Вижте какво решава Министерският съвет утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/7710440 Вижте какво решава Министерският съвет утре Вижте какво решава Министерският съвет утре www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Редовното правителствено заседание ще се проведе както обикновено – в сряда, 16 октомври, от 10 часа при следния предварителен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДПРИЕМАНЕ НА НЕОБХОДИМИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ИНСТИТУТ ПО МЕТРОЛОГИЯ НА СТАТУТ НА ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА WELMEC E.V. И ЗА РАЗПУСКАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЗАКОНОВАТА МЕТРОЛОГИЯ.

Внася: министърът на икономиката

2. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ НА ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСУВАНИ ВЕДОМСТВА ЗА 2019 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО И РАЗВИТИЕ, СЪЗДАДЕН С РЕШЕНИЕ № 789 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2017 Г.

Внася: заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

3. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ЗА 2019 Г.

Внася: министърът на финансите

4. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ ТРАНСФЕРИ ЗА 2019 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА МИНИМАЛНИ ДИФЕРЕНЦИРАНИ РАЗМЕРИ НА ПАРИЧНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ.

Внася: министърът на образованието и науката

5. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ УПРАВЛЯВАЩИЯТ ОРГАН НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА В БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕРИОДА 2014- 2020 Г., ДА СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ С ПАРТНЬОРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ - ОБЩИНИ И РАЙОНИ НА ОБЩИНИ, В РАЗМЕР ДО 5 НА СТО НАД ОПРЕДЕЛЕНИЯ БЮДЖЕТ НА ОПЕРАТИВНАТА ПРОГРАМА.

Внася: министърът на труда и социалната политика

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ПОЗЕМЛЕН ИМОТ В ГОРСКА ТЕРИТОРИЯ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА „ОБЕКТ ЛОПОВО“, СВЪРЗАН С НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ОТБРАНАТА НА СТРАНАТА, С. КОЛАРОВО, ОБЩИНА ПЕТРИЧ, ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

7. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ ДА ИЗВЪРШИ ПРОДАЖБА НА ИМУЩЕСТВО, ОТНЕТО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА.

Внася: министърът на финансите

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ, СОБСТВЕНОСТ НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЕАД - СОФИЯ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ПРЕДОСТАВЕНИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ПРЕДОСТАВЕН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“, ЗА ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ ПРЕБИВАВАНЕТО НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯ КОРАБ „POSEIDON“, ПЛАВАЩ ПОД ЗНАМЕТО НА ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЯ, ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ МОРСКИ ВОДИ, В ТЕРИТОРИАЛНОТО МОРЕ, В ПРИЛЕЖАЩАТА ЗОНА И В ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОМПЛЕКСНИ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОИТО СЕ ПЛАНИРА ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В СЕВЕРОЗАПАДНАТА ЧАСТ ОТ АКВАТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 3 ДО 22 НОЕМВРИ 2019 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО, И ПОСЕЩЕНИЯ В ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ЗА ВРЕМЕТО ОТ 3 ДО 6 НОЕМВРИ 2019 Г. И ОТ 22 ДО 25 НОЕМВРИ 2019 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО.

Внася: заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

12. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ УЧАСТИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЪСТАВА НА НАЦИОНАЛНИЯ МОБИЛЕН МОДУЛ ПО КОМУНИКАЦИОННО-ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ НА НАТО С ЛИЧНОТО ИМ ВЪОРЪЖЕНИЕ И ЕКИПИРОВКА В МИСИЯТА НА НАТО ЗА ПОДГОТОВКА, СЪВЕТВАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ В АФГАНИСТАН „РЕШИТЕЛНА ПОДКРЕПА“.

Внася: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

13. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ И ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ НА НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И РИБАРСТВО, ПРОВЕДЕНО ОТ 22 ДО 24 СЕПТЕМВРИ 2019 Г. В ХЕЛЗИНКИ.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

14. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА И СЪСТАВА НА ОФИЦИАЛНАТА БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ В 15-АТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-ТУНИЗИЙСКАТА МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНА КОМИСИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО, КОЯТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 22 ДО 24 ОКТОМВРИ 2019 Г. В ТУНИС.

Внася: министърът на икономиката

15. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТПРАВЕНО ОТ КОНЦЕСИОНЕРА „КОКА КОЛА ХЕЛЕНИК БОТЪЛИНГ КЪМПАНИ БЪЛГАРИЯ“ АД ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВО ВОДОВЗЕМНО СЪОРЪЖЕНИЕ (СОНДАЖ) - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, РАЗКРИВАЩО МИНЕРАЛНА ВОДА - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ОТ НАХОДИЩЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА „БАНКЯ“, РАЙОН БАНКЯ, ОБЛАСТ СОФИЯ, ЧРЕЗ ДОПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА ОТ 29 ЯНУАРИ 2001 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ЗА ДОБИВ НА ЧАСТ ОТ МИНЕРАЛНАТА ВОДА - ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ОТ НАХОДИЩЕ „БАНКЯ“, РАЙОН БАНКЯ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА, РАЗКРИТА ЧРЕЗ СОНДАЖ № 1 ХГ „ИВАНЯНЕ“ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И СОНДАЖ ТК № 1 „ИВАНЯНЕ” - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ИЗМЕНЕН С ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ ОТ 7 АПРИЛ 2005 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 2 ОТ 14 ЯНУАРИ 2010 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 3 ОТ 12 ОКТОМВРИ 2010 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 4 ОТ 13 АВГУСТ 2013 Г., ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 5 ОТ 28 МАЙ 2015 Г. И ДОПЪЛНИТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ № 6 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2015 Г. И ЗА ОТПРАВЯНЕ НА НАСРЕЩНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО КОНЦЕСИОНЕРА ОТНОСНО УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВОТО ВОДОВЗЕМНО СЪОРЪЖЕНИЕ.

Внася: министърът на околната среда и водите

16. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 221 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.

Внася: министърът на икономиката

17. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА РЕДА ЗА КЛАСИФИЦИРАНЕ НА РАСТЕНИЯТА И ВЕЩЕСТВАТА КАТО НАРКОТИЧНИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 293 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2011 Г.

Внася: министърът на здравеопазването

18. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪСТАВЯНЕ НА СПИСЪК НА МЕДИЦИНСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ ПО ЧЛ. 30А ОТ ЗАКОНА ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СТОЙНОСТТА, ДО КОЯТО ТЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 364 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2011 Г.

Внасят: министърът на здравеопазването министърът на труда и социалната политика

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

210 с COVID-19 от 5388 проби, 12 са починали за денонощието

210 с COVID-19 от 5388 проби, 12 са починали за денонощието

210, с 94 повече от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 13 722 . Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 5388. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е

СНИМКА: Архив

Отлагат тържествата на Шипка заради коронавируса

Национално честване "Шипченска епопея' е едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди посетители от цялата страна и чужбина на заветния връх Шипка, съобщиха от областната администрация в Габрово

Какви са тежките решения за Борисов - оставка или нов кабинет

Какви са тежките решения за Борисов - оставка или нов кабинет

До 2-3 дни щял да ги обяви и да успокои хората Изборите ще дойдат и всеки ще получи това, което си е заслужил, загатна той посоката “Тежките решения са тежки, докато ги вземеш. Въпросът сега е да си направя разчетите кога и как” Това обяви премиерът Бойко Борисов във вторник. Така за трети пореден ден - след като първо пусна снимка с внуците си

КАДЪР: Министерството на отбраната

Български ВВС са проверявали руска активност в Черно море

Български ВВС са проверявали руска активност в акваторията на Черно море. Това потвърдиха от министерството на отбраната за БНР. Това е станало в рамките на охраната на т.нар. натовско въздушно пространство. В операцията са участвали и изтребители от Турция и от Румъния. Обединеният център за въздушни операции на НАТО в Торехон, Испания

Ахмед Доган излезе от активния политически живот преди седем години, но остана в ДПС като неин почетен председател.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Доган прати на Христо и ГЕРБ стари речи вместо тезиси

Те припомнят 2009 г., когато за първи път Бойко Борисов направи кабинет ДПС продължава да е гръмоотводът на държавата, защото мишоците в политиката и живота са много, обяснява Сокола на свои и чужди Какво иска да каже почетният председател на ДПС Ахмед Доган седем години след като излезе от активния политически живот в страната

Снимки Велислав Николов

34-ти ден на протест: Домати летят към Министерския съвет, пак блокада пред СУ (Снимки)

21:18 часа: Протестиращите тръгнаха от площад "Независимост" към Орлов мост. Четене и спорт на открито ще има от утре на Орлов мост и пред ректората, обяви Хаджигенов и призова протестиращите да си носят книги и спортни съоръжения. На извънредното заседание този четвъртък протестиращите ще се съберат от обяд пред Народното събрание

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Смята се, че тази кола е ударила Юлия.

Две седмици без следа от шофьора, прегазил Юлия край Созопол

Вече 2 седмици полицията издирва шофьора, прегазил в нощта срещу 26 юли 34-годишната Юлия Ангелова на пътя Созопол - Царево. В предната вечер Ангелова била на заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя”, където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла. Тръгнала пеша

Зам.-шефът на НФСБ Борис Ячев СНИМКА:  "24 ЧАСА"

Право на отговор: Не сме отменяли наказания за педофили

Обръщаме се към вас по повод публикуваната на 25.7.2020 г. в хартиеното и електронното издание на в. “24 часа” статия със заглавие “Педофили искат да бъдат забравени с дела срещу издатели и журналисти.” Уважаваме правото ви да поставите във фокуса на общественото внимание проблемни казуси, като правите собствени разследвания

Атентат срещу Живков завършва с яйца и домати

Атентат срещу Живков завършва с яйца и домати

Едно пътешествие през 1960 г. на "реформаторите" Тодор Живков и Никита Хрушчов за малко да завърши с атентат. С кораба "Балтика" те и останалите източноевропейски лидери пътуват към Америка за прочутата сесия на ООН. Именно на нея Хрушчов ще тропа с обувката си, а малко след това Живков и дясната ръка на съветския лидер - Алексей Косигин ще се

Министерски съвет СНИМКА: Архив

Вижте какво решава Министерският съвет утре

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка предстоящото утре от 10 часа редовно правителствено заседание. Министерският съвет ще заседава при следния предварителен дневен ред: 1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАД НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНАТА КОМИСИЯ ЗА ЕКСПОРТЕН КОНТРОЛ И

Борисов на предишно онлайн заседание на кабинета. Снимка правителствена пресслужба

Утре кабинетът заседава пак чрез видеоконферентна връзка

Утре редовното заседание на кабинета отново ще бъде чрез видеоконферентна връзка,съобщи пресслужбата на Министерския съвет. На заседанието ще се обсъди проект на решение за одобряване на индикативно финансово разпределение по оперативни програми 2014 - 2020 г. на средствата от Европейския съюз в подкрепа на преодоляването на последиците от кризата

Христо Иванов СНИМКА: Архив

"Правен свят": Кого задкулисно договаря с президента за служебен министър на правосъдието Христо Иванов?

Много се изговори и изписа за нелепата ситуация от неделя, при която лидерът на „Да, България“ Христо Иванов гузно се опита да прекъсне откровенията на бившия жълт депутат Димитър Ламбовски по адрес на един от митичните босове на родния ъндърграунд Младен Михалев – Маджо. И ако издънката е поредната в публичния живот на най-слабия министър на

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber