Емил Максимов: С Fibank сме партньори от 18 г., цялото ни развитие е финансирано от тях

https://www.24chasa.bg/novini/article/7112162 Емил Максимов: С Fibank сме партньори от 18 г., цялото ни развитие е финансирано от тях Емил Максимов: С Fibank сме партньори от 18 г., цялото ни развитие е финансирано от тях www.24chasa.bg

“Камакс” прилага японска методология за ефективност

Фирма “Камакс” е създадена през 1994 г. в партньорство с производители на щори от Чехия. Започва с един модел щора с трима работници.

Сега компанията е с над 90% българско участие, в нея работят 186 души, произвежда над 100 модела щори и сенници в 1154 цвята. Нашата сила е в способността да произвеждаме иновативни и висококачествени продукти, които присъстват в хиляди домове и търговски сгради в България и по света, обясняват от “Камакс”.

Продукцията се реализира на вътрешния и на международния пазар. Фирмата има партньори и дистрибутори в 153 населени места в страната, както и в Германия, Англия, Франция, Белгия, Холандия, Гърция, Румъния, Малта и Македония. Продукти на “Камакс” има в някои от най-престижните нови сгради в столицата като “Капитал Форт”, VERTIGO Business Tower, Национална галерия за чуждестранно изкуство, офис сграда “Експо 2000” и др.

“Камакс” е партньор със световни лидери в производството на слънцезащитни продукти като Hunter Douglas, Somfy, PARA, Louvolite, Albayrak Tente, “Флорос”, Stin, “Вюрт”, “Евро Стил ММ”. Работи и с фирми от Гърция, Турция, Полша, Чехия, Китай.

“Камакс” първа в своя бранш в партньорство със Somfy (Франция) внедрява моторизация и автоматизация на задвижванията чрез компютър или мобилен телефон.

През 2015 година “Камакс” стартира работа по нов дългосрочен проект - програма “20 ключа” по японски модел, насочена към цялостно подобряване на оперативната ефективност и качеството на работа.

През февруари 2004 г. “Камакс” е сертифицирана по международния сертификат за качество ISO 9001.

Основателят на фирмата Емил Максимов казва, че най-трудно в тази дейност е, че всеки клиент е със своите индивидуални желания. Създаването на продукт изисква усилия и време. Създавайки едно хубаво вино, впоследствие можеш да го продаваш дълги години на милиони клиенти, докато в производството на нашите продукти усилията са насочени да задоволиш очакванията на всеки един отделен клиент, казва бизнесменът.

Максимов допълва, че успехът за него е усещането, че вървиш по възходяща линия. И в бизнеса, както и в живота, имало върхове и спадове, но когато погледнеш назад във времето и видиш от къде си започнал, като видиш хората, които са ти повярвали и още вървят с теб, като усещаш признанието и любовта на стотици хиляди клиенти, нямало как да не се радваш, че си успял.

Във фирмите на “Максгруп”, към която е “Камакс”, работят вече около 300 служители и работници. Най-голямото признание било любовта и уважението на служителите и работниците.

През 2017 г. “Камакс” получава наградата “Златна мартеница” от конкурса за най-добра българска фирма, проведен ежегодно с подкрепа на Fibank.

Това е и радващо, и задължаващо, казва Максимов. А за следващите три години “Камакс” има три амбициозни цели - развитие на производствената програма, на техническите възможности и за нови изделия и нови пазари. За тази цел фирмата ще инвестира над 2 мил. лв. със съдействието и финансирането от Fibank.

Ще се акцентира и върху подобряването на условията и квалификацията на работниците и служителите.

“Избрах да правя бизнес в България, защото това е най-нормалното - да работиш в родината си, да отдаваш силите си за развитие на България, на града в който живееш, на хората, които са повярвали и вървят след теб. Много е тъжно, когато виждаме в последните години много млади хора да напускат България, за да търсят реализация в други страни. Освен за страната ни това се превръща в сериозен проблем и за нас, работодателите”, казва Максимов.

И допълва, че Fibank е повече партньор, не само финансова институция. Партньорските отношения се чувствали от най-ниското ниво служители до ниво директори. Коректното отношение на банката проличало най-много във времето след 2009 г., когато редица фирми изпитвали сериозни затруднения.

“Срещал съм много разбирателство и при развитието на “Камакс” и на другите фирми от група “Максгруп”. Освен че са много креативни и открити за всички нови идеи, голямо предимство на Fibank e и че е изцяло българска банка. Това я прави много активна и с бързо вземане на решения. Работил съм и с други банки, но партньорството ми с Fibank остана най-трайно и най-ползотворно. Цялото развитие в “Камакс” е финансирано от Fibank”, казва Максимов.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Ирландия забранява продажбата на нови бензинови и дизелови коли до 2030 г.

Ирландия обяви, че ще забрани продажбата на нови бензинови и дизелови превозни средства до 2030 г. като част от новия си план за изменение на климата, съобщават АФП и БГНЕС. Правителството се надява да има 950 000 електрически коли по ирландските пътища дотогава, подкрепени от мрежа от станции за зареждане.

НАП започва проверки по Южното Черноморие за резервации през интернет

НАП започва проверки по Южното Черноморие за резервации през интернет и обявяване на свободна леглова база. Това съобщиха от приходното ведомство след проведена днес в Бургаската областна управа среща, организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, с участието на представители на морските общини и на

Продукти директно от природата (Видео)

Едва ли днес има българска фирма, която да може да се похвали, че няма абсолютно никакъв проблем с персонала. Било с назначаването на нови хора, било със задържането на ценните кадри. Изключенията са много малко и едно от тях е производителят на органична козметика “Оренда груп”. Нейният собственик и управител Силвия Павлова разказва,

ББР обмисля да кандидатства за партньор за България по програмата InvestEU

ББР заявява намерение за участие в Програмата InvestEU и гаранционния фонд към програмата. Това е уникална възможност и за българския бизнес, тъй-като Фондът ще предоставя първокласна , с рейтинг три пъти „А“, гаранция върху финансирането. Това заяви главен изпълнителният директор на банката Стоян Мавродиев по време на форум „Пътища за

Гръцките медии с кампания срещу българи, които дават жилища под наем на Халкидики

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкиди, без да плащат данъци. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата, предава БНР. "Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци",

Соня Мурджева – мениджър „Корпоративно планиране“ в Дирекция „Продукти и покупка на електроенергия“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД:

До 30 юни 2019 г., всеки клиент на ЧЕЗ Електро, който заяви електронна фактура, ще получи като подарък от компанията себестойността на 20 kWh електроенергия - Г-жо Мурджева, на 1 юни „ЧЕЗ Електро България“ АД стартира кампанията си „20 kWh подарък“. Кой може да участва в нея и какви са условията за получаване на подаръка? - От 1 до 30 юни 2019 г.

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Берлин решава да замрази ли наемите заради скока в цените

Германската столица Берлин решава днес дали да приеме правила за замразяване на цените на наемите в града в идните 5 години, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП. В последното десетилетие цените на имотите в Берлин са се удвоили, което прави наемите непосилни за много хора. Постоянните увеличения накараха някои берлинчани да искат крайни мерки,

Дребни нарушения на пътя няма да вдигат цената на застраховката

Още се дебатира дали годините на водача и мощността на колата да участват в оценката Системата “Бонус - малус” ще бъде основно прекроена, преди да бъде предложена отново за обществено обсъждане, научи “24 часа”. Предишният вариант, обявен в края на миналата година, предизвика бурни дискусии, а в Комисията за финансов надзор били получени

Нийл Аткинсън: Китай е водеща сила на пазара на електромобили

Китай е водеща сила на пазара на електромобили с 1,2 милиона бройки, продадени през миналата година. Това представлява 56% от продажбите в глобален мащаб, се сочи в доклада „Петрол 2019 – анализ и прогнози до 2024 г." на Международната енергийна агенция (МЕА). Той бе представен от ръководителя на отдела за петролните пазари и индустрия на МЕА Нийл

Утре отварят офертите за хоризонтална маркировка по пътищата за следващите 5 г.

Утре - 18 юни, се отварят офертите в обществената поръчка за определяне на изпълнител за полагане на хоризонтална маркировка по републиканската пътна мрежа за следващите 5 години, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Обществената поръчка е в 6 обособени позиции по райони на планиране в страната: • Обособена позиция №1 – Северозападен район,

Глад за кадри изпитват почти всички сектори на българската икономика

В нагласите на работодателите у нас относно климата за наемане на служителите през третото тримесечие на 2019 г. няма особени промени спрямо предходното тримесечие и дори на годишна база. Пазарът продължава да бъде все така динамичен, почти всеки един сектор изпитва глад за кадри. Това каза Дарина Цанова,

12 са новите победители в „Големите малки“, голямата награда е за откриватели на нови лекарства

12 иновативни и малки фирми взеха отличия в петите поред годишни награди „Големите малки“, които „24 часа“ дава на иновативни и стартиращи български компании. Наградата в петите награди „Големите малки“, които дава „24 часа“ са реклама на стойност 10 000 лева в хартиеното и онлайн изданията на „24 часа“.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber