Добромир Андонов: С подкрепата на Fibank отваряме магазини във всеки курорт

https://www.24chasa.bg/novini/article/7074731 Добромир Андонов: С подкрепата на Fibank отваряме магазини във всеки курорт Добромир Андонов: С подкрепата на Fibank отваряме магазини във всеки курорт www.24chasa.bg
Веригата присъства във всички курорти в страната.

Веригата влиза и на целогодишния пазар с марката PARKMART

Веригата супермаркети ALDO расте пет пъти за 15 г. Компанията е създадена през 2001 г., позиционирана в сферата на търговията с бързооборотни стоки, хранителни и нехранителни продукти.

Стартира дейността си с шест магазина по Черноморието, разположени в курортните комплекси Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена. “Днес ALDO е запазена търговска марка в нишата, позната във всички курортни комплекси в България, а компанията ръководи успешно повече от 30 свои обекта”, разказа собственикът на фирмата Добромир Андонов.

През лятото ALDO осигурява заетост на над 300 души. “Спецификата на сезонния бизнес създава трудности в селекцията на кадри. Затова ние фокусирахме усилия в добре развит HR отдел, който освен с подбор се занимава и с адекватното обучение на служители”, добавя той.

През 2018 г. компанията отваря във Варна и първите си целогодишни магазини, а концепцията им е да се развива под бранда PARKMART.

През август тази година в Св. Влас е прерязана и лентата на трети магазин от веригата. “Както личи от името, природата е основен акцент в интериора в новите ни магазини”, обясниха от компанията. 

Оттам са се постарали да осигурят приятно преживяване на клиентите, дори и при банална дейност като пазаруването.

“Естествени нотки на дървесни цветове и орнаменти, съчетани с полирани повърхности заживяха в модерен градски микс. Оригиналните решения на щандовете създават усещане едновременно за уют и “ърбън” излъчване в натурална и естествена среда”, обяснява Андонов и добавя:

“Желанието ни бе да предоставим не просто продукт, а и да създадем атмосфера на нашите клиенти в PARKMART, които да се наслаждават на всеки миг в това пространство. Нашата мисия е винаги да разполагаме с широк диапазон от висококачествени маркови артикули, с които да задоволим различни желания и вкусове.”

Компанията се старае да предлага не само високо качество и богато разнообразие от традиционни, но и екзотични продукти.

Желанието им със супермаркети ALDO е да създадат верига магазини, която е разпознаваема, брандирана по идентичен начин, предлагаща премиум продукти. Тази формула явно е успешна, след като всяка година откриват нови магазини и разработват нови локации. Във всички морски и зимни курорти вече са се наложили като марка, на която клиентите имат доверие.

Идеята за PАRКМАRТ възникна след излизането от пазара на веригата “Пикадили”. “Първите им магазини във Варна държаха голям дял от пазара в района. След затварянето им имаше нужда от супермаркет с подобно портфолио, а именно - високо качество на предлаганите продукти и обслужване. Затова решихме да отворим първия си градски целогодишен магазин и въпреки че работим отскоро, виждаме, че и тази формула е успешна”, каза Андонов.

Супермаркети ALDO са сезонни магазини, локацията им обуславя и клиентския профил, който е предимно от туристи и чуждестранни граждани. Те както и клиентите на PARKMART ценят качеството и разнообразието, обяснява бизнесменът.

Добромир Андонов допълва, че с екипа му са се обърнали към Fibank през 2011 г., защото в нея работят доказани професионалисти. “Предложиха ни добри условия и банкови продукти в трудни за бизнеса времена. След толкова години работа можем да кажем, че с банката се работи лесно и успешно”, категоричен е той.

"С Fibank работим от 2011 г., защото в нея има доказани професионалисти. Предложиха ни добри условия и банкови продукти в трудни за бизнеса времена. След толкова години работа можем да кажем, че с банката се работи лесно и успешно. Бихме препоръчали банката на базата на нашите чудесни партньорски взаимоотношения, които се крепят най-вече на взаимното доверие, изградено през годините на нашето сътрудничество", разказва Андонов.

Най-труден бил периодът 2008-2009 г. заради кризата.

Като успешна Андонов определя 2016 година, когато са отворени 8 магазина в курортите Слънчев бряг, Свети Влас и Елените. ALDO всяка година отваря нови обекти, като разширяването ще продължи и през 2019 г. Планира се откриване на много голям обект в Несебър, който ще приюти и други утвърдени търговски брандове.

"Успехът за нас е да виждаме доволни и усмихнати клиенти, които ценят качеството и разнообразието. А също така и възможността да отворим първия си градски целогодишен магазин. Въпреки че работим отскоро в тази област, виждаме, че и тази формула е успешна", обяснява предприемачът. И добавя:

"ALDO и Parkmart са изцяло български вериги и ние държим да се развиваме на родния пазар. Желанието ни е да създадам верига магазини, която е разпознаваема, брандирана по идентичен начин, предлагаща премиум продукти и високо качество на обслужване"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

София привлича инвеститори с четири нови индустриални зони

София ще привлича инвеститори с четири нови индустриални зони. Най-голямата ще е на територията на “Кремиковци”, “Нови Искър” и “Връбница”. Това е нашата надежда за привличането на стратегически инвеститор в града, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с Германо-Българската индустриално-търговска камара  и фондация "Конрад Аденауер"

В Тибет започна строителството на най-високата в света електромрежа

Във вторник в Тибетския автономен район бе даден стартът на най-високия в света проект за пренос и трансформиране на енергия. С обща дължина от 1 689 км, той тръгва от гр. Шигадзе и стига до префектура Нгари, простирайки се през замръзнали и необитавани земи, предава Радио "Китай". За реализирането на проекта са необходими общо 7,

Разрешават лова в заразени зони с чума?

Груповият лов на дива свиня може да бъде разрешен в зоните, засегнати от африканска чума по свинете. Промяната все още се обмисля. Мерките и указанията, които са за тези райони, ще претърпят градация. При всяко положение ще са по друг начин, категоричен бе зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев.

Приходите от е-винетки до момента са над 325 млн.лв.

Проф. Асенов: Готови сме да организираме обучения на бизнеса за тол системата в изнесени демонстрационни центрове До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки на стойност повече от 325 млн. лв. За сравнение за цялата 2018 година приходите от винетки са 357 млн. лв. В летните месеци има съществен ръст в постъпленията от транзитния

Монтана въвежда умно управление на отпадъците

Договор за въвеждане на онлайн система за умно управление на отпадъците подписаха кметът на Монтана Златко Живков и старшият директор „Корпоративни продажби” на А1 Иван Иванов. „Надявам се тази система да оптимизира услугата за сметосъбиране максимално , заяви Живков. Върху 747 контейнера в различните зони на Монтана са поставени датчици

България и Република Корея ще си сътрудничат в развитието на транспорта и бизнеса

Правителството прие Решение за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към министъра на икономиката и Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите на Република Корея (KOTRA). Меморандумът ще подпомогне развитието на двустранното

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

България е на челните места в привличането на инвестиции по плана "Юнкер"

Създаденият по плана „Юнкер“ Европейски фонд за стратегически инвестиции се очаква да мобилизира 433,2 млрд. евро инвестиции, стана ясно след последното заседание на Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Към септември 2019 г. са одобрени сделки за финансиране на стойност 79,7 млрд

Търговските преговори едва ли ще преодолеят разделението между САЩ и Китай

Представители на САЩ и Китай ще възобновят търговските преговори в края на седмицата, но всяко споразумение, което най-големите световни икономики биха постигнали се очаква да бъде повърхностно решение на проблема. Търговската война се задълбочи в политическа и идеологическа битка, която отива далеч отвъд митата, коментират търговски експерти,

Борисов: От утре започва строежът на Балкански поток от саудитската компания „Аркад" (Обновена)

От утре започва строежа на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница, след като „Булгартрансгаз" и саудитската компания „Аркад" подписаха договор в Министерския съвет. Тя е част от така нар. Балкански поток. Тръбите са на 90% на пристанищата в България и от утре започват да ги разпръскват по трасетата

Стартира нова онлайн платформа за търсене на работа

България отбеляза Европейския ден на труда в София с трудова борса и за първи път - платформа за онлайн търсене на работа. Тя позволява на работодатели и търсещите работа не само физически на място да се срещнат, но и в реално време онлайн. Проектът се осъществява от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта с

Томислав Дончев: Нужни са още 7 до 10 индустриални зони, готвим специални закони

„Правителството подготвя специално законодателство за индустриалните зони, защото имаме нужда от още 7 до 10 индустриални зони. Тук е едно от местата, където има огромен потенциал да се създаде една от тях". Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев, който бе на посещение в Севлиево. Двамата с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов обсъдиха

Търговският представител на Москва в Лондон: Брекзит може да тласне британците към нови договори с нас

Излизането на Великобритания от ЕС може да стане тласък към сключване на нови двустранни договори с Русия и решаване на проблемите в двустранната търговия. Това заявява в интервю за "Известия" Борис Абрамов, търговският представител на Руската федерация в кралството. "Би могло Брекзитът да стане тласък към преразглеждане на остарелите двустранни

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber