Радио Китай: „Годината на изпитания“ показа провала на американската демокрация

https://www.24chasa.bg/novini/article/10694743 Радио Китай: „Годината на изпитания“ показа провала на американската демокрация Радио Китай: „Годината на изпитания“ показа провала на американската демокрация www.24chasa.bg
Рейтингът на Байдън падна до 40% за година
Рейтингът на Байдън падна до 40% за година СНИМКА: Радио Китай

„Това беше една тежка година за американския лидер.“ Сред многото международни медии, които направиха равносметка на първата годишнина на администрацията на американския лидер Джо Байдън, оценката на Sky News е много представителна, коментира Радио Китай.

Преди година на 20 януари, американският лидер обеща в речта си при встъпването в длъжност да победи COVID-19 и да обедини отново разделените американци. По това време тези обещания дадоха лъч надежда на американския народ, който току-що преживя бунтовете в Капитолия и въздействието на епидемията.

Днес обаче, една година по-късно, епидемията продължава в САЩ, инфлацията расте, а политическата поляризация се засилва... Реториката на Байдън се превърна в лозунги и почти всички негови предизборни обещания не са изпълнени. Последното проучване на „Галъп“ показва, че рейтингът на одобрение на президента Джо Байдън е спаднал до 40 процента от 57 преди година. Това е истинското лице на безпомощността и разочарованието на американския народ.

От гледна точка на борбата с епидемията, процентът на ваксинирани в САЩ се е увеличил бързо в началото на мандата на Байдън, очевидно е обаче, че Белият дом не е бил готов за щамовете Делта и Омикрон. До този момент в страната са регистрирани близо 900 000 смъртни случаи от COVID, което е увеличение с 500 000 от преди година, а броят на потвърдените заразени почти се е утроил на годишна база.

Всъщност американският народ осъзна проблема. Проучване на колеж „Сиена“ от 18 януари установява, че 57% от гласоподавателите в Ню Йорк вярват, че САЩ вървят в грешна посока.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

98-годишния китайски художник Хуан Юн'ю. Снимка:Радио Китай

В Суджоу откриха изложба на 98-годишния китайски художник Хуан Юн'ю (Видео)

Конкурсът Царица розата е едно от най-атрактивните събития по време на празника. Снимки: Радо Китай

Китайски туристи гости на Празниците на розата в Казанлък

Умната леща следи налягането в очната ябълка и да „изпуска“ лекарство за лечение на глаукома. Снимка: Радио Китай

Умна контактна леща помага за лечението на глаукома

Стокообменът при онлайн търговията през миналата година възлиза на 1,92 трилиона юана, или ръст от 18,6% на годишна база. Снимка:Радио Китай

Десет пъти е нараснал стокообменът на Китай в онлайн търговията за последните пет години

AC313A има функции за визуален и „сляп“ полет . Снимка:Радио Китай

13-тонният граждански хеликоптер AC313A направи първия си полет

Снимка:Радио Китай

Си Дзинпин: Интегрирането, а не раздялата ще избави световната икономика от кризата

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave