Патриоти от цяла Европа подкрепиха Веселин Марешки

https://www.24chasa.bg/novini/article/7433637 Патриоти от цяла Европа подкрепиха Веселин Марешки Патриоти от цяла Европа подкрепиха Веселин Марешки www.24chasa.bg
Марешки и президентът на френския “Национален сбор” Марин льо Пен заедно с останалите лидери от Европа.  СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Марешки и президентът на френския “Национален сбор” Марин льо Пен заедно с останалите лидери от Европа. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Лидерът на “Воля”: Обичам народа си и искам да живее добре

Марин Льо Пен: Имаме нужда от лидери като Марешки

Представители на Движението за Европа на нациите и свободите бяха в София в петък за откриването на кампанията на коалиция “ВОЛЯ- Българските Родолюбци”. Делегацията бе начело с президента на френската партия “Национален сбор” Марин льо Пен, която е една от най-влиятелните жени в европейската политика в момента. Това е второто й посещение у нас в рамките на шест месеца, което се разчита от европейските наблюдатели като силен знак за подкрепа към “Воля”. Заедно с нея вчера пристигна и президентът на патриотичното Движение зз Европа на нациите и свободите Геролф Анеманс, където “Воля” бе поканена да членува още преди година.

“Много ми е приятно да кажа за втори път “Добре дошли” в София на президенти на патриотични партии от Движението за Европа на нациите и свободите. И особено на г-жа льо Пен, призната вече навсякъде за един от новите лидери на Европейския съюз. Още по-хубавото е, че те са тук заради нас, заради родолюбците от “Воля”, обърна се Марешки към официалните гости на срещата със симпатизанти, озаглавена “Европа на суверенните нации”.

“На прага сме на нови избори. Всеки един от нас вече е направил своя. Изборът е осъзнато решение - някои го правят на база на емоциите, други - на факти и доказателства. Всеки обаче иска да вземе правилното решение. Ние сме тук заедно, за да убедим нашите сънародници, че най- правилният избор е номер 23 - “Воля”, продължи Марешки. Той напомни, че партията се бори за качествено здравеопазване, образование, вътрешен ред и сигурност. „Воля” е против Европа на две скорости и деленето на богати и бедни държави.

“Моите съмишленици като г-жа Марин льо Пен, като Матео Салвини искат Европа на нациите. Затова приехме поканата да се присъединим към тяхното движение. То вече е и наше. Защото

заедно можем да

поправим щетите,

които досегашните

лидери на Европа

нанесоха на Съюза

и на европейските граждани”, отсече Марешки. Той подчерта, че ЕС не е въпрос на подчинение, а трябва да е основан на равноправно партньорство. И настоя за единство, защото по думите му пред Европа стои опасността от нова вълна на нелегални мигранти.

“Старите лидери вече са в историята. На ход сме ние - истинските родолюбци! Наричат ни националисти и смятат, че така ни обиждат. Нима е лошо да обичаш народа си, да искаш да живее добре?”, обърна се Марешки към съмишлениците си в препълнената зала.

“Ние от “Воля”

показахме, че е

възможно в политиката

да влязат успели с труда

си, честни и почтени хора,

които могат да направят много за държавата си”, каза още лидерът на “Воля”.

“Вие защитавате онези ценности, които защитаваме и ние - стремеж към свободата и правата на българите да избират това, което искат. Тези позиции напълно отговарят на нашите ценности в европейското движение за суверенни нации. Ние сме щастливи, че решихме да подкрепяме именно вас. Надяваме се, че “Воля” ще има много евродепутати и ще можем заедно да работим в Европейския парламент”, обърна се към Марешки Льо Пен. Тя го поздрави и за начина, по който се бори за свободата на гражданите и води поддръжниците си.

“Скъпи приятели от “Воля”, не сте сами. Всички европейски патриоти са с вас, споделят вашите идеи и водят битките, които водите и вие. Изпращаме същите послания и искаме да имаме общи решения”, допълни Льо Пен. Според нея патриотичните формации имат голям шанс да сформират вновия Европейския парламент втора по големина група след ЕНП. “Много е важно всички ние да гласуваме разумно, за да може да имаме максимален брой евродепутати и от “Воля”, призова Льо Пен като подчерта, че нова Европа има нужда от лидери като Веселин Марешки.

“В ЕС предстои голяма промяна. Знаете, че не се плаша от предизвикателства. Целта ни е да събудим Европа, да я изземем от бюрократите и безродниците, да я върнем на нациите! От името на България аз мога да участвам във възраждането на Съюза, но народът трябва да ми постави тази задача на 26 май!”, заяви лидерът на „Воля”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Евроизбори

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Евроизбори

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber