Ицо Хазарта нарече “Възраждане” шепа нещастни фашисти и пита Гешев няма ли да ги разследва

https://www.24chasa.bg/novini/article/10635981 Ицо Хазарта нарече “Възраждане” шепа нещастни фашисти и пита Гешев няма ли да ги разследва Ицо Хазарта нарече “Възраждане” шепа нещастни фашисти и пита Гешев няма ли да ги разследва www.24chasa.bg
Христо Петров
СНИМКА: АРХИВ
Христо Петров СНИМКА: АРХИВ

“Шепа нещастни фашисти” нарече депутатите от “Възраждане” депутатът от “Продължаваме промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

”Имам един въпрос. В тази зала има много добри специалисти, професори по медицина, финансисти, много добри юристи. Имам един обикновен въпрос - ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа “елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв.”, не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора. И въпросът ми е прост - дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти”, попита Христо Петров от парламентарната трибуна.

Поводът за изказването му бе коментар на зам.-шефа на “Възраждане” Цончо Ганев, който призова управляващите да не обвиняват тях за случилото се вчера, а да поемат отговорност и да премахнат зеления сертификат. То пък бе в отговор на изказване на депутат от “Продължаваме промяната” Николай Ангов от сутринта, че вчерашният протест е бил “безразсъдна хулиганска проява”.
Позволихте си цинизъм да ни казвате, че ако не се ваксинираме, ще умират хора, възмути се Цончо Ганев.

Не съм правил внушения и не съм плашил никого. Това са данните на НСИ, настоя пък Ангов.

Ставаме свидетели на зрелищен провал на воденето на председателстващия. Не може всеки да говори каквото си иска. Изпускате залата. Да ви подарим ли един правилник да си го четете вкъщи?, обърна се депутатът Ангел Георгиев от “Възраждане” към Кристиан Вигенин, който води днешното заседание.

Макар и на ръба и двете предишни процедури бяха по правилника. Залата не е изпусната, тя е тук, всички сте тук, отвърна му Вигенин.

Поздравявам ви за начина, по който сдържате  нервите си, особено, когато за правилника ви говорят хора, които призоваваха да се влиза със сила в парламента, обърна се към Вигенин колегата му от БСП Крум Зарков.

Призовавам да се обърне внимание и на органите на реда, както каза г-н Петров за вчерашните призиви на насилие, продължи Зарков.

От трибуната Вигенин пък изчете текст от правилника, според който депутатите трябва да зачитат колегите си и сградата на Народното събрание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Николай Табаков: „БНТ 2 е единственият канал за култура и образование, а вече е още по-интересен и полезен“

Николай Табаков: „БНТ 2 е единственият канал за култура и образование, а вече е още по-интересен и полезен“

Високи нива на манган във водата в с. Брестовица

Високи нива на манган във водата в с. Брестовица

Министерството на правосъдието публикува новите изисквания за специалността „Право“

Министерството на правосъдието публикува новите изисквания за специалността „Право“

Заседанието на ВСС

Спецпрокурорите: Запечатваме кабинетите и пращаме ключовете в парламента

Гешев за закриването на спецправосъдието: Предстои юридическа катастрофа

Гешев за закриването на спецправосъдието: Предстои юридическа катастрофа

Александър Алтънбашев

Прокурор: Възможно е изчезналият специалист по криптовалута да е отвлечен

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave