6 г. затвор за Динчер, причинил смърт по непредпазливост при побой в Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/10733119 6 г. затвор за Динчер, причинил смърт по непредпазливост при побой в Добрич 6 г. затвор за Динчер, причинил смърт по непредпазливост при побой в Добрич www.24chasa.bg
Темида
Темида

6 години лишаване от свобода ще търпи подсъдим, обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на мъж, след като умишлено му нанесъл тежка телесна повреда. Със свое решение Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Добричкия окръжен съд спрямо Динчер А. Пред първата инстанция делото е разглеждано при съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал фактите в обвинителния акт. Процедурата задължава съда да намали с 1/3 определеното наказание.

На 9 август 2020 г. пред магазин в Добрич група мъже пиели алкохол. Пострадалият, във видимо нетрезво състояние, наругал Динчер А., който се засегнал и му нанесъл удари. Въпреки хоспитализацията, няколко часа по-късно раненият починал от тежка коремна травма. В изследваната приа утопсията кръв показала съдържание на 3.65 промила алкохол. Според адвокатите на Динчер, той не е искал смъртта на човека, макар да е бил силно уязвен от обидните му думи.

Апелативният съд посочва, че действията на подсъдимия недвусмислено показват прекия му умисъл да причини телесна повреда. Той не е допускал леталния изход, но е могъл и е бил длъжен да го предвиди.Въззивният съдебен състав потвърждава извода на проверяваната инстанция, че деянието се отличава с висока степен на обществена опасност. Спрямо починалия е упражнена сериозна агресия. Пострадалият не е проявил намерение да влиза във физически конфликт. Апелативният съд приема, че, макар да са били груби и обидни, отправените думи не са предполагали подобно поведение. Инцидентът е станал в близост до магазин за хранителни стоки, в присъствието на други хора. Тези обстоятелства не са въздействали въздържащо на дееца.Действията му се открояват и с жестокост, предвид продължителното физическо въздействие върху безпомощно лежащия на земята мъж. Негативно съдът оценява намерението на Динчер А. даприкрие стореното, в опита му да заблуди пристигналите на местопроизшествието полицейски служители за случилото се и да склони свидетел да затаи истината.

Апелативният съдя намира за правилно определен размера от 6 години лишаване от свобода. Решението, с което Апелативен съд – Варна, потвърди присъдата на Добричкия окръжен съд спрямо Динчер А., подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Полиция
Снимка: Архив

Разярен мъж пребил жена си в Монтана

 СНИМКА: Архив

Обвинение за държане и разпространение на 3 вида наркотици е внесено в съда

Софийска районна прокуратура

Задържаха за 72 ч осъждан, счупил главата на младеж с бутилка от бира в София

Съдебната палата във Враца.

Предават на Италия осъдена там наша сводничка

Темида 
СНИМКА: Архив

Сириец с обвинение в Благоевград за трафик на мигранти

Амфетамини. Снимка: Архив

Задържани са 13 топчета амфетамин от шофьор зад волана

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave