Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6973526 Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра www.24chasa.bg
На тази улица в Игнатиево е станал инцидентът - около къщите на богатите, наричани белия дом.

Кучешка душа, така определят роднини Иван Димитров - Гожолето, който постоянно се напивал и вдигал скандали

От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. Веднага след катастрофата изчезва

Поне 300 метра Иван Димитров, по прякор Гожолето, влачил с колата си починалия по-късно от раните си 16-годишен Дейвид Славов.

“Чичо, спри”, викало момчето, което се надявало напразно, че е блъснато от нормален човек.

Дейвид бил пометен от предната броня на реното на Гожолето. Преметнал се и счупил с глава стъклото на колата. После паднал на задния капак и се хванал за спойлерите на движещата се поне със 100 км/ч кола според очевидци на трагедията. Трагедията се случва 45 минути след полунощ на 5 юли.

Според Елена - лелята на жертвата, Иван е планирал да откара трупа на оживелия по чудо младеж и да го зарови някъде.

Тя, Гина, бабата на Дейвид, сестра му Галя и майката Николинка седят на трапеза пред къщата си в Игнатиево. Никой обаче не се докосва до яденето, а майката не успява да промълви и дума, само плаче.

Тя и съпругът ѝ Слави заминават за Швеция да работят. Там се ражда и Дейвид. В един момент обаче бащата решава да се върнат, за да може момчето да учи в училището в родното село, което от няколко години е град.

“Точно на Бъдни вечер е родено момчето, след катастрофата говореше, надявахме се да стане чудо. Една сутрин обаче след 10 дни ни съобщиха от болницата, че е починал. Там е бил в кома.

Краката му бяха

счупени, ръцете

му бяха

извадени,

главата му беше ударена. Дейвид ни каза, че се молел на Иван да спре колата, но той не спрял”, добавя Елена.

Според нея семейството ѝ никога не е имало конфликти с Иван, но по време на инцидента той е бил много пиян.

Дейвид е бил сгоден наскоро и през октомври е трябвало да има сватба. Когато годеницата му заплакала на висок глас на погребението, цяло Игнатиево настръхнало.

Поне 500 души дойдоха да изпратят момчето, имаше хора от Силистра, Русе, Плевен, Бургас, Велико Търново, разказва съсед.

“Искаме максималната присъда за такъв човек. Брат ми вече го няма, поне убиецът да си получи заслуженото. Ударил е човек, не можа ли да спре и да го закара в болницата. Те много хора май са ударени от него с кола, но адвокатите го оправят. Казват, че даже брат си ударил, човекът е с железа в краката си. Колата на Иван е в ужасно състояние след удара”, обяснява плачещата сестра на Дейвид Галя.

Веднага след трагедията жената и децата на Гожолето заминават някъде да се укрият. Гожолето изчезва към Русе от страх от отмъщение.

В семейството на жертвата обаче не говорят за мъст, а за справедлива присъда. Разбрали са, че Гожолето се обаждал по телефона в града да пита жив ли е Дейвид.

Жена открила падналия от колата Дейвид и се обадила на баба му. После целият град се събрал да види какво става. 

Чакахме час, час и половина линейка, казва лелята Елена.

“Този Гожолето е кучешка душа. Не минава събор, без да се напие и да вдигне скандал. Има син и дъщеря на възрастта на Дейвид, но те бял ден не са видели. Колкото пари изкара в строителството, ги изпива.

Не знам да е имал кавги със семейството на Дейвид, че да е търсил отмъщение. Даже по едно време бяха съседи и ги делеше една ограда, казва роднина на Гожолето, който пожела да остане анонимен.

В сладкарницата на Игнатиево група млади мъже определят инцидента като нещастен случай. Веднага става ясно, че има значение кой от кой клан е. Но и Гожолето, и Дейвид са от един клан - клана на златарите.

В денонощния магазин, до който Дейвид е отишъл с още 4-ма приятели в 0,30 часа, казват, че първоначално са мислили, че синът на Гожолето е направил катастрофата. После станало ясно, че е бащата Иван Димитров.

Двама от участниците в инцидента са готови да говорят, но не искат да ги снимат, защото са от друг клан - на калдерашите, които се занимават със строителство.

Братята Венци и Иван са били приятели на Дейвид и заедно с него се разхождали във фаталната вечер.

“Цялата група от 5 човека се прибирахме от магазина и вървяхме по посока на движението. Гледаме по едно време, една кола на дълги светлини се движи към нас.

Обаче караше поне със 100 километра в час и не намаляваше. Не можа да ни удари, защото скочихме на бюрдюра. Колата ни подмина и отиде надолу към магазина.  

След около 3 минути се върна откъм гърба ни същата кола. Бяхме близо до бордюра, но на пътя. Колата обаче зави към нас и първо мина край мен, за малко не ме удари.

После гумата ѝ

мина през крака

на братовчед ми

Но му няма нищо, защото скоростта бе голяма. След това удари Диян, както ние казваме на Дейвид, тъй като той беше от най-външната страна към пътя.

Момчето бе метнато от предната броня на стъклото, което счупи с глава. После се преметна през тавана на колата и падна на задния капак, като се хвана за спойлерите. Викаше: “Чичо, спирай!” Но онзи нито намали, нито удари спирачки.

Горе към белия дом зави наляво и там Дидо паднал. Почнахме да търсим наоколо Дидо в тъмната улица, но го нямаше. После се развикаха около 300 метра нагоре, че една жена го видяла на улицата. Отидохме и го видяхме. Говореше нормално, беше си в съзнание.

Още след удара се обадих на тел. 112. Започнаха да ме питат кой го е ударил, защо го е ударил, пиян ли е бил шофьорът. И затвориха. Линейката дойде след половин-един час, след като втори път се обадих на тел. 112”, разказва Венци.

“Чакахме да се оправи. Уж имал подобрения Дидо, но една сутрин ни звънна телефонът и казаха, че е починал”, добавя по-малкият брат Иван.

Братята казаха, че имат информация, че Иван Гожолето бил изпил 700 милилитра ракия в заведение, преди да ги срещне на пътя.

“Иван сам отишъл в полицията в Аксаково. Но там дошъл адвокат и само му дали призовка и го освободили. След 10 дни, като разбрал, че Дидо е починал, си дошъл от Русенско, където се криел, и сам се предал в полицията”, добавя Венци.

Според полицията Гожолето никога не е притежавал свидетелство за управление, но има множество нарушения на пътя, включително и за шофиране в нетрезво състояние.

Най-тежката санкция, която получава обаче, е пробация. От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата, добавиха от прокуратурата. Веднага след катастрофата Гожолето изоставя колата си пред дома, в който живее, и изчезва. В момента никой не може да докаже дали е бил пиян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Изпариха лазерно тумор, бъбрекът е запазен и работи (Обзор)

5-сантиметров тумор в бъбрека на 64-годишна пациентка беше изпарен с лазер, а органът - запазен. Това стана в клиниката по урология на УМБАЛ “Пловдив” под ръководството на нейния шеф проф. д-р Димитър Шишков. Туморът бил локализиран в долния край на левия бъбрек. Хирургът съхранил 2/3 от органа и сега той продължава да функционира.

Полиция влиза в трите морски къщи за гости на свекъра на Йончева. Тя: Това е медийна атака (Обзор)

Вилното селище “Велика” е финансирано с 372 хил. лв. по договор от 2010 г. Съдружник е Анатоли Стоянов - баща на арх. Пламен Тодоров Полицията ще проверява дали е имало туристи там и плащани ли са данъци Водачът на европейската листа на БСП съветва “жълто-кафяви сайтове” да спазват журналистическите правила за разследвания Прокуратурата започва

Константин Каменаров: Подавам оставка

Съветът за електронни медии решава в сряда дали ще я приеме, след което бързо трябва да избере нов шеф на БНТ за три месеца “Утре подавам оставка”, каза Константин Каменаров пред “24 часа” във вторник, ден след като стана ясно, че Софийският градски съд (СГС) потвърди присъдата му. Генералният директор на БНТ не пожела повече да коментира

Националът Страхил Попов потресен от присъдите по делото "Чората"

Футболистът от националния отбор по футбол Страхил Попов изрази мнение по повод осъдителните присъди на петима полицаи във връзка със смъртта на Ангел Димитров, известен като Чората. Той почина при полицейска акция на 10 ноември 2005 г., а следствието и съдебният процес продължиха почти 14 години. В крайна сметка полицаите бяха окончателно осъдени

Училището ще възпитава децата на 16 ценности, нагласи и умения

- Заедно със семейството ще ги учи да се гордеят с България, да уважават европейските ценности, на доброволчество и на работа в екип - Учениците ще разрешават конфликти по неагресивен начин - Подрастващите ще придобият нетърпимост към корупцията Учителите ще възпитават децата на патриотизъм, доброволчество, благотворителност и толерантност.

УНСС пред фалит! Спори с правителството кой трябва да плати новия корпус (обзор)

Сметките му пред запор, може да спрат стипендиите на студентите и заплатите на преподавателите. Финансовото министерство праща проверка Най-големият университет в страната - Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), е пред фалит. Причината са неплатени задължения към фирмата, която строи новия корпус.

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Волен взе русофил водач на листата, при Симеонов има ром (Обзор)

Окончателно: 13 партии и 8 коалиции с кандидати, ЦИК тегли жребия утре С разиграване на номерца регистрираха листите си в ЦИК НФСБ и “Атака”. И двете партии заявиха един и същи час, но Валери Симеонов изпревари Волен Сидеров, което пък наложи вторият да изчака партньора си в “Обединени патриоти” да си тръгне, преди да се появи в комисията.

Дъжд с частици от Сахара валя в Смолян, на Рожен - сняг

Дъжд, примесен с пясъчни частици валя днес в Смолян, предаде БТА. От Метеорологичната станция на Рожен обясниха, че вероятно става дума за оцветен валеж с пясъчни частици от Сахара, който се наблюдава обичайно през пролетта в региона. На Рожен през деня е паднал лек снеговалеж. Метеорологичната станция ще обобщи утре информацията дали и в други

Пенсионира се върховна съдийка, решавала делата Белнейски и Чеци

Една от най-известните в магистратските среди наказателни съдийки от Върховния касационен съд (ВКС) Капка Костова бе пенсионирана от Висшия съдебен съвет (ВСС). По предложение на Лозан Панов тя получи грамота и почетен знак, както и парична награда в размер на 1000 лв. за проявен висок професионализъм и за безупречно и образцово изпълнение на

Вижте пътната обстановка в страната за утре

Информация за състоянието на републиканските пътища и въведени ограничения за 24.04.2019 г. І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: На 24.04.2019 г. ще бъде предимно слънчево с повече облаци сутринта над източните, а след обяд над планинските райони, но почти без валеж. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури отново бързо ще се повишат и

Младен Маринов: Ударихме най-високите нива в йерархията на ало измамниците

Това беше едно брутално престъпление. Жена, която се е прибирала, е била причакана, изнасилена и убита. Три години колегите работиха по този случай, основното, което допринесе за разрешаването на този случай, бе добрата работа на колегите. Така министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира в предаването "Още от деня" по БНТ разкритото в

Проверяват близки на Елена Йончева заради къщи за гости на морето

Върховна касационна прокуратура ще проверява водача на евролистата на БСП Елена Йовчева заради имоти на морето, съобщиха от прокуратурата на своя сайт. В срок от месец главна дирекция на националната полиция трябва да провери за какво се използват свързани със семейството й къщи, строени с европари.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber