Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6539858 Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор) Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор) www.24chasa.bg
Проф. Иво Христов в пленарната зала

Нинова запази мълчание

Червеният депутат Иво Христов, който заяви, че “80% от българите са дебилни и не могат да се подписват”, отказа да подаде оставка.

Христов, който е магистър по право и доктор по социология от Пловдивския университет, направи скандалното изказване на среща със симпатизанти в Раднево. То имаше за цел да

защити думите

на говорителката

на руското МВнР

Мария Захарова от 2 ноември, че Червената армия има основна заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Външният министър Екатерина Захариева, президентът Румен Радев, министри, депутати, историци опровергаха през последните дни тезата на говорителката.

Скандалът около изказването на Христов гръмна във вторник вечерта. И в сряда сутринта червеният професор бе посрещнат в парламента с искане за оставка. За такава призоваха и стотици във фейсбук.

В кулоарите на НС обаче депутатът се извини за думите си, без да говори за оставки. Обясни, че с тях се спекулирало. А БСП го подкрепи.

Ето казво казва той в Раднево: “Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ, манипулацията става много лесна”, казва Христов и призовава да се отчете, че “80% от населението са дебилни и не могат да се подписват”.

Във видеото професорът обяснява, че основният акцент от изказването на Захарова са посегателствата над паметници на Съветската армия у нас. “Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем “Йок!”, “Не” на Гьоринг и на Хитлер?”, пита Христов. Той

използва обидната

квалификация два пъти

Вчера, веднага след първия работен звънец за депутатите - 9,05 ч, ГЕРБ излезе с декларация от парламентарната трибуна, в която призова БСП или да поиска оставката на Христов, или да го изключи от групата си.

“ГЕРБ осъжда остро това изказване на народния представител от БСП г-н Иво Христов, защото то е

символ на

безродие и

презрение към

българския народ

Преди всичко това изказване е унизително за институцията на Народното събрание”, заяви Тома Биков. Определи го и като “гавра с паметта на онези смели българи, които в най-мрачните и тежки години в световната история намериха сили и кураж да защитят своите съграждани евреи и да ги спасят от лагерите на смъртта”.

И припомни, че БСП заради нелепо изказване са поискали

оставката на

Антон Тодоров

от ГЕРБ,

който в крайна сметка напусна НС. Да не прилагат двойни стандарти, призоваха управляващите.

И президентът Румен Радев да се разграничи от Иво Христов, който е бил в Инициативния му комитет, поиска ГЕРБ.

Соцлидерката Корнелия Нинова запази мълчание в пленарната зала, но веднага след декларацията излезе и се затвори в кабинета с ръководството на групата. Привикан бе и самият Иво Христов.

В 10,00 ч червеният депутат излезе пред стаята, придружаван от зам.-шефовете на групата Жельо Бойчев и Драгомир Стойнев, и направи кратко изявление.

“След появилите се спекулации за мои изказвания поднасям извиненията си на всички, които са засегнати от думите ми”, каза той. Отказа да отговаря на въпроси. От БСП пък обясниха, че ще направят политическа декларация по-късно.

После Христов влезе в пленарната зала и седна на мястото си, а много от червените депутати се изредиха да говорят с него. Най-дълго се застояха Стефан Данаилов и Дора Янкова.

В 11,05 ч на парламентарната трибуна застана зам.-шефът на НС Валери Жаблянов. От изчетената от него декларация стана ясно, че БСП застава зад депутата си и няма да иска оставката му. “Иво Христов поднесе извиненията си. Напомняме, че за далеч по-груби квалификации като “лош материал” и “прости” и подобни по отношение на българите са правени от настоящия премиер, за които извинения не са поднасяни и до този момент”, заяви Жаблянов.

“БСП е участвала в историческия подвиг по спасяването на българските евреи чрез своите представители, чрез работническите демонстрации в Коньовица и Ючбунар. И е несъстоятелно да се поставя под съмнение позицията ни, за която са загинали представители на БКП”, се казва още в декларацията на червените. “Изразяваме дълбокото ни безпокойство и несъгласие с опитите политическата дискусия в НС днес да бъде фокусирана непрекъснато върху периоди от историята, които разделят нацията ни”, заяви Жаблянов. Това очевидно било търсено и целенасочено. Като депутати нашата отговорност е да уважаваме историята, а не да я използваме за противопоставяне, допълни социалистът.

Из творчеството на социолога:

Потъваме в блато на

посредственост,

бълбукайки доволно,

и постепенно умираме

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.

(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.

(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.

(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.

(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.

(30 октомври 2017 г., ютюб)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.

(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.

(В “Лице в лице”, Би Ти Ви, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.

(Пред Би Ти Ви, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз.

Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.

(Пред Дарик радио, 23 март, 2017 г.)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Червеният Драгомир Стойнев приветства депутатите от “Воля” Кръстина Таскова и Пламен Христов. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Марешки вдигна цената на “Атака” за вота срещу кабинета (Обзор)

БСП и управляващите ще наддават за шестте им гласа Хората на Сидеров, прогонени от патриотите, отказаха среща на Нинова, но засега нямат позиция Партията на Веселин Марешки може и да подкрепи вота на недоверие към правителството. Това стана ясно след среща на “Воля” с БСП в петък в парламента. “Има вероятност да подкрепим вота

ТЕЦ "Бобов Дол": При нас няма наличие на опасни отпадъци и никой не е доказал това

ТЕЦ "Бобов Дол": При нас няма наличие на опасни отпадъци и никой не е доказал това

От „ТЕЦ-Бобов Дол“ ЕАД изпратиха позиция до медиите.  Припомняме, че в четвъртък прокурори, полицаи и агенти на ДАНС заедно с представители на РИОСВ Перник извършиха следствени действия заради информация за управление на опасни отпадъци не по установения ред и горене без комплексно разрешително.  По-рано днес министърът на околната среда и водите

8 болници са купували Пеметрексед на най-високата цена от 1063 лв.

8 болници са купували Пеметрексед на най-високата цена от 1063 лв.

8 от общо 29 болници, които са купували онкологичното лекарство Пеметрексед през миналата година, са заплащали за него най-високата възможна цена от 1063 лв. Това става ясно от публикуваните днес данни на Националната здравноосигурителна каса, в които представят общия брой на лечебните заведения, закупували медикамента в периода януари-ноември

Новата социална министърка Деница Сачева
обеща бърз преглед работят ли новите закони.

Как Манолова, патриотите и небрежни чиновници оставиха 13 000 болни и стари хора без помощ

Те ще трябва да издържат поне до 1 март, когато се обещава да заработи нова програма 13 хил. възрастни и хора с увреждания ще останат поне до 1 март без личен асистент или домашен помощник от държавата заради три закона, които трябваше да подобрят положението им. Законът за лична помощ бе приет на 6 декември 2018 г

Томислав Дончев: Горенето на боклук в България достига 3,5%

Томислав Дончев: Горенето на боклук в България достига 3,5%

Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски държави достига до 60%. Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му контролните системи на държавата не са на нужното ниво - най-вече МОСВ, тъй като трябва да бъдат по-непробиваеми. Според Дончев рециклиращата индустрия е бизнес

Деница Сачева

Мерки! “Болни” плащат глоба и връщат пари на НОИ, ако тръгнат на почивка в чужбина (Обзор)

При съмнение шефът ще праща на повторен преглед  Джипито ще изписва до 7 дни, а за година едва 20  За профилактика само извинителна бележка Хората в болничен, които не спазват предписания им режим на лекуване или пътуват в чужбина, ще бъдат глобявани и ще връщат всичките пари за временна неработоспособност, които са получили от НОИ

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от България

Яна Георгиева

Спряха пенсията на жена, обявена от Германия за мъртва (Обзор)

Яна Георгиева е станала жертва на измама с лични данни от приятел на сина ѝ 69-годишна габровка, която през целия си живот не е напускала България, по документи от няколко месеца е покойница в Германия. Смъртният ѝ акт е бил издаден във Фрайбург и изпратен на българските власти. Вследствие на това Яна Георгиева остава без пенсия и всякакви

СЕМИР АБУМЕЛИХ

Семир Абумелих: Не болниците, а фармацевтичната мафия командва историята със скъпите лекарства

Той пита как може вносител на медикамент да обяви цена 1050 лв. и да го регистрира на нея в държавата, а да го дава за 168 лв. “Не е вярно твърдението на началника на здравната каса, че сме купували медикамент за рак само на най-високата цена.” Това коментира Семир Абумелих, собственикът на УМБАЛ “Дева Мария”, пред БНР

Снимка: Архив

Затвориха тунел "Витиня" на АМ "Хемус", след като микробус се запали

Временно беше спряно движението по автомагистрала „Хемус“ в района преди тунела „Витиня“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 18.40 часа е получен сигнал за възникнало възпламеняване в микробус с метанова уредба. Шофьорът е напуснал превозното средство своевременно, няма пострадали. До погасяването на огъня движението по магистралата посока Варна

Вижте състоянието и ограниченията по пътищата към 17,30 часа

Вижте състоянието и ограниченията по пътищата към 17,30 часа

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -2° до +10°С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в областите Добрич, Шумен и Ямбол. Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия

Преди това министър Димитров посети и язовир "Студена". Снимка МОСВ

Екоминистърът Емил Димитров пристигна на проверка в ТЕЦ "Бобов дол" (Обновена)

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров влезе на проверка в ТЕЦ "Бобов дол", съобщи БТА. Той пристигна преди минути в топлоцентралата, където го очаква ръководството й. В срещата участват и представители на РИОСВ-Перник. Медии не бяха допуснати. От прокуратурата днес съобщиха, че ТЕЦ "Бобов дол" е обект на проверка от държавното

Снимка: Pixabay

Монтират рамки за толсистемата на АМ "Тракия" утре, ограничават движението

Утре от 10:30 ч. до 12 ч., ще бъде ограничено движението в посока София по АМ „Тракия“ от км 25 до км 0, поради монтирането на портални рамки за тол системата при км 0 и км 5 на автомагистралата, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Всички автомобили до 12 т, пътуващи към София, ще се пренасочват от пътен възел „Вакарел“ на АМ „Тракия“ по обходен

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber