Отборът на Здравко Димитров - млади, известни и с опит

https://www.24chasa.bg/novini/article/7708474 Отборът на Здравко Димитров - млади, известни и с опит Отборът на Здравко Димитров - млади, известни и с опит www.24chasa.bg
Екипът на ГЕРБ в Пловдив: Костадин Димитров (от ляво на дясно), Димитър Колев, Георги Стаменов, Здравко Димитров, Костадин Язов, Иван Стоянов, Стоян Алексиев
Екипът на ГЕРБ в Пловдив: Костадин Димитров (от ляво на дясно), Димитър Колев, Георги Стаменов, Здравко Димитров, Костадин Язов, Иван Стоянов, Стоян Алексиев

Бягат в един коридор с кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив

С тях не може да има разнобой между голямата община и районите на града

Те притежават опит в управлението, наясно са с проблемите в своите райони и знаят как да ги решат. Повечето от тях имат мандат зад гърба си, в който са реализирали проекти и са разработили нови, които ще продължат в следващите 4 г.

Най-важното за шестимата кандидати за районни кметове от ГЕРБ в Пловдив е, че заедно с претендента за градоначалник Здравко Димитров имат обща политика и програма. Всички са десноцентристи по убеждение и няма да има разнобой. Всички тичат в един коридор, начело с Димитров. А той е показал, че може да работи с всеки един от тях.

Георги Стаменов смята

да продължи

с летящ старт

започнатите

проекти

в най-големия и най-представителен район - “Централен”. Това е лицето на града, в него са съсредоточени институции и забележителности.

Стаменов е завършил “Счетоводство и контрол” и “Финанси” в УНСС. 10 г. е бил мениджър в частния сектор. В мандата 2011-2015 г. беше общински съветник от ГЕРБ, а след това районен кмет. Семеен е, с две деца.

Обновеният пл. “Централен”, построяването на двете нови галерии “Капана” и “Зала 2019”, благоустройството на хълма Бунарджика с възродените акведукти и фонтани е постигнато от Стаменов в досегашния мандат.

“Изградихме 61 детски площадки, нови паркинги с 2100 места, подменено е осветлението по основните булеварди, облагородени са много междублокови пространства”, казва той.

В следващия мандат уверява, че ще бъдат осигурени места в детските градини за всяко дете. Ще продължи да изгражда спортни игрища в училищата. Категоричен е, че ще има забрана на строителство в градинки и зелени площи. Реновирането на междублоковите пространства ще продължи. Грижите за културно-историческото наследство, което е фокусирано в “Централен”, ще бъдат още по-засилени, уверява Стаменов. Дондуковата градина, която е най-старата в Пловдив, ще бъде реконструирана.

Парковата среда

е приоритет

за кандидат-кмета на район “Западен” Димитър Колев. За два мандата той изгради и обнови 5 зелени пространства за отдих и спорт - “Ружа”, “Еталонна”, “Акациева горичка”, “Розариума” и парка в кв. “Прослав”. Неслучайно “Западен” е смятан за зелените дробове на Пловдив.

Колев е роден през 1978 г. и е завършил “Международни икономически отношения” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Баща е на две деца. Има 10-годишен опит в сферата на туризма. От 2013 г. управлява район “Западен”.

Смята за един от големите си успехи построяването на новата детска градина “Мир” за 200 деца. В мандата му бяха ремонтирани десетки улици и тротоари. Пред завършване е единственият общински многоетажен паркинг за 150 коли.

“Предвиждаме продължението на бул. “Свобода” и свързването му с ул. “Рая”. Предвиждаме и мащабен ремонт на ул. “Ген. Колев”, изтъква кандидат-кметът на “Западен”.

Чувствителна промяна претърпя и район “Тракия”, предпочитан за живеене от млади семейства. Два мандата начело е Костадин Димитров. 44-годишният математик и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо

преобрази

парк “Лаута”

и го превърна в едно от най-посещаваните места. Там всяка година през май се събират хиляди участници в народния събор, който конкурира по посещаемост и изпълнители тези в Рожен и Копривщица.

Димитров е завършил математика и информатика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Семеен е, с две деца. Преди да влезе в управлението, е работил в частния сектор. Поема район “Тракия” през 2011 г., а 4 г. по-късно печели мажоритарните избори. На него се приписва заслугата за провеждане на две световни първенства по таекуондо в зала “Колодрума”.

“Нови паркове, детски и спортни площадки, облагородени междублокови пространства, детски ясли и площадки за домашни любимци са част от многобройните ни реализирани проекти”, казва претендентът за трети мандат.

“Представете си какво ще стане, когато в “Тракия” се построи новата сграда на Математическата гимназия, заработи центърът за научни изследвания и се изгради новата база на “Локомотив”, казва Димитров.

Ако чужденците и

гостите на града

се впечатляват

от хигиената,

основен принос за това има досегашният директор на общинското предприятие “Чистота” Иван Стоянов. Сега той е кандидат за кмет на район “Източен”, в който се намира и кв. “Столипиново”. 47-годишният биолог има опит в ръководството на хора. Като директор на “Чистота” подчинените му бяха над 700 души. Въведе новаторски подход в почистването на града - от години през зимата по улиците не се хвърля пясък, а през другите сезони се мият редовно.

Под негово ръководство “Чистота” е неколкократен носител на наградата “Зелен Оскар”.

“Живея в “Източен” и знам всеки сантиметър от него”, казва Стоянов. Когато преди 15 г. се родила дъщеря му, тя била единственото дете в големия блок наоколо. Сега било пълно с млади хора.

Администрация в

услуга на хората

е лайтмотивът на кандидата за район “Северен” Стоян Алексиев. 41-годишният баща на 3 деца казва, че е пето поколение пловдивчанин, който живее в този район. Има две магистратури в Аграрния университет, специализирал е озеленяване и цветарство в САЩ и Англия. От 8 г. е начело на общинското предприятие “Паркове и градини” и се гордее, че Пловдив е по-зелен и по-красив. Засадени са над 16 хил. дървета, стотици хиляди декоративни храсти, 50 хил. рози и милиони цветя.

“Имам управленски опит, мотивиран съм да поискам доверието на хората от “Северен”, казва той. Качествено обслужване, грижа за възрастните, подкрепа за младите, паркоместа и детски площадки обещава Алексиев.

“Зная всяка

улица в кв.

“Кючук Париж”

Роден съм в него, учил съм в техникума по механотехника, а след това “Атомна и ядрена физика” в Пловдивския университет”, казва за себе си Костадин Язов, кандидат за кмет на “Южен”. Към образованията си добавя “Лазерни техники и технологии”, “Макроикономика” и “Сигурност”. Има докторска степен по дипломация и сигурност, преподава в частен вуз. Бил е народен представител от ГЕРБ. Язов е категоричен, че ремонтът на ул. “Даме Груев” не търпи отлагане. На следващо място е изграждане на южната тангента. Убеден е, че в района са нужни още две нови детски градини.

6 идеи на Димитров за 6-те района в Пловдив

Районният кмет е най-пряката връзка на управлението с хората, затова всеки ще има моята подкрепа по важните проекти. В това увери Здравко Димитров. Той смята, че има силен екип, с който да направи Пловдив най-добрия град за живеене.

“Бил съм районен кмет и знам, че това е човекът, който познава най-добре проблемите на всеки квартал и улица. Той стои най-близо до хората”, допълва кандидатът за градоначалник от ГЕРБ. и гарантира, че в негово лице районните кметове ще имат открит и достъпен партньор.  

“Заедно с тях ще подобрим работата на общината и районните администрации, ще ги приближим до гражданите. Ще мислим и за нова финансова рамка, в която да работят, за да могат да реализират идеите си”, допълни Димитров. И посочи най-важните приоритети за всеки район.

“Централен”

Нови места за паркиране и изграждане на многоетажния паркинг в терена на бившия ТЕЛК, поне една нова детска ясла и една детска градина. Реконструкция на сградата на Хуманитарната гимназия.

“Южен”

Осигуряване на бързи и удобни транспортни връзки с центъра и другите райони чрез пробива под централната гара, реконструкцията на ул. “Даме Груев”, строителство на детска градина и ясла в новия квартал, южно от бул. “Ал. Стамболийски”.

“Северен”

Реконструкция на бул. “Марица-север”, реализиране на проекта за Водния цикъл и осигуряване на места за нови зелени площи. Ще намерим най-доброто решение за парка до хотел “Санкт Петербург”.

“Западен”

Реализиране на транспортния подлез “Модър - Царевец”, който да осигури пряка връзка между районите “Западен” и “Южен”.

“Източен”

Решаване на проблема с незаконните сметища и незаконното строителство.

“Тракия”

Подобряване на инфраструктурата във всички микрорайони, които в момента имат доста различен облик - тротоари, улици, осветление, места за паркиране. И задължително изграждане на парка “Кан Крум”, за който има готов проект.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Най-старото висше училище в България е на 139 години

Най-старото висше училище в България е на 139 години

Висшето училище по телекомуникации и пощи продължава да съчетава традиции и иновации Когато преди пет години, на 26 май, Колежът по телекомуникации и пощи е преобразуван във Висше училище по телекомуникации и пощи, една 134-годишна институция поема по пътя на модерността. Променяно, преимeнувано, преструктурирано

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

Съдът: Има обществен интерес хванатият с 367 кг кокаин да остане в ареста

"Налице е действителен обществен интерес да се вземе мярка за неотклонение задържане под стража". Това посочи в мотивите си съдия Николай Николов от Софийския градски съд и остави в ареста Николай Петров. Мъжът бе хванат с 40 кг кокаин в багажника на колата си на 24 май. При претърсване в дома му вчера били открити още 327 кг от белия прах

Георги Хаджиев КАДЪР: Фейсбук/МВР

Маркировката по пакетите с кокаин показвала чистотата му

В жилището обитавано от Николай Петров са открити още 327 кг кокаин.  Наркотикът се съхранявал в кухнята и спалното помещение. Голяма част от скъпия наркотик  бил скрит в гардероб, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Претърсен е и втори автомобил, собственост на задържания Николай Петров. В него не е намерено нищо

Калоян Паргов СНИМКА: БСП - София

Калоян Паргов: Разрешителните на таксита да се удължат с два месеца

Разрешителните на такситата трябва да се удължат с два месеца – колкото беше срокът на извънредното положение. Това счита за необходимо лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм на СОС. „Тази мярка е нужна, за да се даде глътка въздух на таксиметровите превозвачи

Външният министър Екатерина Захариева СНИМКА: МВнР

Захариев: Очаквам от 15 юни да се възстанови движението в ЕС, но под условия

Цифрите говорят по-добре от думите. Няма хаос, овърна на критиките на президента външната ни министърка От 15 юни да се възстанови нормалното движение в ЕС и в съседни държави със сходен епидемиологичен риск, това са очкаванията на външната министърка. Но дори и да се възстанови нормалното придвижване

СНИМКИ: Румяна Тонева

Вижте Николай Петров, хванат с над 360 кг кокаин

С белезници бе доведен в 5-а зала на Съдебната палата в София 33-годишният Николай Петров, хванат с над 360 кг кокаин. Точно в 15 часа в Софийския градски съд започна мярката му за неотклонение. Прокуратурата поиска 33-годишният мъж да остане постоянно зад решетките. Петров, който е с чисто досие, бе задържан с 39 кг от най-скъпата дрога

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

В специалност "Право" ще може да се влиза и само с матури

В специалност "Право" ще може да се влиза и само с матури

Министерският съвет отмени приетата през 2017 г. и предстояща да влезе в сила от новата академична година Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „юрист“ и направи промени в сега действащата наредба, съобщи пресцентърът на кабинета

Корнелия Нинова на гроба на Стефан Данаилов СНИМКА: Фейсбук

Корнелия Нинова се снима на гроба на Стефан Данаилов

Лидерката на БСП Корнелия Нинова сподели снимка на гроба на Стефан Данаилов във фейсбук. "Днес се навършват шест месеца от смъртта на Стефан. Толкова много ни липсваш, учителю, приятелю, другарю", написа Нинова към

Десислава Танева СНИМКА: Архив

Регламентира се търговията с храни онлайн

"Този законодателен пакет цели да гарантира на българския потребител качеството, сигурността в потребяванеите храни - от производител до предлагане", каза земеделската министърка Десислава Танева, малко след като на второ четене НС окончателно и напълно консенсусно прие два закона, този за управление на агрохранителната верига и този за храните

Във ВКС бе образувано тълкувателно дело по въпроси, свързани с приложението на Търговския закон и Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

ВКС внесе искане до Конституционния съд за кариерните бонуси на членовете на ВСС

Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) поиска от КС да обяви за противоконституционен текст от Закона за съдебната власт. Според него се предвижда при изтичане на мандата на член на Висшия съдебен съвет (ВСС) или при предсрочното му прекратяване, той да бъде възстановен с една степен по-висока от заеманата преди избора длъжност в органите на

Село Черно поле, Видинско.

Видинско село от седмица е без вода заради авария

Видинското село Черно поле е без вода от седмица. На 21 май чешмите прекъсват, след като е скъсан водопровода. Към този момент аварията не е отстранена, съобщи кметът на общината Александър Александров. Причината е изпускането на вода от язовир, който се влива в река Нечинска бара. Отговорността за ремонта е на ВиК в Монтана

СНИМКА: Pixabay

Задържан е извършителят на тежко престъпление в русенското село Ценово

Мъж на 36 години е арестуван за тежкото престъпление в русенското село Ценово, при което бе изнасилена и ограбена 75-годишна самотноживееща жена. Той е задържан вчера за срок от 72 часа, като са му повдигнати три обвинения. Това съобщи днес окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Престъплението е извършено около 23

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber