Плевнелиев остана без имоти - дори и в Гърция, дари ги всички на децата си (Графика)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7160511 Плевнелиев остана без имоти - дори и в Гърция, дари ги всички на децата си (Графика) Плевнелиев остана без имоти - дори и в Гърция, дари ги всички на децата си (Графика) www.24chasa.bg
Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева в офиса си, който му се полага по закон след края на мандата. Той се намира в София Тех парк - един от комплексите, построени от него. СНИМКА: Пиер Петров

Експрезидентът обитава две съседни къщи в София, за които има право на ползване до живот

Вилата в Баня е продадена при развода с бившата съпруга Юлияна, за да покрие разходите около раздялата

С какво се занимава Плевнелиев след президентския си мандат - вижте графиката

Кристина Кръстева

Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев е дарил всичките си имоти на синовете си от предишния брак Павел и Асен. Той им е прехвърлил 4 от петте си къщи, а петата - в село Баня, е продадена, за да финансира развода с бившата му съпруга Юлияна.

Това съобщи пред “24 часа” Плевнелиев, потърсен, за да коментира публикация на в. “България днес” за данъчната му декларация. Според нея бившият държавен глава е оставил за новото си семейство имотите в селата Черноморец и Баня. “Напротив, и те вече са собственост на синовете ми. Имал съм още като министър през 2009 г. 5 къщи - две в “София парк” (комплекса, построен от него - б.р.), една в Гърция, една в Черноморец и една в Баня - построени от мен, с платени данъци, - сега имам нула. Всички къщи, които построих, отидоха за децата - по моя воля и със съгласието на бившата ми съпруга. Това е много интелигентно решение - да не делим и да няма никакви спорове. За никого не е тайна, че съм се развел през 2017 г. още преди да срещна Деси. (Новината Плевнелиев съобщи първо и единствено пред “24 часа” през октомври 2017 г. - б.а.) Сега нямам имоти - като волна птичка божия съм”, обобщи вчера Плевнелиев пред “24 часа”.

В момента той живее в двете съседни къщи в “София парк” - дом №99 и дом №100, със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева, със сина им Йоан, който тя роди на 1 октомври, и с дъщеря ѝ - 7-годишната Йоанна. Формално и тези имоти са на Асен и Павел, но според дарението Росен Плевнелиев има право да ги ползва доживот.

Какво прави през последните 2 години президентът на републиката в периода 2012-2017 г., който днес е един от най-острите критици на действащия Румен Радев - "24 часа" събра информацията. "Продължавам да служа на това, за което работих и през мандата. А то е: европейско развитие за България и региона, и перспектива за младите. В моя мандат създадох за тях 90 000 работни места в три индустрии на бъдещето: в информационни и комуникационни технологии, в сектор автомобилостроене и в аутсорсинг индустрията", казва той.

Вижте всичко в графиката. Очаквайте скоро голямо, визионерско интервю с президента на републиката в периода 2012-2017!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

"24 часа" на 23 октомври - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 23 октомври - вижте първите страници през годините

4826 нови случаи на коронавирус, 136 починали, 92% от тях не са ваксинирани

4826 нови случаи на коронавирус, 136 починали, 92% от тях не са ваксинирани

Цифров COVID-сертификат

КТ "Подкрепа": 35% от учителите напускат, ако сертификатът е задължителен

Складът, в който се съхраняват машините за гласуване

ЦИК до Стефан Янев: Нов договор със склада или ще изхвърлят машините на улицата (Обзор)

Акция на СДВР тече в момента в столицата. Кадър БНТ

Полицейска акция в София подгони проститутки, наркодилъри и нелегални мигранти

Студенти в Нюкасъл си правят антигенен тест.

До понеделник ще бъдат осигурени 600 000 безплатни антигенни теста

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber