От ревност или мъка по болната си майка Виктор застреля баща си, напуснал дома

https://www.24chasa.bg/novini/article/7870972 От ревност или мъка по болната си майка Виктор застреля баща си, напуснал дома От ревност или мъка по болната си майка Виктор застреля баща си, напуснал дома www.24chasa.bg
Баща и син, когато все още живеели в разбирателство.

По време на престъплението е студент в четвърти курс в Академията на МВР

Убитият преди година Иван Христов бе най-големият производител на ябланска халва

"Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, които ти дава Господ твоя Бог", гласи една от десетте Божии заповеди. Следващата казва: "Не убивай".

Какво ли се случва с този, който наруши и двете едновременно - този, който застане разярено срещу баща си и хладнокръвно го убие? Кой кръг на ада му е отреден за най-тежкия грях?

Пред този труден въпрос е изправен Виктор Василев, които провали живота и бъдещето си, затривайки родителя си. 23-годишният младеж е четвъртокурсник в Академията на МВР, когато се разиграва трагичното събитие.

Преди да се стигне до кървавата развръзка той живеел с родителите си Росица и Иван Христови и с по-малката си сестра в с. Добревци близо до Ябланица. Всъщност баща му и неговият брат Милен били собственици на фирма, която е най-голямата за производство на прочутата ябланска халва.

Дейността й основно въртял Иван и често се налагало да пътува, за да доставя стока на клиенти от цялата страна. Съпругата му пък много тежко приела смъртта на баща си и търсела забрава в алкохола и лекарствата.

Годините минавали, напрежението между нея и Иван нараствало - семейството постепенно се разпадало. И някак си естествено мъжът създал нова връзка с друга жена, с която се запознал покрай бизнеса си в София. Случвало се при пътуванията му до столицата да остава и преспива при нея.

Неусетно нещата се задълбочили и Иван поел издръжката й - плащал ежедневните разходи, наема за квартира, купил й кола и мотоциклет. Заедно летували, заедно посещавали скъпи заведения. Бизнесменът бил щастлив и щедър.

Този паралелен живот довел до пълен разрив в отношенията с Росица. В средата на януари 2018-а тя тотално влошила здравето си с обилно количество алкохол и медикаменти. Приели я в болница, но не могли да изкоренят вредния й навик. Затова в началото на февруари Иван се изнесъл от фамилното жилище и заживял отделно в друга къща пак в Добревци.

По това време Виктор учел и живеел в София. През почивните дни и ваканциите се завръщал у дома, но този дом вече не бил същият без баща му. Случайно разбрал за връзката му и не останал очарован, разгневил се. Бил твърдо убеден, че другата жена е с баща му само заради парите. 

Няколко пъти той и чичо му Милен разговаряли с Иван и настоявали да прекрати връзката си. Но всичко било напразно - бащата оставал глух за думите им и не позволявал да се месят в живота му.

Междувременно Виктор събирал информация за другата жена и разбрал за скъпите подаръци, за луксозните й навици, за прищевките, които баща му финансирал. Недоволството на сина нараствало с всеки ден, превръщало се в клокочеща ярост, която изливал пред колеги и познати.

На 25 февруари 2018 г. по обяд Иван за пореден път се прибрал от София - нощта изкарал при любовницата си. В добро настроение захванал да реже дърва за огрев. А Виктор, приятелката му и майка му пътували до Тетевен, където Росица била прегледана от лекар.

След завръщането им в Добревци баща, син и чичото заедно натоварили със стока лекотоварни автомобили, които изпратили по направленията им. После Иван си отишъл вкъщи, пък Виктор се заровил във фирмените книжа в офиса. Натъкнал се на тетрадка, в която баща му вписвал приходите и разходите, към които имало обяснителни бележки. След тях открил неточност от 100 лева.

Младежът подкарал колата си към баба си в с. Батулци, но решил първо да се отбие при баща си. Предстояла операция на майка му, нужни били средства. Всъщност на по-късен етап станало ясно, че никаква операция не е необходима, тъй като диагнозата й била сгрешена и никакви пари не били дадени. 

Заварил Иван полегнал на дивана. Синът пристъпил директно към въпроса - че има грешка от 100 лева при сборуването. Бащата отвърнал, че не е вярно. Виктор много се подразнил, толкова много, че палнал колата и отишъл да вземе тетрадката.

Когато я показал на баща си, той се разкрещял:

- Аз ли изкарвам тези пари и те издържам или ти? Как си позволяваш да проверяваш разходите ми? - сетне посегнал да го удари. Не успял.

През сълзи Виктор му обяснил, че са нужни пари за лечението на майка му и за издръжка на семейството.

- Ти харчиш безразборно за любовницата си, но все още имаш семейство, което няма с какво да преживява.

- Няма да ви давам пари - на теб, майка ти и сестра ти. Повече няма да видите добро отношение от мен - отсякъл разгневеният Иван.

- Така ли ще я караме вече - с горчивина попитал синът.

- Да, така - троснал се бащата.

Виктор направил последен опит да обясни, че иска пак да са семейство, да помага и да бъде до татко си, че не му мисли лошото, но Иван рекъл, че това изобщо не го интересува.

Ядосан и обиден, курсантът си тръгнал и направо отишъл в пристройка към дома си, където държал метална каса, а в нея законно притежавана ловна пушка. Грабнал я и се върнал в жилището на баща си. Той продължавал да лежи на дивана. Синът мълчаливо насочил оръжието, а мъжът вдигнал ръце да се защити. В този момент треснал първият изстрел. От шията на Иван бликнала кръв. Екнал втори изстрел, но встрани от жертвата. Виктор се обърнал и хлопнал вратата след себе си.

После тръгнал към Батулци при баба си. В късния следобед се срещнал с чичо си Милен в двора на производствения цех в Добревци. Запалили по цигара и докато пушели Виктор признал, че е приключил с баща си. После се прибрал, почистил пушката, заключил я. Сетне за кратко посетил свой приятел. А като се завърнал се изкъпал, облякъл чисти дрехи и дори помогнал на по-малката си сестра да напише домашните си.

Вечерта течала спокойно и идилично сякаш нищо не се е случило. До момента, когато му позвънил криминалист от Ябланица и го повикал в къщата на баща му. Виктор тръгнал пеша и видял отпред чичо си - той се обадил в полицията, че е открил мъртвия си брат.

- Почистих и прибрах пушката, гилзите изхвърлих. За всичко съм се погрижил - успокоил го племенникът и помолил: Грижи се за мама и сестра ми!

Иззетите от местопрестъплението проби, тези от ръцете на Виктор и от дрехите му категорично сочат, че той е извършителя. А психолого-психиатричната експертиза доказва, че е психично здрав и може да отговаря за постъпките си. Умишлено е убил баща си, което е резултат от слабите му морално волеви задръжки.

Какво ще е наказанието му, това ще реши съдът. Делото срещу Виктор Иванов Василев - бивш четвъртокурсник от Академията на МВР, нереализиран полицай и бъдещ затворник - тръгна преди дни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Христо Ширев

Подсъдим от групата на Сако наби наркобоса Христо Ширев в спецсъда

Осъденият като наркобос Христо Ширев-Боксьора е бил нападнат с удари в спецсъда от друг бандит - член на групата на Стефан Бонев-Сако, научи “24 часа”. Ширев е свидетел срещу Сако и хората му. По информация на МВР в миналото са били конкуренти на наркопазара в София. Христо Ширев е дал показания срещу Сако и се явява като свидетел по делото в съда

Крадец излезе преди 2 месеца от затвора и пак попадна в ареста в Дупница

Крадец излезе преди 2 месеца от затвора и пак попадна в ареста в Дупница

Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова взе мярка за неотклонение "задържане под стража на обвиняемия Данчо Е., на 32 години от Дупница, по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив. Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново

СНИМКА: Архив

Мъж блудства с дете в Русе, дават го на съд

Мъж ще бъде съден в Русе за блудство с дете. Това съобщиха от прокуратурата. Случаят е от 20 януари тази година. При разследването, осъществено под ръководството на Районната прокуратура в Русе, са събрани доказателства за вината на М. М., че е блудствал с дете. Той е задържан за постоянно в ареста, като определението на съда подлежи на обжалване

Гасиха пожар в депо за бракувани коли в Пловдив

Гасиха пожар в депо за бракувани коли в Пловдив

Три противопожарни автомобила и екипажите им участваха в потушаването на пожар в депо за разфасоване на бракувани автомобили на Кукленско шосе в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на противопожарната служба. Сигналът е бил получен след 11.30 ч. днес. По първоначални данни няма пострадали хора. След приключване на работата на огнеборците

СНИМКА: Pixabay

Задържаха крадци на радиатори от гимназия в Добрич

Двама мъже са задържани в момент на кражба на чугунени радиатори от професионална гимназия в град Добрич – съобщават от полицията. В четвъртък около 14,45 часа са установени двама мъже на 30 години и 31 години, известни на МВР. При последвалите полицейски действия е констатирана липсата на 10 броя чугунени радиатори от сградата

СНИМКА: Pixabay

Пребиха ученик в Габрово, разследват домашно насилие

Пребиха ученик в Габрово, разследват домашно насилие, съобщиха от полицията. На 22 януари е получен сигнал от ръководството на основно училище в Габрово за нанесен побой на техен ученик. След разследване, е задържан за 24 часа извършителят на деянието. По случая е образувано е досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда при условията

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Крими

Снимка: Архив

Съдът във Варна задържа чужденец, издирван с европейска заповед за арест

Окръжният съд във Варна наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" за 47-годишен чужденец, издирван с европейска заповед за арест, издадена от съда в Антверпен, Белгия, съобщиха от прокуратурата в крайморския град. Мъжът е издирван за извършени стопански и финансови престъпления. Издирваният е установен и задържан на 21 януари на летището

Снимка: Pixabay

Затворник опита да внесе дрога в общежитие, крие ги в маратонките и в устата си

Столични полицаи иззеха наркотици от 23-годишен мъж, опитал да ги внесе в затворническото общежитие "Казичене", съобщиха от пресцентъра на полицията. На 9 януари, около 17 часа, в Осмо РУ е получен сигнал от дежурен в общежитието, че мъжът, изтърпяващ наказание "лишаване от свобода", е направил опит да внесе наркотични вещества

СНИМКА: Pixabay

Собственици хванаха крадец в дома си в Плевенско и го предадоха на полицията

Собственици хванаха крадец в дома си, съобщиха от полицията. На 23 януари в 00:20 часа в полицията в Долна Митрополия, е получен сигнал, че в частен дом в село Ореховица собствениците са задържали непознат, влязъл в имота им. На адреса са изпратени полицейски служители. На място е установен 35-годишен жител на селото

Искат постоянен арест за домашен насилник,
пребил жена си и се заканил с убийство

Искат постоянен арест за домашен насилник, пребил жена си и се заканил с убийство

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда, искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на рецидивист, който причинил, в условията на домашно насилие, телесни повреди и се заканил с убийство на жената, с която живее съвместно,  информират от Апелативната прокуратура.     38-годишният мъж е привлечен като обвиняем

Арестуваха циганин за блудство с млада жена

Арестуваха циганин за блудство с млада жена

Районна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по образувано досъдебно производство за извършване на блудствени действия с цел възбуждане и удовлетворяване на полово желание без съвкупление. Около 21:45 ч във вторник 21-годишна жена вървяла по пешеходна алея между кампуса на Американските общежития и реката в  Благоевград за среща с

СДВР търси съдействие за установяване на самоличността на мъжа и жената от снимките. Натиснете, за да ги видите в уголемен размер.

Столичната полиция пита: Познавате ли мъжа и жената от снимките?

СДВР търси съдействие за установяване на самоличността на мъжа и жената от снимките. Поводът е изясняване на обстоятелствата около възникнал инцидент през миналата година на територията на ж.к. „Студентски град“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Гражданите, които разполагат с допълнителна информация, могат да сигнализират

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber