1 година условно за ученик, откраднал пиян кола и катастрофирал с нея

https://www.24chasa.bg/novini/article/10715103 1 година условно за ученик, откраднал пиян кола и катастрофирал с нея 1 година условно за ученик, откраднал пиян кола и катастрофирал с нея www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана осъди на 1 година „Лишаване от свобода“ условно И. Н. А. - ученик в 12 клас, обвинен в противозаконно отнемане на МПС в пияно състояние и предизвикване на ПТП с нанесени на автомобила щети.

Според документите по делото на 10 срещу 11 юли 2021г., около полунощ в Монтана, И. Н. Т. /20 г./ след като пил алкохол с приятели, влязъл в паркинга на СБА и противозаконно отнел автомобил „БМВ Х5“ на стойност 6500 лева, собственост на Г. О. К. от София и ползван от Й. С. Д. от село Благово. Шофирайки откраднатия автомобил по път II-81, малко след изхода от СБА, И. Н. Т. катастрофирал, колата излязла от платното и се преобърнала като последвали повреди - деформиране на фарове, брони, врати, таван, калници и рамки. Според експертиза по делото щетите са на стойност 2003.76 лева. Служителите на МВР, пристигнали на мястото на ПТП, открили наблизо И. Н. А., който първоначално твърдял, че е пътувал на стоп с колата, но после признал, че я откраднал. Проверката с дрегер показала, че младежът е управлявал МПС с концентрация на алкохол от 1.47 промила, а също така, че не притежава свидетелство за правоуправление. Производството се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие като подсъдимият се призна за виновен и даде съгласие да не се разпитват свидетели и вещи лица. Според НПК при съкратеното съдебно следствие, ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът задължително намалява наложеното наказание с 1/3. Районен съд – Монтана призна подсъдимия И. Н. А. – от с. Георги Дамяново, ученик в 12 клас, неосъждан, за виновен за отнемане на чуждо превозно средство без съгласието на собственика с последвала повреда на превозното средство като деянието е извършено в пияно състояние и го наказа с 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, намалени с 1/3 на 1 година „Лишаване от свобода“, което отложи с 3 години изпитателен срок. Съдът осъди И. Н. А. и да заплати на собственика на автомобила 2003.76 лева обезщетение за имуществени вреди.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Полиция
Снимка: Архив

Разярен мъж пребил жена си в Монтана

 СНИМКА: Архив

Обвинение за държане и разпространение на 3 вида наркотици е внесено в съда

Софийска районна прокуратура

Задържаха за 72 ч осъждан, счупил главата на младеж с бутилка от бира в София

Съдебната палата във Враца.

Предават на Италия осъдена там наша сводничка

Темида 
СНИМКА: Архив

Сириец с обвинение в Благоевград за трафик на мигранти

Амфетамини. Снимка: Архив

Задържани са 13 топчета амфетамин от шофьор зад волана

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave