Майката, убила дъщеричката си, завела сама полицаите до останките на детското телце

https://www.24chasa.bg/novini/article/10599105 Майката, убила дъщеричката си, завела сама полицаите до останките на детското телце Майката, убила дъщеричката си, завела сама полицаите до останките на детското телце www.24chasa.bg
Брифинг за убитото дете в Плевенско - отляво надясно - ст. комисар Веселин Вътов, шеф на полицията в Плевен, Владимир Николов - окръжен прокурор на Плевен, Николай Пачевски - заместник окръжен прокурор и Христо Терзийски - началник на Криминалния сектор. Снимка Буряна Божинова
Брифинг за убитото дете в Плевенско - отляво надясно - ст. комисар Веселин Вътов, шеф на полицията в Плевен, Владимир Николов - окръжен прокурор на Плевен, Николай Пачевски - заместник окръжен прокурор и Христо Терзийски - началник на Криминалния сектор. Снимка Буряна Божинова

Незнайно защо издирването започнало цял месец след сигнала за изчезването

Както "24 часа" вече съобщи, момиченце на година и 9 месеца бе убито от майка си в плевенското село Лазарово. Това най-вероятно е станало на 22 октомври м.г. Тогава 22-годишната жена е напуснала селото. В четвъртък следобед при беседа с психолози и полицаи майката е признала за убийството. Та е завела разследващите при останки от детско телце, намерени в къщата. ДНК експертизи ще изясняват дали те принадлежат на убитото дете.

В момента се събират доказателства за механизма на престъплението. Не са изяснени и мотивите на майката за убийството. Предстои комплексна съдебно-психиатрична експертизи дали майката е вменяема. Това стана ясно на брифинг днес следобед с участието на окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов, заместника му Николай Пачевски, шефа на Плевенската полицейска дирекция Веселин Вътов, началника на криминалния сектор Христо Терзиев.

Детето е било отглеждано от майка си и тя е полагала добри грижи за него. Помагал е баща й, който ги е издържал. Живели са в общо домакинство и са поддържали добри битови условия. Отношенията в семейството са били нормални и не са давали основания на полицията и властта за съмнения, че детето е в опасност, обясниха разследващи.

Момиченцето изчезва на 22 октомври м. г. Месец по-късно, на 23 ноември дядото е подал сигнал в полицията и пред социалните, че дъщеря му и внучето са напуснали дома им в Лазарово. Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември м.г. с телеграма на ГДНП-МВР - София.

Три дисциплинарни производства срещу полицаи са образувани заради забавяне на издирването на детето и пропуски в работата, съобщи старши комисар Веселин Вътов.

56-годишният дядо на убитото дете е осъждан, с криминално досие, но засега няма данни, че той е съпричастен към смъртта на внучето.

Бащата на мъртвото момиченце не го е припознал, той не живеел на съпружески начала с майката, допълниха криминалисти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Десислава Петрова

Издирват мъжа, който се опитал да влезе в апартамента на изчезналия Александър Алтънбашев

157 нарушения за българско гражданство са пратени на прокурор. Снимка: Пиксабей

157 нарушения за българско гражданство са пратени на прокурор

Прокуратурата разследва случай на насилие спрямо 12-годишно момиче в Свиленград. СНИМКА: Pixabay

Разследват случай на насилие спрямо 12-годишно момиче

Близо 4200 проверки са извършили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите от 20-и до 23 май. СНИМКА: БТА

Горски инспектори съставиха 62 акта на нарушители

Темида 
СНИМКА: Архив

Бивш директор на горско стопанство в Пазарджик е обвинен в злоупотреби

СНИМКА: Pixabay

Млад мъж подпалил луксозно возило в Монтана посред бял ден

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave