Туристическият бранш залага на българското вино

https://www.24chasa.bg/novini/article/6910150 Туристическият бранш залага на българското вино Туристическият бранш залага на българското вино www.24chasa.bg
Мениджърите от туризма опитаха вината на New Bloom Winery от едноименната серия New Bloom. СНИМКА: Десислава Кулулиева

Мениджърите от туризма опитаха вината на New Bloom Winery от едноименната серия New Bloom

В България се правят вина на световно ниво, смятат представителите на хотелския бранш. По време на срещата на Националния борд по туризъм те потвърдиха, че интересът към родното вино се увеличава и се търсят все повече български продукти, отговарящи на модерните световни тенденции.

Предприемачите опитаха вината на New Bloom Winery от едноименната серия New Bloom. Розето под тази марка - купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, спечели златен медал на Concours Mondial de Bruxelles и златен ритон на "Винария". Червеното New Bloom от нестандартния сорт Регент е златен медалист от Mundus Vini тази година. Според винените експерти медалите на международни конкурси потвърждават високото ниво на работа в родните изби.

Мениджърите от туризма опитаха вината на New Bloom Winery от едноименната серия New Bloom. СНИМКА: Десислава Кулелиева

"Само за последните няколко месеца бяхме домакини на редица дегустации и посещения на чужденци. Журналисти от САЩ, титулувани експерти Master of Wines и Master of Sommelier от Европа оцениха високо нашите най-нови продукти и потвърдиха, че са с много добро съотношение цена-качество. Проблемът е, че регионът е непознат за винените консуматори и затова често напитките тук са подценени.", коментираха от New Bloom Winery.

Вината им в серията New Bloom следват тенденцията към по-леки, плодови напитки, без дъб или с по-кратък престой в бъчви, лесни за консумация и съчетаване с храна. Такива са предпочитанията и на по-платежоспособните туристи, коментираха хотелиерите.

Избата от Съединение работи активно с класическите сортове Совиньон блан, Шардоне, Мерло, Каберне, Сира и с малко известни немски сортове като Дорнфелдер и Регент от изцяло собствени лозови масиви. "Дори наши партньори от Германия са учудени какви фантастични резултатите постигаме с тях. Именно вината ни от Регент и Дорнфелдер показват силата на българския тероар и отключват неподозиран потенциал дори и в сортове, селектирани за по-студен климат", споделиха от винарната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Провериха фирми за дрехи втора употреба в Разград

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе са направили контролни проверки на шест дружества, занимаващи се с внос или търговия с дрехи втора употреба в Разград. Това съобщават от екоинспекцията, цитирани от БТА. Проверките са били във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите за недопускане на

Българската банка за развитие обявява конкурс за нова корпоративна визия

Във връзка с честването на 20-годишния си юбилей, който ще бъде отбелязан през 2019 година, Българската банка за развитие планира ребрандиране и обновяване на корпоративната си визия. За целта е обявен открит конкурс за създаването на нови графични знаци (логотипи), представящи единната визия на Групата на ББР,

От АИКБ предлагат "застъпничество" и "менторство" и да бъдат правно регулирани

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) разработи предложения за допълнение на Кодекса на труда, чрез които методите за обучение и подпомагане в работна среда "менторство" и "застъпничество" да бъдат правно регулирани и да се използват в българските предприятия, съобщиха от Асоциацията.

Търсят 51 нови автомобила за пътните управления в страната за 1 087 500 лв.

Стартирана е обществената поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за нуждите на Агенция „Пътна инфраструктура“. Автомобилите са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а със стартирането на тол системата през следващата година на тях ще бъдат

Подписват утре договор за 163,5 млн. лева за нови линейки

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще подпишат договора за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.

"Подкрепа" настоява за по-високо заплащане на нощния труд

КТ "Подкрепа" настоява за увеличение на допълнителното заплащане за нощен труд, като то стане процент от минималната работна заплата за страната - 0,5 процента от нея за един час нощен труд. Това каза пред журналисти Здравчо Здравчев, председател на Национална федерация "Техническа индустрия, наука, информатика" към КТ "Подкрепа", предаде БТА.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Енергийната борса затвори при средна цена 139.99 лева за мегаватчас

При средна цена 139.99 лева за мегаватчас е търгуван днес токът на Българската независима енергийна борса /БНЕБ/, показват данните от търговията на борсата при сегмента "пазар ден напред". Сделките са на база утрешен ден на доставка /23 октомври/. Средната цена на пиковата енергия /9.00-20.00 ч./ e 166.59 лв. за мегаватчас.

Малки бензиностанции лъжат с горивото

Една от три бензиностанции ни лъже с количеството на горивото, което сипваме в колите си, масово отклонението в грамажа на горивото се прави в по-малките бензиностанции, каза Иво Атанасов – зам-директорът на Държавна агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в рубриката „Чети етикета“ в сутрешния блок на БТВ.

Бюджет 2019 г. с 0,5% дефицит, осигурен е ръстът на доходите с 10% (Графики)

Бюджетът за догодина ще финишира с минимален дефицит от 0,5% , а през 2020 г. ще имаме балансиран бюджет. Това е записано в проекта за държавните финанси догодина, който бе обявен от финансовото министерство. 43,8 млрд.лв. са планираните приходи, а 44, 5 млрд. лв. се готви да похарчи държавата, става ясно още от проекта.

Китай с мерки за поддържане стабилността на финансовия пазар

Неотдавна Китайската комисия за банков и застрахователен надзор въведе редица мерки за поддържане стабилността на финансовия пазар и подкрепа на реалната икономика. Така например, дъщерни финансови дружества на банките ще могат директно да инвестират в акции. От комисията също така призоваха банковия сектор да осигури адекватно управление на

Дългът на България за 2017 г. е 25.6% от БВП

Дългът на България за 2017 година е в размер на 25 908 млн. лв., или 25.6% от БВП, съобщиха от Националния статистически институт /НСИ/. По окончателни данни през 2017 година институционален сектор „Държавно управление” отчита бюджетен излишък от 1, 145 млн. лв., или 1.1% от БВП. Излишъкът в подсектор „Централно управление” е в размер на 969 млн.

Близо 60 британски компании ще участват на изложението за внос CIIE в Китай

Около 60 британски компании ще участват на предстоящото Международно изложение за внос (CIIE) в Китай, съобщи генералният консул на Великобритания в Шанхай Джон Едуардс, съобщава Радио Китай. Едуардс каза пред агенция Синхуа, че Великобритания ще има национален павилион на ЕКСПО-то, който ще включва много креативни елементи и иновации.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber