Германска компания строи четвърта фабрика за кабели в сръбския град Кралево

https://www.24chasa.bg/novini/article/7097074 Германска компания строи четвърта фабрика за кабели в сръбския град Кралево Германска компания строи четвърта фабрика за кабели в сръбския град Кралево www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Германска компания  започна днес строителството на четвърта фабрика за кабели в Сърбия в град Кралево, в която ще инвестира 60 милиона евро, предаде агенция Бета.

Планирано е първият цех с площ 6500 квадратни метра да бъде завършен до края на годината, а пробното производство на кабели за автомобилната индустрия ще започне от началото на февруари следващата година, докогато ще бъдат назначени над 1000 работници.

Серийното производство за германския Мерцедес-Бенц се предвижда да започне в края на 2019 г. или в началото на 2020 г., а цялата фабрика, която ще има площ 65 000 квадратни метра, ще бъде завършена до 2023 г. и в нея ще работят около 5000 души.

Леони има фабрики и в Прокупле, Малошище и Ниш, където е инвестирала около 90 милиона евро и има 6000 работници, предаде БТА.

На откриването на строежа в Кралево присъства президентът Александър Вучич, който заяви, че с назначаването на още няколко хиляди работници компанията става най-големият работодател в Сърбия, а Кралево ще се върне на картата на индустриалните центрове.

В момента компанията е един от 15-те най-големи износители в Сърбия, а в нейните фабрики в Сърбия от 2009 г. досега са произведени 1,5 милиона кабелни системи.

Групата има над 88 000 работници в 31 страни, а миналата година приходите й от продажби достигнаха 4,9 милиарда евро.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Евростат: Стабилна годишна инфлация в ЕС, България е сред страните с най-голямо покачване

Годишната инфлация в ЕС е останала стабилна през септември на равнище 2,2 на сто (спрямо 1,8 на сто преди година), а в еврозоната е нараснала до 2,1 на сто спрямо 2 процента през август (спрямо 1,5 на сто преди година), сочат данни на Евростат. България е сред страните с най-голямо покачване на показателя (3,6 на сто спрямо 3,7 на сто през август).

Сръбски вестник: Държавата губи около 100 000 евро с всеки емигрирал завършил студент

От Сърбия за една година се изселват от 30 до 60 хиляди души, от които една четвърт са с висше образование, пише вестник "Политика", цитиран от МИА. Вестникът добавя, че един завършил студент струва на държавата си около 100 хиляди евро. "Политика" изтъква, че в Сърбия все още никой не е направил прецизни изчисления колко се отделя,

А1 продължава тенденцията за ръст през третото тримесечие на 2018 година

А1 продължава тенденцията за ръст на основните си финансови показатели и през третото тримесечие на 2018 година. Приходите на компанията са се повишили с 5.7% до 112,5 млн. евро, а оперативната печалба (EBITDA) се увеличава с 6,6% до 40 млн. евро, утвърждавайки възходящия тренд на финансовите резултати на компанията от последната над една година.

Турция от днес въведе допълнителни мита върху вноса на стомана

Турция от днес въведе допълнителни мита върху вноса на стомана с цел защита на собствените производители, предаде ТАСС, цитирана от БТА.  Съответен указ на президента бе публикуван в турския Държавен вестник на 2 октомври. В документа се отбелязва, че нововъведенията ще влязат в сила на 15-ия ден от публикуването на указа в Държавен вестник, т.е.

Евростат: В България има най-много хора, които живеят в риск от бедност

България е страната в ЕС с най-висок процент от население, което живее в риск от бедност и социално изключване, сочат данни от анализ на Евростат за ситуацията по този показател сред държавите-членки на ЕС през 2017 г. Средният показател за ЕС относно хората, които живеят в риск от бедност и социално изключване е 22,5 на сто.

НЕК продава на АЕЦ „Козлодуй“ оборудване от АЕЦ "Белене"

„Национална електрическа компания“ ЕАД ще може да продаде на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД ротор високо налягане от турбина К-1000-60/1500-2М. Роторът е част от старото оборудване за АЕЦ „Белене“ и в момента се намира на площадката. Продажбата ще бъде извършена чрез пряко договаряне между двете дружества. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет,

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Над 135 хил. лв. за обучение на държавни служители от Западните Балкани и страните от Източното партньорство

Правителството отпуска 135 274 лева за повишаване на квалификацията на държавни служители от Западните Балкани и страните от Източното партньорство. Това реши Министерският съвет, като одобри промени на утвърдените разходи по области на политики по бюджета на Министерството на външните работи за 2018 г.

България на 51 място от 140 по конкурентноспособност

България заема 51-ва позиция от общо 140 страни в Доклада за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум за 2018 година, съобщава Центърът за икономическо развитие /ЦИР/, партньор за България на Световния икономически форум, предаде БТА. Първите три страни в тазгодишната класация на Форума са САЩ, Сингапур и Германия.

Съдът в Кипър ще заседава по делото за фалита на застрахователя "Олимпик"

Окръжният съд в Никозия ще заседава по делото за фалита на кипърския застраховател "Олимпик", предаде БНТ. Съдебният процес е от ключово значение за всички български потребители, чиито застраховки „Гражданска отговорност" изгоряха, след отнемането на лиценза на дружеството и бяха принудени да си купят нови.

8,9% ръст на инвестициите

“През 2018 г. очакваме реален растеж от 8,9% на инвестициите в структурата на БВП. Надеждата ни е през 2019 г. той да е 9,5%”. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на конференция за индустриални имоти София. Борисов допълни, че България се утвърждава като една от най-конкурентните инвестиционни дестинации в Югоизточна

Менда Стоянова: Данъкът за колите се вдига до 30%

Бизнес и одитори в спор за проверките в малките фирми Пакетът промени в данъчните закони мина на първо четене в бюджетната комисия на парламента във вторник. Дебати очаквано предизвикаха заложените в закона за местните данъци и такси нова методика за облагане на колите и пресичане на злоупотребите с отстъпката за основно жилище.

Рекетира ли БТВ Юнион-Ивкони? Или как медии си позволяват да изнудват с фалшиви новини

Уважаеми граждани, Уважаеми клиенти, Уважаеми приятели, Ние ръководството на "Юнион-Ивкони" се чувстваме длъжни да Ви кажем истината и обясним причината за активното ни медийно присъствие в ефира на БТВ и някои други медии. Фалшива новина В последните няколко дни въпросната медия си позволи за пореден път да излъчи серия от репортажи,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber