НА ЖИВО: Пленарно заседание на депутатите от 49-ото НС

Видео Подкаст image/svg+xml

Трима наши отличници с медали по информатика

Трима наши отличници с медали по информатика

Златното момче по информатика Виктор Кожухаров отново спечели призовото място на Европейската младежка олимпиада по информатика – eJOI, което се проведе в Иннополис, Русия. Със злато си тръгна и Андон Тодоров. Сребърен медал получи Георги Петков, а бронзът е за Константин Каменов.

Виктор, Георги и Константин са част от отбора на “Отличниците на България”. Кампанията на “24 часа” има за цел да открои красивите умове на страната.

Виктор учи в Русенската математическа гимназия “Баба Тонка”. През миналата година печели бронзов медал от Европейската младежка олимпиада по информатика. Тийнейджърът има огромна купчина златни медали от национални олимпиади по информатика, но най-високо цени европейския си трофей.

Георги учи в Софийската математическа гимназия. Тренира задачи по 4 часа на ден и е влюбен в математиката от първия си учебен ден. Иска да учи програмиране в Швейцария.

За Константин ви разказахме миналата година, след като спечели сребърен медал от европейското по информатика. Той става програмист, за да създаде собствена игра.

Автор на статията

24 часа


Споделете статията

Четете още