11 победители в "Големите малки", получават реклама за 10 000 лв. от „24 часа“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6930099 11 победители в "Големите малки", получават реклама за 10 000 лв. от „24 часа“ 11 победители в "Големите малки", получават реклама за 10 000 лв. от „24 часа“ www.24chasa.bg
Това са всичките победители в "Големите малки"

Общо 11 малки и иновативни фирми бяха отличени на четвъртите годишни награди за стартиращи и иновативни фирми „Големите малки“, които „24 часа“ организира в партньорство с Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Българската агенция за експортно застраховане, КРИБ, Пощенска банка, А1, DHL Express Bulgaria, Вода „Михалково”, София тех парк, „Ол ченълс комюникейшънс”.

100 компании се включиха в тазгодишното издание на конкурса „Големите малки“, което е рекорден интерес. За четирите издания на кампанията участниците са над 400 фирми.

Наградата в конкурса е реклама на стойност 10 000 лв., която се дава от „24 часа“ и важи както за печатното, така и за онлайн изданието на вестника. Участниците в конкурса пък получават отстъпка от 50% за реклама до края на годината.

Шампиони на журито се оказаха „Авто иконом“ и „Школо“.

Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката, който бе и член на журито „Големите малки“ отличи пък Тодор Гигилев, Емил Ставрев и Стоян Симов от „Авто иконом“. Тази компания за ремонт на автомобили без напускане на дома и офиса. Пести време и нерви на клиента. Освен за ремонт, предлагат сервизиране на коли за смяна на гуми, масло, годишен технически преглед и дори завеждане на щета при застраховател и др. Единственото, което трябва да направи клиентът, е да натисне един бутон в мобилното приложение. Представител на фирмата идва, взима колата и я връща с решен проблем. И всичко това на цената на 2 таксита.

„Благодаря на организаторите, защото мислят първо за малките. Щастлив съм, че имаме компании с добри идеи“, каза при връчването на наградата Лъчезар Борисов. Малкият бизнес създава 67% от добавената стойност в България, изтъкна той.

„Вече две години минаха откакто започнахме това пътуване. Такава услуга не съществуваше никъде по света. Искаме да продължим нататък, за да работим за подобряване безопасността на пътищата и регулиране на пазара на автосервизите“, каза управителят на „Авто иконом“ Стоян Симов.

Емил Караниколов, министър на икономиката, пък връчи отличието на ШКОЛО ООД, а призът получи съдружникът Александър Стоянов.

ШКОЛО ООД е иновативен и доста успешен стартъп, който помага за “дигиталната революция” в българското образование. Те са създатели на т.нар. електронни дневници, които позволяват на родителите на децата да се информират в реално време за успеха и поведението на своите деца в училище. Но това съвсем не е единствената й дейност. Компанията разработва и други видове училищен софтуер, като предлага цялостно решение за дигитализация на административните процеси в българското училище. Те вече имат над 350 хиляди потребители.

„Благодаря на „Големите малки“ за това, което правите за развитието на икономиката. Пожелавам на „24 часа“ догодина да имат поне 1000 участника. Тази година сме подготвили над 200 000 000 лв. за малки компании и старт-ъпи“, каза при връчването на отличието Емил Караниколов.

„Тази награда е оценка за нашия труд и показва, че вървим към нашата цел да дигитализираме цялото образование в България“, каза пък Александър Стоянов от „Школо“.

Тодор Младенов, изпълнителен директор на София Тех Парк и домакин на събитието връчи отличието на Кунка Петкова, управител на „Био уей“ ООД. Тази нишова компания от Карлово отглежда био гъби Шийтаке по оригинална японска технология върху дъбови трупи. Фирмата съществува едва от 2014 г. За краткото време на своето съществуване е успяла да изгради биоферма, в която гъбите Шийтаке се отглеждат целогодишно. Това е дало възможност да продължат по пътя си и да реализират втората си цел - изграждането на множество семейни биоферми за отглеждане на гъби Шийтаке, на територията на цялата страна чрез франчайз.

„Благодарност, че за поредна година сме домакини на такова смислено и мотивиращо събитие, насочено към бъдещето на българската икономика и младите, предприемчиви, упорити и трудолюбиви хора. „София тех парк“ вече се превръща в инкубатор на такива млади компании. Инкубаторът е дом на 21 иновативни компании, при нас намират подкрепа и 11 високотехнологични лаборатории“, каза Тодор Младенов.

„Стараем се „София тех парк“ да се превърне в истински дом на иновациите“, допълни той.

„Възхищавам се от Вас, от вашата упоритост и кураж да се хвърлите в частна инициатива в тази глобална икономика и да намирате изненадващи идеи“, обърна се Младенов към всички участници в „Големите малки“.

„Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“, каза пък Кунка Петкова.

„Декоративни греди“ ЕООД пък бе отличена от кметицата на София Йорданка Фандъкова. Представителят на иновативната компания Емил Иванов получи отличието.

Компанията произвежда декоративни греди и дъски от екструдиран полистирол и по този начин спасява горите от изсичане. Техните продукти се продават не само в България, но и в Египет и САЩ.

„Поздравявам хората, които работят в реалната икономика и разкриват реални работни места. В София работят около 100 хил. предприятия и 99% са малки и средни предприятия.Столична община чрез фонда за гарантиране на малки и средни предприятия и 13 банки оказват подкрепа на старт-ъпи и иновативни предприятия. До момента са подпомогнати 625 проекта в София за 117 млн лв. с гаранционен ангажимент над 31 млн. лв.“, обяви пред участниците в церемонията Йорданка Фандъкова.

„Готино е да ти обърнат внимание благодарение на „24 часа“. Когато не ти обръщат внимание трябва сам да си направиш пътека. Тук виждам, че има път“, каза при получаването на отличието Емил Иванов.

Елисавета Христова, представител на „Прима Димов“ ООД пък получи отличието си от ръцете на шефа на икономическата комисия на Народното събрание Петър Кънев.

Фирмата е от Добрич и целият й персонал се състои от двама служители. Специализирана е в производството на пробовземни сонди за зърно и други консумативи за бизнеса със зърно. Преди появата на фирмата, на нашия пазар са се предлагали основно вносни сонди сега техният дял е почти нулев.

„В българия работещи са около 480 хил. компании. 96% от тях са микрофирми и една от тези микрофирми сега е наградена. Надявам се догодина някоя от тези компании пак да получи тази награда“, каза Петър Кънев.

„Радвам се, че има кой да обърне внимание на малките фирми“, благодари Елисавета Христова.

Панайот Филипов, изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане, пък връчи отличието „Големите малки“ на Сетломир Иванов от „Бъз дринкс“ ООД. Малката фирма произвежда сиропи и безалкохолни напитки от цвят и плод на черен бъз и липа. Тяхната история започва преди 8 години, когато с изненада открили, че в България се продава…. германски сироп от бъз. “Беше вкусна и напомняше малко на старите бабини сиропи, които всички бяхме пили. Зададохме си въпроса - защо я внасяме от Германия?”. Заловили се за работа. Намерили пустеещи поля в Еленския Балкан, които облагородили и започнали да обработват. От набраните билки произвеждат сокове, които са не само здравословни, но и запазват старите традиции на българското село.

„С „Големите малки“ и „24 часа“ обиколихме страната и се срещнахме с малкия бизнес, дори „Бъз дринкс“ са наши клиенти“, каза Филипов.

Румен Иванов, изпълнителен директор на DHL Express Bulgaria, пък даде отличието на Ася Георгиева от „Смарт систърс“ ООД. Тази фирма произвежда шоколади с екстракти от български билки под марката MURSALA.

„От името на екипа на DHL за мен е огромна привилегия да участват в церемонията. Това, което обединява всички участници е ориентацията към клиента и предлагането на страхотен по качество продукт. А в техните продукти се промотира и локалното и българското“, каза Румен Иванов.

„Нашата цел е да създаваме чисти продукти. Ние произвеждаме шоколад за настроение. Това е малък проект, произвежда се ръчно, но има голямата цел да представи на света българските билки“, обясни Георгиева.

DHL Express Bulgaria пожела да връчи и три извънредни награди на трима от участниците в надпреварата - Смарт Систърс ООД, Пеш Арт и Пипи БГ. Специалните награди на DHL са ваучери за безплатни пратки.

Димитър Герджиков от Пощенска банка връчи отличието на Ангелина Стоянова от „Крамас“ ООД. Това е малка фирма от Габрово, която произвежда домашна юфка и макаронени изделия без глутен. „Крамас“ е единственият български производител на паста без глутен от ориз, царевица, елда, боб, грах, леща, нахут и др. Предстои пускане в търговската мрежа на 30 био продукта.

„Радвам се да връча тази вкусна награда. Всяка година в журито виждаме как малкият бизнес постоянно генерира нови и нови идеи“, каза Димитър Герджиков.

„Тази награда ни помага всички да научат за нашите напълно натурални продукти, които се произвеждат в Балкана“, заяви Ангелина Стоянова.

Габриела Козарева, председател на Изпълнителната агенцияа за насърчаване на малки и средни предприятия пък даде отличието „Големите малки“ на Бойчо Бойчев от „ПИПИ БГ“. Това е производител на ръчно направени детски играчки от дърво. “ПиПи“ означава Първи Истински Приятелски Игри. Автор и създател е Анатоли Попов, ученик в Гимназията по Приложни Изкуства от град Трявна.

„Благодаря на журито за направения избор. Тази награда е много радваща, защото очевидно инавициите и стремежът към изобретяване започват от най-ранна детска възраст. Детето е измислило първата играчка съвсем малко“, каза Козарева.

„Не съм основната причина да сме тук, но аз бях единственият с риза. Благодаря ви“, каза Бойчев.

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на мобилния оператор А1, пък отличи управителя на „Файнди“ ООД Димитър Босовски. Тази компания произвежда и продава устройства за проследяване на домашни любимци, велосипеди, автомобили и други. Стартира с подкрепата на два акселератора за стъртъпи - инвестиционните фондове Eleven и InnovationCloud. В началото били много малка фирма от трима иноватори с големи мечти и любов към технологиите. Днес, екипът се е увеличил и вече наброява осем души.

„Поздравления за победителите. Благодаря на „24 часа“ и издателя Венелина Гочева, че напипват важните неща. Тази компания предлага технологии и иновации и за нас в А1 е много важно да подкрепяме технологичните иновации. Те предлагат пълното техническо решение – хардуер и мобилната апликация, надявам се свързаността да е от А1“, каза Илияна Захариева.

„Световната свързаност на нашите продукти е от А1“, отвърна й Димитър Босовски.

Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, даде отличието на Йоана Лазарова, управител на „Адванс интернешънъл“ ЕООД. Това е малка инженерингова компания със седем души в офиса. Работят в две направления: осветление и "умен дом". В областта на осветлението са уникални за територията на България със системите за естествена осветеност, които предлагат и инсталират (т.нар. ''светловоди").

„Ние сме малка семейна фирма и инженерна фирма, която въвежда естествената светлина в помещенията. Това е енергийно ефективно и изключително здравословно“, каза при получаването на отличието Йоана Лазарова. „Когато се върнах от Германия не знаех, че така високо ще се оценят нашите усилия“, допълни тя.

„Аз съм впечатлен от това, което чух. Преди десетина дена, пак с „24 часа“ имахме една конференция за образованието. Там постигнахме извода, че най-важните в един град са кметът, даскалът, попът, но също така и КРИБ и „24 часа“ - без тях не става. „24 часа“ прави най-добрата подборка на устойчиви и иновативни малки фирми. Пожелавам ви скоро да станете големите големи“, обърна се към гостите на събитието Евгений Иванов.

Зам.-министър Лъчезар Борисов даде отличието на "Авто иконом"

Емил Караниколов и Александър Стоянов от "Школо"

Залата на сграда "Джон Атанасов" на София тех парк" бе препълнена от участници в "Големите малки"

Йорданка Фандъкова връчи отличието на "Декоративни греди".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Нова тв вече е българска, финансист сменя Дидие Щосел, почва техническа революция в телевизията (Обзор)

КЗК разреши сделката за най-голямата медийна група, за която Кирил и Георги Домусчиеви платиха 185 млн. евро Истинска техническа революция в Нова телевизия ще е първата стъпка на новите собственици на най-голямата медийна група в България. Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на Нова тв,

Краденият ток да е по-скъп искат енергодружествата

С правилата за измерване на електроенергията, които е написала КЕВР, сме принудени да искаме от клиентите, които са крали ток, да го плащат по-евтино, отколкото сме го купили. Това заявиха от трите електроразпределителни дружества по време на обществено обсъждане на новите правила. С тях трябва да се сложи ред в изчисляването на загубите от

10% от пилотите у нас - чужденци

10% от пилотите на българските авиокомпании са чужденци. Това каза Светослав Станулов - председател на Асоциацията на българските авиокомпании, при годишния отчет на авиационния пазар. У нас работят италианци, словенци, французи, сърби, хървати, македонци, поляци. Недостигът на година е около 20-30 пилоти при 750 лицензирани.

Заличават 18 туроператора от регистъра заради застраховки

Министерство на туризма започва процедура по заличаване на регистрацията на 18 туроператора от Националния туристически регистър (НТР). Причината е, че дружествата не са представили задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност, уточниха от Министерството на туризма.

До 3 месеца стартират процедурите за укрепване на срутището край Тикале

До три месеца се очаква да бъдат обявени обществените поръчки за избор на изпълнители на проучване, проектиране и строително-монтажни работи и строителен надзор за трайното укрепване на засегнатия от свлачищно-срутищен процес участък от второкласния път Соколовци – Смолян – Средногорци в района на с. Тикале.

Българска асоциация по рециклиране: 5 пъти намаляха престъпленията, свързани с черни и цветни метали

Кръглата маса „Кръгова икономика – въвеждане в рециклиращия сектор” събра фирмите от бранша, експерти, представители на ЕС и българската държава Престъпленията, свързани с черни и цветни метали, са намалели цели 5 пъти през последните пет години, стана ясно по време на кръглата маса „Кръгова икономика – въвеждане в рециклиращия сектор”,

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Желязков: Ще настояваме пакет "Мобилност" да се гледа от следващия европарламент

Ще настояваме активно, заедно с колегите от Полша, Унгария, Литва, Латвия, Румъния и други страни, които недоволстват от конкретни законодателни решения от пакета "Мобилност", този въпрос да се гледа в следващия парламент. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на транспорта Росен Желязков във връзка с възможността Европейският

„Галакси Инвестмънт Груп” отличена сред най-успешните български фирми

Дружеството спечели приза „Компания на годината” за инвестиции, развитие и управление на недвижимата собственост „Галакси Инвестмънт Груп” беше отличена за „Инвестиции, развитие и управление на недвижимата собственост“ в наградите „Компания на годината“. Официалната церемония за връчването на отличията събра близо 200 представители на бизнеса и

Филмовата индустрия с рекордни приходи от 96,8 млрд. долара в целия свят през 2018 г.

Филмовата индустрия е в цветущо здраве - събрала е рекордните 96,8 милиарда долара приходи в целия свят през 2018 г., над 40 милиарда от които от прожекции в киносалони, предаде Франс прес. Това се вижда от данните, публикувани от асоциацията MPAA (Моушън пикчър асосиейшън ъв Америка), която защитава интересите на филмовата индустрия в САЩ и

Текущата и капиталова сметка за януари е положителна, възлиза на 161.8 млн. евро

Текущата и капиталова сметка на държавата за януари е положителна и възлиза на 161.8 млн. евро (0.3 на сто от БВП) при дефицит от 123.2 млн. евро (0.2 на сто от БВП) за януари 2018 г., съобщава Българската народна банка, цитирана от БТА. За януари 2019 г. салдото по текущата сметка е положително и възлиза на 88.7 млн. евро (0.

До 2018 г. в Китай са били регистрирани 1,6 млн. патента

През изминалата 2018 година броят на регистрираните в страната патенти е достигнал 1,6 милиона, което представлява увеличение с 20% на годишна база. „И през настоящата година Китай ще продължи да подобрява законодателството в областта на защитата на интелектуалната собственост, като в същото време разширява международното сътрудничество",

Порожанов: Нови 63 ракетни площадки за борба с градушките ще заработят тази година

През 2018 г. са извършени инвестиции за въвеждане в действие на две нови регионални дирекции включващи два нови командни пункта и 63 нови ракетни площадки при с. Тъжа, област Стара Загора и Хасково. Това заяви в отговор министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на парламентарен контрол, цитиран от БТА.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber