Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6876675 Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео) Телекомът А1 прави от GSM-ите банки (Обзор, видео) www.24chasa.bg
Главният изпълнителен директора на А1 България Александър Димитров представи новия бранд.

Телекомът с ново име и нови предложения

Въвежда стандарт за услугите, ако не се спазва, има компенсации за клиентите

“Мтел” си смени името и стана А1, а заедно с това даде заявка да превърне телефона в портфейл.

Смяната започна точно в 11,30 часа във вторник. Първо сайтът на телекома стана А1.bg вместо mtel.bg. Десетина минути след това главният изпълнителен директор на оператора Александър Димитров, докато представяше промените, се обърна към присъстващите журналисти в “София ивент център” с въпроса “Смени ли се логото на телефоните ви?” Почти всички отговориха с “да”. До края на деня на телефоните на всичките 4,5 млн. клиенти на “Мтел” вече пишеше А1.

“Ставаме част от нещо голямо - силна международна марка, каквато е А1. Щастлив съм, че ще можем да предоставяме достъп до най-новите технологии още по-бързо, да ги направим максимално полезни за хората и да им осигурим свободата да ги използват така, както те самите изберат”, заяви Димитров. И допълни, че заедно със смяната на името идват и куп придобивки за клиентите (и ангажименти за качество на услугите.

Две от най-съществените са, че А1 превръща телефоните в банки. Това става по два начина - първият е дигитален портфейл, в който всеки абонат на оператора може да регистрира банковите си карти. След това през телефона може да плаща онлайн или на ПОС терминал, както и да прави парични трансфери към други абонати.

Вторият е кредитна карта с бранда A1, която ще е достъпна за клиентите на абонаментен план. “Ние знаем кредитната история на клиентите ни и можем да предложим по-добри условия, отколкото редица банки дават”, уточни Димитров. По думите му А1 гарантира качество и непрекъснатост на услугите в 99,9% от времето през годината. Което означава, че клиентите евентуално не биха могли да ги ползват само в рамките на 8 часа за цяла година.

Телекомът ще направи технологиите достъпни, лесни и полезни за клиентите си. Плащането на сметките и управлението на услугите ще е бързо чрез приложението “Моят А1” и сайта A1.bg

Форматът на фактурите ще бъде още по-ясен и удобен за следене. При стандартна техническа повреда услугите ще се възстановяват в рамките на 6 часа, а инсталирането на нови ще става до 3 работни дни.

Всеки клиент ще може да се свърже с оператор на телефоните на *88 и 088 123 в рамките на 60 секунди. Ще се дава и редовна информация чрез кратки съобщения, а при ремонт на телефон А1 ще осигури заместващо устройство.

Ако някой от тези ангажименти не бъде изпълнен, клиентите ще получават компенсация. Тя ще е различна и по преценка на търговеца, който обслужва даден абонат. Компенсациите ще са например допълнителни мегабайти за мобилен интернет, отстъпка от месечната сметка, безплатно ползване на допълнителни услуги, предоставяне на устройство с остъпка и др. Специално за ребрандирането А1 пуска и промооферти за фиксирани услуги, които предлагат съдържание на специални цени, и дава 50% отстъпка на избрани устройства.

Бърза реакция и бонуси при обратна връзка от клиентите

“А1 България” дава възможност на всички клиенти да дават обратна връзка за състоянието на мрежата. Това ще става чрез приложението “Моят А1” или на сайта А1.bg. Освен че ще вземе под внимание всяко изпратено мнение, за да подобри услугите си, телекомът ще подарява и 500 MB на хората, които подадат сигнал.

Например клиент може да измери скоростта на мобилен или фиксиран интернет. И ако тя не отговаря на посочената от телекома, да изпрати данните. Операторът се ангажира да оправи пропуска и да даде съответния бонус. Същото важи и ако има проблем с мобилната телефония и разговорите прекъсват често.

Ще отговорим на всяко оплакване, но може да бъдат изпращани и положителни отзиви, тогава пак ще има бонус за клиентите, обясни Александър Димитров.

Трафикът най-голям на 8 март

Най-голям трафик в мрежата ни се отчита не по Коледа и Нова година, а на 8 март, съобщи Александър Димитров. Именно в международния ден на жената имало най-много разменени съобщения за поздрави.

Както казва един колега, добре, че най-големият трафик не е на 2 февруари, пошегува се Димитров.

След което отчете, че след пускането на 4G услугите през 2016 г. досега има увеличение на трафика на данни с 300% и с 200% на смартфоните, които поддържат този стандарт за работа. Разговорите на ден пък били над 57 млн. минути.

Според Димитров услуги от ново поколение, или така наречената 6G мрежа, може да има в България през 2020 г. За да стане това възможно, било необходимо да бъдат освободени съответните честоти, които да се ползват от операторите.

4 млрд. лева е инвестирал телекомът в България от създаването си, каза още Димитров. Изградена била оптична мрежа с дължина над 16 000 километра. Предлагали се и услуги за т.нар. умни градове, които позволяват управлението на основни дейности да е по-ефективно, по-лесно и да се спестяват разходи.

До 3 седмици “Мтел” изчезва, от новото лого има 70 вида

До три седмици “Мтел” ще изчезне като бранд от всички обекти и партньори на телекома, заяви Александър Димитров. През това време ще върви кампания за популяризиране на новата марка. Това е третото ребрандиране на оператора, за предишното не искаме да си спомняме, каза шефът на телекома.

Освен с новия бранд А1 магазините на компанията в България ще бъдат украсени и със специални снимки. В търговските обекти ще бъдат поставени кадри на забележителности от съответния град. “А1 България” има 270 магазина в различни населени места. Визията на търговските обекти с новия бранд е била сменена само за една нощ - в понеделник срещу вторник.

70 разновидности има новото лого. Те ще се използват по всякакви поводи - национални и църковни празници, спонсорства и други прояви. 

Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на “А1 груп”: С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от уникалната стойност на бранда А1

С ребрандирането в България ние можем да се възползваме от уникалната стойност на бранда А1 в още един от важните пазари в нашето портфолио. Това заяви Алеханро Платер, главен изпълнителен директор на австрийския собственик “А1 груп”. Той дойде у нас специално за представянето на новия бранд.

“Това ребрандиране, както и всички останали, които ще последват, ще подкрепят нашата цел да засилим присъствието на A1 Group в нашия най-важен регион - Централна и Източна Европа - като една компания с обща стратегия и единен бранд, който прави живота в дигиталната ера по-лесен и удобен”, коментира Платер. Нашите клиенти приемат А1 като отговорен, надежден и прогресивен бранд”, каза още той.

И допълни, че А1 вече не е просто телеком, а компания за дигитални услуги. Групата има над 24 млн. клиенти в 7 държави - Австрия, Словения, България, Хърватия, Сърбия, Македония и Беларус.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Бизнес модел! 43% съгласни на заплата “на ръка” и без осигуровки (Обзор)

В страната почти няма идеалисти, твърди изследване на БАН - 81% преследвали само материалната изгода 42,8% от българите са съгласни да се осигуряват на по-малка сума, а остатъка от заплатите си да получават на “ръка”. Това показва научноизследователски проект “Икономиката в сянка като девиантно поведение” (2016-2019),

За жилищата в курорти няма да се плаща по-висок данък (Обзор)

Ставката ще е като във всички други населени места За жилищата в курорти да не се плаща по-висок данък. Това предлага шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която заедно с двама нейни колеги от ГЕРБ е внесла в парламента промени в Закона за местните данъци и такси. В тях се предлага всички жилищни имоти да се облагат с данък в еднакъв

65% смятат, че икономиката в сянка е най-бързият начин да се направят пари

Общо 65,2 процента от участвалите в изследване у нас считат, че икономиката в сянка е най-бързият начин да се изкарат повече пари. Едва 36 процента посочват, че икономиката в сянка е тежко морално престъпление. Това показват резултатите от изследване, направено по научноизследователския проект "Икономиката в сянка - осъзнавано и добре замаскирано

Превозвачи и работодатели настояват толсистемата да се отложи до 2020 година

Изграждането на толсистемата върви по график и има готовност за пускането й към 16 август, обяви в края на миналата седмица регионалният министър Петя Аврамова. От 15 май започва тестване на толсистемата в частта "такси" на база изминато разстояние, заяви тя. Темата за толсистемите от близо година предизвиква остри полемики и реакции от страна на

4,8 млрд. евро за 10 години в газови мрежи и транзит на над 40 млрд. куб. м

Ще се разширява и капацитетът на хранилището в Чирен 4,8 млрд. евро инвестиции в газопроводи е записал газовият оператор “Булгартрансгаз” в проекта за 10-годишен план за развитие на газовата мрежа в България за периода 2019-2028 г. Това, което е сигурно, че ще се строи, е с хоризонт за завършване 2020-2021 г. и е на стойност 943 594 млн. лв.

ВиК дружествата ще строят и реконструират близо 350 обекта в страната

2 млн. души ще се възползват от подобрените ВиК услуги Всичките 14 ВиК дружества, в страната, поканени да кандидатстват по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, подадоха предсрочно проекти за финансиране по процедура „Изграждане на ВиК инфраструктура" по ОПОС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Всеки сам пресмята колко данък дължи

Соще седмица разполага всеки, който трябва да обяви доходите си пред НАП, за да го направи. Крайният срок за подаване на декларациите и за плащане на дължимите суми е 30 април. След тази дата глобата за неподадена декларация е до 500 лв. , а върху неплатената сума се трупат лихви - 1/365 за всеки пропуснат ден.

Китайска делегация идва в Монтана през юни

До края на годината делегации от Монтана и китайския град Инчуан ще си разменят по още една визита, съобщи кметът Златко Живков. Той се върна от едноседмично посещение от Китай, където гостува по покана на своя колега Wang Rugui. В делегацията от Монтана са участвали заместник-кметовете Тихомир Антонов и Станислав Станоев,

Енергийната борса затвори при средна цена 113.52 лева за мегаватчас

При средна цена 113.52 лева за мегаватчас е търгуван днес токът на Българската независима енергийна борса /БНЕБ/, показват данните от търговията на борсата при сегмента "пазар ден напред". Сделките са на база утрешен ден на доставка /23 април/. Средната цена на пиковата енергия /9.00-20.00 ч./ e 147.71 лв. за мегаватчас. Извънпиковата енергия /1.

В Пекин бе открито изложение за медийни технологии „5G+4K"

На 21 април в Пекин бе открито изложението за медийни технологии „5G+4K", на което се представят най-новите технологии и оборудване от цял свят, съобщи Радио Китай. Представителите от страните в инициативата „Един пояс, един път", регионални медии и компании тестваха новите технологии. В откриването участваха заместник-председателят на отдел

Теодор Захов - съдружникът на Иво Прокопиев, дал 1,2 млн. долара заем на "Артекс"

"Капитал" през 2017 г. хвали проекта "Златен век", сега - не Теодор Захов - съдружник на Иво Прокопиев и съиздател на в. “Капитал”, е дал 1,2 млн. долара заем на строителна компания “Артекс”. Това става ясно от публикация във в. “Труд”. Сделката е станала преди година. На 3 април 2018 г. Захов и собствениците на “Артекс” – архитектите Пламен и

Няма да има по-високи данъци за имотите в курортни селища

За имотите в курортните селища ще се плащат същите местни данъци и такси, както за останалите. Това е записано в проектозакон за промени в Закона за местните данъци и такси, внесен от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова. Промените се налагат, след като Конституционният съд отмени предишните, предаде БНР.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber