Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/7749628 Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България Висшето училище по сигурност и икономика е сред лидерите в България www.24chasa.bg

ВУСИ е с отлични акредитационни оценки

Висшето училище по сигурност и икономика е сред най-престижните вузове в страната, което подготвя висококвалифицирани експерти в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. ВУСИ обучава студенти в образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“ и „доктор“. Учебните програми са актуализирани и изцяло съобразени с нормативите на Министерството на образованието и науката, както и с изискванията на работодателите. От учебната 2019/2020 година ВУСИ откри нови, перспективни специалности, които разширяват богатото портфолио от лекционни курсове. Те са детайлно обсъдени с експерти по сигурността и представители на бизнеса, които потвърждават търсенето на специалисти именно с такива профили. Учебните планове са разработени в съответствие с изискванията на международните стандарти и осигуряват високо ниво на практически умения.

Ръководството е убедено, че търсенето на дипломирани експерти от страна на частните компании и държавните институции ще бъде много голямо, защото знанията, които студентите придобиват в процеса на обучение, са ключови за бъдещата им кариера“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той уточни, че високото качество на обучението е гарантирано от изключителния академичен състав от ерудирани преподаватели в отделните направления. „Във ВУСИ работят доказани професори, доценти, доктори на науките, доктори и асистенти, които със своята подготовка формират специалисти за нуждите на националната сигурност, икономиката и управлението“, каза проф. Манолов.

Студентите на ВУСИ се обучават в нова, свръхмодерна учебна база, разположена на бул. „Кукленско шосе“ 13 в Пловдив. Базата се състои от 4 самостоятелни корпуса, които включват аула, 6 големи аудитории, супермодерна заседателна зала, 12 семинарни и 4 компютърни зали, 2 лингвистични кабинета, библиотека, кариерен център, конферентна зала, собствен издателски комплекс и др. Тук функционират и единствените по рода си в България специализирани зали по бойни изкуства, криминалистика, хотелиерство, ресторантьорство и др.

Висшето училище по сигурност и икономика има отлична оценка и максимална, шестгодишна, институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България (Протокол № 16 от 8.06.2017 г.).

Наличието на акредитация от специализиран държавен орган, какъвто е НАОА, е необходимо условие за легитимността на всеки вуз в страната. Тя гарантира, че учебната, научноизследователската и художественотворческата дейност на ВУСИ отговарят изцяло на нормативните изисквания.

Висшето училище по сигурност и икономика получи пълен набор от отлични акредитационни оценки и на програмните акредитации на професионалните направления „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. НАОА присъди максимални, шестгодишни, срокове на валидност на акредитациите в съответствие с чл. 79, ал. 4 от Закона за висшето образование. По този начин ВУСИ затвърди лидерската си позиция на престижен образователен и научен център, предоставящ високо ниво на учебния процес в съвременна технологична база. „Постигнахме изключителни резултати, които потвърдиха системната ни и задълбочена работа, както и далновидността на ръководството на вуза“, заяви ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов. Той допълни, че отличните оценки до голяма степен се дължат и на перфектната комуникация с представители на държавните институции и бизнеса, които високо ценят кадрите на ВУСИ и веднага ги наемат на работа. На практика няма млади хора, които да не се реализират на пазара на труда, при това на ръководни позиции, а някои започват и собствен бизнес, подчерта проф. Манолов. Показателни са и заплатите, които взимат дипломираните студенти на вуза. Те са по-високи от средните за региона, като за направление „Икономика“ облагаемият доход на завършилите е над 1480 лв.; за направление „Национална сигурност“ надхвърля 1146 лв.; за направление „Администрация и управление“ е повече от 1160 лв.

ВУСИ е желан и предпочитан партньор и има договори с повече от 30 чуждестранни и български университета. Вузът сключи споразумения за сътрудничество с редица авторитетни международни и български организации, с държавни учреждения и водещи частни компании, пълноправен член е на браншови структури и т.н.

Във Висшето училище по сигурност и икономика функционира Кариерен център, който подпомага професионалното ориентиране и кариерното развитие на студентите, докторантите, специализантите и др. Чрез него се развиват връзките и сътрудничеството между младите хора с бъдещите работодатели от съответните организации. Центърът поддържа близки отношения и с други подобни звена за професионално ориентиране и кариерно развитие.

ВУСИ прилага социална програма, която е без аналог в частното висше образование в България. Тя подпомага образователния процес на младежи в неравностойно положение; на такива от семейства на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг; на военноинвалиди. В нейния обхват попадат самотни и многодетни майки, предоставили изискуеми документи; лица с намалена работоспособност в резултат на болест или нараняване; студенти с отличен успех. До момента по нея напълно безплатно са обучени 18 деца в неравностойно положение и лишени от родителски грижи; безплатно са приети 7 деца на служители на МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг; раздадени са 78 стипендии за отличен успех; на 451 студенти с тежки заболявания са намалени таксите от 20 до 50 на сто.

Във ВУСИ се провеждат и квалификационни курсове, свързани с придобиването на допълнителни теоретични и практически умения. Те са от ключово значение за бъдещата професионална кариера на всички, които ги завършат успешно. Атрактивните квалификационни курсове са предназначени не само за студенти на ВУСИ, а и за такива от други университети; за мениджъри и служители на фирми; за желаещи да имат собствен онлайн бизнес; за безработни и хора, които търсят допълнителни доходи. Лекционните занятия се водят от висококвалифицирани преподаватели, а придобитите знания и умения дават възможност за бърза и безпроблемна реализация на конкурентния пазар на труда.

През академичната 2019/2020 учебна година Висшето училище по сигурност и икономика продължава възходящото си развитие, като предлага на студентите модерно обучение, висококвалифицирани преподаватели и съвременна технологична база.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Природа, пълноценно общуване, технологии – част от света на ЧОУ „Джани Родари“

Природа, пълноценно общуване, технологии – част от света на ЧОУ „Джани Родари“

Всичко около нас се променя бързо, животът става все по-динамичен, подчинен на способността да общуваме, на нагласата ни за приемане и използване на новите технологии, на отстояване правото да живеем в чиста природа. Това са и сред основните цели, които Частно основно иновативно училище „Джани Родари“ си поставя в обучението и възпитанието на

Изложение Study in the Netherlands 2020

Изложение Study in the Netherlands 2020

Представители на три от най-влиятелните университети в Нидерландия – Tilburg University, Utecht University и University of Twente пристигат в България, за да се срещнат и да разговарят с кандидат-студентите, които се интересуват от възможностите за образование и реализация в страната на лалетата! Събитието

Мария Габриел СНИМКА: Представителството на ЕК в България

Мария Габриел: Свързването на образованието с науката играе все по-голяма роля

Науката ни позволява да осъзнаем света около нас, но и самите ние да бъдем създатели. Затова образованието в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката, или както го наричаме още STEM образование, ще играе все по-голяма роля. Това заяви българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието

СНИМКА: Архив

Изследване: 26% от учениците ни изобщо не четат книги

Около 26% от българските ученици изобщо не четат книги или четат много рядко. Данните са на Института за изследвания в образованието, базирани на изследването ПИЗА, предаде "Би Ти Ви". Близо 28% са учениците, които са посочили, че изобщо не четат за удоволствие. Почти една трета от анкетираните - 33%, посочват

По пътя към успешната кариера в света на дигиталния маркетинг със SoftUni Digital 2.0

По пътя към успешната кариера в света на дигиталния маркетинг със SoftUni Digital 2.0

Днес абсолютно всички потребители обитават ежедневно онлайн пространството и го използват, за да удовлетворят редица свои нужди – от забавление до пазаруване, медицински услуги и др. Ето защо дигиталният маркетинг играе решаваща роля за успеха на всеки един бизнес. Той предоставя една динамична среда, която непрекъснато се обновява и подобрява

Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – 
трамплин към успеха

Магистърската програма на SDA Bocconi и Американския университет в България – трамплин към успеха

Студентите се подготвят да намират високоефективни бизнес решения на оперативно и на стратегическо ниво Едно от водещите бизнес училища в света - SDA Bocconi, в партньорство с Американския университет в България за трета поредна година предлага магистърска програма в София. Завършилите я получават паралелно две дипломи - от SDA Bocconi и от АУБ

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Образование

"Най-добрите университети" - изтегли от тук специалното приложение

"Най-добрите университети" - изтегли от тук специалното приложение

Изтегли от тук специалното приложение "Най-добрите

Русенският университет е сред десетте най-големи български университети

Русенският университет е сред десетте най-големи български университети

• Акредитирано държавно висше училище с осем факултета и три филиала - в Разград, Силистра и Видин; • Обучава повече от 8 000 студенти в 50 бакалавърски, над 80 магистърски специалности и в 50 докторски програми; • Предлага обучение за получаване на двойни дипломи с университети във Франция и Китай; • Има изградени партньорства по програма Еразъм+

Най-нови български приказки за деца

Най-нови български приказки за деца

Български приказки за деца на компактдиск, флашпамет, книжка с картинки за оцветяване и в илюстрации-картони „Забавни детски приказки 2“ автор: Владимир Наумов, художник: Мая Бочева За поръчка: www.myartfaces.com и тел. 0889 85 80 80 Героите от втората серия „Забавни детски приказки за слушане 2“ са предимно африкански животни

Учебна практика във вълнуващия свят, където се бутилират минерални води

Учебна практика във вълнуващия свят, където се бутилират минерални води

Даваме на гимназистите знания и нашето международно ноу-хау, казва Томас Кренбауер, главен изпълнителен директор на „Девин” ЕАД На 32 километра от Смолян, в сърцето на Родопите – в Девин, ученици от 12-и клас от местната гимназия по електротехника опознават от първо лице бизнеса за бутилиране на вода

Даровити ученици и студенти получиха стипендии „Лука Бекяров“

Даровити ученици и студенти получиха стипендии „Лука Бекяров“

За седма поредна година ученици от XI и XII клас и студенти бяха удостоени със стипендии „Лука Бекяров“ за високи постижения в областта на математиката и информатиката. Стипендиите са учредени в памет на Лука Бекяров (1978-2013), чиито ерудиция, интелект и лидерски качества служат за пример на следващите поколения

Снимка: Десислава Кулелиева

Проф. Димитър Цанев, ректор на Националната музикална академия: Търсят ни много чуждестранни студенти, образованието ни е на високо европейско ниво

Наши възпитаници свирят и пеят по най-елитните сцени в света - Проф. Цанев, вие от въвеждането на рейтинговата система на висшите училища сте първи в професионалното направление "Музикално и танцово изкуство", как се постига това високо качество? - Високото качество се постига с висококачествена работа и с много грижи по всички сектори

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber