Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6876675 Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео) Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео) www.24chasa.bg
Главният изпълнителен директора на А1 България Александър Димитров представи новия бранд.

Телекомът с ново име и нови предложения

Въвежда стандарт за услугите, ако не се спазва, има компенсации за клиентите

“Мтел” си смени името и стана А1, а заедно с това даде заявка да превърне телефона в портфейл.

Смяната започна точно в 11,30 часа във вторник. Първо сайтът на телекома стана А1.bg вместо mtel.bg. Десетина минути след това главният изпълнителен директор на оператора Александър Димитров, докато представяше промените, се обърна към присъстващите журналисти в “София ивент център” с въпроса “Смени ли се логото на телефоните ви?” Почти всички отговориха с “да”. До края на деня на телефоните на всичките 4,5 млн. клиенти на “Мтел” вече пишеше А1.

“Ставаме част от нещо голямо - силна международна марка, каквато е А1. Щастлив съм, че ще можем да предоставяме достъп до най-новите технологии още по-бързо, да ги направим максимално полезни за хората и да им осигурим свободата да ги използват така, както те самите изберат”, заяви Димитров. И допълни, че заедно със смяната на името идват и куп придобивки за клиентите (и ангажименти за качество на услугите.

Две от най-съществените са, че А1 превръща телефоните в банки. Това става по два начина - първият е дигитален портфейл, в който всеки абонат на оператора може да регистрира банковите си карти. След това през телефона може да плаща онлайн или на ПОС терминал, както и да прави парични трансфери към други абонати.

Вторият е кредитна карта с бранда A1, която ще е достъпна за клиентите на абонаментен план. “Ние знаем кредитната история на клиентите ни и можем да предложим по-добри условия, отколкото редица банки дават”, уточни Димитров. По думите му А1 гарантира качество и непрекъснатост на услугите в 99,9% от времето през годината. Което означава, че клиентите евентуално не биха могли да ги ползват само в рамките на 8 часа за цяла година.

Телекомът ще направи технологиите достъпни, лесни и полезни за клиентите си. Плащането на сметките и управлението на услугите ще е бързо чрез приложението “Моят А1” и сайта A1.bg

Форматът на фактурите ще бъде още по-ясен и удобен за следене. При стандартна техническа повреда услугите ще се възстановяват в рамките на 6 часа, а инсталирането на нови ще става до 3 работни дни.

Всеки клиент ще може да се свърже с оператор на телефоните на *88 и 088 123 в рамките на 60 секунди. Ще се дава и редовна информация чрез кратки съобщения, а при ремонт на телефон А1 ще осигури заместващо устройство.

Ако някой от тези ангажименти не бъде изпълнен, клиентите ще получават компенсация. Тя ще е различна и по преценка на търговеца, който обслужва даден абонат. Компенсациите ще са например допълнителни мегабайти за мобилен интернет, отстъпка от месечната сметка, безплатно ползване на допълнителни услуги, предоставяне на устройство с остъпка и др. Специално за ребрандирането А1 пуска и промооферти за фиксирани услуги, които предлагат съдържание на специални цени, и дава 50% отстъпка на избрани устройства.

Бърза реакция и бонуси при обратна връзка от клиентите

“А1 България” дава възможност на всички клиенти да дават обратна връзка за състоянието на мрежата. Това ще става чрез приложението “Моят А1” или на сайта А1.bg. Освен че ще вземе под внимание всяко изпратено мнение, за да подобри услугите си, телекомът ще подарява и 500 MB на хората, които подадат сигнал.

Например клиент може да измери скоростта на мобилен или фиксиран интернет. И ако тя не отговаря на посочената от телекома, да изпрати данните. Операторът се ангажира да оправи пропуска и да даде съответния бонус. Същото важи и ако има проблем с мобилната телефония и разговорите прекъсват често.

Ще отговорим на всяко оплакване, но може да бъдат изпращани и положителни отзиви, тогава пак ще има бонус за клиентите, обясни Александър Димитров.

Трафикът най-голям на 8 март

Най-голям трафик в мрежата ни се отчита не по Коледа и Нова година, а на 8 март, съобщи Александър Димитров. Именно в международния ден на жената имало най-много разменени съобщения за поздрави.

Както казва един колега, добре, че най-големият трафик не е на 2 февруари, пошегува се Димитров.

След което отчете, че след пускането на 4G услугите през 2016 г. досега има увеличение на трафика на данни с 300% и с 200% на смартфоните, които поддържат този стандарт за работа. Разговорите на ден пък били над 57 млн. минути.

Според Димитров услуги от ново поколение, или така наречената 6G мрежа, може да има в България през 2020 г. За да стане това възможно, било необходимо да бъдат освободени съответните честоти, които да се ползват от операторите.

4 млрд. лева е инвестирал телекомът в България от създаването си, каза още Димитров. Изградена била оптична мрежа с дължина над 16 000 километра. Предлагали се и услуги за т.нар. умни градове, които позволяват управлението на основни дейности да е по-ефективно, по-лесно и да се спестяват разходи.

До 3 седмици “Мтел” изчезва, от новото лого има 70 вида

До три седмици “Мтел” ще изчезне като бранд от всички обекти и партньори на телекома, заяви Александър Димитров. През това време ще върви кампания за популяризиране на новата марка. Това е третото ребрандиране на оператора, за предишното не искаме да си спомняме, каза шефът на телекома.

Освен с новия бранд А1 магазините на компанията в България ще бъдат украсени и със специални снимки. В търговските обекти ще бъдат поставени кадри на забележителности от съответния град. “А1 България” има 270 магазина в различни населени места. Визията на търговските обекти с новия бранд е била сменена само за една нощ - в понеделник срещу вторник.

70 разновидности има новото лого. Те ще се използват по всякакви поводи - национални и църковни празници, спонсорства и други прояви. 

Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на “А1 груп”: С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от уникалната стойност на бранда А1

С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от уникалната стойност на бранда А1 в още един от важните пазари в нашето портфолио. Това заяви Алеханро Платер, главен изпълнителен директор на австрийския собственик “А1 груп”. Той дойде у нас специално за представянето на новия бранд.

“Това ребрандиране, както и всички останали, които ще последват, ще подкрепят нашата цел да засилим присъствието на A1 Group в нашия най-важен регион - Централна и Източна Европа - като една компания с обща стратегия и единен бранд, който прави живота в дигиталната ера по-лесен и удобен”, коментира Платер. Нашите клиенти приемат А1 като отговорен, надежден и прогресивен бранд”, каза още той.

И допълни, че А1 вече не е просто телеком, а компания за дигитални услуги. Групата има над 24 млн. клиенти в 7 държави - Австрия, Словения, България, Хърватия, Сърбия, Македония и Беларус.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Защо да спестяваме с ПроКредит Банк

В ежедневието ни постоянно се налага да търсим услугите на надежден автомонтьор, добър лекар или пък препоръчан ресторант. Отношенията ни с банките не правят изключение. При избора на обслужваща банка държим на ясните и добри условия, на качественото обслужване. Не искаме да чакаме на опашки и да сме зависими от работното време на клона,

3,5 милиарда лева спечелил за 10 години сивият сектор при цигарите

Парите от незаконна търговия сега се свили до 140 млн. лв. годишно Между 2,5 и 3,5 млрд. лв. са приходите от незаконна търговия на цигари в България през периода 2007-2016 г. Това показва анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ), публикуван в четвъртък. В момента нивата на незаконната търговия на цигари в България са относително ниски – в

Бърза оставка след мониторинга над “Зелена карта” (Обзор)

Орлин Пенев си отива по здравословни причини, като негов наследник сочат Петрозар Петков Председателят на българското бюро “Зелена карта” Орлин Пенев подаде оставка часове след като стана ясно, че Брюксел е наложил мониторинг над бюрото. Като причина за затегнатия контрол са посочени проблеми с изплащането на щети при катастрофи в чужбина с

Министър Аврамова отличи спортен комплекс с наградата „Сграда на годината“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова връчи наградата „Сграда на годината 2018“ в категорията „Образователна инфраструктура“ на Образователно-спортен комплекс Лозенец. Тя поздрави участниците в конкурса, който се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и отбеляза,

Клиентите на “Енерго-Про” ще получават с SMS сметката за ток

От началото на месец декември клиентите на свободния пазар на “Енерго-Про Енергийни услуги” ще могат да се възползват от нова услуга - SMS известие. С нея клиентът ще получава от кратък номер 176161 текстови съобщения на посочен от него мобилен телефон при издаване на фактура за електрическа енергия,

Нелегалното производство на акцизни стоки вече е престъпление (Обзор)

Затвор от 1 до 6 години и глоба от 20 до 100 хил. лв. очакват лицата, които произвеждат нелегално алкохол, алкохолни напитки и тютюневи изделия. Това решиха депутатите с приемане на промените в Наказателния кодекс на второ четене, като така окончателно криминализираха производството на акцизни стоки без разрешение.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Еврото поевтиня

Еврото поевтиня в късния следобед, след като ръководителят на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че стимулирането на еврозоната чрез „количествено улесняване“ може да бъде възобновено по всяко време при необходимост, съобщи АФП. Драги направи коментара днес, малко след като ЕЦБ обяви края на 3-годишната си програма на изкупуване на

Ердоган: Проекти за 4,5 млрд. долара през вторите 100 дни на правителството

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че 454 проекта на стойност от близо 4,5 милиарда долара ще бъдат осъществени в рамките на оповестения втори 100-дневен план за действие на правителството, предаде в."Хюриет дейли нюз". Ердоган представя днес плана за действие за предстоящия нов 100-дневен период от работата на новото правителство

Kaufland България отчита все по-голяма и разнообразна потребителска кошница по време на коледните и новогодишни празници

Клиентите на търговската верига започват подготовката за празниците от по-рано, пазаруват повече и по-широк кръг продукти, а коледната им трапеза става все по-разнообразна Kaufland България представи тенденциите при пазаруване по Коледа и Нова година, като очерта няколко основни наблюдения: потребителите започват подготовката на празниците от все

Турската централна банка остави без промяна водещата си лихва

Турската централна банка днес остави без промяна водещата си лихва на досегашното й равнище от 24 на сто след понижението на темпа на инфлацията през ноември, но отбеляза, че забавянето на икономическия растеж продължава, предаде ДПА. Това решение бе взето на последното за тази година заседание по паричната политика на банката.

Още 15,6 млн. лева за туризъм и околна среда в пограничния регион между България и Турция

Още над 15,6 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитие на туризма и опазване на околната среда в пограничния регион между България и Турция по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП между двете държави. Това е станало известно по време на Комитета за наблюдение на програмата в Поморие,

Безработицата в Гърция продължава да намалява

Безработицата в Гърция продължава да намалява, като през третото тримесечие на 2018 г. е била 18,3 процента спрямо 19 процента през второто тримесечие на тази година и 20,2 процента през третото тримесечие на 2017 г., съобщава агенция АНА-МПА, като се позовава на данни на гръцката статистическа служба.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber