Евгени Харамлийски: С подкрепата на Fibank всяка година обновяваме производството си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7088216 Евгени Харамлийски: С подкрепата на Fibank всяка година обновяваме производството си Евгени Харамлийски: С подкрепата на Fibank всяка година обновяваме производството си www.24chasa.bg
Изпълнителният директор на "Домейн Бойар" Евгени Харамлийски

Компанията печели близо 30% от винените медали за България

Първата частна винена компания у нас “Домейн Бойар” всяка година печели близо 30% от медалите за България, разказа изпълнителният директор Евгени Харамлийски.

Фирмата е създадена през 1991 г. паралелно в София и Лондон. Нейният основател е личност със значителен опит във винения бизнес и с добри позиции на външните пазари, поради което решава да продължи дейността си от държавното предприятие в частно.

Вдъхновението идва от значимите успехи, които има българското вино по това време в Западна Европа и в частност във Великобритания.

През 1995 г. вино на “Домейн Бойар” с марката BLUERIDGE влиза в най-престижната класация на АС Nielsen за топ 50 най-продавани вина във Великобритания. Харамлийски определя това като един от най-значимитe успехи на родните вина тогава.

В годините компанията минава през различни транформации - бурен растеж, закупуване на изби и построяване на нова свръхмодерна изба “Сините скали” през 1999 г. Инвестицията в нея е над 25 млн. долара, която и до днес е една от най-големите във винарството у нас. Оттогава датира и сътрудничеството на “Домейн Бойар” с Fibank.

“През 2014 г. компанията отново заема водещи позиции на вътрешния пазар. И е с най-бързо и устойчиво развитие във винарския бранш у нас”, казва Харамлийски.

И допълва, че 75% от пробите, които всяка година избата изпраща на най-престижните световни конкурси, печелят медали. На британския конкурс Decanter през 2017 г. “Домейн Бойар” печели 6 медала с шестте си вина - което е 100% успеваемост.

Компанията е и една от най-иновативните, като пример за това са вината Frutino (с плодов сок), с които открива нова категория на пазара у нас. В следващите 10 г.Харамлийски мечтае да превърне “Домейн Бойар” в компания с европейска значимост. Стремежът е да се закупят изби във Франция, Италия и Испания. А в по-дългосрочен план - и в страни от Новия свят.

От тази година компанията стартира успешен проект със собствени марки вина с произход Франция, Италия, Нова Зеландия, Чили.

“Домейн Бойар” е и най-големият износител, има силни позиции на 4 континента и изнася българско вино в над 24 държави. Най-големият пазар след България е Великобритания, където реализира близо 2 млн. бутилки, следвана от Белгия. В двете страни компанията държи близо 90% от продажбите на българско вино. Сред целите е да разшири пазарите си и в Африка. Винопроизводителят има проект за съвместна компания в Китай за развитие на собствена дистрибуция и локален офис там.

За Харамлийски успехът е в постоянното движение напред. “Ако наречем успеха изкачен връх, се оказва, че има друг, по-висок, към който отправяме поглед”.

Компанията произвежда близо 6,5 млн. бутилки, като 3,5 млн. са за износ.

“С подкрепата на Fibank имаме възможност всяка година да отделяме средства за ново оборудване, което води и до постоянното високо качество на нашите вина.

Влагаме в ново и съвременно оборудване - най-добрите машини, специални бъчви от френски дъб. Те влизат в производство и постоянно осъвременяваме нашата база - в крак с последните световни тенденции. Това е благодарение на успешното ни сътрудничество с Fibank”, обяснява Харамлийски.

И допълва, че това е банката с най-добро обслужване. Твърди го от личен опит, защото е контактувал и с много други банки. “Fibank са изключително гъвкави, банка с индивидуален подход, които буквално “ще ушият костюм по мярка на клиента”, казва Харамлийски и допълва, че работата с банката е истинско удоволствие.

Харамлийски определя България като прекрасно място за живеене и бизнес. “Когато говорим за природни дадености, местоположение и климат, България е страхотна страна, особено за винарския бизнес. Тук имаме условия за отглеждане на много добро грозде. Като пример ще добавя, че сме на една и съща географска ширина като Бордо във Франция. Имаме всички предпоставки за успешен бизнес.

Съжалявам, че много хора не ги виждат. Бих казал, че в България имаме свободата да “танцуваме”, а не само да маршируваме, както е в някои по-големи страни, и това дава много възможности за далновидните и талантливите”, допълва Харамлийски.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

6,1 млн. лв. дават на 10 фирми

6,1 млн. лв. дават на 10 фирми като безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на осигурителни и здравни вноски за новопостъпили работници. Договорите с дружествата са свързани със сертифицираните проекти по Закона за насърчаване на инвестициите. Става въпрос за “Мултивак България Продакшън”, “Булпрос Консултинг”, “Ролпласт Груп”

Фед намали леко лихвите

Управлението за федерален резерв на САЩ - Фед, обяви днес леко понижение на водещите си лихви, което става за втори път в рамките на два месеца, съобщиха световните агенции. Централната банка на САЩ намали водещите си лихви с четвърт пункт и сега те са в диапазона от 1,75 до 2 процента, предаде БНР. Фед повиши леко прогнозата си за растеж за тази

От утре започват “Балкански поток”, 308 км тръби ще са готови до 1 януари (Обзор)

Борисов: С Русия отношенията ни са делови и от взаимна изгода Бойко Борисов посочи ползите: ще печелим от транзитни такси, в следващите 20 години приходите на “Булгартрансгаз” ще се увеличат двойно От утре започва строежът на газопреносната инфраструктура през България от границата с Турция до тази със Сърбия

София привлича инвеститори с четири нови индустриални зони

София ще привлича инвеститори с четири нови индустриални зони. Най-голямата ще е на територията на “Кремиковци”, “Нови Искър” и “Връбница”. Това е нашата надежда за привличането на стратегически инвеститор в града, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с Германо-Българската индустриално-търговска камара  и фондация "Конрад Аденауер"

В Тибет започна строителството на най-високата в света електромрежа

Във вторник в Тибетския автономен район бе даден стартът на най-високия в света проект за пренос и трансформиране на енергия. С обща дължина от 1 689 км, той тръгва от гр. Шигадзе и стига до префектура Нгари, простирайки се през замръзнали и необитавани земи, предава Радио "Китай". За реализирането на проекта са необходими общо 7,

Приходите от е-винетки до момента са над 325 млн.лв.

Проф. Асенов: Готови сме да организираме обучения на бизнеса за тол системата в изнесени демонстрационни центрове До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки на стойност повече от 325 млн. лв. За сравнение за цялата 2018 година приходите от винетки са 357 млн. лв. В летните месеци има съществен ръст в постъпленията от транзитния

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Монтана въвежда умно управление на отпадъците

Договор за въвеждане на онлайн система за умно управление на отпадъците подписаха кметът на Монтана Златко Живков и старшият директор „Корпоративни продажби” на А1 Иван Иванов. „Надявам се тази система да оптимизира услугата за сметосъбиране максимално , заяви Живков. Върху 747 контейнера в различните зони на Монтана са поставени датчици

В област Добрич се строят 13 жилищни сгради с 32 апартамента

През второто тримесечие на 2019 г. местните администрации на територията на област Добрич са издали разрешителни за строеж на 32 жилищни сгради със 110 жилища в тях и с 9581 кв. м разгъната застроена площ и на 36 други сгради с 11 438 кв. м такава площ - съобщават от отдел „Статистически изследвания”-Добрич

България и Република Корея ще си сътрудничат в развитието на транспорта и бизнеса

Правителството прие Решение за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към министъра на икономиката и Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите на Република Корея (KOTRA). Меморандумът ще подпомогне развитието на двустранното

България е на челните места в привличането на инвестиции по плана "Юнкер"

Създаденият по плана „Юнкер“ Европейски фонд за стратегически инвестиции се очаква да мобилизира 433,2 млрд. евро инвестиции, стана ясно след последното заседание на Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Към септември 2019 г. са одобрени сделки за финансиране на стойност 79,7 млрд

Търговските преговори едва ли ще преодолеят разделението между САЩ и Китай

Представители на САЩ и Китай ще възобновят търговските преговори в края на седмицата, но всяко споразумение, което най-големите световни икономики биха постигнали се очаква да бъде повърхностно решение на проблема. Търговската война се задълбочи в политическа и идеологическа битка, която отива далеч отвъд митата, коментират търговски експерти,

Борисов: От утре започва строежът на Балкански поток от саудитската компания „Аркад" (Обновена)

От утре започва строежа на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница, след като „Булгартрансгаз" и саудитската компания „Аркад" подписаха договор в Министерския съвет. Тя е част от така нар. Балкански поток. Тръбите са на 90% на пристанищата в България и от утре започват да ги разпръскват по трасетата

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber