Вижте какво решава Министерският съвет утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/7710440 Вижте какво решава Министерският съвет утре Вижте какво решава Министерският съвет утре www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Редовното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 16 октомври, от 10 часа при следния предварителен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ИНСТИТУТ ПО МЕТРОЛОГИЯ НА СТАТУТ НА ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА WELMEC E.V. И ЗА РАЗПУСКАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЗАКОНОВАТА МЕТРОЛОГИЯ.

Внася: министърът на икономиката

2. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ НА ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСУВАНИ ВЕДОМСТВА ЗА 2019 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО И РАЗВИТИЕ, СЪЗДАДЕН С РЕШЕНИЕ № 789 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2017 Г.

Внася: заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

3. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ЗА 2019 Г.

Внася: министърът на финансите

4. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ ТРАНСФЕРИ ЗА 2019 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА МИНИМАЛНИ ДИФЕРЕНЦИРАНИ РАЗМЕРИ НА ПАРИЧНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ.

Внася: министърът на образованието и науката

5. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ УПРАВЛЯВАЩИЯТ ОРГАН НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА В БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕРИОДА 2014- 2020 Г., ДА СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ С ПАРТНЬОРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ - ОБЩИНИ И РАЙОНИ НА ОБЩИНИ, В РАЗМЕР ДО 5 НА СТО НАД ОПРЕДЕЛЕНИЯ БЮДЖЕТ НА ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА.

Внася: министърът на труда и социалната политика

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ПОЗЕМЛЕН ИМОТ В ГОРСКА ТЕРИТОРИЯ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА „ОБЕКТ ЛОПОВО“, СВЪРЗАН С НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ОТБРАНАТА НА СТРАНАТА, С. КОЛАРОВО, ОБЩИНА ПЕТРИЧ, ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

7. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ ДА ИЗВЪРШИ ПРОДАЖБА НА ИМУЩЕСТВО, ОТНЕТО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.

Внася: министърът на финансите

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ, СОБСТВЕНОСТ НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЕАД - СОФИЯ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ПРЕДОСТАВЕНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ПРЕДОСТАВЕН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“, ЗА ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ ПРЕБИВАВАНЕТО НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯ КОРАБ „POSEIDON“, ПЛАВАЩ ПОД ЗНАМЕТО НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЯ, ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ МОРСКИ ВОДИ, В ТЕРИТОРИАЛНОТО МОРЕ, В ПРИЛЕЖАЩАТА ЗОНА И В ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОМПЛЕКСНИ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОИТО СЕ ПЛАНИРА ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В СЕВЕРОЗАПАДНАТА ЧАСТ ОТ АКВАТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 3 ДО 22 НОЕМВРИ 2019 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО, И ПОСЕЩЕНИЯ В ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ЗА ВРЕМЕТО ОТ 3 ДО 6 НОЕМВРИ 2019 Г. И ОТ 22 ДО 25 НОЕМВРИ 2019 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО.

Внася: заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

12. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ УЧАСТИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЪСТАВА НА НАЦИОНАЛНИЯ МОБИЛЕН МОДУЛ ПО КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ НА НАТО С ЛИЧНОТО ИМ ВЪОРЪЖЕНИЕ И ЕКИПИРОВКА В МИСИЯТА НА НАТО ЗА ПОДГОТОВКА, СЪВЕТВАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ В АФГАНИСТАН „РЕШИТЕЛНА ПОДКРЕПА“.

Внася: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

13. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ И ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ НА НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И РИБАРСТВО, ПРОВЕДЕНО ОТ 22 ДО 24 СЕПТЕМВРИ 2019 Г. В ХЕЛЗИНКИ.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

14. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА И СЪСТАВА НА ОФИЦИАЛНАТА БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ В 15-АТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-ТУНИЗИЙСКАТА МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНА КОМИСИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО, КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 22 ДО 24 ОКТОМВРИ 2019 Г. В ТУНИС.

Внася: министърът на икономиката

15. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТПРАВЕНО ОТ КОНЦЕСИОНЕРА „КОКА КОЛА ХЕЛЕНИК БОТЪЛИНГ КЪМПАНИ БЪЛГАРИЯ“ АД ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВО ВОДОВЗЕМНО СЪОРЪЖЕНИЕ (СОНДАЖ) - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, РАЗКРИВАЩО МИНЕРАЛНА ВОДА - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ОТ НАХОДИЩЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА „БАНКЯ“, РАЙОН БАНКЯ, ОБЛАСТ СОФИЯ, ЧРЕЗ ДОПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА ОТ 29 ЯНУАРИ 2001 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ЧАСТ ОТ МИНЕРАЛНАТА ВОДА - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ОТ НАХОДИЩЕ „БАНКЯ“, РАЙОН БАНКЯ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА, РАЗКРИТА ЧРЕЗ СОНДАЖ № 1 ХГ „ИВАНЯНЕ“ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И СОНДАЖ ТК № 1 „ИВАНЯНЕ” - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ИЗМЕНЕН С ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ ОТ 7 АПРИЛ 2005 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 2 ОТ 14 ЯНУАРИ 2010 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 3 ОТ 12 ОКТОМВРИ 2010 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 4 ОТ 13 АВГУСТ 2013 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 5 ОТ 28 МАЙ 2015 Г. И ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 6 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2015 Г. И ЗА ОТПРАВЯНЕ НА НАСРЕЩНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КОНЦЕСИОНЕРА ОТНОСНО УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВОТО ВОДОВЗЕМНО СЪОРЪЖЕНИЕ.

Внася: министърът на околната среда и водите

16. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 221 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.

Внася: министърът на икономиката

17. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА РЕДА ЗА КЛАСИФИЦИРАНЕ НА РАСТЕНИЯТА И ВЕЩЕСТВАТА КАТО НАРКОТИЧНИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 293 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2011 Г.

Внася: министърът на здравеопазването

18. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕ НА СПИСЪК НА МЕДИЦИНСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ ПО ЧЛ. 30А ОТ ЗАКОНА ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СТОЙНОСТТА, ДО КОЯТО ТЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 364 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2011 Г.

Внасят: министърът на здравеопазването министърът на труда и социалната политика

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Мая Манолова

Утре е делото на Манолова за касиране на изборите за кмет на София

За утре, 21 ноември, от 10.00 ч. е насрочено делото на Мая Манолова за касиране на изборите за кмет на столицата, съобщиха от пресцентъра й. Манолова, председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата й - Никола Вапцаров, както и членове на Инициативния комитет и хора от екипа й от кампанията ще присъстват лично на съдебното заседание

Емил Димитров-Ревизоро СНИМКА: Архив

Емил Димитров: Двама души предложихме Цацаров

„Двама души предложихме Цацаров за председател на КПКОНПИ. Единият в парламента бях аз, а другият – извън него”. Това заяви депутатът от „Обединените патриоти” Емил Димитров – Ревизоро пред Нова тв. Той допълни, че е имало още два варианта за номинации за шеф на Антикорупционната комисия. „Единият е жена, която е била съдия

Проф. Атанас Герджиков СНИМКА: Архив

Преизбраха ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков

Преизбраха ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков с 254 гласа "за".  "Кандидатирам се на най-големия и най-стария университет в България, защото искам да доведа до успешен край усилията, които заедно положихме през последните 4 години, СУ да се стабилизира финансово, да се развие и да заеме достойно място между европейските

Снимка: Гугъл стрийт вю

Верижна катастрофа спря движението на магистрала "Тракия"

Верижна катастрофа затруднява движението по магистрала "Тракия.".Сигналът е от 15.40 ч. - в района на 144 км, посока Бургас, микробус пежо се блъснал в тир, завъртял се и ударил дачия. Няма пострадали хора. Тирът е препречил пътното платно и до изтеглянето му се спира движението в участъка. Обходен маршрут е през 133 км- път II 56- път I-8 -

Даниела Машева

Даниела Машева: Няма причина Цацаров да подава оставка в този момент

Към настоящия момент след направената номинация на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ не е налице задължение от негова страна да подава молба за предсрочното му освобождаване като главен прокурор. Това каза говорителят на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет Даниела Машева след заседание на кадровиците.

Снимка: Архив

Отложиха разглеждането на Закона за маслодайната роза

Водещата по законопроекта комисия по земеделие отложи второто четене на Закона за маслодайната роза, предаде Фокус. Това бе единствена точка за днес в дневния ред на комисията. На заседанието присъстваха и представители на бранша. Предложението за отлагане на разглеждането направи в рамките на заседанието председателят на Комисията и депутат от

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Румен Радев Снимка: Прессекретариата на президента

Румен Радев връчва орден "Мадарски конник" на посланика на ОАЕ

На 20 ноември, четвъртък, държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти. Срещата ще започне в 9.00 часа. От 13.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас

Маринела Арабаджиева в критично състояние, откараха я в болница

Маринела Арабаджиева в критично състояние, откараха я в болница

Маринела Арабаджиева спешно е изведена от следствения арест и е настанена в МВР болница във вторник вечерта,  потвърдиха за "24 часа" оттам. Бизнес дамата има проблеми със сърцето и кръвното налягане и неведнъж е колабирала в ареста. Това е поредният път, когато я извеждат, за да я настанят за лечение в болница

Десислава Танева Кадри: Фейсбук

Държавата ще си търси 80 млн. лв. от горски заменки

Държавата ще си търси 80 млн. лв. от заменките на гори в периода 1 януари 2007 до края на януари 2009 г. Това обяви на брифинг в Народното събрание министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.  „Тази сага започна през първия мандат на ГЕРБ. Тогава министърът на земеделието информира Прокуратурата за извършените заменки

Мария Габриел пред журналисти, сред които е пратеникът на "24 часа" Митьо Маринов, малко преди началото на конгреса на ЕНП

Мария Габриел: Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност (СНИМКИ)

"Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание. Признание за опит, който е трупан с много действия, много диалози, много действия с конкретни ползи за Европа, ЕНП и за бизнеса", каза Мария Габриел малко преди официалното откриване на конгреса на Европейската народна партия днес в Загреб. Тя намира кандидарурата си за поста и като

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

Фандъкова: Кандидатурата на Габриел в ЕНП е признание за България и възможност за София

"Кандидатурата на Мария Габриел за зам.-председател на ЕНП означава наистина огромни възможности и голямо признание за България, възможности и за София", каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя изрази очаквания, че Габриел ще бъде избрана за зам.-председател на Европейската народна партия. "Г-жа Габриел винаги е помагала на България и на

Бисер Петков СНИМКА: Архив

Бисер Петков: Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината. Това е една от идеите за справяне на проблема с фалшивите болнични. Тя ще бъде обсъдена от социалните партньори в Тристранния съвет, каза пред БНТ министър Бисер Петков. Сред предложенията за решаване на проблема с фалшивите болнични е и личният лекар да има право да ни дава

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber