Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6973526 Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра www.24chasa.bg
На тази улица в Игнатиево е станал инцидентът - около къщите на богатите, наричани белия дом.

Кучешка душа, така определят роднини Иван Димитров - Гожолето, който постоянно се напивал и вдигал скандали

От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. Веднага след катастрофата изчезва

Поне 300 метра Иван Димитров, по прякор Гожолето, влачил с колата си починалия по-късно от раните си 16-годишен Дейвид Славов.

“Чичо, спри”, викало момчето, което се надявало напразно, че е блъснато от нормален човек.

Дейвид бил пометен от предната броня на реното на Гожолето. Преметнал се и счупил с глава стъклото на колата. После паднал на задния капак и се хванал за спойлерите на движещата се поне със 100 км/ч кола според очевидци на трагедията. Трагедията се случва 45 минути след полунощ на 5 юли.

Според Елена - лелята на жертвата, Иван е планирал да откара трупа на оживелия по чудо младеж и да го зарови някъде.

Тя, Гина, бабата на Дейвид, сестра му Галя и майката Николинка седят на трапеза пред къщата си в Игнатиево. Никой обаче не се докосва до яденето, а майката не успява да промълви и дума, само плаче.

Тя и съпругът ѝ Слави заминават за Швеция да работят. Там се ражда и Дейвид. В един момент обаче бащата решава да се върнат, за да може момчето да учи в училището в родното село, което от няколко години е град.

“Точно на Бъдни вечер е родено момчето, след катастрофата говореше, надявахме се да стане чудо. Една сутрин обаче след 10 дни ни съобщиха от болницата, че е починал. Там е бил в кома.

Краката му бяха

счупени, ръцете

му бяха

извадени,

главата му беше ударена. Дейвид ни каза, че се молел на Иван да спре колата, но той не спрял”, добавя Елена.

Според нея семейството ѝ никога не е имало конфликти с Иван, но по време на инцидента той е бил много пиян.

Дейвид е бил сгоден наскоро и през октомври е трябвало да има сватба. Когато годеницата му заплакала на висок глас на погребението, цяло Игнатиево настръхнало.

Поне 500 души дойдоха да изпратят момчето, имаше хора от Силистра, Русе, Плевен, Бургас, Велико Търново, разказва съсед.

“Искаме максималната присъда за такъв човек. Брат ми вече го няма, поне убиецът да си получи заслуженото. Ударил е човек, не можа ли да спре и да го закара в болницата. Те много хора май са ударени от него с кола, но адвокатите го оправят. Казват, че даже брат си ударил, човекът е с железа в краката си. Колата на Иван е в ужасно състояние след удара”, обяснява плачещата сестра на Дейвид Галя.

Веднага след трагедията жената и децата на Гожолето заминават някъде да се укрият. Гожолето изчезва към Русе от страх от отмъщение.

В семейството на жертвата обаче не говорят за мъст, а за справедлива присъда. Разбрали са, че Гожолето се обаждал по телефона в града да пита жив ли е Дейвид.

Жена открила падналия от колата Дейвид и се обадила на баба му. После целият град се събрал да види какво става. 

Чакахме час, час и половина линейка, казва лелята Елена.

“Този Гожолето е кучешка душа. Не минава събор, без да се напие и да вдигне скандал. Има син и дъщеря на възрастта на Дейвид, но те бял ден не са видели. Колкото пари изкара в строителството, ги изпива.

Не знам да е имал кавги със семейството на Дейвид, че да е търсил отмъщение. Даже по едно време бяха съседи и ги делеше една ограда, казва роднина на Гожолето, който пожела да остане анонимен.

В сладкарницата на Игнатиево група млади мъже определят инцидента като нещастен случай. Веднага става ясно, че има значение кой от кой клан е. Но и Гожолето, и Дейвид са от един клан - клана на златарите.

В денонощния магазин, до който Дейвид е отишъл с още 4-ма приятели в 0,30 часа, казват, че първоначално са мислили, че синът на Гожолето е направил катастрофата. После станало ясно, че е бащата Иван Димитров.

Двама от участниците в инцидента са готови да говорят, но не искат да ги снимат, защото са от друг клан - на калдерашите, които се занимават със строителство.

Братята Венци и Иван са били приятели на Дейвид и заедно с него се разхождали във фаталната вечер.

“Цялата група от 5 човека се прибирахме от магазина и вървяхме по посока на движението. Гледаме по едно време, една кола на дълги светлини се движи към нас.

Обаче караше поне със 100 километра в час и не намаляваше. Не можа да ни удари, защото скочихме на бюрдюра. Колата ни подмина и отиде надолу към магазина.  

След около 3 минути се върна откъм гърба ни същата кола. Бяхме близо до бордюра, но на пътя. Колата обаче зави към нас и първо мина край мен, за малко не ме удари.

После гумата ѝ

мина през крака

на братовчед ми

Но му няма нищо, защото скоростта бе голяма. След това удари Диян, както ние казваме на Дейвид, тъй като той беше от най-външната страна към пътя.

Момчето бе метнато от предната броня на стъклото, което счупи с глава. После се преметна през тавана на колата и падна на задния капак, като се хвана за спойлерите. Викаше: “Чичо, спирай!” Но онзи нито намали, нито удари спирачки.

Горе към белия дом зави наляво и там Дидо паднал. Почнахме да търсим наоколо Дидо в тъмната улица, но го нямаше. После се развикаха около 300 метра нагоре, че една жена го видяла на улицата. Отидохме и го видяхме. Говореше нормално, беше си в съзнание.

Още след удара се обадих на тел. 112. Започнаха да ме питат кой го е ударил, защо го е ударил, пиян ли е бил шофьорът. И затвориха. Линейката дойде след половин-един час, след като втори път се обадих на тел. 112”, разказва Венци.

“Чакахме да се оправи. Уж имал подобрения Дидо, но една сутрин ни звънна телефонът и казаха, че е починал”, добавя по-малкият брат Иван.

Братята казаха, че имат информация, че Иван Гожолето бил изпил 700 милилитра ракия в заведение, преди да ги срещне на пътя.

“Иван сам отишъл в полицията в Аксаково. Но там дошъл адвокат и само му дали призовка и го освободили. След 10 дни, като разбрал, че Дидо е починал, си дошъл от Русенско, където се криел, и сам се предал в полицията”, добавя Венци.

Според полицията Гожолето никога не е притежавал свидетелство за управление, но има множество нарушения на пътя, включително и за шофиране в нетрезво състояние.

Най-тежката санкция, която получава обаче, е пробация. От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата, добавиха от прокуратурата. Веднага след катастрофата Гожолето изоставя колата си пред дома, в който живее, и изчезва. В момента никой не може да докаже дали е бил пиян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Първо бебе инвитро в затвора

Бащата Калоян лежи за убийство на бившата си жена, извършено пред децата Заради забрана за секс зад решетките втората съпруга на убиеца на жена си Калоян Илиев ще му роди бебе инвитро, съобщава в. "Телеграф". Очаква се то да се роди през пролетта и ще е първото в затвора, заченато по този начин. Калоян е осъден за убийство на съпругата си пред

Санкционирани са шофьори, нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона

Трийсет водачи са санкционирани за навлизане на АМ "Хемус" днес в нарушение на забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщи ОДМВР-София. Наложената санкция включва глоба в размер от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за срок от 3 месеца.

40 деца са блокирани на хижа "Алеко" на Витоша

Група от 40 деца във втори клас са блокирани на хижа "Алеко" на Витоша, съобщи bTV. Празнували там коледното си тържество, когато към 14 ч. им съобщили, че пътят не е почистен и не могат да се върнат в града. От Столичния инспекторат са се свързали с групата и са съобщили, че почистваща техника вече пътува към хижата и децата ще бъдат

Българите до 30 г. са мамини детенца

До навършването на 30-годишна възраст младите българи масово са на издръжка на родителите си и финансово, и като подслон. Това се казва в доклад за младежта, който миналата седмица правителството е одобрило по предложение на спортния министър Красен Кралев. В документа е включено и социологическо изследване за демографския профил на младите и

Боинг откри завод за сглобяване на 737 в Китай въпреки търговската война със САЩ

Американският самолетостроител Боинг откри днес първия си завод за сглобяване на 737 в Китай в разгара на търговската война със САЩ, предаде Франс прес. Това е стратегическа инвестиция в битката с вечния му конкурент, европейския Еърбъс (Airbus). Боинг достави и първия брой от прочутия си 737, чието сглобяване приключи в предприятието в Чжоушан,

Отстраниха тира, препречил движението край тунел "Топли дол"

Отстранен е тир, завъртял се преди час и препречил движението на моторни превозни средства в района на тунел „Топли дол”, посока София. Възстановено е пропускането, което се осъществява бавно, заради падналия снеговалеж и мъгла в района. Пътна полиция и АПИ работят по отстраняването на сходен проблем, възникнал в отсечката между Мездра и Ботевград.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

От догодина билетчето за зоопарка става 6 лв.

Увеличение на билета за Софийския зоопарк от 4 на 6 лв. за възрастни ще поиска ръководството на зоологическата градина. Поскъпване се планира и за таксата за лятното зооучилище. Цената от 4 лв. за възрастен ще остане за семеен пакет обаче, ако предложението за увеличение на цената бъде прието от Столичния общински съвет,

Стотици в капан в тунелите на "Хемус", чакат от час и половина

Стотици автомобили са заклещени в капан в тунелите на автомагистрала "Хемус", сигнализира читател на "24 часа". Колите стоят неподвижно вече час и половина. Хората слизат от автомобилите и се питат един друг какво се случва. Най-тежко е положението във втория тунел след Ботевград в посока София. Болни хора и бременни жени вече са изпаднали в

Столична община е изпратила 94 257 документи по електронен път от март до декември

Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257 документи и е получила 60 757 документи за периода от март до декември 2018 г. Това каза Венера Милова от дирекция "Административно обслужване" към СО на семинара за проект за бюджет на Столична община за 2019 година в Правец. Тя поясни, че СО е реален участник в електронния обмен на

Мъж и жена са загинали на пътя край Микре

Инцидент с двама загинали е станал около 16.00 часа на главния път София - Варна, между селата Микре и Голец в Ловешка област, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР в Ловеч. От Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч добавиха, че загиналите са мъж и жена, но все още не се знаят подробности относно самоличността им.

АПИ глобява фирма за непочистена част от магистрала "Струма"

Агенция "Пътна инфраструктура" ще санкционира пътноподдържащата фирма на автомагистрала "Струма", отговорна за снегопочистването на магистралния участък на територията на област Кюстендил. Причината е констатирано закъснение при снегопочистващите дейности днес. За по-бързото почистване на отсечката при снеговалежа е осигурена почистваща техника от

Каракачанов дава на съд за клевета уволнената шефка на "Българско гражданство" (Обновена)

Вицепремиерът Красимир Каракачанов завежда тази седмица дело за клевета срещу бившия шеф на дирекция "Българско гражданство" в министерството на правосъдието Катя Матева. Това обяви самият той при посещението си в Пловдив. Преди месец уволнената чиновничка заяви, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържали от продажба на БГ паспорти.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber