Уволниха целия борд на "Булгаргаз" в петък в 17,30 ч

https://www.24chasa.bg/novini/article/10752135 Уволниха целия борд на "Булгаргаз" в петък в 17,30 ч Уволниха целия борд на "Булгаргаз" в петък в 17,30 ч www.24chasa.bg

НИКОЛАЙ ПАВЛОВ
НИКОЛАЙ ПАВЛОВ

В петък, в 17,30 ч., съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на "Булгаргаз". Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър.

Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда - Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев.

Уволниха целия борд на

В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов. 

Уволниха целия борд на

От повече от месец се води битка в газовия бранш, в която се включи и министърът на енергетиката Александър Николов, според който не е направено всичко възможно да се вземат всичките количества азерски газ по алтернативен на непостроената газова връзка с Гърция маршрут. 

Николай Павлов се свързва с президента Румен Радев. Той беше служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков, по времето на министър Теменужка Петкова бе върнат за шеф на "Булгаргаз", оглавява компанията от 2015 г.

Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие "Булгаргаз" да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило.

В края на петъчния ден има и още едно действие. В 18,30 ч новият борд на "Булгаргаз" свиква на заседание с първа точка - избор на председател на съвета на директорите и втора - избор на член на борда, на когото да бъде възложено управлението и представителството на дружеството пред трети лица.

За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов. 

Познати на Николай Павлов казват, че той е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Теодора Генчовска Кадър: Би Ти Ви

Министър Генчовска: Не се пазарим за Северна Македония зад кулиси и пред кулиси

Мария Кадър: Би Ти Ви

По-скъп ли е абитуриентският бал?

Георги Ангелов КАДЪР: БНТ

Анализатор: Енергийният холдинг е със свръхпечалба, въпрос е за какво се харчи

Участък от жп линията Цинхай-Тибет ще се реконструира за високоскоростни влакове

Участък от жп линията Цинхай-Тибет ще се реконструира за високоскоростни влакове

Бойко Борисов Кадри: Фейсбук

Бойко Борисов: Инфлацията расте като великденски козунак (Видео)

Любен Пумпалов Кадър: Нова тв

Ресторантьор: Бирата и виното ще поскъпнат

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave