Надеждното партньорство и доверието са основата на успехите в земеделието

https://www.24chasa.bg/novini/article/7874805 Надеждното партньорство и доверието са основата на успехите в земеделието Надеждното партньорство и доверието са основата на успехите в земеделието www.24chasa.bg
От ляво надясно: Франческо Куаранта, вицепрезидент продажби, маркетинг и управление на продуктите на Massey Ferguson, Станчо Станчев, Елисавета Маркова и Иван Масларов, съдружници и управители на Варекс, Тиери Лот, вицепрезидент и изпълнителен директор на Massey Ferguson
От ляво надясно: Франческо Куаранта, вицепрезидент продажби, маркетинг и управление на продуктите на Massey Ferguson, Станчо Станчев, Елисавета Маркова и Иван Масларов, съдружници и управители на Варекс, Тиери Лот, вицепрезидент и изпълнителен директор на Massey Ferguson

Успешна дистрибуция на земеделска техника у нас – ВАРЕКС

ВАРЕКС ООД е фирма добре позната на пазара на земеделска техника у нас и с дългогодишна история. Основана в далечната 1993 г. фирмата получи нов импулс за развитие през 2008 г, придобивайки правата за марката CHALLENGER на корпорацията AGCO.

През следващото десетилетие до края на 2017 г. ВАРЕКС успешно наложи продуктите от гамата и най-вече гумено верижните трактори в България, като постигна завидните 90% пазарен дял в този специфичен сегмент, насочен към крупните земеделски стопанства в страната.

В периода 2010-2014 г. ВАРЕКС доби права върху колесните трактори от марката VALTRA на корпорацията AGCO, като постигна ръст в продажбите от 350% за периода, превръщайки финландските машини в търсен и желан помощник в работата на полетата и горите в България.

От 2014 г. до момента, ВАРЕКС е официален представител и стратегически партньор на глобалната марка MASSEY FERGUSON с пълна гама продукти,

както и на марката комбайни LAVERDA и зелената линия на корпорацията AGCO – FELLA.

С тази стъпка в развитието си ВАРЕКС получи достъп както до традиционните си клиенти със средни и големи стопанства, така и до по-малките фермери, като запълни и последните сегменти от продуктовото си позициониране и изграждане на траен имидж на пазара.

През тази година ВАРЕКС представи пред българската земеделска общност революционния нов модел комбайни MF IDEAL,

като проведе серия демонстрационни жътви на пшеница, слънчоглед и царевица в различни региони на страната.

Наред със стратегическото си партньорство по налагане на продуктите от марките на AGCO фирма ВАРЕКС си партнира също с производителите GALUCHO, LEMKEN, GREAT PLAINS, SEPPI M., KURT, AGREX, GRIM, GUSTROWER, PEZZOLATO, NARDI и други.

Надеждното партньорство и доверието са основата на успехите в земеделието

ВАРЕКС поддържа пълно национално покритие със седем собствени бази в ПЛОВДИВ, СТ. ЗАГОРА, МОНТАНА, ПЛЕВЕН, РУСЕ, ДОБРИЧ и СОФИЯ, и две партньорски структури в КАРНОБАТ и ТЪРГОВИЩЕ.
Екипът на фирмата наброява близо 80 души, като над 60% от тях в следпродажбена фаза.

Фирмата е разпознаваема сред своите клиенти с коректност в отношенията, авангардност на предлаганите технологични решения и всеотдайност в решаването на възникналите казуси и проблеми в процеса на експлоатация на предлаганата техника.

Пример за успешно

земеделие

и бизнес начинание

Носителят на приза " Атробизнесмен на България" за 2019 г. Станчо СТАНЧЕВ от с. Медово, община Братя Даскалови съчетава в себе си характеристиките на модерен земеделски предприемач, като олицетворява представите за успех в бранша не само в контекста на българското земеделие.

Запознат със земеделието в помощ на баща си Яко СТАНЧЕВ от 1990 г. насам, Станчо преминава през всички етапи на израстване, като днес управлява стопанство от 14-15 хил.дка, разположени в живописния район на Предбалкана в полупланинската част на Средна Гора.

Специфичната локация на родното му място поставя от само себе си въпроса за диверсификация на земеделските култури – зърнени (пшеница и слънчоглед), овощни (череши и сливи) и маслодайни (рози и лавандула). В процеса се формират и приоритетите на стопанството.

Като естествен нов етап от развитието идва и решението за интеграция на производствения процес за добавяне на стойност чрез инвестицията в изграждане на розоварна инсталация през 2018-2019 г., която да преработва произведената в земеделското стопанство суровина.

Към момента цялата продукция на това съоръжение е предназначена за износ към международните пазари, като утвърждава качествата на изключителната българска роза Дамаскиня и розовия маслен екстракт, придобил своята популярност през годините и станал национален символ.

На фона на описаните успехи и постижения на Станчо тези, които го познават, биха казали, че той е скромен и здраво стъпил на земята мъж, с мечти и амбиции от една страна, но и с реалистична представа за възможностите за постигането им. Именно този баланс го прави успешен през годините.

Надеждните партньорства

„Успехът не е самотно начинание“ бе казал някой мъдрец. И освен баланса в преценките при поставените цели и реалистичните възможности, Станчо СТАНЧЕВ има изградени дълготрайни партньорства, на които той може безрезервно да разчита по пътя към успеха през годините.

Едно такова партньорство, което датира от вече близо 10 г., е с фирма ВАРЕКС. То еволюира, като се основава на изграждането на трайни отношения, които са се доказвали през годините многократно именно в трудни моменти и периоди.

Станчо се доверява за първи път на своя по това време нов доставчик през 2011 г., закупувайки на лизинг комбайн CHALLENGER. Скоро последва трактор VALTRA, после верижен трактор CHALLENGER и втори комбайн MASSEY FERGUSON. Машините получават отлична сервизна поддръжка.

В началото на тази година бяха доставени ДВА НОВИ трактора MASSEY FERGUSON, ключовете на които бяха връчени на техния собственик лично от президента на MASSEY FERGUSON Тиери ЛОТ и вицепрезидента по продажбите Франческо КУАРАНТА на импровизирана церемония в с. Медово.

Двамата високопоставени представители на ръководството на най-популярния бранд в света бяха откровено заинтригувани от производството на рози и лавандула – суровини, използвани в парфюмерийната индустрия (развита във Франция и Италия, от където произхождат господата).

През лятото на тази година ВАРЕКС проведе мащабна кампания по демонстрационна жътва с комбайните MF IDEAL в страната, като част от своя PLATINUM Master Class за практическо обучение. Станчо СТАНЧЕВ ще бъде един от първите клиенти на фирмата за този уникален продукт.

Отношението и професионализма са всичко

Върховите технологии съпътстват успеха. Често пъти обаче дори и те могат да провалят усилията на земеделците при липсата на адекватна следпродажбена, гаранционна и извън гаранционна поддръжка – истина, за която все повече фермери и предприемачи у нас си дават реална сметка.

„Няма машина, която да не аварира в работа“ е реплика, придобила смисъла на аксиома в земеделието. Въпросът е дали дистрибуторът или дилърът са подготвени да посрещнат предизвикателствата на модерните технологии в полето и да отстранят проблема бързо и ефикасно

„Кадрите решават всичко“ е друга общоизвестна реплика. Подготвените и мотивирани кадри, бихме добавили ние, за чието обучение, квалификация и оборудване е инвестирано в продължение на години. Само тези кадри, придобили полеви сервизен опит, са годни да посрещнат предизвикателствата на съвременното земеделие.

Тенденциите у нас неизменно следват тенденциите в Западна Европа. Макар и със закъснение, мотивите за избор на земеделска техника постепенно се променят, а фокусът се измества от простия признак „цена“ към по-комплексни показатели, като „стойност на придобиване“.

Неизменното обаче е доверието, което се изгражда между партньорите в този процес – нещо за което трябва да се полагат грижи и усилия ежедневно. Нещо, което съществува в отношенията между Станчо СТАНЧЕВ и ВАРЕКС през годините.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Володимир Зеленски СНИМКА: Ройтерс

Зеленски: Можем да се споразумеем с Москва за нов договор за транзит на газ

Законът за специалния статут на Донбас ще бъде продължен с една година Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза във вторник, че Киев и Москва могат да постигнат споразумение за нов договор за транзит на природен газ преди края на годината, предаде Ройтерс. След срещата си с руския президент Владимир Путин в Париж Зеленски заяви

СНИМКА: Pixabay

Украйна и Русия продължат преговорите за доставките на природен газ

Представител на украинския президент определи преговорите в Париж като успешни Украинската и руската делегация на днешната среща в Париж са се договорили да продължат преговорите за доставките на природен газ, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на "Нафтогаз Украйна" Юрий Витренко, предаде ТАСС

Снимка: Архив

8,4 млрд. лева имат застрахователите

8,4 млрд. лв. управляват застрахователните компании, работещи у нас в края на септември, отчете БНБ. Сумата е с 634,8 млн. повече на годишна база. Активите им също растат - с 299,7 млн. лв., и вече са 2,428 млрд. Застрахователите продължават да държат по-голяма част от активите в левове - 39,9%, следват тези в евро - 34,1%, а в долари са само 3

40% от разходите на  семейство - за храната и жилището (Инфографика)

40% от разходите на семейство - за храната и жилището (Инфографика)

Страната ни е на четвърто място по този показател в ЕС Българите правят за храна и безалкохолни напитки едва около една пета от всичките си разходи и по този показател страната ни е на последно място на континента. Това показват разпространени в понеделник данни на Евростат за 2018 г. От всичките си разходи българските домакинства отделят 19

Марияна Николова. Снимка Архив

Вицепремиерът Николова обсъди с КРИБ привличането на чужди работници

Главният изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ г-н Евгений Иванов проведе среща в Министерски съвет с вицепремиера по икономическата и демографската политика и председател на Националния съвет по тристранно сътрудничество (НСТС) г-жа Марияна Николова по негова молба, съобщиха от КРИБ

БМФ с още един 45 500-тонен кораб

БМФ с още един 45 500-тонен кораб

Трети 45 500-тонен кораб за превоз на насипни товари, поръчан от “Параходство БМФ”, е пуснат на вода в китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding. Плавателнитя съд е с име “Бузлуджа” и е част от проекта Bluetech 45. По него вече са в експлоатация два кораба - “Плана” и “Миджур”, съобщиха от компанията.

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Бизнес

СНИМКА: Pixabay

Редица транспортни фирми в САЩ банкрутираха

Продължава "кървавата баня" от фалити в сектора на автомобилните товарни превози в САЩ, съобщи "Бизнес Инсайдър“. "Селадон“, гигантът в превозите, който само преди 4 г. отчете приход от 1 милиард долара, ще обяви фалит на 11 декември или по-рано, според изданието "FreightWaves”. Това ще бъде най-големият банкрут в сектора на пътните товарни

Видео уроци улесняват достъпа до кадастъра

Видео уроци улесняват достъпа до кадастъра

Кадастрално - административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър /АГКК/ улеснява достъпа на потребителите до услуги на агенцията чрез видео уроци, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Видео материалите са достъпни на страницата на електронен адрес - https://kais.cadastre

СНИМКА: Архив

Оборотите в търговията на дребно нарастват с 1.2% през октомври

По предварителни сезонни данни на Националния статистически институт през октомври оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени запазва нивото от предходния месец. През октомври 2019 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарни данни, нараства с 1

СНИМКА: Pixabay

Турция въведе туристически данък за хотелски престой в страната

Туристите в Турция ще плащат допълнителен данък от 2 % за настаняване в хотел в Турция. Разпоредбата е част от закона, подписан от президента, публикуван в официалния правителствен бюлетин Resmi Gazete, предава ТАСС. Информационният портал Diken съобщава, че за първия етап – от 1 април до края на 2020 г., данъкът ще бъде в размер на 1 %

СНИМКА: Pixabay

3,1% ръст в строителството през октомври спрямо същия месец на 2018 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през октомври индексът на продукцията в сектор "Строителство", изчислен въз основа на сезонни данни, е с 0,1 на сто над равнището от предходния месец. Календарните данни показват нарастване от 3,1 на сто на строителната продукция през октомври 2019 г

Ръстът в промишлеността през октомври спрямо същия месец на миналата година е 1.7 на сто

Ръстът в промишлеността през октомври спрямо същия месец на миналата година е 1.7 на сто

По предварителни данни на Националния статистически институт през октомври сезонният индекс на промишленото производство нараства с 1.1 на сто в сравнение със септември. През октомври 2019 г. календарният индекс на промишленото производство регистрира ръст от 1.7 на сто спрямо съответния месец на 2018 година. През октомври 2019 г

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber