Посланикът на Украйна: Надявам се разумът на надделее в главата на Путин

https://www.24chasa.bg/novini/article/10752851 Посланикът на Украйна: Надявам се разумът на надделее в главата на Путин Посланикът на Украйна: Надявам се разумът на надделее в главата на Путин www.24chasa.bg
Посланикът на Украйна:  Надявам се разумът на надделее  в главата на Путин

Ние сме в състояние на война от лятото на миналата година, каза по Нова тв Виталий Москаленко, посланик на Украйна у нас. Трябва да направим всичко възможно да предотвратим войната, добави той.    

Посланикът се надява разумът да надделее в главите на руското ръководство и най-вече на Путин. Според него имало "имперски амбиции" от Русия, която не можела да въведе ред в своя дом. 

"Русия спираше газа неведнъж, това е тяхната стратегия и тактика по отношение на Украйна и цяла Европа, използва енергоносителите като оръжие", каза той.  

"Всички тези потоци - Северен, Южен,  са измислени, за да заобиколят Украйна. Ако ни спрат газа, ще търсим други варианти, от други европейски страни", уточни посланикът. 

Досега 64% от гражданите на Украйна се изказали  за НАТО. 

"Те виждат от това защита от агресивната политика на Русия.  Това е желание и необходимост, защото НАТО защитава принципите на  демокрацията.  Русия никога няма да се съгласи да станем член на НАТО. Членството е записано в украинската конституция. Това е необходимост, която трябва да бъде постигната", каза още посланикът. 

Високата цена е нападение на Русия и война, ако не е така значи трябва да  се предадем на Русия, да вдигнем ръце и да се предадем и да им кажем искаме да се върнем в Съветсксия съюз, да бъдем тоталитална държава, цената  тогава ще бъде друга за нас", уточни той. 

Наскоро получили леки гранатомети от Великобритания, имали и пратка от САЩ. 

"Истинските приятели на Украйна разглеждат нашата държава не през призмата на руската държава, а като независима държава, която да е пълноправен член на европейското общество", каза Москаленко. 

От България искали да получитат поддръжка за евроепейската интеграция за ЕС час по-скоро и по-ефективно. Имало такава декларация, която да бъде подписана по-бързо от двамата президенти.  

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

239 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие,9 са починали

239 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие,9 са починали

Виктор и Виктория на финала

Ергенът Виктор Стоянов си избра Виктория

Карън Донфрийд. Кадър БНТ

Помощник държавният секретар на САЩ: Войната на Русия промени почти всичко

Кристалина Георгиева 
СНИМКА: Ройтерс

Кристалина Георгиева: Време е за много внимателно харчене

Железните врати, които бяха поставени на входа на парламента

Уволняват главния секретар на парламента заради железните порти?

Асен Василев. Кадър bTV

Асен Василев: Ако хлебарите увеличат печалбата си с тези 20%, ще лежи на съвестта им

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave