефан Данаилов и останалите Доведеният син на Ламбо: Има 2 вида хора на света - Стефан Данаилов и останалите www.24chasa.bg
Росен Цанков Кадър: Би Ти Ви
Росен Цанков Кадър: Би Ти Ви

Мразех да му викат "мастър", само аз го наричах "бос"

"Откакто започна да преподава във НАТФИЗ, му викат "мастър", което адски го мразя, защото от английски думата значи и господар, не само учител. А той не беше господар - беше много добър човек. Аз му викам "бос" от малък. Той много обичаше филма "Кръстникът", там тази реплика съществуваше. Но така стана "бос" и само аз му викам така". Това заяви доведеният син на Стефан Данаилов - Росен Цанков пред Би Ти Ви за починалия голям актьор.

"За мен има два вида хора на света - Стефан Данаилов и останалите. Той ме е научил на всичко", добави той.

Данаилов го съветвал "никога да не сяда на една маса, на която не може да плати цялата сметка", както и да работи до 30-35 години здраво, да прави кариера и след това да мисли за пари, за да се види първо какво може. Цанков разкри, че актьорът много обичал да дава съвети.

"Той знаеше какво ти е състоянието. Даже не казваш въпроса и ти казва "направи това и това". Беше много интуитивен и чувствителен човек. Плачеше на филми, книги", коментира Росен Цанков.

"Той ми помогна за най-важното - да оцелея. Бях 3 месеца в реанимация, интубиран, в полукома. И тогава бяха лошите времена за него, когато всички го плюеха и псуваха по улиците - "червен боклук" и т.н. Тогава се оказа, че трябва да се намери едно лекарство. Той отиде и тропна на вратата на фирмата и каза "вижте, синът ми умира, искаме това лекарство" и те пратиха специален самолет за 4 флакончета от този медикамент. Тогава беше нещо страшно и това ми спаси живота", каза още доведеният син на актьора.

"Ние бяхме повече като приятели. Като баща никога не се е държал, а като истински приятели - с напътствия между по-малък и по-голям. Единственото бащинско, което направи, беше когато се напих за първи път в живота и си повърнах в куфара. Тогава дойде и ми удари един шамар и ми каза никога да не правя това повече в живота си", разказа Цанков.

Той разкри, че е ходел със Стефан Данаилов на снимачната площадка. 

"Останаха малко хора като Ламбо. От него се научаваш на професионализъм. Той беше нареден преди операторите. Беше готов, облечен и чакаше. Нямаше такова нещо "аз не си знам текста", всичко беше топ. Когато нещо не му влизаше в устата от сценария, късаше листа и казваше "ще го кажа, както аз реша" и режисьорът - "добре, Ламбо", сподели Цанков.

"Срина се след смъртта на майка. Първата година беше много тежка. Но той има такъв дух, че се вдигна. Имаше воля за живот. Тогава е и първият рак. Много се смях, защото 2017 г. той вече пуши, пие. Казвах му "Бос, ти го караш ракът като хрема". Това показваха и изследванията досега до 2019 г. Имаше страхотен дух да живее, винаги да има хора около него. В началото беше сам, но го превъзмогна и това", добави той.

Мисли, че доведеният му баща си е отишъл щастлив.

"Изобщо не очаквах да се случи това. Не успях да му кажа "сбогом, бос", сподели през сълзи Росен Цанков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от БГ Следа

Невиждани мощи на светите братя Кирил и Методий идват от Света гора

Невиждани мощи на светите братя Кирил и Методий идват от Света гора

Митрополит Николай освети новия офис на владиката Антоний в Берлин (Видео)

Митрополит Николай освети новия офис на владиката Антоний в Берлин (Видео)

По 1 млн. лева на ден теглили от банкомати и пазарували украинците в България

По 1 млн. лева на ден теглили от банкомати и пазарували украинците в България

Марин Тодоров с талантливата си дъщеря Крисия

Таткото на Крисия почина от инфаркт

Гинка Върбакова

Гинка Върбакова, която не успя да купи ЧЕЗ, построи голям соларен парк от 57 мегавата, проектът е за 150

Как да се поздравяваме за Великден, без да се излагаме

Как да се поздравяваме за Великден, без да се излагаме

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave