Сексуалният живот на маминото детенце

https://www.24chasa.bg/novini/article/7412901 Сексуалният живот на маминото детенце Сексуалният живот на маминото детенце www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Все по-често пред компютъра и по-рядко с партньор

30-годишната Таша току-що бе разкопчала последното копче на ризата на мъжа, когото от месеци за първи път бе успяла да вкара в спалнята си, когато усети, че някой се опитва да отвори вратата. Цялата възбуда от докосването между двамата се изпари, тъй като си спомни, че живее при майка си. Опита се да се овладее и да не диша шумно, за да не разбере и той. Даже успя и тъкмо да се целунат, чу почукване на вратата и гласа на майка си: “Таша, там ли си? Направих лазаня.”

Таша е една от 24-те милиона пълнолетни американци, които живеят с родителите си. Завръща се в родния си дом преди три години, когато решава да направи пълна промяна в живота си. Зарязва кариерата си в рекламна фирма, която ѝ е осигурявала добри доходи и самостоятелен живот, и решава да следва медицина. Първоначално гледа на това връщане вкъщи като на много добра възможност – ще струва по-малко, винаги ще има топла храна, а и нейната майка няма нищо против да си води приятели, защото вече е голямо момиче.

Въпреки тази чудесна оферта Таша успява да убеди само двама мъже за три години да дойдат в спалнята ѝ, което е направо съкрушаващо за нейното емоционално състояние, тъй като преди това е водила доста “див сексуален живот”. Първият любовник издържа нощта, но след неловка закуска с майката не идва повече. Вторият направо си казва, че не може да го направи на това място, след като знае, че майката е зад вратата. Тези провали доста разстройват Таша. Тя дори спира да мастурбира толкова много, защото ѝ е странно да се заключва в стаята си, дакато майка ѝ е вкъщи.

31-годишната Дани пък си спомня как едно от гаджетата ѝ трябвало да лежи два часа под нейното легло, докато родителите ѝ закусят и излязат. По думите ѝ това се наложило, тъй като при предишна подобна засечка дошлият мъж не успял да си спомни нейното име пред баща ѝ, което предизвикало доста голям скандал. Дани е дизайнерка на бижута и се налага да се върне в родния си дом, след като разбира, че не може да се издържа сама.

Историите на двете млади жени са сред стотиците, които се споделят в интернет от хора, живеещи с родители. Оказва се, че през последните години това става все по-често срещано явление и сексът при тези съвместни съжителства започва да се превръща в проблем. Излязло наскоро проучване показа, че възрастните в САЩ, които не са правили секс в продължение на месеци и дори години, продължават да се увеличават и вече са достигнали 25%, като 15 на сто дори са посочили, че повече от 5 г. не са имали интимен партньор.

Тези проценти са своеобразен рекорд за последните 30 г., откакто Националният център за изследване на общественото мнение в САЩ започва да води такава статистика. Освен със застаряването на населението високият процент се обяснява и с многото млади хора, които остават да живеят до късно при родителите си по финансови причини. Във възрастовата група до 30 години 23 на сто от американците са обявили пълна липса на сексуални партньори, което е двойно повече в сравнение с преди 10 г. Според учените, извършили проучването, това се дължи на факта, че днешните младежи по-бавно стават самостоятелни и напускат родния си дом чак когато започнат да имат собствени деца.

Все повече хора на възраст между 20 и 30 г. нямат партньор, който да живее с тях, казва Джийн Туендж, професор по психология от Университета в Сан Диего. Когато живееш с родителите си, вероятно е доста по-сложно да поканиш сексуален партньор в спалнята си, допълва тя. Доказателство на тази теза са и данните от проучването за следващите възрастови групи. В тази от 30 до 40 г. само 7 процента признават, че не са правили секс през последната година, от 40 до 50 г. – 9 на сто, а от 50 до 60 г. – 13%. Освен това младите мъже се оказват по-често без интимен партньор в сравнение с дамите. Американският психолог и автор на няколко книги за отношенията между половете Леонард Сакс не е изненадан от този резултат. По думите му това се дължи на склонността на младите мъже да гледат порно и да играят видеоигри.

У нас сексуалният живот на младите хора не се подлага на такива подробни изследвания, въпреки че всяка година се прави доклад за състоянието на младежта, който се одобрява от правителството и парламента и се набелязват програми как развитието на българите между 15 и 29 г. да се подобри. От години темите, които се разискват във въпросния документ, са едни и същи – употреба на алкохол, трудова заетост, образование, достъп до интернет и мобилни услуги, но не и секс. Което е странно, тъй като според данни на Европейската статистическа служба 8 от всеки 10 българи до 30-годишна възраст живеят с родителите си, и то в пренаселени апартаменти и къщи. Основната причина за това продължително съжителства е липса на средства, но има и немалко “мамини детенца”, които дори когато завършат университет и започнат работа, нямат самочувствие, че могат да се справят сами или пък вече го смятат за абсолютно излишно и самотно особено ако нямат гадже.

Приблизителна представа какво се случва в леглата на нашите младежи дава едно проучване на “Галъп” от март. Според него тези без сексуални контакти намаляват от 21% през 2014 г. на 16 на сто сега. Същевременно обаче процентът на онези, които са имали интимен контакт с повече от един партньор, се увеличава от 40 на 46. Социолозите наричат тази тенденция “сексуално отваряне”, но не изследват по-задълбочено проблема като американските си колеги. Тяхната анкета е концентрирана върху първия сексуален контакт, който за 56% от българите се случва между 15 и 18-годишна възраст, и дали сексуалното въздържание преди сватба е отживелица, като са установили, че това мнение се споделя от 66 на сто при 42% преди 4 г. Заключенията са, че сексуалната разкрепостеност в България продължава да напредва, но без да се навлиза в хомосексуалната сфера, като се използват все повече контрацептиви.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Съвет от ЦИК: Първо Х в квадратче за партия, после в кръгче за преференция

Електронната бюлетина има две страници, разписката с вота се пуска в специална непрозрачна кутия, а не в урната Ако на изборите утре сте в командировка в страната, не може да гласувате в друга секция. Но пък ако работното ви пътуване е в чужбина или просто сте на почивка там, може да упражните правото си на глас,

Нападнаха медицински екип в Гоце Делчев, потрошиха линейката

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес, съобщава БГНЕС. Сигналът е подаден към 11:00 ч. от центъра на града. Информацията е, че пациентът не е психично болен. Към момента няма информация за травмите на медиците, които са в шок. Има нанесени щети на

Външно: Ето къде може да гласувате на евроизборите в чужбина

Всички секции в чужбина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България са готови да посрещнат избирателите, съобщиха от Външно, откъдето предоставиха актуален списък с адресите на местата за гласуване извън страната, който може да бъде намерен и на сайта на МВнР.   МВнР организира общо 191 избирателни секции зад граница.

В полунощ депутатите цензурираха и фейсбук

Всеки може да публикува резултати - дори фалшиви, но не и страниците на медиите в социалните мрежи Цензура за съобщаването на данни от екзитпол дори във фейсбук са успели да наложат депутатите на едно от среднощните си заседания в началото на годината при поправките на Изборния кодекс. За поправката,

Лицемерието продължава

Съобщаването на изборни резултати ще насърчи гласуването и ще направи демокрацията по-истинска И на тези избори медиите ще се правят на маймуни и ще съобщават най-важната за народонаселението новина с някаква форма на остроумие с цел да се заобиколи законът, който забранява да се обявяват междинни резултати.

Арменка от Бургас 23 години не може да получи български документи

Млада жена от Бургас вече 23 години без успех се опитва да получи български документи за самоличност. Изабела, която е родена в морския град в семейство на арменци, не може да продължи образованието си, нито има шанс да гради професионална кариера, защото по документи е чужд гражданин. Страхува се, че може да бъде депортирана в родината на

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Най-тежко пострадалата при катастрофата край Своге: Живея, но не е същото, това не се забравя

"Намерих се на един камък и от там не можех да мръдна. Имаше една жена до мен, която пипнах, беше студена и помислих, че е мъртва". Това си спомня за първите мигове след инцидента най-тежко пострадалата жена при катастрофата край Своге Зоя Хубева пред Би Ти Ви. Жената губи своя съпруг при ужаса на пътя, а самата тя изпада в кома.

Днес е денят за размисъл преди евроизборите

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания, предава БТА. В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър. До 17.00 ч.

Бащата на пребито момче в София: 2 месеца го изпращах и посрещах от училище

"Слава богу е добре, ще се оправи. Вече е на финална права. Но в продължение на 2 месеца го изпращах до училище и го взимах. Получаваше някакви стресови ситуации". Това коментира пред Би Ти Ви бащата на пребито момче в столицата преди месеци Желяз Тарлуков. "Това, кото откриваме като взаимодействие - агресията,

Животът на Момчил Карамитев, който се бори за живота на жена си Габриела

Двамата са в Гуанджоу, надяват се на китайската медицина Момчил Карамитев, син на актьорите Маргарита Дупаринова и Апостол Карамитев, винаги се е чувствал гражданин на света. През 1969 г., когато е на само на 9, пътува с майка си и сестра си за чужбина - с “Ориент експрес” от Централна гара в София през Югославия, Швейцария и Франция до Париж.

Богаташ пратил Дечкин да ограби майка му заради имоти, той я убил

Георги затънал в дългове и искал да продаде наследствени къщи за милиони в Пловдив. Умира при катастрофа през 2012 г. 32-годишният Здравко Дечкин е пратен да ограби милионерката в имоти Виолета Балабанова от собствения ѝ син Георги, стана ясно в петък по време на заседанието на съда. Това е основната версия за убийството в Пловдив отпреди 10 г.

Ректорът на СУ гневен - протоколът на президента наредил политиците да са пред професорите (Обзор)

Култура и духовност не се наливат насила, обърна се професор Анастас Герджиков към Румен Радев и останалите Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков. Той определи поведението им като безобразно. “На този светъл празник няма да коментирам пак поведението на

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber