Симона Сребранова: Fibank ни подкрепи да изградим завод и си партнираме над 10 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7212033 Симона Сребранова: Fibank ни подкрепи да изградим завод и си партнираме над 10 г. Симона Сребранова: Fibank ни подкрепи да изградим завод и си партнираме над 10 г. www.24chasa.bg
Симона Сребранова - управител на Simonas cards и носител на тазгодишния приз на Fibank за “Най-успешна българка в бизнеса”. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Компанията има капацитет за производство на над 20 млн. карти годишно

Българска компания има капацитет за производство на над 20 милиона карти за година. Порфолиото на компанията предлага пластики от всякакъв вид - PVC, пластмасови, прозрачни, както и листовки, баджове, покани, менюта, пластмасови табели и други продукти. Това разказва Симона Сребранова - управител на Simonas cards и носител на тазгодишния приз на Fibank за “Най-успешна българка в бизнеса”.

Тя е завършила математика и информатика, но започва работа в съвсем друга сфера - става първият издател на “Авто Билд” за България. Това са и първите стъпки в полиграфията.

След това Сребранова се занимава с бизнес, свързан с персонализация на карти. Това съвпада с откриването на едни от първите банки у нас, които се нуждаят от доставки на карти.

И отправят въпрос към Сребранова може ли да поеме и банковите заготовки. Тя се свързва с чужди фирми и започва доставките. По-късно печели проект за БУЛСТАТ карти.

“През 1997 г. направих първия бизнес план за производство. Представих го в Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон, където го одобриха. Изразиха съгласие за изграждане на завод за производство на карти в България, но за съжаление, дойде кризата и западните партньори стопираха проекта”, разказва бизнесдамата.

Идеята за завод започва да става реалност през 2005 г. Сребранова купува полуразрушена сграда в Кюстендил и успява да получи кредит от Fibank. Проектирането е според изискванията на Mastercard, които издават и сертификат. Малко над година е нужно за нейното завършване.

Първите машини са купени от фалирал завод в Нова Зеландия. Сребранова обяснява, че е успяла с малко средства и много усилия - работата е била денонощна. Практиката на Запад е такъв завод да работи 1 година без клиенти, а българският от първите дни е започнал да продава продуктите.

Капацитетът достига 2 милиона карти на месец или над 20 милиона за година. Бизнесдамата казва, че приемането на България в Европейския съюз е отворило вратите на бизнеса.

Главните фактори за успех били здравата работа, добрият екип и коректен партньор. Fibank ни подкрепи през 2006 г., когато беше много трудно да се намерят ресурси за фирма без история. С тяхна помощ беше изграден заводът. След това винаги са проявявали разбиране. Помогнаха ни за закупуването на машини. Ние сме добри партньори и сме получавали нужната подкрепа, за да се развиваме”, разказва Сребранова и допълва, че работи с банката над 10 години.

Заводът постоянно се модернизира, а от 2013 г. е преминал на новата дигитална технология. Това позволява да се печатат малък брой карти, дори и единични бройки. Така Сребранова намира нова ниша в бизнеса – забелязва, че западните заводи имат огромни производства и техники, но те са предназначени за големи тиражи. “Светът започна да се движи към малките и персонализирани тиражи. Станахме един от малкото заводи, които приемат малки поръчки за изключително кратки срокове”, разказва Сребранова и допълва, че са внедрили услуга “доставка на следващия ден” за цяла Европа. Това ги е направило много по-конкурентни, защото в дългите тиражи по-големите заводи имат преимущество от по-ниските цени, на които закупуват суровините.

Екипът се придържа стриктно към концепцията “да се пази клиентът от потенциални проблеми”, затова те постоянно проверяват дизайна и целия процес. Сред другите тайни на успеха е стриктното изпълнение на срокове, както и това, че всеки клиент на компанията има персонален акаунт мениджър, към когото да се обръща с въпроси.

“Най-успешната българка в бизнеса” работи и по развиване на уеб платформа за търговци и клиенти от всяка сфера. Easybook е платформа, “в която резервирате търсената услуга, като изберете предпочитан обект или служител, който да ви обслужи, или като изберете обекта според мястото и часа удобен за вас. Намираш. Резервираш. Плащаш! Удобно. Лесно. Бързо!”. С нея търговецът получава и допълнителна защита, защото услугите се заплащат по време на резервацията. Сребранова разказва, че все по-често се случва клиенти да запазват часове и да не се явяват, което е загуба за обектите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Германско издание: Не Турция, а България е фаворит за новия завод на Volkswagen

Изборът на място за новия завод на германския гигант Volkswagen в Източна Европа е в своята последна фаза, като на финалната права останаха България и Турция, предаде money.bg Очакваше се решението да а бъде взето през месец май, но беше отложено за есента, което даде още време за гадаене. Преди два дни едно от най-големите и авторитетни бизнес

Българи с награда “Джон Атанасов” поискаха помощ от Борисов за корупция в АПИ

След големия провал на старта на електронната винетка в началото на годината, група млади българи виждат възможност да решат проблема с повторно плащане на винетки при грешен номер. Този гаф беше и eдна от причините за оставки в ръководството на АПИ, както и националното Тол управление. След като видели неспособността на държавата да се справи с

Петролът поскъпва с над 3%

Петролните фючърси задълбочиха рязко днешното си възходящо движение и вече поскъпват с над 3%, след като енергийната информационна администрация (EIA) отчете изненадващо драматичен спад на складовите запаси на суров петрол в САЩ с цели 12,8 млн. барела за седмицата до 21-ви юни, предаде БТА.  Това представлява най-големият седмичен спад на

БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК

Петър Илиев остава изпълнителен директор на Националната електрическа компания. На заседание на борда на директорите на Българския енергиен холдинг днес е било отхвърлено подаденото от Петър Илиев заявление от 19 юни за освобождаването му от длъжност като изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания“ ЕАД, съобщиха от холдинга.

Растежът на световната икономика ще се забави, ако търговската война САЩ - Китай ескалира

Растежът на световната икономика може да се забави до 2,4 на сто при ескалация на търговската война между САЩ и Китай. Това прогнозира в доклада си международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch). Предишната предварителна оценка на агенцията бе за нарастване на световния брутен вътрешен продукт (БВП) с 2,7 на сто през идната година.

Забраниха продажбата на над 2500 маслинови масла в страната

1 153 проверки на предлаганите маслинови масла и растителни масла смес, с вложено в състава им маслиново масло, извърши дирекция „Контрол на храните“ към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) на територията на всички области в страната, съобщават от пресцентъра на БАБХ. Контролните органи на БАБХ осъществиха извънредна тематична

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Спор за винетки: Фирма "Телетол" твърди, че се създава монопол за винетки, АПИ отрича

Агенция „Пътна инфраструктура не поддържа монопол на нито един Национален доставчик на услуги /НДУ/ за продажба на пътни такси – електронна винетка и толтакса. Това се посочва в позиция на АПИ, изпратена до медиите. В нея се отбелязва, че поводът са запитвания от медии за оповестени в публичното пространство твърдения за отношенията между Агенция

Животновъдите кандидатстват от 28 юни по схемата de minimis

От 28 юни до 15 юли 2019 г. ще продължи приемът на документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце – майки и кози – майки, одобрена с Решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ от 17.06.2019 г. Документи ще се подават лично или чрез упълномощено лице в областните дирекции на Фонда по постоянен

Агенцията по вписванията ще работи извънредно в събота

Очаква се в следващите 4 дни да бъдат внесени над 50 000 заявления за финансови отчети Всички офиси на Агенцията по вписванията ще работят извънредно в събота от 9 до 15,30 ч заради крайния срок за подаване на заявления за обявяване на годишните финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел,

БДЖ публикува регистър на обществените поръчки

С цел улеснен достъп до по-широк кръг от потенциални изпълнители и постигане на оптимални технически и финансови параметри, БДЖ публикува отделен пълен Регистър на обществените поръчки на дружествата “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и “БДЖ-Товарни превози” ЕООД. Той е достъпен на адрес http://tenders.bdz.bg.

Владислав Горанов: До края на годината ще влезем в еврочакалнята

Свидетели сме на много очаквания от големи западни компании и изместване цената на труда от Централна към Източна Европа да търсят мястото си тук. И ако ние през този кратък прозорец от възможности, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса. Това заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов. "Няма да променяме данъците.

Томислав Дончев: Време е да търсим по-високи печалби и заплати

Какво се е случило в България в последното десетилетие, попита вицепремиерът Томислав Дончев на икономическия форум в Пловдив. И отговори:" БВП почти се е удвоил. 2,4 пъти е нараснал износът на стоки. Пет пъти са се увеличили аустсортсинг услугите". Как да се доближаваме до икономическото ядро на Европа, постави въпрос той.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber