Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 225 255 лева

https://www.24chasa.bg//article/10626322 Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 225 255 лева Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 225 255 лева www.24chasa.bg
Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 225 255 лева

Парите са за достъпно и качествено образование за децата със специални потребности

225 255 лева бяха дарени в подкрепа на кампанията „Образование за всяко дете“ от клиентите на всички 45 супермаркета ФАНТАСТИКО в периода 2 декември 2021г. - 5 януари 2022 г. За изключително високия резултат на кампанията много важна роля имат и над 700-те касиери в супермаркетите, които се включиха всеотдайно в общата кауза на УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО за по-достъпно и пълноценно образование за децата със специални потребности. От тяхно име благодарствен сертификат прие Ния Апостолова – касиерът, успял да вдъхнови най-много клиенти да помогнат с дарение.

Със събраните средства УНИЦЕФ, заедно Министерство на образованието и науката и партньори, ще доразвие и надгради първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната www.podkrepime.mon.bg, чието създаване започна през 2020г. Децата със специални образователни потребности (СОП) в системата на предучилищното и училищното образование са над 26 000. Всички те се нуждаят от персонализирано обучение, съобразено със специфичните им потребности, както и от подходяща и добре планирана подкрепа за личностното им развитие. Платформата предоставя безплатни образователни и терапевтични ресурси в подкрепа на децата, като в същото време осигурява пространство на специалистите в сътрудничество с учителите и родителите, да планират и реализират работата с всяко дете на базата на индивидуален и диференциран подход. Тя разширява възможностите на децата със СОП за допълнителна подкрепа в цялата страна, особено в условия на пандемия. Платформата е интегрирана в цялостната база с ресурси на Министерството на образованието и науката.

„Искам да изразя искрената ни благодарност към клиентите и служителите на ФАНТАСТИКО за тяхната щедрост и ангажираност към осигуряването на приобщаващо и качествено образование за всяко дете. С предизвикателствата, пред които е изправен светът днес, колективните, координирани и продължителни действия са от решаващо значение за благосъстоянието на децата. Благодарим ви, че сте наш верен партньор!", заяви Кристина де Бройн, представител на Детския фонд на ООН в България.

„Благодарим на нашите клиенти, които подкрепиха инициативата „Образование за всяко дете“! Благодарим и на всички наши колеги, които проведоха кампанията в супермаркетите на веригата. Резултатът ни прави истински щастливи. Вярваме, че първата приобщаваща дигитална образователна платформа www.podkrepime.mon.bg е проект, който ще подпомогне образователния процес за хиляди деца. Благодарим на УНИЦЕФ България и всички експерти, с чиито усилия платформата вече е факт, а развитието й предстои.“, заяви Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на търговска верига ФАНТАСТИКО.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Тригодишните деца ще получават безплатни познавателни книжки

Строително-инвестиционната компания NovaCity Group  провежда конкурс за студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура”

Строително-инвестиционната компания NovaCity Group провежда конкурс за студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура”

Семинар за обучение в ТОП колежи по хотелиерство и туризъм в Швейцария

Семинар за обучение в ТОП колежи по хотелиерство и туризъм в Швейцария

Презентация и творчески семинар на IED в България

Презентация и творчески семинар на IED в България

Абитуриентите ще могат да се явят на матура по рядък език, ако са го изучавали като профилиращ предмет.  Снимка: МОН

3200 зрелостници ще отидат на трета матура

12 години британско средно образование в България

12 години британско средно образование в България

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave