Български студенти бяха отличени от Huawei за постиженията си в IT сектора

https://www.24chasa.bg//article/10529657 Български студенти бяха отличени от Huawei за постиженията си в IT сектора Български студенти бяха отличени от Huawei за постиженията си в IT сектора www.24chasa.bg
Студенти, отличени в програмата ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program

Социално-отговорната програма Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF предоставя възможност и за стаж в технологичната компания

50 български студенти получиха признание от Huawei за своя принос и IT сектора. Младите таланти бяха наградени с общ награден фонд от 100 000 евро по програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF, като всеки от тях получи стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, който включва и последен модел таблет Huawei matePad 11. Тяхното официално награждаване се случи на специална церемония с участието на редица видни гости, сред които г-н Валери Борисов, заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“, проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на Технически университет – Габрово, проф. дн Иван Гарванов, заместник-ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор на Университета по национално и световно стопанство, Петър Курумбашев, почетен консул на Малайзия, д-р Мартин Захариев, собственик на Digital Bulgaria.

Aлекс Йончев, Мира Найеф, Александър Палакарчев, Емилиян Синигеров, Валентин Ялъмов, Николай Пашов, Цветелина Стефанова, Севги Мехмедова, Александър Петров и Тони Атанасов са най-добрите десет сред всички над 200 участвали в програмата. Топ 10-е златни семена (“golden seeds”) ще получат уникалния шанс за професионален старт в Huawei. Те заслужено спечелиха своето място като стажанти в Huawei, където ще придобият ценен опит и ще приложат на практика знанията си.

Програмата Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF стартира на 1 октомври 2021 г. и имаше за цел да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии. Студентите трябваше да преминат специално разработено онлайн обучение, състоящо се от общо 4 курса и да се явят на кратък изпит върху материала.

Представители от водещи учебни заведения уважиха церемонията, като изразиха подкрепата си към инициативата и желанието си обмяната на опит между образователните институции и технологичната компания Huawei да продължи, за да предоставя на студентите възможност за ранен кариерен старт.

Bulgaria ICT Talents Training – Huawei SFTF се проведе в партньорство с водещи български университети, сред които Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Университет по библиотекознание и информационни технологии, Икономически университет – Варна.

„Изключително сме радостни, че толкова много студенти проявиха интерес към нашата програма. В България несъмнено нивото на IT образованието е много високо и участниците още веднъж ни го доказаха. Щастливи сме, че ние от Huawei можем да допринесем за развитието на бъдещите специалисти в IT сферата. Убедени сме, че ключът за успешното развитие на младите хора е сътрудничество между бизнеса и образованието, затова и за нас е много важно да инвестираме в младите кадри“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies България.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която цели да даде шанс на младите таланти да се докоснат до реалния бизнес свят и да им предостави умения, които да ги направят още по-конкуретноспособни в бързоразвиващата се IT сфера.

Повече за програмата ще откриете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Образование

Тригодишните деца ще получават безплатни познавателни книжки

Строително-инвестиционната компания NovaCity Group  провежда конкурс за студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура”

Строително-инвестиционната компания NovaCity Group провежда конкурс за студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура”

Семинар за обучение в ТОП колежи по хотелиерство и туризъм в Швейцария

Семинар за обучение в ТОП колежи по хотелиерство и туризъм в Швейцария

Презентация и творчески семинар на IED в България

Презентация и творчески семинар на IED в България

Абитуриентите ще могат да се явят на матура по рядък език, ако са го изучавали като профилиращ предмет.  Снимка: МОН

3200 зрелостници ще отидат на трета матура

12 години британско средно образование в България

12 години британско средно образование в България

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave