Кои са "преводачите" на звездите у нас?

https://www.24chasa.bg/novini/article/7044824 Кои са "преводачите" на звездите у нас? Кои са "преводачите" на звездите у нас? www.24chasa.bg
Кети Мартинова

Кети Мартинова, на която читателите на “24 часа” се доверяват от 20 г.

Преди да започне прочутите хороскопи в “24 часа", Кети Мартинова е била манекенка. На нея се доверяваме всеки ден. За някои първото нещо, което правят вече от 20 г., когато с кафето отворят новия брой на в. “24 часа”, е да си прочетат хороскопа. Ако Кети каже: Бъдете внимателни в отношенията с любимия - повярвайте, не го дразнете. Ако каже - пада ви се да имате пари - направо търчете да пуснете фиш. Ако намекне, че здравето ви има нужда от внимание - звънете на личния лекар. Кети винаги познава!

Коя е тя?

Самата Кети Мартинова трудно е стигнала до тази позиция - да бъде човек, на когото други да разчитат. Голяма отговорност е, не крие тя.

Преди 20 г. в. “24 часа” ѝ се доверява за всекидневните и всякакви астропрогнози - правила е хороскопи на президенти, на премиери, на астрални близнаци, на министри и светски особи, на събития. Това превърна Кети Мартинова в истинска звезда на астрохоризонта. Тя не ни подведе - доказа, че може да и се вярва, че звездите й доверяват тайните си.

Нейният път в астрологията започнал именно с разчитането на собствения ѝ хороскоп (един такъв, направен по всички правила, прилича на малка книжка и се изработва със седмици - б.а.). Нейният учител Лещански казвал, че това е най-добрият начин да придобиеш и знания, и да разбереш себе си. “За себе си съм разбрала, че животът е отворен процес, цикличен, че всеки трябва да сътрудничи сам на себе си, стига да се познава. Сега съм обърнала визията си навътре. Усвоих т.нар. кинестатично мислене - визуализираш това, което искаш да ти се случи. Енергията следва мисълта. Затова успелите хора са с живо въображение. Те работят целенасочено върху вида си, върху здравето и успеха си”, казва Мартинова.

Често я питат за щастието. “Това е вътрешно състояние - отвръща тя. Ако човек се стреми към него, може да го култивира. Не е лесно, но се постига и знайте, че най-тежката битка е битката срещу себе си.” “През последните 20 години придобих безценен жизнен опит. Работата с околните е като огледало, в което виждаш себе си. Успея ли да върна нечия усмивка и да видя отново блясък в погледа на доскоро обезнадежден човек, наградата ми е голяма. Неописуемо чувство на радост от това, че съм била полезна”, прави равносметка Кети Мартинова.

Нейните правила и

съвети:

- Животът невинаги е лесен. Въпросът е как да излезем от конфликт, загуба или разрив обновени, променени и с увеличена вяра в собствените си възможности. Нищо не остава непроменено - старото е отмряло, за да разчисти път на нещо различно. Следователно подходът не е как да избегнем кризата, болката или промените, а по-скоро как можем да разберем и използваме по-съзидателно тези периоди в нашия живот. Да, периоди, а ключът към тяхното разбиране ни дава астрологията.

- Някои си представят, че ще им бъдат назовани конкретни бъдещи събития. Но други си представят ролята на астрологията далеч по-реалистично - като начин да им се помогне да открият смисъл и значимост в това, пред което следва да се изправят. И когато станат ясни първопричините и се стигне до отговора на най-трудното “Защо?”, астрологията заблестява в най-красивата си светлина.

- Изясняването на индивидуалните идеали и главната житейска цел са въпроси от първостепенна важност.

- Да дадеш или не съвет, е много деликатна работа. Никога не се меся в избора. Нямам право на това. Все пак трябва да кажа, че разговорите ни с много хора са спомогнали те да променят своята гледна точка, да възприемат нов подход и да изградят ново отношение към съответната житейска задача.

- При мен са идвали всякакви хора. Но най-важното е, че са достигнали до ниво на осъзнаване, което прави възможно обръщането на визията навътре. Готови са да изследват дълбините на своята психика, да работят със себе си.

Алена: Да не завиждаме и да не мразим

Твърди, че от дете е имала способността да вижда неща от “незримия” свят. През 1977 г. започва да изучава астрология. В нея я въвежда възрастен астролог в Япония. Между 1977 и 1993 г. прекарва между 30 и 45 дни в Тибет с изучаване на медитация и левитация под ръководството на духовни учители. При престоя си там получава духовното си име Алена.

Нейните съвети

Астрологията сама не може да помогне. Нужни са и тълкувания, и съвети от астролог. Астрологията е математика, облечена в думи. В нашата звездна карта са кодирани множество възможности, различни пътища, водещи ни или не до целта. Знаещият астролог ще ви помогне, като ви посочи правилния път, тъй че практичният човек, който сам управлява съдбата си, ползва астрологията, за да успява в живота. За всяко важно нещо трябва да се допитваме до тази наука, но тя няма да се разсърди, ако гледате с пренебрежение или недоверие на нея. То е само за ваша сметка, защото ние, хората, имаме свободната воля да успяваме, или да грешим, ако си позволим да робуваме на самозаблудата, че сме по-силни от своята звездна карта, на която всъщност сме продукт и следствие.

Лошата прокоба е оправданието на мързеливците, които все са недоволни, че съдбата, правителството, някой на власт не им дава блага. А за да има блага, някой трябва да ги създаде и произведе. Кой е този някой? Същите тези мързеливци. Били сме на опашката на Европа по доходи. Вярно е, както е вярно, че сме последните по производителност на труда. Като добавим далавераджийството, ненаказуемостта, деребейството в по-малките населени места, все по-натрапчивото оглупяване на народа - откъде да дойдат благата. Умните млади хора бягат зад граница. Имаме живота, който заслужаваме. Освен това светлината в тунела никога не може да е за всички.

И днес в България не са малко хората, които успяват благодарение на своя труд. И за тях тунелът, ако го е имало, е зад гърба им. Готованковците винаги ще си стоят в тунела и дори да видят светлината в края му, тя винаги ще си остане химера за тях.

Къде е тайната

на щастието?

Съгласно незримия свят - да изберем мястото и семейството, в което ще се родим, така че да не противоречи на нашите задачи в поредния ни живот. Съгласно зримия свят - да намерим нашата среда, да намерим най-доброто професионално поприще, да учим непрекъснато, защото винаги има какво да се научи, да обичаме, да помагаме, да не мразим и да не унижаваме околните, да изчистим сърцата си от злобата и завистта. Все наглед лесни неща, но за мнозина непостижими, а е нужно само малко - желание и воля!

За здравето

В звездната карта на всеки човек са заложени неговите лечими и нелечими болести - като наследство от предходни прераждания или заложени в настоящия му живот. Как да говоря за здраве при напрежението, което ежедневно съсипва тялото и психиката ни, заради мръсния въздух, който дишам, и наблъсканата с химикали храна, която сме принудени да ядем, защото и най-скъпите продукти са твърде далеч от някогашното разбиране за чиста храна. Единственият ми съвет, който пряко е свързан със здравето, е да не завиждаме и да не мразим.

Стилиян Иванов: Срещал съм се с мъдреци от Изтока, с шамани от Севера

Стилиян Иванов е завършил режисура в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” в класа на акад. Хачо Бояджиев. Създал е повече от 1000 тв предавания и над 200 музикални и рекламни видеоклипове. Автор и режисьор е на 45 документални филма, в част от които пресъздава личните си срещи с “необикновените” прояви на невидимия свят - от ашрамите на Индия до шаманите на Канада и от пирамидите на Египет до Нотър Дам във Франция. Член е на Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Водещ на десетки семинари по себепознание у нас и в чужбина. Автор на 3 книги. Преподавател по интернет и медии. Съсобственик на телевизия TV ART, радио “Антена” и продуцентска къща DodoFilm.

“Астрологията привлече вниманието ми още през 1988 г., когато една много атрактивна дама (в онези години беше пропътувала целия свят) нарисува, начерта, създаде простичък математически модел на моите мисли, чувства и амбиции. От тогава до днес (точно 30 години), когато пътувам в България и по света, използвам всеки удобен случай да надградя познанията си в областта на тази древна наука. За щастие, професията ми на режисьор ме срещна с уникални хора - мъдреци от Изтока, шамани от Севера, дервиши от Юга и учени от Запада”, разказва Иванов.

“Колкото е по-осъзнат един човек, толкова повече допуска възможността животът му и светът като цяло да имат математически модел, чрез който процесите в тях да може да се прогнозират. Част от хората обаче са доста суеверни и примитивни в представите си за духовния свят и затова искам да сложа ясна черта между астрологията и врачуването. Астрологията предлага поредица от избори, които всеки човек трябва да направи сам. Врачките и поповете освобождават човека от отговорността за взетите решения. За съжаление на почитателите на врачките и поповете”, допълва той.

Оксана: Хороскопът е договор с този отгоре

От години известни и по-неизвестни българи се допитват до астроложката Оксана Хорват-Станчева, когато се озоват на житейски кръстопът. “Астрологията не е магия, а наука. Рожденият хороскоп е своеобразен договор на всеки от нас с този отгоре. В него са записани житейските уроци, които трябва да научим. Макар че пътят ни като цяло е предопределен от разположението на звездите в мига на появата ни на бял свят, имаме свободен избор за това по какъв начин да усвоим всеки от уроците. Образно казано - ако се налага да ходите на училище от 1-и до 12-и клас, може да преминавате във всяка следваща година или с отличие, или да изкарвате двойки и да ходите на поправителни. Така е и в живота. От нас зависи дали осъзнато ще учим уроците си като отличници, или ще се сблъскваме много пъти с един и същи проблем, докато не намерим начин да го решим. Астрологията може да ни помогне да вземаме правилни решения във всеки житейски етап”, обяснява специалистката.

Русокосата и синеока красавица е родена на 1 февруари 1978 г. в Беларус. Израства в тамошното село Прудок, което се намира на 80 км от Чернобилската атомна електроцентрала. Оксана завършва педагогика и психология с немски език в Държавния университет в Минск, след това и психология в Техническия университет “Кароло-Вилхелмина” в Брауншвайг. В Германия среща голямата си любов Иван Станчев - астролога, който по-късно добива популярност покрай телевизионните си изяви през 2001 г. - талантливият млад мъж, печелил републикански олимпиади по математика и световно първенство за най-висок коефициент на интелигентност, се занимава с друго. Заедно със свой съдружник той управлява необичаен ресторант за здравословно хранене, в който менюто е съобразено с биоритмите на всеки клиент. Запознава ги нейна приятелка от университета.

Влюбените сключват брак през 2003 г. и се преместват в България. Година по-късно се ражда дъщеричката им Анаис. Макар че е заета с отглеждането на детето, Оксана намира време да завърши и психология на управлението в Югозападния университет в Благоевград. Посещава също курсовете по астрология, които води мъжът ѝ.

Съдбата ги разделя на 30 септември 2007 г., когато Иван Станчев умира от скоротечен лимфом. “Бяхме си правили хороскопи, знаехме пред каква опасност сме изправени. Въпреки това вярвахме, че любовта ни е по-силна от звездите”, споделя Оксана.

И сега, години след загубата му, астроложката продължава делото му.

Емил Лещански: Според звездите българите са хора с лош късмет

Преди да се занимава със звездите, Емил Лещански е бил фотограф, заварчик и стругар. Властта не е очарована от заниманията на първопроходчиците в астрологията. Милиционерите са учили, че астрологията е буржоазна идеологическа доктрина и един човек от соцдържава не би трябвало да има афинитет към нея. Възражения не се приемат. В милицията Лещански подписва декларация, че завинаги се отказва от астрологията.

През 2009 година става популярен с несбъдналата се прогноза за земетресение, което ще удари Хасково. Лещански бе съден, но оправдан.

Неговият съвет

В живота можем да се оправим само по един начин - ако станем по-добри и по-интелигентни хора и когато развием чувство за отговорност, защото това липсва у народа ни. Трябва по-различен стил на мислене. Представете си, че идва най-доброто за нас правителство, ами трябва мисленето на това правителство да отговаря на това на народа и обратното. Има ли разминаване, пак няма да стане. Гледам много реално на нещата и в действителност има начин да се оправим, но само при положение че всеки от нас реши, че е време да погледне по-различно на живота.

На първо време да издигнем отговорността към ближния и страната, в която живеем. Всички се надяваме, че нещата някой ден ще тръгнат добре. Обикновено астролозите казват: “Тежка е кармата на България”. Ние сме много зъл народ. Нацията ни сериозно е репресирана. И то от звездите. От астрологична гледна точка българите са мъченици. Хора с лош късмет. Според хороскопа на рождената дата на страната ни Слънцето се е намирало в Телец и изгрява в Телец. Това означава много търпелив народ. Характер на вол.

Според Лещански щастливи зодии няма. Но има хора, за които животът минава по-лесно. Във важни моменти той също поглежда хороскопа си. И казва, че винаги, когато не се съобрази с него, бърка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Гори старото сметище на завод „Арсенал”

Пожар избухна на старото сметище на завод "Арсенал" в Казанлък. Инцидентът е станал около 21 ч. Първи са се озовали ведомствените пожарникари на оръжейния зъвод. В гасенето на огнената стихия се е присъединил екип на пожарната в Казанлък, предаде БГНЕС. По първоначална информация, няма опасност за производството и работниците

Колеги на Кристиян Бойков трили тайните си чатове, “ТАД Груп” хакнала и система за разплащане с биткойни

“ТАД Груп” има данните ни, а не сме ги наемали. Това заявяват четирима свидетели, разпитани по разследването за кибертероризъм. Прокуратурата публикува в петък още доказателства срещу тримата обвиняеми за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, Георги Янков и Иван Тодоров. Експертна справка от МВР показва

Идва ерата на комара, пчелата изчезва

Топенето на арктическия лед ще събуди древни бацили Жегата ще се понася по-леко от дебелите Има и добра новина за глобалното затопляне, но не за хората, а за комарите. През следващите 20-ина години все повече ще се увеличава броят на азиатските тигрови комари, които до края на века ще нараснат двойно заради по-топлите и влажни зими

Най-великият мъж, прости се с Жорж любимата му Шуши (Обзор)

Изпратиха го политически мъже, приятели и двете му дъщери, пристигнали от САЩ Дойдох да се простя с един приятел с голямо сърце, прям и откровен, който обичаше България.” Това бяха най-честите думи на близките и приятелите, дошли да кажат последно сбогом на Жорж Ганчев. Многократният кандидат за президент

Мъжът, открил заловещата находка край Негован: Видях череп на брега

В събота Иван отива за риба на водоема в Негован. Придружава го приятелката му. Не са сами край водата, за риба са дошли още хора. Привечер мъжът се натъква на зловещата находка. „Само един череп видях и това беше на брега. На човек, то си личи. звъннах на полицията”, спомня си пред bTV Иван. Въпреки че не е единствен свидетел

Голям пожар в Калояново, пет екипи на пожарната го гасят

Екипи с пет противопожарни автомобила гасят пожар на територията на община Калояново, област Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът за възникнал огън в сухи треви и храсти в землището на селата Бегово и Отец Паисиево, община Калояново, област Пловдив е получено в ранния следобед в РДПБЗН - Пловдив

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Голям пожар гори до село Бегово

Голям пожар гори до калояновското село Бегово. Засега няма опасност за населението, предаде NOVA.  Пламъците са обхванали около 15 декара широколистна гора и над 300 декара частни розови насаждения. Огнената стихия се разраства, заради силните пориви на вятъра. Това затруднява гасенето. Първи на място се отзоваха екипи на пожарната в Хисаря

Затварят тунела на "Люлин" в столицата тази нощ

В събота през нощта ще бъде извършено миене на транспортния тунел на „Люлин“ и той ще бъде затворен, съобщиха от Столична община. От 24.00 часа на 24.08.2019 г. до 05.00 часа на 25.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Царица Йоана“ в участъка от бул. „Д-р Петър Дартлиев“ и бул. „Вардар“.

Стига депутатска милост за жестоки убийци!

Твърде много млади жени бяха изнасилвани и брутално убивани в последните години и твърде много техни насилници отърваха доживотните присъди. Всичко това с любезната подкрепа на българския парламент, който упорито не желае да промени съответния текст в наказателния закон. Вратичка, която дава обидна привилегия на жестоки психопати за сметка на

Стефан Данаилов вече сяда на леглото след операцията

В неделя го извеждат от интензивното Стефан Данаилов се раздвижва след операцията и вече сяда на леглото. Това съобщи пред "24 часа" директорът на "Бургасмед" д-р Стоил Апостолов. В четвъртък следобед в бургаската болница му бе направена тежка операция със смяна на тазобедрената става от екип начело със светилото в травматологията проф

БАБХ следи фуражна суровина от Бразилия със съмнение за салмонела

Чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF) на 26.07.2019 г. Хърватия разпространи информация за установени доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина – соев шрот със съмнение за наличие на микробиологично замърсяване със салмонела. Засегнатата фуражна суровина е с произход Бразилия,

Обявиха конкурс за 198 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 198 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от Сухопътните войски. Свободните места са в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Шумен, Свобода, Белене, Асеновград, Мусачево, Горна Оряховица, Смолян и Пловдив

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber