Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление

https://www.24chasa.bg/novini/article/10752931 Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление

Увеличението на цената на билета не е решение. Това ще доведе до спад на пътниците, но съществува реална опасност за разреждане на градския транспорт, ако не се получи подкрепа от държавата. Тоза месец имаше проблем и за нашето подпомагане заради неприетия бюджет, каза по Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.   

Решенията заради високите цени на тока трябвало да се търсят заедно. "Водим почти непрекъснати разговори", уточни Фандъкова.  

14,4 млн. лева била сметката за ток миналата година, натрупана най-вече през последните месеци,  разликата с предишната година била 6 млн. лева, а компенсацията на държавата била 800 хил. лева.  

"Няма опасност да спре уличното осветление, но разговорите трябва да продължат. Няколко пъти финансовият министър спомена, че има много пари в държавата, трябва да намерим механизъм за решение, защото е криза", каза Фандъкова.

Тя каза, че няма опасност болниците да пострадат.

"Ние не бягаме от своята отговорст, с около 10 млн. лв. дофинасираме болниците, но ситуацията е много трудна, изискват се бързи действия", каза кметът на София. 

За глобата за репатрирането обясни, че предстои да се обсъжда дали да не се увеличи, но сега въпросът не стоял на дневен ред.

"Част от приходите от синя и зелена зона се насочват за подкрепа на градския транспорт. Никъде той не може да се самоиздържа", подчерта Фандъкова.    

От вчера били увеличени с около 16 леглата за бременни с коронавирус, съобщи още тя.  

2349 са новозарезените в София днес.  Фандъкова  изрази надежда, че броят на заразените ще намалее с излизането на учениците във ваканция. Нямало да има нови мерки в столицата, трябвало да се спазват сегашните. 

Над 6000 били проверките за спазване на мерките в столицата от началото на годината, над 200 били предписанията.  В градския транспорт повечето хора спазвали мерките. Най-често разпоредбите не се спазвали в заведенията, не винати били стриктни при контрола на зеления сертификат на входовете на търговските вериги. 

"В момента 14 детски градини са в строеж, още 17 със сключен договор за проект, в София непрекъснато идват млади семейства, градът се разраства", каза тя. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

239 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие,9 са починали

239 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие,9 са починали

Виктор и Виктория на финала

Ергенът Виктор Стоянов си избра Виктория

Карън Донфрийд. Кадър БНТ

Помощник държавният секретар на САЩ: Войната на Русия промени почти всичко

Кристалина Георгиева 
СНИМКА: Ройтерс

Кристалина Георгиева: Време е за много внимателно харчене

Железните врати, които бяха поставени на входа на парламента

Уволняват главния секретар на парламента заради железните порти?

Асен Василев. Кадър bTV

Асен Василев: Ако хлебарите увеличат печалбата си с тези 20%, ще лежи на съвестта им

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave