Екоминистрите на ЕС обсъдиха ролята на горите в борбата с климатичните промени

https://www.24chasa.bg/novini/article/10699535 Екоминистрите на ЕС обсъдиха ролята на горите в борбата с климатичните промени Екоминистрите на ЕС обсъдиха ролята на горите в борбата с климатичните промени www.24chasa.bg
Екоминистрите на ЕС обсъдиха ролята на горите в борбата с климатичните промени

В рамките на втория ден от неформалната си среща в Амиен, Франция, министрите на околната среда и министрите на енергетиката на ЕС обсъдиха въпросите на справедливия преход към ниско емисионно развитие и ролята на горите в борбата с изменението на климата, съобщиха екоминистерството ни.

„Ролята на горите за смекчаване изменението на климата е безспорно значима. За да се увеличи дългосрочно улавянето на въглерод, от съществено значение е горите да се управляват активно и устойчиво, като се отчетат всички други функции и роли на горската екосистема. Старите гори в Европа трябва да бъдат адекватно опазвани, като им се отдаде необходимото значение, включително по отношение на опазването на биоразнообразието и екосистемите“, заяви министър Сандов в своето изказване.

България защитава позицията, че бъдещото законодателство за постигане на общите климатични цели до 2030 г. трябва да стъпи върху ключови принципи и приоритети. Необходима е съгласувана законодателната рамка, която да стимулира икономически ефективен принос на всички сектори, включително иновативни решения за намаляване на емисиите във въглеродно интензивните сектори, и не на последно място – споделяне на усилията между държавите членки по последователен, справедлив и разходоефективен начин.

В съвместното заседанието участва и министърът на енергетиката Александър Николов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

Европейският съюз е готов да предложи решение за закупуване на руски газ от страните-членки, без да се нарушават санкциите.

OMV плати за руския газ в евро

Урсула фон дер Лайен. СНИМКА: ТУИТЪР

ЕС мисли как да използва активиге на олигарсиге за възстановяване на Украйна

Говорителят на отбраната на САЩ Джон Кърби Снимка: Ройтерс

САЩ: Няма доказателства, че Русия използва лазерно оръжие в Украйна

Джо Байдън

САЩ обвиниха Куба, че не съдейства изцяло в борбата срещу тероризма

Газопровод. СНИМКА: АРХИВ

Германия и Италия са одобрили начина на плащане за руския газ

Мариупол СНИМКА: Ройтерс

Русия: Поехме контрол над черноморското пристанище Мариупол

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave