Задържаният с дрога полицай е ММА боец на Радо Ланеца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6501295 Задържаният с дрога полицай е ММА боец на Радо Ланеца Задържаният с дрога полицай е ММА боец на Радо Ланеца www.24chasa.bg
Александър е задържан с 50 таблетки амфетамини.

Александър Цонев и колегата му Осман прибирали пари от наркодилъри и проститутки студентки, събирали дългове

Силовакът - оперативен работник, карал джип мерцедес и плащал 1200 лв. наем за жилище

Една ме иска, друга ме стиска.

За трета мисля. Вече ми писна.

Притиска ме живота, жена ми е банкнота.

Затова горе ръцете - давай оборота!

Този финал на известно българско рап парче качва в профила си във фейсбук Александър Цонев на 30 април 2013 г. Това е смисълът и дефиницията на живота му. Работната му максима в професионалната кариера в следващите 4 години.

Но, не - Александър Цонев не е крадец, нито грабител. Поне официално. Той току-що е

завършил

школата на МВР

в Симеоново и

за финал право

в Свободния университет във Варна. И точно 6 месеца по-късно ще бъде назначен за оперативен работник в софийското Седмо РПУ.

Александър Цонев ще трябва да се бори срещу наркоразпространението в ключовия Студентски град, но реално ще стане част от него. Цонев е по-младият от двамата служители на Седмо РПУ, задържани в неделя с пари от рекет и с дрога. Реално той не е полицай, а 100-процентова мутра. При това състезател в свободни боеве.

Целият криминален контингент в Студентски град познава отлично Александър и по-възрастния му колега Осман. Но не защото са ги арестували многократно или пък вкарали в затвора. Познават ги, защото

това са мутрите

с полицейски

карти в квартала

Според криминалния контингент те тормозят за свой личен интерес бандитите в района от цели 2 години. Всъщност оказва се, че двамата са част от група, срещу която Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР провежда акция в същото Седмо РПУ още през миналата година. Тогава обаче двамата не са арестувани.

Стават по-пасивни за малко, след което “излизат с гръм и трясък на улицата”, както се изразяват в ъндърграунда. Дилъри от района разказват, че Александър и Осман всъщност работят за известния люлински наркосиловак Радо Ланеца. Той е

част от

бруталната банда

на чуковете на

Таки

4 месеца преди Александър Цонев да постъпи в Седмо РПУ, Радо Ланеца е задържан в операция на ГДБОП в София заедно с почти цялата банда, която наказваше дилъри с чукове в столицата. При арестите тогава в почти всички апартаменти на хората от групата са открити най-разнообразни наркотици.

При разследването става ясно, че освен с наркоразпространение те са ангажирани постоянно в силови наказателни акции, но също имат автокъщи, автоморги и дори бизнес с траурни услуги. 10 месеца след ареста обаче Радо Ланеца и още един от групата

подписват

споразумение с

прокуратурата и

получават

условни присъди

Така Ланеца изобщо не влиза в затвора. Но така или иначе, вече добре познава младия полицай Александър Цонев покрай интереса си към силовите спортове. Цонев вече има няколко медала по бразилско жиу - жицу, известно и като бразилско бойно самбо. Цонев получава първия си медал още при дебюта си за софийския клуб Bull team през 2012 г. Година по-късно се класира трети в категория “начинаещи” над 99 кг отново в столицата.

А през април 2015 г. взема първо място в категория “бял колан” на международното състезание в Солун. Всъщност сега заради ареста полицаят ще пропусне международно състезание по бойни спортове в Румъния на 15 ноември, за което по принцип се е подготвял.

По-интересно от спортната му кариера обаче е какво прави Александър Цонев в работно време. Пострадали от него и Осман наркодилъри в Студентския град охотно разказват, че двете ченгета многократно са атакували адреси на пласьори в района, като са били в голяма степен насочвани и от Радо Ланеца.

Акциите им обаче са били от 100 процента частно естество. Те не са образували разследвания, а са шамаросвали дилърите и са им отнемали дрогата.

След това са я давали на други пласьори да я продават за тях. Мнозина в квартала ще ви разкажат, че

полицейската

дрога, макар и

открадната, е

2 пъти по-скъпа

от другата

Така Александър и Осман наказвали дилъри, които не работят за Ланеца, и по този начин едновременно с това си създавали своя наркоорганизация, която захранвали със заграбения от жервите си наркотик. Отделно принуждавали вече ограбените дилъри да им плащат по 2 хиляди лева на месец “такса спокойствие”.

Двамата обаче

се намесвали

и в други

актуални

престъпни схеми Предлагали студентки проститутки, като прибирали от тях 50 процента от оборота под предлог, че ги пазят. Също така предлагали и услугата събиране на дългове, в която били особено ефективни едновременно с полицейски карти и шамари.

Реално с току-що прибрана месечна “вноска спокойствие” от 2000 лева в неделя е хванат Осман. Арестът му се случва на бул. “Жолио Кюри”. Парите са предварително белязани в операцията на “Вътрешна сигурност”. ММА боецът Александър Цонев пък е арестуван пред магазин на “Фантастико” в квартала. У него са открити около 50 таблетки от два различни вида метамфетамини.

Осман е по-опитният в полицейската банда. Той е с 15 години стаж в МВР, роден е в Силистренско. Александър пък е класически пример за израстване на силова мутра в София. Роден е в Разград в бедно семейство. След 4 години стаж във вътрешното министерство обаче той живее в хубав апартамент в столичния кв. “Витоша”, чийто наем е 1200 лева на месец. Шофира джип “Мерцедес ML”, а дилърите от квартала разказват, че дрехите по тялото му струват над 1000 лева.

Радо Ланеца, за когото Александър е работил активно в последните 24 месеца, си остава един от силовите лидери на вече силно раздробените наркоорганизации в София. Той беше намесен и в един масов мутренски бой в стил края на 90-те години в софийския бар “Червило” през ноември 2014 г.

Радо Ланеца се прочу и през септември 2016 г., когато София за пореден път през последните 15 години осъмна с разлепени по улиците плакати с имена на наркодилъри. Този път надписът над снимките гласеше “Мъжете, които тровят децата ни”.

Листовките бяха илюстрирани с Радмил Ранов-Ланеца, Веселин Христов-Паяка, по-известния Радослав Иванов-Темерута, Даниел Стефанов-Дъмпела и още 8 души, някои от които не са от София. След този случай така и не стана ясно дали не става въпрос за нарковойна, при която една група локални босове се опитва да привлече вниманието на обществото и полицията към конкурентите си в бизнеса.

А ММА боецът и полицай Александър Цонев и колегата му Осман са използвали всички известни мутренски прийоми, за да опитат да запазят в дълбока конспиративност взаимоотношенията с подчинените си дилъри. Общували са с така наречените прави телефони и с различни приложения в интернет.

Цонев обаче не е бил достатъчно активен в желанието си да прикрие връзките си с Радо Ланеца. На профила му във фейсбук дори може да откриете няколко негови снимки със силоваци на Ранов. Също и снимка на проститутка, седнала на предната седалка на джипа му.

Както и негова лична мъдрост, в която призовава никой за нищо на света да не умира беден: “Има толкова по-приятни начини да умреш, защо трябва да умираш беден? Можеш да се задавиш с кактус, да кихнеш и да си удариш главата в брадва, да те уцелят с дъска в аортата, да ти се забие летяща патица в корема, да паднеш в миксера за правене на салами, да вземеш свръхдоза хормони от бобър, да се запалиш с лупа... Всичко това го разбирам, ама да умреш беден, СРАМОТА Е!!!

Още преди разследването срещу Александър да влезе в съда, вече няма спор тази мисъл и рапърският куплет обясняват всичко за кратката му, но високосъдържателна кариера като оперативен работник мутра в Министерството на вътрешните работи.

Униформените ходели с мостра на марихуана

СТОЯН НЕШЕВ

Задържаните полицаи от столичното 7-о районно управление Александър Цонев и Евджевит Осман ходели с мостра на марихуана, която при нужда изваждали от мъжките си чантички и предлагали на дилъри в Студентски град. Това разказал пред разследващите таен свидетел по делото срещу двамата полицаи.

Цонев и Осман бяха оковани с белезници, след като в неделя взели рушвет от 2000 лв., които били в белязани банкноти.

Полицаите са обвинени за изнудване и разпространение на дрога. Във вторник те бяха изправени пред спецсъда по искане на прокуратурата да бъдат задържани за постоянно в ареста.

Полицаите от 7-о РУ попаднали в полезрението на колегите си от “Вътрешна сигурност” на МВР през юни т.г.

Свидетелят с тайна самоличност разказал, че Цонев държал

мострата на

марихуана в кутия

от хапчета “Упсарин”

Друг прокурорски свидетел разкрил, че ченгетата заплашвали всеки дилър, който дръзне да им се опълчи. Тези, които отказвали да броят 2000 лв. “такса спокойствие” на месец, заплашвали с арести.

Според спецпрокуратурата Осман, който имал по-дълъг стаж от колегата си Цонев, знаел много подробности за наркотърговията на дилърите в Студентски град. Той често злоупотребявал с информацията и предупреждавал пласьорите, че ще им бъдат образувани преписки и дела.

Полицаите най-често привличали дилъри да работят за тях, като им обещавали, че всичко в района ще “е под контрол”.

“Вече чистим района

и ще останат хора,

които ще работят

само и единствено

за нас”,

казал веднъж Осман на човек, който сега е прокурорски свидетел.

Цонев отрича обвиненията. Твърди, че амфетаминът, намерен у него, е подхвърлен. “Невинен съм”, каза и колегата му Осман. Въпреки това снощи съдия Аделина Иванова ги остави зад решетките.

Как действат двамата рекетьори с полицейски значки и кои са жертвите им - четете в новия брой на в. “168 часа”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

СНИМКА: Архив

Жена загина, след като влак удари колата й на прелез около гара Плачковци

Влак удари кола на прелез в района на гара Плачковци. Влачил я е 40 метра. Жената в колата е загинала, предаде Би Ти Ви. Катастрофата на прелеза преди гара Плачковци е станала в 18:50 ч. По първоначална информация жената зад волана на лекия автомобил не е спряла на автоматичната прелезна сигнализация. Бариера няма

Пеньо Мангъров прз 2010 г. след поредния му арест

Изнасилвачът Пеньо Мангъров заплашвал с убийство красавица от килията в затвора

Рецидивистът предаден на съд за поредна гавра с млада жена, която изнудвал за секс. Ползвал вайбър, за да търси поредните си жертви Рецидивистът изнасилвач Пеньо Мангъров-Чешкия заплашвал момичета с убийство от килията си в затвора, научи “24 часа”. Той е на топло от 6 януари 2019 г., когато беше арестуван за отвличане и изнасилване на 29-годишна

Условна присъда за македонка, опитала да пренесе близо 90 хил. евро през ГКПП Гюешево

Условна присъда за македонка, опитала да пренесе близо 90 хил. евро през ГКПП Гюешево

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, одобри споразумение и наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на Весна С., гражданка на Р. С. Македония и Р. Франция.  Тя се призна за виновна в това че на 26 февруари2020 г

СНИМКА: Pixabay

Крадец–рецидивист, отнел 7 лв. от 15-годишен, остава в ареста

Крадец–рецидивист, отнел 7 лв. от 15-годишен, остава в ареста. Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 28-годишния крадец П. Б. Апашът-рецидивист е привлечен като обвиняем за това, че на 25 февруари в Русе, в условията на опасен рецидив, е отнел 7.70 лв. от петнадесетгодишно момче без негово съгласие

СНИМКА: Ройтерс

Спряха контрабанда на маски на границата край Малко Търново

На фона на липсата на медицински маски митничари заловиха 2 000 бройки, при опит да бъдат вкарани контрабандно у нас, предаде БГНЕС. Общо 40 кутии съдържащи по 50 броя медицински маски бяха иззети на границата край Малко Търново. От митницата в Бургас обясниха, че към момента се правят експертизи на продуктите

При игра в казино е наръган играч.

Наръгаха с нож играч в казино в Раковски

Бой между двама в игрална зала завърши с атака с нож и прорезна рана, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив. На 27 февруари около 22 часа в РУ Раковски е получен сигнал за сбиване в игрална зала „Колорадо“ на улица „Г.С.Раковски“. При посещаване на адреса е установено, че неизвестно лице е нанесло лека прорезна рана в областта на

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Крими

СНИМКИ: Агенция "Митници"

Задържаха над 50 хил. дрехи, обувки и чанти ментета на гръцката граница (Снимки)

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митнически служители при проверки в района на граничния пункт с Гърция при Свиленград Капитан Петко войвода, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". При един от случаите стоките са били открити в товарен автомобил с турска регистрация

Психично болен в ареста, запалил две коли на съседи в Благоевградско

Психично болен в ареста, запалил две коли на съседи в Благоевградско

Психично болен пенсионер бе арестуван за палеж на две коли на свои съседи. Районният съд в Дупница постанови задържане под стража за 63-годишния Георги Г. от с. Яхиново. В четвъртък, около 5,30 ч той е запалил лека кола "Ситроен" на съседите си Елена и Марио Терезови, паркирана пред дома им. Срещу Георги се води и друго досъдебно производство

Спецоперация срещу битовата престъпност в Русенско СНИМКИ: ОД на МВР Русе

Спецоперация срещу битовата престъпност в Русенско

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се извършва днес в района на град Сеново, област Русе. В акцията, която е под ръководството на Окръжната прокуратура, участват служители на областната дирекция на МВР и на жандармерията. Това съобщиха от полицията в Русе. По време на операцията се извършват проверки за незаконна сеч

СНИМКА: Архив

В Нови пазар задържаха шофьор с 2,73 промила алкохол по обяд

47-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира с над 2,7 промила алкохол по обяд, съобщават от пресслужбата на ОДМВР-Шумен. Около 11:25 часа днес, на кръстовище, образувано от улиците "Цар Освободител" и "Христо Смирненски" в Нови пазар автопатрулен екип, който работил по безопасността на движението в града

Митничари задържаха 78 кг нелегален тютюн в района на Мездра

Митничари задържаха 78 кг нелегален тютюн в района на Мездра

Близо 78 кг нелегален тютюн за пушене задържаха митнически служители в района на Мездра. Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ извършили пътна проверка на лек автомобил, движещ се по път Е-79 от Враца за Мездра. На задната седалка и в багажника на колата са открити общо шест чувала, съдържащи 86 плика

Осъдиха мъж, заканил се за убие селски кмет

Осъдиха мъж, заканил се за убие селски кмет

Районен съд . Дупница одобри споразумение и наложи наказание "пробация", за срок от 10 месеца на мъж, който се призна за виновен в закана за убийство. Димитър Б., на 66 години, осъждан, на 29 май м. г., пред кметството на с. Мурсалево, община Кочериново, се е заканил на кмета Робертино Киров. Казал му: "Киров, ще те пребия, ще ти …. м……

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber