Емил Радев във Вълчи дол: Работя за Европа без двойни стандарти

https://www.24chasa.bg/novini/article/7468730 Емил Радев във Вълчи дол: Работя за Европа без двойни стандарти Емил Радев във Вълчи дол: Работя за Европа без двойни стандарти www.24chasa.bg
СНИМКИ: ГЕРБ

Трябва да доведем до успешен край борбата срещу двойните стандарти при храните. Тя е в името на здравето на 100 млн. граждани на Източна Европа. Настоявам за създаването на общоевропейски контролен орган, който да противодейства адекватно на нелоялните търговски практики. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев на среща с жители на Вълчи дол, организирана по инициатива на общинския ръководител на ГЕРБ Димитър Тодоров. Това съобщиха от партията.

Радев запозна присъстващите с предложената от него и колегата му Андрей Новаков европейска програма с бюджет от 1,3 млн. евро, която ще позволи да се правят изследвания за разлики в качеството на хранителните продукти, да се организират информационни кампании и дори да се завеждат колективни искове в защита на интересите на потребителите.

Като пример за неприемливи двойни стандарти, срещу които поведе битка през изминалия мандат, варненският представител в ЕП посочи още неприемането ни в Шенген и дискриминационния мониторингов доклад за България.

Интерес предизвикаха и законодателните инициативи на Емил Радев да се сложи край на „вечните длъжници”. По негово предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да въведат механизъм за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. „България остана единствената държава в ЕС, в която все още има „вечни длъжници”. Борих се с тази порочна практика в националния парламент, продължих битката и в европейския, защото трябва да дадем шанс на хората с тежки финансови затруднения да започнат живота си на чисто”, обясни кандидатът за евродепутат.

Той поздрави кмета на Вълчи дол Георги Тронков за усилията общината да оползотвори максимално всички възможности за инвестиции, които предлагат европейските програми.

„При стабилна държава, активна местна власт и добра координация с българските представители в европейските институции ползите, които генерира ЕС за хората в малките населени места, ще се увеличат”, категоричен бе Радев. Той информира, че за разлика от други държави-членки, за които евросредствата ще бъдат намалени, България очаква да получи 4 млрд. лв. повече. „Увеличението на бюджета за страната ни през следващия програмен период ще позволи да се осигурят повече пари за пътища, за пречиствателни станции, за нови възможности за обучение на младите хора, за социални програми, за модерно оборудване на предприятията”, категоричен бе Радев. Той изрази увереност, че правителството на премиера Бойко Борисов ще изпълни предсрочно ангажимента си за строителството на магистрала „Хемус”, която е изключително важна за развитието на региона. „Добрата инфраструктура и конкурентоспособният бизнес дават силен тласък на икономиката, което неминуемо води и до желаното от всички повишаване на доходите”, подчерта Емил Радев.

„Около 60% от законодателството, което се приема в Народното събрание, е свързано с въвеждането на европейски норми, затова България трябва да може да разчита на компетентен и отговорен екип в ЕП, който няма тепърва да се учи как функционират институциите в Европа, а ще започне активна работа още от първия ден на новия мандат”, заключи Радев и увери, че подкрепата за номер 12 в бюлетината е подкрепа за силния глас на България в Европейския съюз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Евроизбори

ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване е нормално и в срок

В Централната избирателна комисия беше проведена съвместна среща с представители на министерството на вътрешните работи и фирмата изпълнител на обществената поръчка за машинно гласуване „Сиела Норма“ АД във връзка с предаването на изборните книжа и материали, и машините за гласуване до избирателните секции, съобщиха от ЦИК.

Сидеров: Да си вземем от Европа това, което ни отне!

Партия АТАКА връчи специална стипендия на дванайсетокласника Юлиян Парталев, който иска да учи международни отношения в Москва. С дарението младежът ще си помогне за образованието, а след като завърши, ще продължи развитието си в България. Награждаването стана по време на закриването на кампанията на АТАКА в столичната галерия „Стил” 2,

Не потребител на чужди модели, а истински policy maker

БЮЛЕТИНА 17 Петър Клисаров е основател и председател на партия „Пряка демокрация“ Роден в София през 1968 г. Висше образование – бакалавър по философия и магистър по реторика в СУ Бизнес мениджмънт – George Brawn College – hospitality industry Toronto school of Business 2001-2005 – представител на Atomic Energy of Canada при търговете за

Андрей Ковачев: Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от живота ни

Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от нашия живот. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев по време на фолклорен концерт в парк „Герена“, организиран от ГЕРБ-Подуяне, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На събитието присъстваха народните представители Евгения Алексиева,

Габриел в Димитровград: Гласувайте за ГЕРБ с №12 в бюлетината, за да пребъде силна България в обединена Европа

Нашата кампания е позитивна от самото й начало. Показахме резултатите от нашата работа през годините, но в същото време не бяхме агресивни като политическите си опоненти. Получихме много идеи от хората и начертахме нови цели, към които ще се стремим в бъдеще. Така обобщи изминалата предизборна кампания водачът на листата на ГЕРБ и СДС за

АТАКА ще си сътрудничи с партията на Путин

Заместник-секретарят на Генералния съвет на управляващата партия в Русия Андрей Климов пожела успех на АТАКА на евроизборите Ръководството на партия АТАКА - Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Явор Нотев, проведе среща с партията на Путин „Единна Русия”. Тя се състоя в Централния изпълнителен комитет на партията в Москва.

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Евроизбори

Андрей Ковачев: Само ГЕРБ е доказал, че изпълнява дадените обещания

„Отделете по няколко минути на 26 май, за да изпълните своя граждански дълг, като гласувате на европейските избори“, призова в Пловдив кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев при срещата си с колектива на голяма шивашка фирма. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Подкрепете ни в неделя с №12 в интегралната бюлетина.

Андрей Ковачев и Ева Майдел: На 26 май гласувайте за европейска и демократична България

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев и Ева Майдел се срещнаха с граждани по Главната пешеходна улица на Пловдив. Те призоваха жителите и гостите на града да бъдат активни и да гласуват на 26 май на изборите за членове на Европейския парламент. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Мария Габриел: С висока избирателна активност ще изпратим сигнал за България, задаваща приоритети

Българският бизнес произвежда продукция с високо качество. Инвестициите водят до заетост, а заетостта повишава жизнения стандарт. Ще работим Европа да бъде още по-близо до българските предприятия. Това каза на среща с работниците във вагоноремонтния завод в град Септември водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел.

Ева Майдел: За нас е важно Европа да достигне до всеки български гражданин

Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Андрей Ковачев и Ева Майдел се срещнаха в Пловдив с екипа на водещо предприятие за обработка на месо и производство на колбаси. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Повишаването на доходите и жизнения стандарт, на социалните придобивки и подобряване на градската среда е една от основните ни теми в

Емил Радев във Вълчи дол: Работя за Европа без двойни стандарти

Трябва да доведем до успешен край борбата срещу двойните стандарти при храните. Тя е в името на здравето на 100 млн. граждани на Източна Европа. Настоявам за създаването на общоевропейски контролен орган, който да противодейства адекватно на нелоялните търговски практики. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев на

Емил Радев в Девня: Европейското финансиране дава нов облик на училища и детски градини

С европейската солидарност активната местна власт може да направи много за преобразяването на населените места. Девня е отличен пример как чрез европейските програми се създават по-добри условия за образованието на децата, по-добра среда в училищата и градините. Това коментира кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber