Андрей Чорбанов: "Омикрон" гази ваксинираните, както глиган минава през люцерна

https://www.24chasa.bg/novini/article/10594966 Андрей Чорбанов: "Омикрон" гази ваксинираните, както глиган минава през люцерна Андрей Чорбанов: "Омикрон" гази ваксинираните, както глиган минава през люцерна www.24chasa.bg
Проф. Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов

Новият вариант на COVID - Омикрон гази ваксинираните точно, както глиган минава през люцерна. Такава теория разви депутатът проф. Андрей Чорбанов по време на блиц контрола към премиера Кирил Петков и вицепремиерите в парламента днес.

Смесва се отношението към ваксинацията и зелените сертификати. Ние също смятаме, че имунизацията трябва да е доброволен акт. Но зеленият сертификат не дава права. Той е форма на ограничаване. Смятате ли, че здравният сертификат е това, което ни предпазва като нация и ще спре пандемията? Консултирали ли сте тази си позиция с премиерите на Нидерландия, Франция, Белгия и всички тези държави, които имат над 70% ваксинирани и много заразени с новия вариант, запита той Кирил Петков.

Никой от нас не иска да имаме дългосрочно зелените сертификати. Това е ограничение, което не работи за бизнеса дългосрочно и за цялото ни общество. Имам много приятели с малки бизнеси, малки ресторанти, сертификатът ограничава техните възможности да са активни. Това не е добро, не е перфектно, но да го вдигнем в средата на новата вълна, ще е погрешно. Само вчера имаме 5525 новозаразени, коментира Петков.

Зеленият сертификат и ваксинацията са много контролирани. Ако го премахнем, ще премахнем и още един стимул за ваксинация. Аз съм човек от бизнеса, не обичаме ограниченията, но моят най-голям страх е болниците отново да бъдат препълнени в края на януари и да има умиращи хора, защото ние не сме могли да решим този проблем. Ако имате идеи, кажете ни. Ние не сме перфектни, но търсим най-добрият начин да намерим решение. Искаме икономиката да се движи добре и не можем да променяме мерките сега. Повярвайте, ако имаме решение, нашето правителство, ще е първото, което ще каже край на тези мерки, зарече се Петков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Заседанието на ВСС

Шефовете на спецпрокуратурите: Запечатваме кабинетите и пращаме ключовете в парламента

Гешев за закриването на спецправосъдието: Предстои юридическа катастрофа

Гешев за закриването на спецправосъдието: Предстои юридическа катастрофа

Кадър: bTV

Втори път палят кола на служител на ДАИ в Пазарджик

Александър Алтънбашев

Прокурор: Възможно е изчезналият специалист по криптовалута да е отвлечен

Марк Кадин дирижира оркестъра на радиото. СНИМКА: БНР

Украинският диригент Марк Кадин остава в БНР

Приятели се сбиха на мегдана, единият загуби зъб

Приятели се сбиха на мегдана, единият загуби зъб

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave