Бойко Рашков: Разпитваме Борисов за Мата Хари, кюлчетата и парите в шкафчето

https://www.24chasa.bg/novini/article/10589578 Бойко Рашков: Разпитваме Борисов за Мата Хари, кюлчетата и парите в шкафчето Бойко Рашков: Разпитваме Борисов за Мата Хари, кюлчетата и парите в шкафчето www.24chasa.bg
Вътрешният министър Бойко Рашков
Вътрешният министър Бойко Рашков СНИМКА: Велислав Николов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на разпит в Главна дирекция ”Национална полиция”. Това потвърди пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, след като по-рано бившият премиер публикува видео в профила си, че си тръгва от разпит.

”Да, вярно е. И това е съвсем нормално. Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и онзи ден отбелязах, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя прекрати проверката, много добре знаете - прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен”, коментира Рашков.

Мисля, че е редно бившият премиер да бъде така добър да дъдейства на органите за разследване да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно - дали е направила това, кога го е направила. Съвсем законосъобразно е това да се направи. Ние не знаем той дали е разпитвам или не е, какво е казал. Той не е разпитван при предившната проверка, която прокуратурата е отказала да довърши, каза той.

Днес е била на разпит и неговата пиарка Севи (бел.авт. - Севдалина Аранудова). Струва ми се и нейният съпруг, допълни той.

Пред журналисти Рашков показа и снимки на пари, които са открити в домовете на активисти на ГЕРБ и ДПС при акциите за купуване на гласове. На снимките могат да се видят пари, овързани с ластици, в различни валути - левове, евро и долари.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Реджеп Ердоган
Снимка: Туитър

Лидерът на "Ислямска държава" задържан в Истанбул

Александър Алтънбашев

Прокурор: Възможно е изчезналият специалист по криптовалута да е отвлечен

Марк Кадин дирижира оркестъра на радиото. СНИМКА: БНР

Украинският диригент Марк Кадин остава в БНР

ГКПП Дуранкулак

Снимка: Областна управа Добрич

Напускащите през ГКПП - Дуранкулак украинци са много повече от влизащите в страната

Приятели се сбиха на мегдана, единият загуби зъб

Приятели се сбиха на мегдана, единият загуби зъб

Георги Енев

Георги Енев, който лъгал, че кремира хора, погребал Добри Джуров, Огнян Дойнов и Христо Фотев

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave