Последните думи на Ласкин към Алекс: Сашке, ще се справя, ще си отгледам детето

https://www.24chasa.bg/novini/article/7314276 Последните думи на Ласкин към Алекс: Сашке, ще се справя, ще си отгледам детето Последните думи на Ласкин към Алекс: Сашке, ще се справя, ще си отгледам детето www.24chasa.bg

Аз съм в нищото, на дъното съм все още, объркана съм много, не знам какво ми се случва, как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като едно малко дете, което го е страх от неизвестното. Само, изгубено в гората. С тези думи започна разговора на Мон Дьо с Александра Сърчаджиева пред NOVA. 

"Не мога да се събера, в ступор съм, изпитвам много емоции, не мога да рева дори. Искам да викам, да троша, да ударя дъното, да излезе всичко. Не знам дали съм стегната, защото имам дете, знам, че нямам избор и трябва да продължа напред", допълни тя.  

"Страх ме е как ще си отгледам детето. Моята най-лоша представа между мен и Иван, беше, че може някой ден да се разделим, не съм си представяла, че ще загубя най-любимия си човек - за втори път. Не съм си представяла, че ще отговарям на едно дете защо Господ прибира хубавите хора, а лошите оставя. Иван бе всичко за мен - баща, мъж, любовник, закрила, всичко", добави Алекс. 

"Оцелях, благодарение на приятели. Много искам да благодаря на хората, които ни помогнаха. Много хора искат да ме измъкнат от това, в което затънах. Аз ударих дъното - емоционално, финансово и физически", каза още тя и благодари на д-р Цонев от Втора градска болница, нарече го ангел.

"Моят живот в момента е спрял, не живея. Каква съм била в предишен живот - изрод ли, че трябва да мина през тая болка", попита със сълзи на очи Сърчаджиева. 

"Ти се научаваш по някакъв начин да живееш с тази болка. Колкото време минава, толкова повече човек ти липсва. Вечерите са най трудни. Душата ти се разкъсва, не знаеш накъде и е толкова всичко страшно около теб", допълни актрисата.

За дъщеря й, тя сподели, че София приема много трудно загубата, защото са имали много силна връзка, в която Алекс дори не е участвала. 

"Каза ми, че съм най-гадната майка на света, каза ми, че е трябвало да й го кажа като стане на 10 години. Имаше дни, в които не искаше да разговаря с мен. Сега е вкопчена в мен, защото я е страх да не си отида и аз. Беше ми сърдита защо не е била на погребението, след това ме помоли да отидем на гробищата. Това беше най-ужасната гледка, която съм виждала в живота си - малко дете, с букет цветя на пресен гроб. Тя каза - той тук ли е, може ли да го изровиш, за да го прегърна?", разказа Алекс.

"Моята трагедия е публична, всички те гледат как страдаш, безумни неща се пишат. Когато се случи нещо такова, човек трябва да се смири. На цялата ми трагедия трябваше да обясня какво е жълта преса", сподели още тя. 

"Истината е, че не трябваше да се стига до тук. Случиха се неща, които много объркаха всичко, не мога да го кажа. Тук трябва да си подготвя. Септември месец като отидохме във Втора градска, те много се притесниха, защото кракът му беше лилав - можеше да е тромбофлебит. Оказа се, че е загубил 2 литра кръв в меките тъкани, постъпи с 90% смъртност, но го измъкнаха", разказа Алекс. 

"Два месеца и половина живяхме във Втора градска. Имаше цироза. Беше късно, там беше станала някаква инфекция на здравия крак. Хората ми казаха, че единственият му шанс е спешна трансплантация на дроб, защото черният дроб не може да издържи тази инфекция. Цироза може да получиш и не от алкохола. Това беше поредната му изцепка да изтърси за алкохола. Той реши отново всички да гръмнат. Иван е пил, колкото всеки средностатистически българин. Не успя да се справи с фалша, с лицемерието, със злобата, със света. Той не разбра този свят и този свят не разбра Иван", каза Сърчаджиева. 

"След като си отиде, той се оказа рицар, а преди беше лошото момче. Изведнъж се появиха толкова много приятели, толкова много хора казаха, че е идол. Сега изведнъж е "човекът който винаги е казвал истината". Много хора си направиха голям ПР на фона на тази трагедия. Аз знам с кой живях, какъв мъж имах до себе си", заяви Алекс. 

В най-страшната й нощ е била у Фънки. "Спях там и в 7:30 звънна непознат номер и аз си казах "Ужас, това беше" и една жена ми се обади и ми каза "Г-н Ласкин си отиде", отидох да повръщам в тоалетната", сподели актрисата. 

"Не съм му гневна, няма за какво. Той не искаше да умре. Когато се видяхме с него на 20 декември, ми каза: Ей Сашке, ще се справя, ще изляза оттук, ще си отгледам детето и ще отидем някъде на пътешествие, кратко... и той отиде на пътуване, а аз останах на гарата да го чакам. Това беше последния разговор с него, плакахме много", добави Алекс.  

"След това нямаше как да влизам в реанимация. Беше 30 декември, когато една лекарка ми каза, че нещата са много критични. Исках да вляза. Бяха го сложили в изкуствена кома. Беше целия в едни машини. Леглото беше високо, исках да го целуна, но то е високо, не можех да го стигна. И само ръката с татусите беше свободна. Там го целунах. Много ми липсва бе! Искам да потъна в прегръдките му", допълни тя. 

"Ако Иван и Пепа бяха тук щях да се сгуша в тях и ще плача много", каза Алекс в отговор на въпроса на Мон Дьо какво би направила, ако най-близките й са тук, до нея. 

"Вкъщи където и да се обърна, навсякъде е той. Аз съм била много обичана и прегръщана. Не съм заспивала непрегърната. Липса ми всичко, бележките сутрин, кафето, което ми приготвяше. Смъртта на Иван ми отвори очите, че трябва сама да се боря. Просто искам тази болка да излезе от мен. Искам да я изрева и да я изкрещя", сподели Алекс. 

Тя разказа и за една страшна "случайност" на числото 13, до която е стигнала последните дни - "Нашата разлика между мен и Иван е 13 години. Разликата между мен и голямата му дъщеря Люба е 13 години, между Люба и София е 13 години, майка ми почина преди 13 години, 13 години по-късно почина и Иван."

"Неистово искам да изплувам. Да видя лъча, който пробива. Искам да изляза на зелена поляна с бели маргарити, да чуя птичка. Кога ще стане, не знам.. Научих се на търпение, научих се да не правя планове, а да живея ден за ден. Смирена съм, ще мина и през този урок. Това, което казват, че Господ праща изпитание на силните, аз не искам да съм силна. Не си представях живота такъв, наистина! Не си ги представях така нещата. Израснала съм без баща, а сега и моето дете ще е така. София ми каза "знаеш ли какво е да плачеш за баща ти, който го няма и майка ти да е някъде по хората и да я няма". 

На въпроса на Мон Дьо, ако беше Господ, какво би казала на Александра Сърчаджиева, тя отговори: "Нямаш избор. Оттук нанякъде. Надявам се пътят да не е трънлив, да бъде по лек, Дано!", пожела си актрисата.

Иван Ласкин почина на 6 януари (Йордановден) тази година.    

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Технически университет-Варна и РУ „Ангел Кънчев“ ще си партнират в научната и проектна дейност

По покана на ректора - проф. д-р инж. Венцислав Вълчев, в Технически университет - Варна гостува чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев - ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Уважаваният гост се срещна с новия ръководен екип на ТУ – Варна и им пожела успешен мандат. В работната среща участваха проф. д-р инж.

Най-високата численост на розово фламинго в България - ято от 159 птици в Атанасовското езеро (Видео)

Ято от 159 птици от вида розово фламинго е наблюдавано в най-северната част на Атанасовското езеро в Бургас, информират на сайта си от Община Бургас. От тях около 120 са възрастни екземпляри, оцветени в ярко розов цвят. Преброяването е извършено по време на орнитологичния мониторинг на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/

6 екипа гасят пожар в складове в Ботевград

Няма данни за пострадали Сигнал за пожар, възникнал в складови помещения за вторични суровини в Ботевград, е подаден малко след 14.00 часа, съобщиха от МВР. Към мястото са насочени шест пожарни автомобила и огнеборци. По първоначална информация пожарът се е разпространил на около 400 кв. м площ. Няма данни за пострадали.

Сухопътни войски унищожиха невзривена граната на язовир Огоста

Специализиран екип от Сухопътните войски унищожи невзривен боеприпас, открит на брега на язовир Огоста, гр. Монтана, съобщиха от министерство на отбраната. Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон – Враца от състава на Бригадното командване разузнаване и унищожи днес, 19 август, корозирала ръчна граната Ф-1

Сайтът на "24 часа" търси новинар

Сайтът на "24 часа" търси за екипа си новинар, който е в състояние да преценява и проверява информацията, след което да я поднесе бързо и грамотно. - Кандидатът трябва да е завършил или да е близо до завършване на образованието си във факултет по журналистика или друга подходяща специалност. - Очакваме кандидатът да познава информационните сайтове

Гори покривът на сграда в двора на основно училище в центъра на Пазарджик

Гори покривът на сграда в двора на Основно училище „Проф. Иван Батаклиев“ в центъра на Пазарджик, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. На място пристигна екип на

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

БАБХ насочи за унищожаване 13 677 кг и 86 л храни от животински и неживотински произход

БАБХ изтегли и насочи за унищожаване 13 677 кг и 86 л храни от животински и неживотински произход. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция за безопасност на храните. В цялата страна са извършени 13 622 проверки, съставени са 186

Собственик на ресторант скочи на жени от Инспекцията по труда

53-годишен собственик на вървежно заведение в Слънчев бряг бе задържан за 24 часа в полицията след като скочи с ругатни на две служителки от Инспекцията по труда в Бургас. Те проверявали ресторанта за законосъобразността на наемане на български и чужди граждани. 53-годишният мъж започнал агресивно да ги гони, да обижда и ругае

Тийнейджър в центъра за мигранти в Харманли се разболя от малария

Случай на малария е установен в регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли, съобщиха от РЗИ в Хасково. Касае се за 14-годишно момче от Афганистан, допълниха от институцията, цитирана от БТА. Според медиците най-вероятно заразяването е станало още преди тийнейджърът да е пристигнал в България в края на юли месец.

Приток на Арда побеля заради аварийно изпускане на отпадни води

Тази сутрин в РИОСВ – Смолян е получен сигнал за „побеляване“ на Уваджик дере (приток на река Арда) преди село Бял Извор, община Ардино. Това съобщиха от регионалната екоинспекция, цитирани от "Фокус". Екип от експерти на РИОСВ - Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БД ИБР) - Пловдив и Рeгионална лаборатория - Смолян e извършил

Овладяха новия пожар на свищовското сметище

Овладян е пожарът на старото сметище в Свищов, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Днес преди обед тлеещият от седмица обект се е възпламенил изведнъж. Опасността е била на около 5 метра от вилната зона, която е отделена от тесен асфалтов път. Веднага е обявено бедствено положение, за да се използват човешкият и техническият ресурс на

Радев връчи пагоните на двама военни, удостоени с висше офицерско звание (Снимки)

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев връчи на церемония на "Дондуков" 2 пагоните на двама военни, удостоени с висшето офицерско звание "бригаден генерал". Радев назначава полковник Станимир Христов на длъжността директор на дирекцията "Операции и подготовка" в Щаба на отбраната, от 15 август т.г.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber