Дни на отворените врати на University of Sheffield и НБУ – 28-ми и 30-ти март

https://www.24chasa.bg/novini/article/7357894 Дни на отворените врати на University of Sheffield и НБУ – 28-ми и 30-ти март Дни на отворените врати на University of Sheffield и НБУ – 28-ми и 30-ти март www.24chasa.bg

След Брекзит – засилен интерес към британски програми извън острова

Поставената под въпрос възможност за младите хора да се възползват и занапред от студентските заеми в Обединеното кралство е едно от най-обсъжданите следствия от Брекзит за държавите членки на ЕС . Въпреки че за академичната 2019-2020-та тази възможност все още съществува, несигурността за бъдещето оказа своето влияние и бройките на кандидатурите за Британски университети беляза спад.

Един от най-елитните британски университети – Шефилдският университет присъства обаче в региона, включително и в България, чрез международния си факултет Сити Колидж и предлага съвместни бакалавърски и магистърски програми с Нов Български Университет. Двата университета предоставят на своите студенти изключително атрактивни възможности за стипендии, които заедно със студентските заеми, превръщат придобиването на Британска диплома на достъпна цена от мечта във възможна реалност.

На 28-ми и 30-ти март от 10:00 до 16:00 часа в централното фоайе на Нов Български Университет можете да се срещнете с представители на университета, да зададете вашите въпроси и да бъдете консултирани по отношение на избор на специалност, финансиране на обучението си, получаване на стипендия.

Тук можете да се запишете за събитието: Регистрация Дни на отворените врати

А тук да получите повече информация за програмите: Бакалавърски и магистърски програми на University of Sheffield в София

University of Sheffield e един от най-старите и най-престижни университети както във Великобритания, така и в света. Той е в Топ 10 на университетите във Великобритания, в Топ 22 на eвропейските университети и на 79-то място в света според QS University Ranking от 2019 г.

Все повече кандидат-студенти и техните родители се възползват от възможността за придобиване на престижна британска диплома на разумна цена близо до дома. С покачването на таксите на университетите във Великобритания и с намаляването на работните места опциятаq предлагана от Шефилдския университет и НБУ става все по-предпочитана.

Бакалавърските програми, които университетът предлага в София са по бизнес администрация с направления – маркетинг, мениджмънт, финанси и счетоводство и хотелски мениджмънт. Обучението е редовно, 4-годишен курс, като 4-тата година се провежда в Солун, Гърция. Предлагат се възможности за стажове по време на следването и през летните ваканции. Университетът разполага с офис кариерно развитие, както в София, така и в Солун. Веднъж годишно в Солун се организират Дни на кариерата, по време на които се дава възможност на студенти и потенциални работодатели от целия регион да се срещнат и да си бъдат взаимно полезни.

Освен програмите по бизнес администрация в София, в Солун, където е основният кампус на международния факултет на University of Sheffield, се предлагат и бакалавърски и магистърски програми по компютърни науки, психология и лингвистика.

За да станете студент в бакалавърските програми на University of Sheffield и НБУ в София е необходимо да владеете добре английски език и да притежавате или да сте готов да се явите на един от 3-те сертификата за ниво – IELTS, CAE or TOEFL.

Магистърските програми, които се предлагат в София са по банки и финанси, бизнес мениджмънт технологии и иновации, маркетинг, реклама и връзки с обществеността и дигитален маркетинг и социални медии. Магистърските програми са задочни, с продължителност 2 години и са предназначени както за току що завършили бакалавърски програми у нас и в чужбина, така и за работещи вече хора. Лекциите са веднъж в месеца в петък – късен следобед и вечер, събота и неделя. Преподавателите в програмите са изцяло чужденци, с богат академичен и бизнес опит.

За кандидатите за магистърските програми изискванията за английски език са същите, изисква се завършена бакалавърска степен и две препоръки.

Преподаването в университета е изцяло на английски език. След успешно приключване на обучението се получават две дипломи – една от University of Sheffield и една от НБУ.

Освен бакалавърските и магистърски програми, международният факултет на University of Sheffield предлага в София, както и в още 8 града в региона – Солун, София, Белград, Букурещ, Киев, Ереван, Тбилиси и Баку. Престижната екзекютив МБА програма. Тя е предназначена за работещи мениджъри с минимум 3 години управленски опит. Програмата е задочна с продължителност 2 години и включва модули в София, както и една седмица в Солун и една в Шефилд, Великобритания. Предлагат се 6 различни специализации – по General Management, Marketing, Finance, Logistics, Health Care Management and Human Resource Management.

Завършилите студенти имат възможност да пътуват до Шефилд, Великобритания за да получат дипломата си директно на церемония там.

Съобразявайки се с икономическата обстановка в България, двата университета предлагат атрактивни стипендии за целия курс на обучение за курс бакалавър и за курс магистър. За да кандидатстват за стипендия кандидатите трябва да отговарят на изискванията за прием на университета и да се явят на събеседване със зам. ректора на международния факултет на University of Sheffield.

Моля направете запитване за записване тук:

http://citycollege.sheffield.eu/rf/Bulgaria-Bachelors-Masters/

или на електронен адрес: bulgaria1@city.academic.gr .

Можете да се обадите и на телефон:

02/961 62 63 или 0888/43 57 50

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Докторски програми в ТУ-Варна акредитирани с високи оценки от НАОА за нов шестгодишен период

Преди началото на новата академична година Постоянната комисия по технически науки на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) взе решение по откритите процедури за поредната акредитация на редица докторски програми в различни професионални направления в Технически университет - Варна. С решение от 12.07.2019 г.

Социално предприемачество в помощ на малките ученици

Възможно ли е качествено обучение чрез забавление и без стрес? Това е мисията на Кунка и Нина от „Неща с душа“ – социално предприятие за изработка на детски образователни материали и помагала. - Какво са „Неща с душа“? - Ние създаваме и разпространяваме образователни игри и материали за деца на възраст от 0 до 12 години.

Технически университет-Варна и РУ „Ангел Кънчев“ ще си партнират в научната и проектна дейност

По покана на ректора - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, в Технически университет - Варна гостува чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев - ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Уважаваният гост се срещна с новия ръководен екип на ТУ – Варна и им пожела успешен мандат. В работната среща участваха проф. д-р инж.

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще приеме 220 първокурсници в 18 бакалавърски и 11 магистърски програми през учебната 2019/ 2020

Бакалавърски програми Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Танцов театър, Режисура за драматичен театър, Режисура за куклен театър, Сценография, Театрознание и театрален мениджмънт, Театрална продукция, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж,

Технически университет – Варна с амбиции за участие във FIRST Robotic Competition

Тридесет ученици от 7 и 8 клас от 12 варненски училища се включиха в едноседмичната лятна школа по роботика, организирана през ваканцията от Технически университет – Варна и Частна професионална гимназия по инженеринг, технологии и компютърни науки към ТУ – Варна. Школата даде възможност на учители и ученици да усъвършенстват заедно своите

Инвестбанк отпуска кредити за студенти и докторанти

От началото на учебната 2019/2020 г. Инвестбанк ще предоставя кредити на студенти и докторанти, след като сключи договор с Министерство на образованието и науката за кредитиране на студенти и докторанти с държавна финансова подкрепа. Системата за студентско кредитиране гарантира достъп на младите хода до висше образование,

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Образование

Седмокласниците в София могат да видят изпитите си по външно оценяване в училищата

Седмокласниците в София и техните родители могат да видят оценените изпитни работи на учениците от националното външно оценяване по български език и литература /БЕЛ/, по математика и по чужд език. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град. По БЕЛ учениците могат да видят изпитните си работи на 28 юни,

Проф. д-р инж. Венцислав Вълчев е новият ректор на ТУ – Варна, мандат 2019-2023г.

На свое заседание на 24 юни т.г., Общото събрание на Технически университет - Варна избра проф. д-р инж. Венцислав Вълчев за ректор на Университета с мандат 2019-2023 година. Новият ректор спечели изборите с мнозинство от 110 гласа още при първото гласуване (73% от гласувалите). Другите двама кандидати получиха съответно - доц. дн инж.

ВСУ „Черноризец Храбър“ обяви прием и в задочна форма за специалността „Право“

В разгара на кандидатстудентската кампания за учебната 2019/2020 във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ най-предпочитаните бакалавърски специалности, които подготвят младите хора за професиите на бъдещето са „Предприемачество и бизнес“, „Информатика и компютърни науки“, „Архитектура“, „Строителство на сгради и съоръжения“,

Различното езиково обучение, предназначено за реалния живот

Direct English разкрива нови хоризонти – всички, които желаят да придобият нови умения и да достигнат недокоснати хоризонти се насочват към Direct English Центъровете в град София или град Благоевград. Възможностите, които се предоставят ще изненадат всеки, чието съзнание свързва “завръщането в училище” просто със седене в задушна класна стая и

"Образование" - изтегли от тук безплатно приложението

Изтегли от тук безплатно приложението

Американският университет с нови специалности и засилен интерес от кандидат-студентите

Коя университетска специалност е в най-голяма степен специалност на бъдещето? Всъщност отговорът може би е, че само една специалност няма как да свърши работа, когато на вратата вече чукат умните машини, готови да вършат вместо нас тясноспециализирани дейности. Затова в последните години престижът на liberal arts,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber