"Ловци на марки" ежедневно посещават магазините "Мания"

https://www.24chasa.bg/novini/article/7294606 "Ловци на марки" ежедневно посещават магазините "Мания" "Ловци на марки" ежедневно посещават магазините "Мания" www.24chasa.bg
Веригата притежава 40 търговски обекта, като първият магазин "Мания" бе открит през 1996 г. във Варна.

Веригата има над 400 хиляди лоялни клиенти

Българската компания "Текс Тийм" ЕАД е дъщерна фирма на "М Холдинг" АД. Групата на холдинга обединява няколко компании, специализирани в събирането, преработването и продажбата на дрехи втора употреба. Към момента числеността на персонала на фирмите в групата наброява над 600 души, които работят в България, Гърция, САЩ и Канада.

Първоначално "М Холдинг" стартира с ритейл търговия, като открива първия магазин под бранда "Мания" във Варна през далечната 1996 г. Към момента магазините са над 40, разположени в България и Гърция, като повечето от тях са на франчайзинг.

Магазини "Мания" са известни със своите брандови находки и "Ловците на марки", които ежедневно ги посещават. "Мания" притежават повече от 400 хиляди лоялни клиенти, ако се съди по броя на притежаваните карти за лоялност. Магазините се зареждат всяка седмица с нова стока, което предизвиква струпването на множество клиенти от различни възрасти и с различни финансови възможности.

"Текс Тийм" ЕАД е фирмата, която се занимава със сортирането и подготовката за повторна употреба на дрехите, които пристигат основно от Западна Европа, САЩ и Канада. Месечно в сортировъчните цехове на фирмата във Варна се сортират повече от 700 тона дрехи, като над 70% от тях биват изнасяни в Русия, Африка и Азия.

През 2017 година Текс Тийм разшири своята дейност, като откри нова инсталация за сортиране и обработка Texx Team USA, намираща се в град Карлщад, щата Ню Джърси (САЩ). В новооткрития цех само през 2018 година са обработени над 2500 тона текстилни отпадъци, като почти цялото количество, след обработка, е изнесено като годни за повторна употреба дрехи предимно за Централна и Южна Америка.

Green Team Inc. е регистрирана през 2012 година в Ню Йорк (САЩ). Това е фирмата „събирач“ на "М Холдинг", чиято основна дейност е да събира и експортира употребявани дрехи и текстилни отпадъци. През изминалата година всичките бази за събиране на Green Team са събрали над 10 000 тона ненужен текстил, които са изнесени предимно към Латинска Америка, Азия и Африка. В момента фирмата оперира в 10 американски щата, както и във Ванкувър (Канада).

"Мания Онлайн" е най-новия проект на "М Холдинг", който през миналата година започна да продава чрез интернет висококачествени и маркови дрехи втора употреба. Вярвайки в бъдещето на онлайн търговията, дългосрочните цели на фирмата са да започне продажби в няколко източноевропейски страни. 

Рубриката "Нов живот за старите дрехи" стартира в партньорство между Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба и "24 часа". Основната й цел е да запознае читателите със сертифицираните членове на Асоциацията, екологичните ползи от повторната употреба на дрехи и текстилни материали, процеса на обработка и рециклиране и пътя на текстила.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Нов живот за старите дрехи

Старото отново е на мода

Отдавна е известно, че модата обича да се връща към хитовете си горе-долу на всеки 15 години, но през последното десетилетие все по-често се говори за цялостна винтидж култура. Първоначално терминът „винтидж“ се използва само от винопроизводителите и с него се обозначават вина от конкретна година, която е била особено благоприятна за отглеждането

"Ловци на марки" ежедневно посещават магазините "Мания"

Веригата има над 400 хиляди лоялни клиенти Българската компания "Текс Тийм" ЕАД е дъщерна фирма на "М Холдинг" АД. Групата на холдинга обединява няколко компании, специализирани в събирането, преработването и продажбата на дрехи втора употреба. Към момента числеността на персонала на фирмите в групата наброява над 600 души,

Къде е България в разделното събиране на облекла

От 2025 г. всяка страна членка трябва да разполага със собствена програма за оползотворяване на отпадъците от текстил Според последната европейска директива в областта на оползотворяване на отпадъците до 2025 г. всяка страна членка трябва да има своя собствена програма за оползотворяване на текстилните отпадъци.

Повторната употреба на текстил спасява планетата

Между една четвърт и половината дрехи, купени в Европа, се озовават на боклука През последните години Евростат и българският Национален статистически институт все по-често публикуват данни, от които се вижда, че облеклата и обувките са сред стоките, чиито цени или не нарастват изобщо, или инфлацията при тях е нищожна. Например през 2018 г.

Каква е съдбата на старите дрехи

Събрани при планирани кампании или в специални контейнери, употребяваните дрехи поемат от доскорошните им притежатели от икономически по-развитите страни на Западна Европа и Северна Америка към сортировъчните центрове в Източна Европа и Азия. Откъде идват старите дрехи? В страните с висок стандарт на живот в Западна Европа и САЩ системите за

Евротекс постига ниво на депониран отпадък близо до 0%

Как се постига ефективното управление на отпадъци на практика "Евротекс" е един от най-големите преработватели и търговци на употребяван текстил у нас. За 17 години компанията е изградила дистрибуторска мрежа от 10 обекта в България, Гърция и Румъния, като от скоро има представителство и в далечния град Икике в Чили.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Нов живот за старите дрехи

Модни дрехи и добри практики – обичайният микс на „Тексaйд“

Швейцарската TEXAID е един от лидерите на пазара в Европа и в България и всяка година събира по 80 000 тона употребяван текстил, половината от който – от Швейцария Преработката и търговията на употребявани облекла, домакински текстил, обувки, чанти и други аксесоари в България, а и изобщо в Източна Европа, е сравнително нова индустрия.

Бизнес моделът, който спестява на компаниите до 600 млрд. евро годишно

Употребяваните дрехи са част от ресурсите на новата кръгова икономика – тренд, който вече навлиза и в България През 2015 г. Европейската комисия прие плана за кръговата икономика – нова тенденция, за която напоследък все по-упорито се говори, но все още малцина знаят какво се крие зад понятието.  Още тогава европейските чиновници изчислиха,

Как да изкараме пари от старите си дрехи

В България вече има онлайн услуга, през която човек може да изпрати употребявани облекла и да получи част от цената, на която се продадат В България много хора се възмущават от трудностите, които изпитват, разчиствайки гардеробите си от ненужното, да намерят нов дом за хубавите си и запазени дрехи, обувки и чанти,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber