Костадинов: Членството ни в Евросъюза не отговаря на националния интерес

https://www.24chasa.bg/novini/article/10705063 Костадинов: Членството ни в Евросъюза не отговаря на националния интерес Костадинов: Членството ни в Евросъюза не отговаря на националния интерес www.24chasa.bg
Костадин Костадинов в предаването "Говори сега". Кадър БНТ.
Костадин Костадинов в предаването "Говори сега". Кадър БНТ.

Решението на здравната криза у нас е да се премахнат бизнес отношенията в болниците. Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "Говори сега" по БНТ.

"За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговският статут на болниците, така че да няма губещи болници", каза още той.

По отношение на енергийната криза Костадинов коментира, че може да се предотврати скокът в цените на тока като се направи преразпределение на пазара. С решение на изпълнителната власт може да се разбърка микса, така че евтиният ток да остане тук, а скъпия да бъде изнасян.

Той поиска и преразглеждане на позициите ни в Европейския съюз.

"Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата", каза още лидерът на "Възраждане".

По думите му имаме липса на демократична представителност в Европейския съюз. Костадинов даде пример с Великобритания, която е излязла от общността.

"На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем", каза Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" коментира и ситуацията в Украйна и водените преговори НАТО - Русия. Депутатът обяви, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас.

"Очевидно е, че тази държава (б.а., Украйна) се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад", допълни Костадинов.

Той припомни, че на територията на Украйна има българска общност, за която трябва да мислим.

По думите му България не защитава интересите си и по отношение на РСМ като допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ.

"България има НАТО-вски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост", подчерта лидерът на "Възраждане".

"Възраждане" е за възстановяване на българската свобода и суверенитет и срещу приемането на еврото. Костадинов не отхвърли възможността да бъдат открити допирни точки с правителството.

Костадин Костадинов коментира и факта, че партията му е против ваксините срещу ковид, а част от депутатите му са ваксинирани.

"Ние сме за ваксините, тези, които са утвърдени. Против сме тези, които в момента се поставят, но всеки сам си решава. Не смятам, че от ваксините трябва да произтичат задължения или права.", каза Костадинов.

Той отново припомни, че категорично е срещу въвеждането и използването на зелените сертификати у нас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Георги Йомов

Бащата на футболиста Георги Йомов обжалва задържането си под стража

Георги Енев

Георги Енев, който лъгал, че кремира хора, погребал Добри Джуров, Огнян Дойнов и Христо Фотев

Румен Радев

Звездите пеят за абитуриентите от домове, президентът и жена му ги посрещат на бал в "Бояна"

Проф. Радка Аргирова

Нов вариант на омикрона ще вдигне вълна наесен

Линейка
СНИМКА: Архив

Бременна жена загина при катастрофа в Гложене

Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура КАДЪР: Би Ти Ви

Прокурор: Има подозрения, че Енев няма квалификация за погребалната дейност

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave