Борисов към ГЕРБ: Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7254223 Борисов към ГЕРБ: Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя (Обзор) Борисов към ГЕРБ: Ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя (Обзор) www.24chasa.bg
СНИМКА: Десислава Кулелиева

Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговаряте. Нахейти ви първата дама, вие мълчите - отговаря само един Тома Биков, скастри инертността на хората си министър-председателят

Премиерът нареди: Към всеки човек да сме човеци!

През март - първа копка на 5 места на “Хемус”

“Обичам ви, но не е даденост това! БСП с тези провалени и гонени от управлението политици ни доближават. Това ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя.” Този емоционален ултиматум отправи премиерът Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ днес. Тя бе посветена на подготовката за европейските избори през май и местните през октомври. За нея наред с депутатите и евродепутатите пристигнаха кметовете и 2000 души партиен актив от цялата страна.

Премиерът започна с това как преди 12 г., когато е създал ГЕРБ, германската фондация “Конрад Аденауер” не е искала да се вижда с него, защото имала други фаворити (СДС и ДСБ - б.а.). “Оказа се, че тези фаворити не са нито десни, нито сини, а са си направо болшевики”, констатира Бойко Борисов. След което напомни как като кмет с партията си е започнал от най-елементарните неща - да няма джипове по “Витошка”, да не се разрушават парковете, да има метро, нови трамваи, автобуси и детски градини.

“Направихме

повече,

отколкото може

една партия, но предните не бяха направили нищо. Ако не бяхме направили Южната дъга, София просто щеше да колабира! Щяха да се наредят колите една след друга и да спрат”, изреди Борисов. После мина на това, което е заварил като министър-председател - магистрали, забити в калта и нестигащи доникъде.

В неделя сутринта Борисов се обадил на кмета на Девин, за да го накара да намери работа на родители на дете с увреждания, и въпросът бил решен незабавно.

“Кмет по кмет, както ви гледам - няма град, в който нещо да не е направено. В същото време има недоволство. Не мога да си го обясня. Както и в Щатите.

Никога в историята не са имали такъв бюджет, а 30 дни са вече без правителство. Немската икономика се къпе в пари - 3000 милиарда евро БВП. Значи

нещо има, което

трябва да

променим”,

посочи, че има системен проблем, Борисов.

Той подчерта колко много е направила неговата партия в управлението, а как непрекъснато трябва да се отбранява. И се скара на хората си, че били инертни.

“Наблегнете на това какво е направено. За едно село това е важно - че има за първи път ВиК. Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговаряте. Нахейти ви първата дама, вие мълчите - само един Тома Биков отговаря”, гневно обясни Борисов на съпартийците си. От изказването на премиера обаче стана ясно, че той няма предвид съпругата на президента, а под първа дама на БСП визира депутатката Елена Йончева.

Премиерът се накара и заради номерата, които си въртят хора в партията.

“Да не говорим, като министри и депутати си прехвърляте един на друг. Кой печели? И

Цветанов трябва

да показва

висшия си

политически

пилотаж,

за да ви поправя откровени глупости.” Особено засегнат бил той от войната, която опозицията водела срещу ударното ремонтиране на жилищни блокове. “Хиляди блокове санирахме, а вие не изкарахте веднъж хората си, за да кажат дали са доволни. Изкараха от опозицията два блока и излезе, че калпаво сме санирали. Ако е вярно, е чудовищно, а ако не е, защо си мълчите? Мислите, че всичко е лесно, но не е.

“Как се свива

контрабанда от

34% на под 5%,

за да има пари? Няма да пускам вече пари за саниране”, критикува премиерът пасивността на актива си по места. И продължи, крайно възмутен: “Никога не е имало толкова арести и борба с корупцията. А най-корумпираните хора говорят за корупция сега. Къде ви е съпротивителната сила?”

Премиерът предупреди, че е наясно, че по места има корупция. “Ако вие не си вземете мерки и не си почистите къщичките, рано или късно това ще избие - дали в суджук, или друго... Хората искат справедливост, не да се правим на по-важни от тях, защото ние не сме. Не сме се и променили.

Ако някой се

яви с по-лъскава

кола и е излетял

в облаците,

махайте

незабавно!

Към всеки един човек трябва да сме човеци. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем и да му помогнем. Защото имаме ресурса. Някъде има грешка - трябва да си я поправим на мига”, нареди премиерът.

Борисов похвали всички в ГЕРБ, че вършат огромна работа. Но ситуацията е - опозицията “намери една плочка крива и я снима от всички ъгли”. “Трамваите тропаха, не можеха да спят хората. Аз живеех на “Граф Игнатиев” тогава”, върна лентата премиерът. И пак заръча: “Само като ги чуете, трябва след час да има реакция. Иначе искат да ни съборят.

Те се борят за

власт. Ние - да

подобрим живота

на хората,

затова вдигаме доходите и затова инвестициите са в реалната сфера. В регионите са живи инвестиции.”

“27% беше външният дълг, сега е 20% - защо не им напомняте? И как им бяха спрени еврофондовете. Те не искат да правим “Хемус” - вие си мълчите. Защо си мълчите? Не ви е важно ли? Какво лошо искаме да направим? Ако е било лесно, Тодор Живков да го е направил. БСП да са го направили, ДПС да са го направили, Костов да го е направил”, научи Борисов съпартийците си как да контраатакуват опозицията.

Премиерът напомни, че съкращава 1600 души от администрацията. И за европредседателството през миналата година. “Всички ни хвалят и ни благославят. Това е българското председателство, не Борисовото, не герберското. Защо е тази омраза? От Париж до Берлин и от Белия дом до Москва казват колко добре сме се справили”, каза той.

После засегна избора между F-16 и “Грипен”, като го описа като избор между автобус и такси. “Парламентът ни е дал правото да преговаряме за най-доброто, а не само за машина, която да си кръжи”, обобщи Борисов. И благодари на ДПС, че подкрепя ГЕРБ за самолетите и за евроинтеграцията.

Премиерът зададе амбициозно какво още трябва да се направи: “До изборите магистралата да е до Благоевград. През март ще направим 5 първи копки едновременно по “Хемус”. Пожелавам ви да карате бавно.”

Цветанов: Ще има много довършени

магистрали, ако спечелим евровота

“Тази година лято няма”, предупреди той

“Всеки от нас да осъзнае отговорността си за идващите европейски и местни избори. Това е силата на ГЕРБ - когато всички работим заедно. За мен дори акцентът тази година са местните избори. Но най-вълнуващи са европейските. В момента имаме 6-има прекрасни евродепутати от ГЕРБ и един брилянтен комисар в лицето на Мария Габриел.”

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на партията и шеф на националния ѝ предизборен щаб Цветан Цветанов на конференцията на ГЕРБ днес. “ГЕРБ е и най-добрата платформа за решаване на местните проблеми, най-добрата политическа сила - доказа го и в Европа”, категоричен бе той.

Цветанов напомни, че 950 млн. лв. повече са дадени в последните 2 г. в сферата на образованието. Над 700 милиона лева са инвестирани в образователната инфраструктура - и това е без прецедент. 1 380 000 000 лв. повече ще бъдат парите за заплати в бюджетната сфера, добави Цветанов.

“Нашите опоненти отчитат ли това, което прави правителството на ГЕРБ в ЕС? Те ще бъдат безкомпромисни, защото нямат резултатите на ГЕРБ от последните 10 г.”, предупреди за риска от фалшивите новини Цветанов. И напомни колко средства, които ще отидат пряко до хората, е договорил ГЕРБ: “2,047 млрд. лв. идват по програма “Региони в растеж” - те отиват при българските граждани, в конкретни неща.”

“Предстои ни тежка битка. Да си отговорим искаме ли силен и обединен ЕС. Тази година няма лято. Всеки работи да е първи”, нахъса актива на ГЕРБ Цветан Цветанов. “Всички заслужавате уважение, колеги, но нека всеки от нас си даде сметка дали дава всичко от себе си, за да отворим и получим необходимата периферия. Разлика във времето за европейските и местните избори няма. Приемете ги, че са заедно”, зададе мобилизация Цветанов.

“През 2022 г. до Велико Търново ще има магистрала, ако управлява ГЕРБ. Ще има път Видин - Ботевград, Русе - Велико Търново, Калотина - София, автомагистрала “Струма” ще бъде завършена. Все необратими неща. Но това може да стане само ако имаме успех на европейските избори”, открои Цветанов.

Той отчете членската маса: “96 000 са вече членовете на ГЕРБ, още 1000 ще бъдат приети до 10 дни. Новите членове не са привилегия, а изключително голяма отговорност.”

От университета на Търново

стартира диалог за Европа

“Европа в нашия дом” - тази платформа за граждански диалог стартира ГЕРБ със срещи в цялата страна. Целта е българите да усетят, че ЕС стига до всеки.

Първата среща от поредицата ще е в аулата на Великотърновския университет на 12 февруари.

“Всеки един е важен” и “Един по един решаваме проблемите на страната” са изборните послания на ГЕРБ, които вчера бяха прожектирани на стената на залата.

До 20 февруари структурите на ГЕРБ в страната ще проведат събрания, на които ще издигат кандидати за евродепутати.

Цветанов похвали поименно много хора от залата за начина, по който работят. Сред примерите, които даде в речта си, бе Банско, където от 12 хил. жители 1500 членували в ГЕРБ като една добре смазана машина.

Мария Габриел и Вебер говориха първи

“Не само се осмелихме да се опитаме, но и направихме конкретни стъпки. Това е България на ГЕРБ - активна, говореща на един глас в трите европейски институции, оформяща бъдещето на ЕС. Днес повече от всякога трябва да останем мобилизирани, верни един на друг, полезни на нашите граждани.”

Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел, на която бе отредено да говори първа на националната конференция на ГЕРБ днес.

Тя изтъкна, че ГЕРБ е визионерска партия. А също - че евроизборите засягат всеки човек, независимо от неговия социален статус и възраст. “Проевропейска, стабилна, развиваща се България е нашето предизвикателство. Да продължим с енергия, сила и мъдрост. Знам, че можем”, заяви Габриел.

Веднага след нея делегатите чуха видеообръщението на лидера на групата на ЕНП в Европейския парламент и кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер. Както винаги, той похвали Бойко Борисов колко надеждно пази външната граница на ЕС.

Вебер пристига в София за мероприятието, с което ГЕРБ ще закрие кампанията си за евровота на 19 май в зала “Арена Армеец”.

“В момента ЕС има по-силни граници и икономика благодарение и на Бойко Борисов и ГЕРБ”, подчерта фаворитът за бъдещ шеф на ЕК.

Димитър Николов: Със скоростта

на F-16 ГЕРБ лети към нова победа

Със скоростта на F-16 - ГЕРБ към нова победа.

С този лозунг се отличи на събранието на партията нейният зам.-председател и кмет на Бургас Димитър Николов.

Метафората се хареса особено от лидера Бойко Борисов, който я похвали малко по-късно в своето слово.

“За мен не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, а дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че имаме ясните планове да продължим да работим за тях.” Това заяви пък кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя благодари на всички, които са помогнали на столицата да се развива - от премиера до общинските съветници от ГЕРБ. “Единственият важен въпрос е дали ще убедим хората, че имаме опита, знанията и ясните планове да продължим да работим за тях”, изтъкна Фандъкова. И тя говори за атаката, на която е подложено управлението на ГЕРБ: “Днес ние сме изправени пред много силен противник - фалшиви новини и груби манипулации, които се коментират не само от политическите тролове, но и от политически лидери.”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Пет агенции дават от 1,3 до 5,1% преднина за ГЕРБ, две - че БСП води с 1% (Инфографика)

2,1-2,3 млн. българи ще отидат до урните в неделя, може обаче да са и под 2 млн., смятат социолозите в последните си прогнози преди вота в неделя Между 1,3 и 5,1% дистанция между ГЕРБ и БСП прогнозират 7 социологически агенции в навечерието на евровота. Пет от тях - “Алфа рисърч”, “Екзакта”, “Тренд”, “Маркет линкс” и “Медиана”,

Адвокатът на Миню Стайков е любезният домакин на безплатния лов на съдиите

Магистратите Славов и Гунчев забелязани в сградата на спецпрокуратурата и спецсъда в София преди дни Фирмата на Миню Стайков “Топаз мел” е платила таксите на двамата върховни съдии, които са ловували в неговото стопанство, докато той е зад решетките. Това става ясно от думите на организатора на лова Атанас Желязков,

Захариева и шефката на ЮНЕСКО гледат нестинари на живо

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничеството между България и световната организация. Това стана по време на вечеря, дадена от дипломат №1 на България за френската ръководителка на Организацията на ООН за образование, наука и култура,

Запали се локомотивът на влака от София до Горна Оряховица (Обновена)

Запали се локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица, след гара Роман, съобщава "Фокус". Влакът е тръгнал от столицата в 18.00 часа. Пътниците са евакуирани. На място е пристигнала и пожарна. Около 19:50 ч. в участъка между гарите Роман и Кунино локомотивната бригада на бърз влак номер 2641 от София за Горна Оряховица забелязва дим,

Мечът и пръстенът на хан Кубрат са в София, застраховката е много нули

Може да ги видите в Националната галерия (Двореца) от 23 май до 30 юни Изложбата “Мечът на хан Кубрат” е в рамките на Дните на Ермитажа в София. На откриването ѝ утре  - 24 май в 16 ч, ще присъства заместник-директорът на държавния Ермитаж проф. Георги Вилинбахов. Застраховката на съкровището е тайна, но е с много нули.

1700 деца се надпреварват в четене с разбиране за 24 май

Онлайн платформата “Книговище” се бори с функционалната неграмотност чрез 24 посланици в 24 населени места Над 1700 деца се включват на 24 май в 24-часовото състезание по четене с разбиране на платформата “Книговище”. Надпреварата започва от 0,00 ч и продължава до 24,00 ч. В нея може да участва всяко дете,

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Андрей Ковачев: Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от живота ни

Важно е да гласуваме, за да продължи европейската солидарност да бъде част от нашия живот. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев по време на фолклорен концерт в парк „Герена“, организиран от ГЕРБ-Подуяне, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. На събитието присъстваха народните представители Евгения Алексиева,

София иска да се разрешат детски градини на партера

Това ще реши проблема в новите квартали Да се разреши строителството на детски градини на партерни етажи в жилищни сгради, иска Столичната община. “За целта трябва да се направят промени в различни нормативни актове. Не искам да изземвам функциите на други институции, но все повече инвеститорите осъзнават,

Габриел в Димитровград: Гласувайте за ГЕРБ с №12 в бюлетината, за да пребъде силна България в обединена Европа

Нашата кампания е позитивна от самото й начало. Показахме резултатите от нашата работа през годините, но в същото време не бяхме агресивни като политическите си опоненти. Получихме много идеи от хората и начертахме нови цели, към които ще се стремим в бъдеще. Така обобщи изминалата предизборна кампания водачът на листата на ГЕРБ и СДС за

Коалиция "Път на младите" подари 17 книги на българските депутати

Седемнадесет книги внесоха кандидатите от листата на "Път на младите" в деловодството на Народното събрание с призив за повече мисъл, морал и разум в политиката. Младите кандидати смятат, че един от основните проблеми в българската политика е, че народните представители говорят много, а четат малко.

Само в „24 часа“: Иван Саздов заведе дело срещу Елена Йончева

Заведох дело срещу Елена Йончева в Софийски градски съд. Това обяви пред „24 часа“ собственикът на тенис клуб „Банкя“ Иван Саздов. Причината - клевета и набеждаване, изречено на предизборен митинг в Хасково, а вчера - и от ефира на bTV, където Йончева обяви, че Саздов е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка - „Палмс

Тир и бус се удариха на "Тракия", 67-годишна е откарана в болница

Катастрофа в района на 155 км затруднява движението по магистрала "Тракия" в посока София. Сигналът за инцидента е подаден в 11:40 часа, съобщиха от полицията. Според първоначалната информация, тежкотоварен автомобил "Пежо" е блъснал ремарке, теглено от бус "Мерцедес", който се е обърнал на пътното платно.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber