Евгения Диканска, управител на Europroperty: Изграждаме уникална офис сграда с подкрепата на Fibank

https://www.24chasa.bg/novini/article/7151069 Евгения Диканска, управител на Europroperty: Изграждаме уникална офис сграда с подкрепата на Fibank Евгения Диканска, управител на Europroperty: Изграждаме уникална офис сграда с подкрепата на Fibank www.24chasa.bg
Евегения Диканска

“София Офис Център” е първият в България със сертификата BREЕAM

Иновации, енергийна ефективност, екология. Това са основните критерии, заложени в изграждането на новия “София Офис Център”, който ще отвори врати в средата на 2019 г.

Това е и най-новото попълнение в новооформилият се модерен офис район на бул.“Цариградско шосе”. Сградата е разположена непосредствено зад метроспирка “Експоцентър” и предлага бърза и удобна комуникация с всички части на града, коментира Евгения Диканска, управител на Europroperty - строително-инвестиционната компания, която стои зад проекта.

Europroperty изгради имидж през последните години на компания с опит във високия клас жилищни проекти, разпознаваема с двата най-големи – “Еделвайс” и “Фохар” в кв. “Бояна”. “СофияОфисЦентър” е първата им инвестиция в офис. Сградата е на 14 етажа, има над 24 000 кв. м обща площ, от които над 18 000 кв. м са офиси клас А. На останалата квадратура ще се помещават заведение за хранене, кафене и подземен паркинг за 200 коли. Ще бъдат изградени и зони за релакс - пред сградата и вътре в нея.

Предимство на “София Офис Център” е и възможността офисите да се персонализират според изискванията на наемателите. Пространството може да се прегради по четири различни начина, така че големината да варира. Най-големият плюс на сградата е нейната ефективност. “София Офис Център” е първият проект в България, подал заявка за сертифициране с престижния британски сертификат BREEAM 2016: Excellent.

“Целите, които сме си поставили, са новата офис сграда да покрива високите изисквания за устойчивост на международния стандарт – за иновации, енергийна ефективност, екология, използвани материали, управление и други. Сградата ще бъде с много ниска консумация на енергия и съобразена с редица изисквания, които улесняват наемателите и собственика – като зарядна станция за електромобили, възобновяеми източници на енергия и други. Стремежът ни беше да създадем конку рентен продукт - модерна, удобна и устойчива работна среда, която да отговори на все по-информираните и конкретни изисквания на наемателите”, обяснява Диканска.

Сред възобновяемите източници на енергия е фотоволтаичната система. Стъклата също ще са енергийно ефективни, а прозорците ще може да се отварят, за разлика от много други от съвременните офис здания.Идеята е да се осигури определеното изискуемо количество чист въздух на кубичен метър,като за целта е инсталирана специална система.

“През последните десет години Europroperty натрупа богат опит в изграждането и развитието на проекти в областта на недвижимите имоти. Имаме изградени лоялни отношения с широк кръг от партньори на пазара и когато през 2017 г. ре- шихме да реализираме “София Офис Център”, се фокусирахме върху най-добрите, за да отговорим на високите изисквания, които сами си поставихме с този проект”, коментира Диканска. “Това беше причината да се доверим на “Ателие Серафимови” за архитектурния проект на сградата - бюро, доказало се в проектирането на най-различни типове

сгради.”

За не по-малко значимата част - финансирането, фирмата избира услугите на Fibank.

Графикът на строителството на “София Офис Център” върви по план и според уверенията на Europroperty обектът се очаква да бъде въведен в експлоатация и наемателите да се нанесат след юли2019г. Готов е и идейният проект на втора бизнес сграда в съседство. Другата година се очаква да започне и нейното строителство, отново с подкрепата на Fibank. Целта е да се оформи офисна паркова среда, между която да има по-голяма зона за релакс и която ще бъде изключително конкурентна.

"Fibank ни спечелиха най-вече с гъвкавата политика в ценообразуването, която ни предложиха. Много важен за нас беше и иновативният подход, който Fibank прилага в работата си – непрекъснатото търсене на по-добро решение, което всъщност е една от ценностите и на нашата компания. Важно за нас преимущество на Fibank е и експедитивността им в административните процедури. Това е един голям плюс в по скоро консервативния свят на финансо- вите институции. И не на последно място, много ценим професионализма на екипа, с който работим съвместно по финансирането на “София Офис Център”, казват от компанията.

Успехът за нас е удовлетворение от постигнатите резултати – както финансово, така и от социалната значимост, която сме постигнали. В случая на този проект – “София Офис Център”, това е осигуряването на качествена и устойчива работна среда, спазвайки високите изисквания на международния сертификат BREEAM", споделя Диканска за разбиранията си за успех.

Макар и международен инвеститор, Europroperty развива все повече проекти в България - не само заради това, че сме развиващ се пазар с по-високи нива на възвръщаемост, но и заради личното им желание да подобрят средата, в която живеят и работят, да имплементират добрите утвърдени международни практики у нас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Германско издание: Не Турция, а България е фаворит за новия завод на Volkswagen

Изборът на място за новия завод на германския гигант Volkswagen в Източна Европа е в своята последна фаза, като на финалната права останаха България и Турция, предаде money.bg Очакваше се решението да а бъде взето през месец май, но беше отложено за есента, което даде още време за гадаене. Преди два дни едно от най-големите и авторитетни бизнес

Българи с награда “Джон Атанасов” поискаха помощ от Борисов за корупция в АПИ

След големия провал на старта на електронната винетка в началото на годината, група млади българи виждат възможност да решат проблема с повторно плащане на винетки при грешен номер. Този гаф беше и eдна от причините за оставки в ръководството на АПИ, както и националното Тол управление. След като видели неспособността на държавата да се справи с

Петролът поскъпва с над 3%

Петролните фючърси задълбочиха рязко днешното си възходящо движение и вече поскъпват с над 3%, след като енергийната информационна администрация (EIA) отчете изненадващо драматичен спад на складовите запаси на суров петрол в САЩ с цели 12,8 млн. барела за седмицата до 21-ви юни, предаде БТА.  Това представлява най-големият седмичен спад на

БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК

Петър Илиев остава изпълнителен директор на Националната електрическа компания. На заседание на борда на директорите на Българския енергиен холдинг днес е било отхвърлено подаденото от Петър Илиев заявление от 19 юни за освобождаването му от длъжност като изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания“ ЕАД, съобщиха от холдинга.

Растежът на световната икономика ще се забави, ако търговската война САЩ - Китай ескалира

Растежът на световната икономика може да се забави до 2,4 на сто при ескалация на търговската война между САЩ и Китай. Това прогнозира в доклада си международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch). Предишната предварителна оценка на агенцията бе за нарастване на световния брутен вътрешен продукт (БВП) с 2,7 на сто през идната година.

Забраниха продажбата на над 2500 маслинови масла в страната

1 153 проверки на предлаганите маслинови масла и растителни масла смес, с вложено в състава им маслиново масло, извърши дирекция „Контрол на храните“ към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) на територията на всички области в страната, съобщават от пресцентъра на БАБХ. Контролните органи на БАБХ осъществиха извънредна тематична

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Спор за винетки: Фирма "Телетол" твърди, че се създава монопол за винетки, АПИ отрича

Агенция „Пътна инфраструктура не поддържа монопол на нито един Национален доставчик на услуги /НДУ/ за продажба на пътни такси – електронна винетка и толтакса. Това се посочва в позиция на АПИ, изпратена до медиите. В нея се отбелязва, че поводът са запитвания от медии за оповестени в публичното пространство твърдения за отношенията между Агенция

Животновъдите кандидатстват от 28 юни по схемата de minimis

От 28 юни до 15 юли 2019 г. ще продължи приемът на документи по схемата de minimis за земеделските стопани, отглеждащи крави, юници, биволи, овце – майки и кози – майки, одобрена с Решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ от 17.06.2019 г. Документи ще се подават лично или чрез упълномощено лице в областните дирекции на Фонда по постоянен

Агенцията по вписванията ще работи извънредно в събота

Очаква се в следващите 4 дни да бъдат внесени над 50 000 заявления за финансови отчети Всички офиси на Агенцията по вписванията ще работят извънредно в събота от 9 до 15,30 ч заради крайния срок за подаване на заявления за обявяване на годишните финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел,

БДЖ публикува регистър на обществените поръчки

С цел улеснен достъп до по-широк кръг от потенциални изпълнители и постигане на оптимални технически и финансови параметри, БДЖ публикува отделен пълен Регистър на обществените поръчки на дружествата “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и “БДЖ-Товарни превози” ЕООД. Той е достъпен на адрес http://tenders.bdz.bg.

Владислав Горанов: До края на годината ще влезем в еврочакалнята

Свидетели сме на много очаквания от големи западни компании и изместване цената на труда от Централна към Източна Европа да търсят мястото си тук. И ако ние през този кратък прозорец от възможности, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса. Това заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов. "Няма да променяме данъците.

Томислав Дончев: Време е да търсим по-високи печалби и заплати

Какво се е случило в България в последното десетилетие, попита вицепремиерът Томислав Дончев на икономическия форум в Пловдив. И отговори:" БВП почти се е удвоил. 2,4 пъти е нараснал износът на стоки. Пет пъти са се увеличили аустсортсинг услугите". Как да се доближаваме до икономическото ядро на Европа, постави въпрос той.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber