Ето какво каза Слави Трифонов на учредяването на "Няма такава държава" (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7692668 Ето какво каза Слави Трифонов на учредяването на "Няма такава държава" (Видео) Ето какво каза Слави Трифонов на учредяването на "Няма такава държава" (Видео) www.24chasa.bg
Ето какво каза Слави Трифонов на учредяването на "Няма такава държава" (Видео)

Часове, след като Слави Трифонов учреди партията си "Няма такава държава" при пълно медийно затъмнение, той публикува в профила си във Фейсбук видеозапис на речта си пред делегатите на учредителното събрание, което се проведе в зала в столичния кв. "Лозенец".

Ето цялата реч на Слави Трифонов:

Първо искам да ви благодаря, защото това е едно изумително нещо, което се случва. Защото всъщност целият политически ресурс през последните години изглежда нелепо и обидно. И предполагам това е за всички вас. Всеки човек, който наблюдава това, което се случва в публичното пространство, нормалният човек чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина точно по тази причина. Хората, които управляват и се избират от недостатъчно голяма част от българския избирател, са алчни за власт. Това го виждате.

Аз и моите колеги протестираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Бше проведен референдум по българския закон и Конституция и по правилата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла, все едно не се е случвал. Тук в България знаете, че всяко чудо е за три дни. Но чудото е нещо прекрасно, не може да бъде за 3 дни. Защото е изумително.

Днес е ден, в който си позволявам по-емоционално да ги обясня тези неща. Аз съм практичен човек и мислех да си напиша реч, но предпочетох да кажа нещата така - по-емоционално. Защото в крайна сметка ние затова живеем - за емоции. Те са лош съветник, но живеем заради тях.

Тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума, е отвращение. Аз съм последователен и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си последователно, без да се спира и да се страхува.

Има една група хора, които решиха, че това няма значение и с най-елементарни хватки и с незачитане на закона този референдум беше избутан в ъгъла. Ние протестирахме пред парламента. Резултатът беше абсолютно никакъв. А по закон това, което може да се направи е наистина да се създаде политически продукт. Не се измъквам от думата партия, но тя е отвратителна.

Като кажеш партия и ти става...Та този политически продукт е да възстанови справедливостта. Аз не съм алчен за власт, а за справедливост, както предполагам огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост?

Излизайки от тази зала всеки от вас започва да живее живота си на човек, подложен ежедневно на несправедливости. Аз не мога да оправя несправедливостите, това е безумно. Аз мисля, че има конкретна, точна и ясна цел, която е свързана с моя характер - когато нещо се прави, то трябва да се направи докрай. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие, независимо от това дали на някой му харесва или не. Има закон, който се нарича Конституция на България. В него правилата за пряката демокрация са точно изяснени. Те бяха спазени и сега ще бъдат спазени законите, за да бъдат приложени решенията. Защото така се прави.

Аз не мога да направя така, че да се спазват всички правила. Но едно съществено правило, като законът за пряката демокрация, за който са гласували 3,5 милиона души, ще бъде спазен. Защото, който застане на пътя на справедливостта ще си понесе всички последствия. Искрено съзнавам какво правя. Искрено осъзнавам отговорността, която поемам. Искрено осъзнавам, че съм се облякъл с дрехите на отговорността, която сте ме облекли вие. Суверенът е този, който създава тази история, аз съм просто инструмент. Осъзнавам вашето доверие и го оценявам.

Животът е прекрасен! 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

В Чирпан премиерът Борисов разгледа изградената нова и модерна пречиствателна станция за отпадни води. Снимки правителствена пресслужба

Борисов: Довечера чакаме 57 хиляди дози ваксини, още през нощта отиват по районите (Видео, обновена)

Криминалисти излязоха на протест - трябва да връщат пари, взети като експерти в съда

Криминалисти излязоха на протест - трябва да връщат пари, взети като експерти в съда

Граничният пункт "Кулата-Промахон''

Ситуацията на "Кулата" усложнена, продължават антигенните тестове

Ирен Кривошиева. Кадър БНТ

Ирен Кривошиева: Трябва да има паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър

 Росица Кирова. Кадър Би Ти Ви

Росица Кирова: Ще водя листата на ГЕРБ във Видин, няма да спра да съм критична

Деница Сачева. Кадър Би Ти Ви

Сачева: Няма задържане на доставени ваксини

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber