Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6539858 Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор) Виж избрано творчество от Иво Христов, който нарече българите дебили и остана депутат (Обзор) www.24chasa.bg
Проф. Иво Христов в пленарната зала

Нинова запази мълчание

Червеният депутат Иво Христов, който заяви, че “80% от българите са дебилни и не могат да се подписват”, отказа да подаде оставка.

Христов, който е магистър по право и доктор по социология от Пловдивския университет, направи скандалното изказване на среща със симпатизанти в Раднево. То имаше за цел да

защити думите

на говорителката

на руското МВнР

Мария Захарова от 2 ноември, че Червената армия има основна заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Външният министър Екатерина Захариева, президентът Румен Радев, министри, депутати, историци опровергаха през последните дни тезата на говорителката.

Скандалът около изказването на Христов гръмна във вторник вечерта. И в сряда сутринта червеният професор бе посрещнат в парламента с искане за оставка. За такава призоваха и стотици във фейсбук.

В кулоарите на НС обаче депутатът се извини за думите си, без да говори за оставки. Обясни, че с тях се спекулирало. А БСП го подкрепи.

Ето казво казва той в Раднево: “Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ, манипулацията става много лесна”, казва Христов и призовава да се отчете, че “80% от населението са дебилни и не могат да се подписват”.

Във видеото професорът обяснява, че основният акцент от изказването на Захарова са посегателствата над паметници на Съветската армия у нас. “Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем “Йок!”, “Не” на Гьоринг и на Хитлер?”, пита Христов. Той

използва обидната

квалификация два пъти

Вчера, веднага след първия работен звънец за депутатите - 9,05 ч, ГЕРБ излезе с декларация от парламентарната трибуна, в която призова БСП или да поиска оставката на Христов, или да го изключи от групата си.

“ГЕРБ осъжда остро това изказване на народния представител от БСП г-н Иво Христов, защото то е

символ на

безродие и

презрение към

българския народ

Преди всичко това изказване е унизително за институцията на Народното събрание”, заяви Тома Биков. Определи го и като “гавра с паметта на онези смели българи, които в най-мрачните и тежки години в световната история намериха сили и кураж да защитят своите съграждани евреи и да ги спасят от лагерите на смъртта”.

И припомни, че БСП заради нелепо изказване са поискали

оставката на

Антон Тодоров

от ГЕРБ,

който в крайна сметка напусна НС. Да не прилагат двойни стандарти, призоваха управляващите.

И президентът Румен Радев да се разграничи от Иво Христов, който е бил в Инициативния му комитет, поиска ГЕРБ.

Соцлидерката Корнелия Нинова запази мълчание в пленарната зала, но веднага след декларацията излезе и се затвори в кабинета с ръководството на групата. Привикан бе и самият Иво Христов.

В 10,00 ч червеният депутат излезе пред стаята, придружаван от зам.-шефовете на групата Жельо Бойчев и Драгомир Стойнев, и направи кратко изявление.

“След появилите се спекулации за мои изказвания поднасям извиненията си на всички, които са засегнати от думите ми”, каза той. Отказа да отговаря на въпроси. От БСП пък обясниха, че ще направят политическа декларация по-късно.

После Христов влезе в пленарната зала и седна на мястото си, а много от червените депутати се изредиха да говорят с него. Най-дълго се застояха Стефан Данаилов и Дора Янкова.

В 11,05 ч на парламентарната трибуна застана зам.-шефът на НС Валери Жаблянов. От изчетената от него декларация стана ясно, че БСП застава зад депутата си и няма да иска оставката му. “Иво Христов поднесе извиненията си. Напомняме, че за далеч по-груби квалификации като “лош материал” и “прости” и подобни по отношение на българите са правени от настоящия премиер, за които извинения не са поднасяни и до този момент”, заяви Жаблянов.

“БСП е участвала в историческия подвиг по спасяването на българските евреи чрез своите представители, чрез работническите демонстрации в Коньовица и Ючбунар. И е несъстоятелно да се поставя под съмнение позицията ни, за която са загинали представители на БКП”, се казва още в декларацията на червените. “Изразяваме дълбокото ни безпокойство и несъгласие с опитите политическата дискусия в НС днес да бъде фокусирана непрекъснато върху периоди от историята, които разделят нацията ни”, заяви Жаблянов. Това очевидно било търсено и целенасочено. Като депутати нашата отговорност е да уважаваме историята, а не да я използваме за противопоставяне, допълни социалистът.

Из творчеството на социолога:

Потъваме в блато на

посредственост,

бълбукайки доволно,

и постепенно умираме

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.

(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.

(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.

(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.

(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.

(30 октомври 2017 г., ютюб)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.

(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.

(В “Лице в лице”, Би Ти Ви, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.

(Пред Би Ти Ви, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз.

Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.

(Пред Дарик радио, 23 март, 2017 г.)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили редица клиенти на НАП-Пловдив. В писмата дори се споменава име на "служител" в приходната администрация. Те приканват получателите им да се явят на адрес, на който се твърди, че има офис на НАП, и да носят документ за самоличност, както и да последват линк за повече информация.

Кого харесахте за кмет? (анкета)

Гласувайте в анкетата на "24 часа" Кого харесахте за кмет на София? Кого харесахте за кмет на Благоевград? Кого харесахте за кмет на Бургас? Кого харесахте за кмет на Варна? Кого харесахте за кмет на Велико Търново? Кого харесахте за кмет на Видин? Кого харесахте за кмет на Враца? Кого харесахте за кмет на Габрово? Кого харесахте за кмет на Добрич

Вдигат пенсиите с 6,7%, таванът обаче закован на 1200 лв. (обзор)

Бизнесът ще плаща първите 3 дни болнични и догодина 6,7% ще е увеличението на пенсиите от 1 юли 2020 г., предвижда проектобюджетът на държавното обществено осигуряване, предложен от управителя на НОИ Ивайло Иванов. Минималната пенсия ще се вдигне с 14,7 лв. и ще стане 234,13 лв., а средната ще стигне 412,28 лв. спрямо 381,74 лв

1044 младши магистрати преминали през НИП за 15 г.

1044 младши магистрати са преминали през Националния институт по правосъдие от създаването му, участниците в организираните от него обучения са били 64 705. Това съобщи директорът на НИП Миглена Тачева на международна конференция на тема „Съдебното обучение: минало, настояще и бъдеще“. Представляващият ВСС Боян Магдалинчев,

60% увеличение на преподавателските заплати обещава ректорът на СУ

Проф. Анастас Герджиков, който се кандидатира за втори мандат: Алма матер формира ядрото на българската интелигенция Постигане на увеличение на основните заплати с 60 на сто на академичния състав в рамките на мандата. Това е записано в мандатната програма на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков,

Николай Славеев и танцов театър „Найден Киров“ в заключителния концерт на кампанията на Диана Иванова

Хоро за Хората на Русе. Под този надслов ще се проведе заключителният концерт от предизборната кампания на Диана Иванова - кандидат за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ. Хорото на площад „Свобода“ ще се извие точно в 18 часа на 24 октомври, четвъртък. Събитието е със специалното участие на Николай Славеев и ФТТ "Найден Киров" с ръководител

Последно от лого

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Издирват 15-годишната Йорданка Иванова от Търговище

От ОД на МВР в Търговище издирват по молба на близките 15-годишно момиче от Търговище. Йорданка Радостинова Иванова е в неизвестност от 16 октомври т.г, когато е напуснала дома си, съобщават от дирекцията. Момичето е високо 150 см, с кафяви очи и среднодълга тъмна коса. Било е облечено със сиви дънки и бяло яке, носело е черни маратонки

Четирима строители паднаха от срутил се покрив в родопско село

Четирима работници паднаха от срутил се покрив в чепеларското село Орехово. "Те поправяли стрехата на къщата. По време на работа са счупила и четиримата полетели надолу. Къщата е двуетажна", обясни директорът на старши комисар ОДП-Смолян Николай Димов. Мъжете са паднали от порядъка на 7-8 метра височина

Танева в Добрич: Държавните и общинските структури се управляват трудно откъм кадрите

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева посети Добрич по покана на кандидата за кмет на ГЕРБ-СДС Надежда Петкова. „С удоволствие дойдох при Вас” – каза Танева. „Пазарът на труда страшно се промени във времето. Да задържиш хора с експертиза и възможности е трудно за държавните и общинските структури

Вижте състоянието и ограниченията по пътищата за вторник

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: През нощта ще бъде предимно ясно и тихо, като след полунощ над източните райони отново ще се образува ниска облачност или мъгла. Преобладаващите минимални температури ще са между 6° и 11°, по-високи по Черноморието. Утре ще е слънчево, преди обяд в източните райони - мъгливо. Ще се появи слаб североизточен вятър.

Корнелия Нинова: Демографската криза не е партиен, а национален въпрос

„Скъпи жители на Свиленград, благодаря ви, че отделихте от времето си, за да се видим и да ви отговорим на въпросите, които ви вълнуват. В Свиленград има нерешени проблеми, но най-голямата ни тревога е за обезлюдяването и демографската криза. Нашият кмет и общински съветници ще подпомагат младите хора чрез стипендии от общината, за да учат

Откриха невзривена мина във вилна зона "Киноцентъра", сапьори са на мястото

Специализиран екип от Сухопътните войски ще обезвреди невзривен боеприпас, открит във вилна зона „Киноцентъра“, кв. „Бояна“, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Специализиран екип от 78-и батальон за осигуряване – Горна Баня от състава на Сухопътните войски, беше задействан в 16.15 ч.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber