Борисов чака “Костинброд”, моли българите да гласуват (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7460797 Борисов чака “Костинброд”, моли българите да гласуват (Видео) Борисов чака “Костинброд”, моли българите да гласуват (Видео) www.24chasa.bg
Пълна "Арена Армеец" СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Поставям основна цел - многократно увеличение на доходите, зададе премиерът

ГЕРБ се изправя като Кобрата след Суши

ГЕРБ е като Кубрат Пулев след атаката от Джени Суши - изправя се и продължава.

Това сравнение направи лидерът на партията - министър-председателят Бойко Борисов, на национална среща на ГЕРБ в столичната зала “Арена Армеец”. 15 хил. членове се събраха на събитието, за което у нас дойде кандидатът на ЕНП за следващ председател на Европейската комисия Манфред Вебер. Всички те развяваха табели THE POWER OF WE - WEBER (“Силата на ние - Вебер”).

“Едни, в кавички наречени “десни”, разбиват и вземат енергия от център-дясното в България. Това зад мен е автентичнатата - новата десница, с европейската десница.

Това е десницата

от ЕНП. Другите

са помагачите

на БСП”,

обясни Борисов за блока на Христо Иванов с ДСБ.

“Мислех малко да се карам пак, но този път няма, защото, като се скарам, и вие се снишавате. Малко почвате да ставате колебливи и това дава шанс на нашите опоненти да си помислят, че сме по-слаби. Или че като са ни ударили лошо, това ще ни свали. Ние сме като Кобрата - продължаваме напред. Видяха, че духът на ГЕРБ се върна.

Изядохме шамарите,

извлякохме си

поуките, но

партията

се вдигна”,

обяви лидерът край на кризата. Но предупреди хората си да са нащрек: “Внимавайте, особено в четвъртък или петък - ще ни правят пак “Костинброд”. Помолете се на хората да се върнат и да гласуват.” Опасенията му са, че след като и 27-и е обявен за неучебен ден, а времето ще е хубаво, има риск активността да е ниска. “Смятай българите, вследствие на “ниските доходи”, колко ще има в София”, каза Борисов. Като гледал справките на МВР, близо 500 000 автомобила щели да излязат от София за 24 май.

Имаме още много енергия да си изкараме мандата, не остави Борисов място за интерпретации за предсрочен вот.

Обърна се към Вебер, че сключва с него “дийл” - избраните от листата с №12 ще са дисциплинирани в ЕНП и ще го подкрепят за председател на комисията. Но в замяна, първо, “като отлетиш там, на високото, да не забравяш цялата тази зала. Второ, кохезионната политика да не я пипате. Обещали сме на българите “Хемус”, пътя Ботевград - Мездра и от Враца към Монтана”, постави условия премиерът. За Шенген е излишно да го напомням, защото е обидно да се справяме по-добре от половината държави в ЕС, а да сме извън.

Няма да допуснем България да излезе от газовата карта за разпределение. Искаме да си останат нашите количества, продължи Борисов. “В сряда стартираме изграждането на интерконектора България - Гърция до терминала за втечнен газ. Тръба с от 3 до 5 млрд. куб. м”, посочи премиерът. Заръча на Вебер да не пипа парите и за селското ни стопанство.

Борисов

похвали Мария

Габриел, че

е разгромила

Елена Йончева

с чар, компетентност, интелигентност и ум срещу злоба, жлъч и омраза.

“Поставям си основна цел многократно повишаване на доходите”, обяви премиерът Борисов и получи бурни аплодисменти в зала “Арена Армеец”. Напомни, че държавата е с рекордно ниска безработица, рекорден БВП и рекордни инвестиции, и то в истински заводи. Само последните няколко дни открих огромни заводи - в Шумен, в Кърджали. Утре - в Пазарджик, пак немски завод за автомобилни части, и то не да шият седалки, а най-високотехнологичните системи - спирачни, парктроници, климатици, видео камерите за S класите, кабелите, всички уплътнения, електрониката, изреди Борисов. И подчерта, че за първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. “Това е факт, защото българите имат много добри работници, висококвалифицирани, трудолюбиви, но вследствие на много политици от прехода, които рекламираха държавата, включително и ние, че работната ръка е евтина, сега сме си поставили за цел повишаване, и то многократно, на доходите”, зарече се той.

“Ако не стане някаква грешка, следващите месеци ще видите какви заводи още ще започнат да се строят в България. И то за реална продукция, не да ми говорят за инвестиции в сферата на веригите, на банките, на телекомите, каквито е имало, където се изнася БВП в чужбина, а тук се работи, остават данъците и се изнася. Такива заводи ни трябват”, подчерта Борисов.

Добави, че се правят обходи на градовете, през които ще мине “Хемус” - Ловеч, Плевен и др., защото иначе по 5000 тира ще влизат в тях, като стигне магистралата там догодина.

“Здравейте, приятели, здравей, България!”, каза на български Вебер, когото Цветанов представи като бъдещия председател на ЕК. “Манфред Вебер, за разлика от другите кандидати за ЕК, идва често в България. Не е като другите шпитцен (водещи) кандидати, които търсят на картата къде беше България”, обяви Борисов. “Емил Радев, Асим Адемов, Ева Майдел направиха така, че гласът на делегацията на ГЕРБ да се чува в Европейския парламент. Предайте на всички, че благодарение на тези хора България е силно представена”, изтъкна Вебер.

"Алтернатива на България има, но тя не е по-добра - не бъркайте "Визия за България" с "Мизия за България", каза от сцената финансовият министър Владислав Горанов. И напомни, че за последните 5 г. минималната работна заплата е увеличена с 65 процента.

"Днес трябва да сме по-добри, отколкото сме били вчера. Утре трябва да бъдем по-добри, отколкото сме днес", вдигна летвата вицепремиерът Томислав Дончев. И амбициозно пожела: "Искам Европа да бъде по-дръзка. Да се мерим по всичко с нашите конкуренти. Докато Европа има дръзка цел, тя е млада."

"Нашият приятел Дончев ни обещава 3 пъти повече пари за местната власт в следващия програмен период", заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

"Силата на ГЕРБ винаги е била в икономиката, инфраструктурата, образованието. Заставаме пред хората на фона на свършената работа. Търсим решения, а не оправдания, въпреки трудностите", каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова.

"Разбира се, има криви фуги - има и санкции за тях. За последните 10 г. сме привлекли почти 3 милиарда лева безвъзмездни средства. Заварихме 10 км метро, довършихме е изградихме 42", продължи кметът на София на фона на бурни аплодисменти, каквито получи и Николов.

"Имаме избори, които ще спечелим", нахъса залата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който вдигна максимално пулса на мероприятието. Той благодари на всички партии, които подкрепят общата листа на ГЕРБ и СДС - "Обединени земеделци", "Никола Петков", БДФ, "Гергьовден" и Съюза на репресираните от комунизма.

Цветанов изтъкна, че в Монтана, Видин и Враца хората искат правителството на Бойко Борисов да продължи да работи, за да я има обещаната магистрала от Видин до Ботевград, която се влива в "Хемус". Това ще бъде факт, а също - и тази от Русе до Велико Търново.

"Скъпи Манфред, познаваш добре силата на премиера Борисов и на делегацията на ГЕРБ в ЕНП. Годините ни съвместна работа с показали, че можеш да разчиташ на сплотен, силен, знаещ и можещ отбор. Пишем заедно нова страница - Европа, която е и в най-малкото училище, и в най-отдалеченото стопанство, която защитава нашите християнски ценности, пази границите и личните данни. По-малко директиви и повече работа с хората. Но тази Европа няма да дойде даром. Не отричаме предизвикателствата и сме готови да се изправим срещу тях", каза водачът на листата Мария Габриел. И зададе: "Каузата е Уважавана България в Европа, политика, защитаваща българските граждани."

"Здравейте, приятели, здравей, България!", каза на български Манфред Вебер, когото Цветанов представи като бъдещия председател на Европейската комисия.

Емил Радев, Асим Адемов, Ева Майдел, Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Мария Габриел направиха така, че гласът на делегацията на ГЕРБ да се чува в Европейския парламент. Моля ви, предайте на всички българи, че благодарение на тези хора България е силно представена, изтъкна Вебер. Но напомни, че това не е даденост и посочи риска от популизма.

По-високи заплати, по-ниска безработица, по-добра охрана на границата - това постигна Бойко Борисов, който води България е на първия ред на европейската политика. С тази констатация взриви залата Манфред Вебер. "Искам да отворя нова главата Европа, нужно е да се реформира Европа, за да е сигурна Европа", амбициран е Вебер.

И обеща, че първата му задача като президент на ЕК е България да в пълноправен член на Шенген.

Вебер обеща и повече средства за България. Вебер благодари на Мария Габриел, че работи за развиването на европейските технологии и на младите хора.

Веднага след като кацна в София, Манфред Вебер, сочен за най-вероятния наследник на Жан-Клод Юнкер начело на ЕК, даде голямо интервю пред "24 часа".

Очаквайте го!

Видеото гледайте тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Евроизбори

ЦИК: Предаването на изборните книжа и машини за гласуване е нормално и в срок

В Централната избирателна комисия беше проведена съвместна среща с представители на министерството на вътрешните работи и фирмата изпълнител на обществената поръчка за машинно гласуване „Сиела Норма“ АД във връзка с предаването на изборните книжа и материали, и машините за гласуване до избирателните секции, съобщиха от ЦИК.

Сидеров: Да си вземем от Европа това, което ни отне!

Партия АТАКА връчи специална стипендия на дванайсетокласника Юлиян Парталев, който иска да учи международни отношения в Москва. С дарението младежът ще си помогне за образованието, а след като завърши, ще продължи развитието си в България. Награждаването стана по време на закриването на кампанията на АТАКА в столичната галерия „Стил” 2,

Не потребител на чужди модели, а истински policy maker

БЮЛЕТИНА 17 Петър Клисаров е основател и председател на партия „Пряка демокрация“ Роден в София през 1968 г. Висше образование – бакалавър по философия и магистър по реторика в СУ Бизнес мениджмънт – George Brawn College – hospitality industry Toronto school of Business 2001-2005 – представител на Atomic Energy of Canada при търговете за

Андрей Ковачев: Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от живота ни

Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от нашия живот. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев по време на фолклорен концерт в парк „Герена“, организиран от ГЕРБ-Подуяне, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На събитието присъстваха народните представители Евгения Алексиева,

Габриел в Димитровград: Гласувайте за ГЕРБ с №12 в бюлетината, за да пребъде силна България в обединена Европа

Нашата кампания е позитивна от самото й начало. Показахме резултатите от нашата работа през годините, но в същото време не бяхме агресивни като политическите си опоненти. Получихме много идеи от хората и начертахме нови цели, към които ще се стремим в бъдеще. Така обобщи изминалата предизборна кампания водачът на листата на ГЕРБ и СДС за

АТАКА ще си сътрудничи с партията на Путин

Заместник-секретарят на Генералния съвет на управляващата партия в Русия Андрей Климов пожела успех на АТАКА на евроизборите Ръководството на партия АТАКА - Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Явор Нотев, проведе среща с партията на Путин „Единна Русия”. Тя се състоя в Централния изпълнителен комитет на партията в Москва.

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Евроизбори

Андрей Ковачев: Само ГЕРБ е доказал, че изпълнява дадените обещания

„Отделете по няколко минути на 26 май, за да изпълните своя граждански дълг, като гласувате на европейските избори“, призова в Пловдив кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев при срещата си с колектива на голяма шивашка фирма. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Подкрепете ни в неделя с №12 в интегралната бюлетина.

Андрей Ковачев и Ева Майдел: На 26 май гласувайте за европейска и демократична България

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев и Ева Майдел се срещнаха с граждани по Главната пешеходна улица на Пловдив. Те призоваха жителите и гостите на града да бъдат активни и да гласуват на 26 май на изборите за членове на Европейския парламент. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Мария Габриел: С висока избирателна активност ще изпратим сигнал за България, задаваща приоритети

Българският бизнес произвежда продукция с високо качество. Инвестициите водят до заетост, а заетостта повишава жизнения стандарт. Ще работим Европа да бъде още по-близо до българските предприятия. Това каза на среща с работниците във вагоноремонтния завод в град Септември водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел.

Ева Майдел: За нас е важно Европа да достигне до всеки български гражданин

Кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Андрей Ковачев и Ева Майдел се срещнаха в Пловдив с екипа на водещо предприятие за обработка на месо и производство на колбаси. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Повишаването на доходите и жизнения стандарт, на социалните придобивки и подобряване на градската среда е една от основните ни теми в

Емил Радев във Вълчи дол: Работя за Европа без двойни стандарти

Трябва да доведем до успешен край борбата срещу двойните стандарти при храните. Тя е в името на здравето на 100 млн. граждани на Източна Европа. Настоявам за създаването на общоевропейски контролен орган, който да противодейства адекватно на нелоялните търговски практики. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев на

Емил Радев в Девня: Европейското финансиране дава нов облик на училища и детски градини

С европейската солидарност активната местна власт може да направи много за преобразяването на населените места. Девня е отличен пример как чрез европейските програми се създават по-добри условия за образованието на децата, по-добра среда в училищата и градините. Това коментира кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber