Стани магистър за една година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7634087 Стани магистър за една година Стани магистър за една година www.24chasa.bg

От есента на 2019 г. Нов български университет предлага едногодишни магистърски програми с обучение в два семестъра. През септември бъдещите студенти могат да избират между огромно разнообразие от програми с редовна и дистанционна форма на обучение - над 60 бакалавърски, над 100 магистърски и 40 докторски програми. ( Повече информация на www.nbu.bg)

За степен „бакалавър“ завършилите средно образование мога да подават документи до 12 септември. Приемът за магистърските програми ще продължи през целия месец септември.

Повечето магистърски програми са с период на обучение от три семестъра, а от тази година студентите могат да защитят степен „магистър“ и след едногодишен курс. Същевременно университетът предлага уникална възможност за изготвяне на индивидуални планове, в които се съчетават курсове.

За Нов български университет образованието е повече от предаване на знания. В съвременния свят знанията са на един „клик“ разстояние. Университетът е уникален за българската система на образование по отношение на възможностите, които предлага за развитие на индивидуалните академични интереси на своите студенти и свободата на избор на програми и курсове.

Още в началото на своята дейност Нов български университет внедрява дистанционното електронно и продължаващото обучение като част от най-добрите световните образователни тенденции, за да увеличи шансовете на пазара на труда за хора от всички възрасти.

Нов български университет е един от първите въвели система за академично тюторство – всеки студент има достъп до академичен ментор, който да го съветва и напътства в различните административни, академични и лични предизвикателства, пред които той/тя ще се изправи. Нов български университет е изцяло отдаден на личната и професионална реализация на всеки студент. В подкрепа на изграждането на успешна кариера, ние сме създали проактивен отдел за програмно ориентиране и кариерен център, които предлагат редица услуги – от индивидуални консултации, през семинари за кариерни умения до изложения на работодателски организации.

Студентите имат постоянен достъп до преподавателите, материалите и ресурсите на избраните от тях курсове, както и възможност за виртуално обучение в реално време, благодарение на системата за електронно обучение – MOODLE НБУ.

Нов български университет изгражда активно своята „Еразъм+“ мрежа за обмен на студенти, преподаватели и идеи, създавайки допълнително предизвикателна и включваща международна академична среда.

Университетът не е просто локация, той е среда на живот. Кампусът на Нов български университет предлага зелена и модерна среда, в която студентите могат да се чувстват като част от академичната общност. Той съсредоточава на едно място пространствата за обучение с места за общуване и провеждане на културни събития. В университета функционират редица модерно оборудвани учебно-практически и изследователски звена, които осигуряват възможност за практическо обучение на студентите, изследователска работа на преподавателите и извършване на експертни услуги за външни потребители. Ежегодно се провеждат редица майсторски класове на световни имена в изкуството – Райна Кабаиванска, проф. Милчо Левиев, проф. Людмил Ангелов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

ТУ-Варна организира Втора педагогическа конференция "Клъстери и иновации в образованието“

Технически университет - Варна в партньорство с РУО-Варна и Община Варна организира Втора педагогическа конференция "КЛЪСТЕРИ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО", която ще се проведе от 31 октомври до 3 ноември 2019 г. Основната цел на конференцията е да даде възможност на учителите да споделят опита си, да обсъдят резултатите от свои педагогически

В ТУ-Варна започна Месецът на науката – октомври 2019

Технически университет – Варна и тази година се включва активно с поредица от специални събития в Месеца на науката, организиран традиционно през октомври от Съюза на учените във Варна с участието на научните структури в града. Инициативата стратира със седмата по ред изложба-конкурс „Научни постижения на звената в ТУ-Варна”

Италия – една от най-търсените образователни дестинации в Европа

Известна със своя стил, античност и архитектура, Италия е привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Страната привлича ежегодно 80 000 международни студенти от цял свят с многобройните си бакалавърски програми, магистратури и докторантури, които се предлагат както на италиански, така и на английски език

Студентски кредит с лихва 4.95 % предлага БАКБ

„Първата ти работа е да завършиш, а не да търсиш временни решения, за да си плащаш таксите за обучението“. Това е посланието на банката към младите хора, които искат да продължат образованието си. Много студенти днес са принудени да търсят временна работа, за да могат да плащат семестриалните си такси или да издържат детето си,

Изтича срокът за кандидатстване за безплатното обучение по Programming Basics на СофтУни

До 26 септември е отворено кандидатстването за безплатния курс по Programming Basics на СофтУни. Курсът е насочен към всички, които искат да придобият основни познания по програмиране, както и да разберат дали искат да се развиват в една от най-бурно развиващите се и успешни сфери на 21 век – тази на информационните технологии.

По-добри оценки, по-малко отсъствия

Или как един американски учител в България променя статуквото в класната стая Според данните от международното изследване на грамотността PISA България влиза в топ 10 по отсъствия от училище в класацията на 58-те изследвани държави. По-точно - заема незавидното осмо място. Неизвинените отсъствия на българските ученици са нараснали с 20% за

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Образование

МУ-Варна откри модерни зали за симулационно обучение по дентална медицина

Нови зали за симулационно обучение на студенти по дентална медицина в Медицински университет – Варна бяха открити днес с водосвет за здраве и успех. Лентата прерязаха министърът на образованието и науката на Република България г-н Красимир Вълчев, ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов и кметът на град Варна г-н Иван Портних

Академия "Никола Тесла" създава бъдещите олимпийци по програмиране

С помощта на преподавателите там компютърът прави полезни неща Дигиталната ера настъпи някак неусетно. Никой вече не може да си представи как сме се справяли без телефон и интернет. Как да помогнем на децата да не пропилеят времето си в дигитални изкушения, а да превърнат новите технологии в мощен инструмент за сбъдване на мечти?

МУ-Варна откри новата учебна година

С тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, днес бе открита новата академична 2019/2020 година в Медицински университет – Варна. Ректорът проф. д-р Красимир Иванов приветства студентите, които за 58-ма поредна година прекрачиха прага на университета: „Предстои ви да се срещнете с

Жена е фаворит за поста ректор на Медицински университет-Пловдив

В годината, в която жена оглави Европейската комисия - германката Урсула фон дер Лайен, а начело на Международния валутен борд се очаква да застане българката Кристалина Георгиева, Медицинският университет в Пловдив за първи път има шанса ректор да стане жена. За поста се кандидатира досегашният зам.-ректор проф. д-р Мариана Мурджева.

200 деца с хромбук в 6 пловдивски училища, вместо с тетрадки

Близо 200 деца в 6 пловдивски училища заместват т.г. хартиените учебници и тетрадки с chromebook (хромбук). Устройството е подобно на лаптоп, но е по-леко и евтино и служи единствено за образователни цели. Ефикасността му вече е тествана в езикова гимназия "Иван Вазов", известна като Руската, където м.г. с хромбук бе оборудван цял един клас.

Столичният Супермаркет КООП Ви очаква

Нека ЗАЕДНО да открием НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА Готови ли сте за училище! Лятото почти си отиде и класните стаи Ви очакват, но все още има време за игри и награди! За осма поредна година Централният кооперативен съюз Ви кани да отбележим ЗАЕДНО новата учебна година с тържество на 14 септември от 11:00 часа в столичния Супермаркет КООП кв.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber