Петте стъпки към сигурността

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907175 Петте стъпки към сигурността Петте стъпки към сигурността www.24chasa.bg

Цялостният подход към сигурността включва анализ на процесите, разпознаване на несъответствия, препоръки, внедряване на организационни мерки и последващо поддържащи услуги.

Осигуряването на съответствие с изискванията на Регламента за защита на личните данни (GDPR) започва с изследване на съществуващите бизнес процеси на организацията чрез работни срещи с ключовите роли в организацията и събиране на информация чрез иновативни онлайн платформи и колаборационни инструменти. Резултатът е анализ на несъответствията с изискванията на Регламента и други приложими закони. Всяко несъответствие се оценява в зависимост от неговия риск, като за всяко несъответствие се предлагат една или няколко максимално конкретни мерки за адресирането му в зависимост от конкретния бизнес процес, съществуващите практики и инфраструктура на организацията, които да позволяват най-бързото и лесно действие по „затваряне на несъответствието“.

За препоръките се прави “Анализ за минимизиране на разходите” (Cost-benefit Analysis), както и план за имплементирането на oдобрените от клиента мерки. Тези мерки могат да включват оптимизиране на бизнес процесите по ефективен начин или внедряване на технологични средства за защита и контрол, при които чрез използването на нови системи или въвеждането на промени в съществуващите би могло да се постигне автоматизирано съответствие с Регламента без това да води до значителни промени в бизнес процесите и съответно тяхното усложняване и/или забавяне.

Продължаващата след първоначалното въвеждане поддръжка на съответствие с може да се реализира чрез на услугите Длъжностно лице по защита на данните - ДЛЗД (Data Protection Officer As a Service) и Център за управление на сигурността или ASOC (Advanced Security Operation Center). ДЗЛД посреща цялата комуникация от физическите лица и Регулатора, като подпомага организацията в реакцията на постъпилите заявки, както и се съдейства и за да се осигури продължаващо съответствие с изискванията, дори и при въвеждане на нови бизнес линии, услуги или процеси. Центърът за управление на сигурността дава възможност на клиентите да получат видимост, контрол и препоръки за подобрения на технологичното ниво на киберзащита на своя бизнес. Услугата на достъпна месечна такса, срещу която клиентите получават наблюдение на сигурността на ИТ инфраструктурата в режим 24/7; управление на уязвимости; засичане на атаки; изготвяне на експертизи и анализи; предоставяне на бюлетини за сигурност, обучения и осведоменост на служителите и експертите на клиента; без допълнителни инвестиции в оборудване, екип и технологии от страна на клиента.

Защо Телелинк:

Екип от висококвалифицирани инженери и консултанти по сигурност със знания в множество стандарти като ITIL, ISO 27001/20000/25999;Много завършени проекти за информационна сигурност;Над 10-годишен опит в предоставянето на услуги.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Провериха фирми за дрехи втора употреба в Разград

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе са направили контролни проверки на шест дружества, занимаващи се с внос или търговия с дрехи втора употреба в Разград. Това съобщават от екоинспекцията, цитирани от БТА. Проверките са били във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите за недопускане на

Българската банка за развитие обявява конкурс за нова корпоративна визия

Във връзка с честването на 20-годишния си юбилей, който ще бъде отбелязан през 2019 година, Българската банка за развитие планира ребрандиране и обновяване на корпоративната си визия. За целта е обявен открит конкурс за създаването на нови графични знаци (логотипи), представящи единната визия на Групата на ББР,

От АИКБ предлагат "застъпничество" и "менторство" и да бъдат правно регулирани

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) разработи предложения за допълнение на Кодекса на труда, чрез които методите за обучение и подпомагане в работна среда "менторство" и "застъпничество" да бъдат правно регулирани и да се използват в българските предприятия, съобщиха от Асоциацията.

Търсят 51 нови автомобила за пътните управления в страната за 1 087 500 лв.

Стартирана е обществената поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за нуждите на Агенция „Пътна инфраструктура“. Автомобилите са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а със стартирането на тол системата през следващата година на тях ще бъдат

Подписват утре договор за 163,5 млн. лева за нови линейки

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще подпишат договора за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.

"Подкрепа" настоява за по-високо заплащане на нощния труд

КТ "Подкрепа" настоява за увеличение на допълнителното заплащане за нощен труд, като то стане процент от минималната работна заплата за страната - 0,5 процента от нея за един час нощен труд. Това каза пред журналисти Здравчо Здравчев, председател на Национална федерация "Техническа индустрия, наука, информатика" към КТ "Подкрепа", предаде БТА.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Енергийната борса затвори при средна цена 139.99 лева за мегаватчас

При средна цена 139.99 лева за мегаватчас е търгуван днес токът на Българската независима енергийна борса /БНЕБ/, показват данните от търговията на борсата при сегмента "пазар ден напред". Сделките са на база утрешен ден на доставка /23 октомври/. Средната цена на пиковата енергия /9.00-20.00 ч./ e 166.59 лв. за мегаватчас.

Малки бензиностанции лъжат с горивото

Една от три бензиностанции ни лъже с количеството на горивото, което сипваме в колите си, масово отклонението в грамажа на горивото се прави в по-малките бензиностанции, каза Иво Атанасов – зам-директорът на Държавна агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в рубриката „Чети етикета“ в сутрешния блок на БТВ.

Бюджет 2019 г. с 0,5% дефицит, осигурен е ръстът на доходите с 10% (Графики)

Бюджетът за догодина ще финишира с минимален дефицит от 0,5% , а през 2020 г. ще имаме балансиран бюджет. Това е записано в проекта за държавните финанси догодина, който бе обявен от финансовото министерство. 43,8 млрд.лв. са планираните приходи, а 44, 5 млрд. лв. се готви да похарчи държавата, става ясно още от проекта.

Китай с мерки за поддържане стабилността на финансовия пазар

Неотдавна Китайската комисия за банков и застрахователен надзор въведе редица мерки за поддържане стабилността на финансовия пазар и подкрепа на реалната икономика. Така например, дъщерни финансови дружества на банките ще могат директно да инвестират в акции. От комисията също така призоваха банковия сектор да осигури адекватно управление на

Дългът на България за 2017 г. е 25.6% от БВП

Дългът на България за 2017 година е в размер на 25 908 млн. лв., или 25.6% от БВП, съобщиха от Националния статистически институт /НСИ/. По окончателни данни през 2017 година институционален сектор „Държавно управление” отчита бюджетен излишък от 1, 145 млн. лв., или 1.1% от БВП. Излишъкът в подсектор „Централно управление” е в размер на 969 млн.

Близо 60 британски компании ще участват на изложението за внос CIIE в Китай

Около 60 британски компании ще участват на предстоящото Международно изложение за внос (CIIE) в Китай, съобщи генералният консул на Великобритания в Шанхай Джон Едуардс, съобщава Радио Китай. Едуардс каза пред агенция Синхуа, че Великобритания ще има национален павилион на ЕКСПО-то, който ще включва много креативни елементи и иновации.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber