Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7749628 Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България www.24chasa.bg

ВУСИ е с отлични акредитационни оценки

Висшето училище по сигурност и икономика е сред най-престижните вузове в страната, което подготвя висококвалифицирани експерти в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. ВУСИ обучава студенти в образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“. Учебните програми са актуализирани и изцяло съобразени с нормативите на Министерството на образованието и науката, както и с изискванията на работодателите. От учебната 2019/2020 година ВУСИ откри нови, перспективни специалности, които разширяват богатото портфолио от лекционни курсове. Те са детайлно обсъдени с експерти по сигурността и представители на бизнеса, които потвърждават търсенето на специалисти именно с такива профили. Учебните планове са разработени в съответствие с изискванията на международните стандарти и осигуряват високо ниво на практически умения.

Ръководството е убедено, че търсенето на дипломирани експерти от страна на частните компании и държавните институции ще бъде много голямо, защото знанията, които студентите придобиват в процеса на обучение, са ключови за бъдещата им кариера“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той уточни, че високото качество на обучението е гарантирано от изключителния академичен състав от ерудирани преподаватели в отделните направления. „Във ВУСИ работят доказани професори, доценти, доктори на науките, доктори и асистенти, които със своята подготовка формират специалисти за нуждите на националната сигурност, икономиката и управлението“, каза проф. Манолов.

Студентите на ВУСИ се обучават в нова, свръхмодерна учебна база, разположена на бул. „Кукленско шосе“ 13 в Пловдив. Базата се състои от 4 самостоятелни корпуса, които включват аула, 6 големи аудитории, супермодерна заседателна зала, 12 семинарни и 4 компютърни зали, 2 лингвистични кабинета, библиотека, кариерен център, конферентна зала, собствен издателски комплекс и др. Тук функционират и единствените по рода си в България специализирани зали по бойни изкуства, криминалистика, хотелиерство, ресторантьорство и др.

Висшето училище по сигурност и икономика има отлична оценка и максимална, шестгодишна, институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България (Протокол № 16 от 8.06.2017 г.).

Наличието на акредитация от специализиран държавен орган, какъвто е НАОА, е необходимо условие за легитимността на всеки вуз в страната. Тя гарантира, че учебната, научноизследователската и художественотворческата дейност на ВУСИ отговарят изцяло на нормативните изисквания.

Висшето училище по сигурност и икономика получи пълен набор от отлични акредитационни оценки и на програмните акредитации на професионалните направления „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. НАОА присъди максимални, шестгодишни, срокове на валидност на акредитациите в съответствие с чл. 79, ал. 4 от Закона за висшето образование. По този начин ВУСИ затвърди лидерската си позиция на престижен образователен и научен център, предоставящ високо ниво на учебния процес в съвременна технологична база. „Постигнахме изключителни резултати, които потвърдиха системната ни и задълбочена работа, както и далновидността на ръководството на вуза“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той допълни, че отличните оценки до голяма степен се дължат и на перфектната комуникация с представители на държавните институции и бизнеса, които високо ценят кадрите на ВУСИ и веднага ги наемат на работа. На практика няма млади хора, които да не се реализират на пазара на труда, при това на ръководни позиции, а някои започват и собствен бизнес, подчерта проф. Манолов. Показателни са и заплатите, които взимат дипломираните студенти на вуза. Те са по-високи от средните за региона, като за направление „Икономика“ облагаемият доход на завършилите е над 1480 лв.; за направление „Национална сигурност“ надхвърля 1146 лв.; за направление „Администрация и управление“ е повече от 1160 лв.

ВУСИ е желан и предпочитан партньор и има договори с повече от 30 чуждестранни и български университета. Вузът сключи споразумения за сътрудничество с редица авторитетни международни и български организации, с държавни учреждения и водещи частни компании, пълноправен член е на браншови структури и т.н.

Във Висшето училище по сигурност и икономика функционира Кариерен център, който подпомага професионалното ориентиране и кариерното развитие на студентите, докторантите, специализантите и др. Чрез него се развиват връзките и сътрудничеството между младите хора с бъдещите работодатели от съответните организации. Центърът поддържа близки отношения и с други подобни звена за професионално ориентиране и кариерно развитие.

ВУСИ прилага социална програма, която е без аналог в частното висше образование в България. Тя подпомага образователния процес на младежи в неравностойно положение; на такива от семейства на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг; на военноинвалиди. В нейния обхват попадат самотни и многодетни майки, предоставили изискуеми документи; лица с намалена работоспособност в резултат на болест или нараняване; студенти с отличен успех. До момента по нея напълно безплатно са обучени 18 деца в неравностойно положение и лишени от родителски грижи; безплатно са приети 7 деца на служители на МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг; раздадени са 78 стипендии за отличен успех; на 451 студенти с тежки заболявания са намалени таксите от 20 до 50 на сто.

Във ВУСИ се провеждат и квалификационни курсове, свързани с придобиването на допълнителни теоретични и практически умения. Те са от ключово значение за бъдещата професионална кариера на всички, които ги завършат успешно. Атрактивните квалификационни курсове са предназначени не само за студенти на ВУСИ, а и за такива от други университети; за мениджъри и служители на фирми; за желаещи да имат собствен онлайн бизнес; за безработни и хора, които търсят допълнителни доходи. Лекционните занятия се водят от висококвалифицирани преподаватели, а придобитите знания и умения дават възможност за бърза и безпроблемна реализация на конкурентния пазар на труда.

През академичната 2019/2020 учебна година Висшето училище по сигурност и икономика продължава възходящото си развитие, като предлага на студентите модерно обучение, висококвалифицирани преподаватели и съвременна технологична база.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Донка и Ивелин Илиеви: Човек или намира пътя, или го прокарва сам

Донка и Ивелин Илиеви: Човек или намира пътя, или го прокарва сам

В уроците на двама иноватори новите технологии са впрегнати да върнат възрожденския дух в образованието Продължаваме рубриката “Учителите на България” със скок - от централно столично училище директно в малкия град Дулово, Силистренско. Запознайте се с г-жа Донка Илиева и г-н Ивелин Илиев. Работят заедно в страхотно училище

Заместник-директорката Полина Ангелова показва мултимедия в кабинет по биология.

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Единайсетокласници доказаха с пътна карта, че се справят в криза по-ефективно от възрастни

- В 30-о училище всяка класна стая е дигитална - Без хартиен дневник са трета година Една необичайна пътна карта на мерките срещу COVID-19 бе подредена от единадесетокласници в 30-о средно училище “Братя Миладинови” в София. Два месеца момичетата и момчетата, разпределени в екипи, разработват мерки и стратегии как да се справят всички в тази

Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва изключително успешна кандидатстудентска кампания

Висшето училище по сигурност и икономика отбелязва изключително успешна кандидатстудентска кампания

Зрелостници от цялата страна избират да следват във ВУСИ Интересът към Висшето училище по сигурност и икономика е огромен и стотици кандидат-студенти от цялата страна вече се записаха в избраната от тях специалност. Кандидатстудентската кампания във ВУСИ продължава и желаещите да следват в един от университетите в Топ 6 по сигурност в страната все

Владимир Колев: Винаги се стремим да бъдем сигурен партньор на учителите и училищата

Владимир Колев: Винаги се стремим да бъдем сигурен партньор на учителите и училищата

Издателство Клет стартира нов сайт за колективни поръчки на учебни материали Владимир Колев е издател с над 20-годишен опит, юрист по образование. От 2004 г. е управител на Клет България - водещо образователно издателство, под чиято шапка са брандовете "Булвест 2000”, “Анубис”, Klett, PONS. Компанията е представител за България на Cambridge

Подкрепата за образованието и младите хора е израз на социалната отговорност на Lidl

Подкрепата за образованието и младите хора е израз на социалната отговорност на Lidl

Интересът към дуалното обучение в България устойчиво расте през последните години, сподели Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси" в Лидл България - Г-жо Шопова, поводът за разговора са първите ученици, завършили дуалната форма на обучение и избрали Lidl за своята практика. Можете ли да ни разкажете малко повече за тази форма на обучение

Магистърските програми на Пловдивския университет – съобразени с реалните нужди и търсене на бизнеса и пазара на труда

Магистърските програми на Пловдивския университет – съобразени с реалните нужди и търсене на бизнеса и пазара на труда

На прага на професионалната си реализация, дипломираните бакалаври имат възможност да подсигурят бъдещето си с придобиване на магистърска степен в избрана от тях програма. Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, със своите 9 факултета и два филиала в градовете Смолян и Кърджали, обучава студенти в повече от 100 магистърски програми по

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Образование

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата „Образование за всяко дете“

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата „Образование за всяко дете“

От 10 септември до 14 октомври касите във всички 43 супермаркета на веригата ще бъдат отворени за дарения от 1 лев или по-голяма сума. Средствата са за първата приобщаваща дигитална образователна платформа у нас за децата със специални потребности, техните родители и учители Обща кампания в подкрепа на каузата "Образование за всяко дете" започват

Сградата на УНСС

90% от студентите искат присъствено обучение

Учебната година в УНСС започва на 14 септември. За по-големите потоци се въвежда хибридно обучение - една седмица ще учат студенти с четни факултетни номера, другата с нечетни - присъствено. "А пък останалите, които не трябва да бъдат в университета, за да намалим бройката на хората, които присъстват, ще наблюдават лекциите онлайн

ЧЕЗ отново търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

ЧЕЗ отново търси мотивирани и успешни ученици за социална стипендия

Помощта се предоставя в сътрудничество с фондация „Сирак“ ЧЕЗ отново търси най-успешните ученици, на които един или и двамата родители са починали, за да им предостави възможност да получат социална стипендия. Преди година дружеството се включи като дарител към програмата „Нашето бъдеще“ на фондация „Сирак“

Бистра Баирова показва камери, с помощта на които обучение може да се проведе едновременно в две класни стаи.

Директно от Китай настройват 2 интерактивни дъски в софийско училище

l С камерите към тях един учител може да провежда урок в две класни стаи в 20-о ОУ l Заради техниката децата не носят тежки раници Проектът “ Образование 4.0” на вестник “24 часа” и VIVACOM, който стартира през 2018 г., изведе темата за трансформацията на класната стая в синхрон с революцията в дигиталните технологии

Искра Георгиева е учител по информационни технологии от Първо средно училище “Пенчо Славейков”, София. От 20 години преподава на своите ученици най-важния урок - да вярват в своите способности.

Искра Георгиева: Математиката като универсален език е още едно безценно знание

"Учителите на България" - инициатива на издателство Клет България Всеки човек пази топъл спомен за любимия учител, за училището, за приятелствата и предизвикателствата, които са го изградили като личност. Фигурата на учителя днес свързваме не само с просветителска роля и съхраняване на българската духовност

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ празнува 60-годишнина

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ празнува 60-годишнина

Една от емблемите на Пловдив – Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, е най-голямото висше училище в Южна България и второ по значимост в страната след Софийския университет. Официалната акредитация на университета позволява провеждането на обучение във всички образователни степени – „Специалист”, „Бакалавър”, „Магистър” и „Доктор”

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber