Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10481900 Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата www.24chasa.bg
Снимка: Личен архив от фейсбук
Снимка: Личен архив от фейсбук

Уволниха снахата на Петьо Блъсков от Министерството на културата, съобщи „Площад Славейков“. Получила е имейл, че е отстранена със задна дата – от 1 ноември. Евгения Блъскова работи като ръководител на сектор „Култура и аудиовизия“ към постоянното представителство на България в Брюксел.

Преди седмица изпратила имейл с молба за редовен годишен отпуск. Получила отговор чак в понеделник, когато Министерството на културата извеждаше от сградата на Музея на социалистическото изкуство редакцията на в. „Труд“. В писмото работодателите й от МК са заявили, че няма да получи отпуск, защото от 1 ноември вече не е на работа в министерството, твърди г-жа Блъскова. Тя не е получавала заповед за уволнение и в продължение на повече от месец работи, без да й е съобщено за освобождаването й.

През август със заповед на министъра е била прекратена командировката й в Брюксел, допълни Евгения Блъскова. Тогава тя обжалвала съдебно заповедта и съдът е замразил прилагането й, докато излезе съдебно решение. Междувременно МК е спряло всички присъщи за работата на Евгения Блъскова разходи – наеми и допълнителни средства. Г-жа Блъскова обаче е получавала редовно заплатата си по трудов договор като служител на министерството.

В момента тя продължава да работи на поста си в Брюксел, защото няма връчена заповед за освобождаване.

Прекият й началник Петър Миладинов, шеф на международния отдел в МК, заяви пред „Площад Славейков“, че този въпрос може да бъде коментиран само от пресцентъра, защото "приет„та организация на работата е такава“. Потърсена от журналист, шефката на пресцентъра Евелина Кирилова заяви, че не познава случая и не може да го коментира, преди да го проучи в юридическия отдел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Драгомир Димитров Снимка: Архив 24 часа

Консулът ни в Германия: Стрелбата в университета може да е била насочена към конкретно лице

Петков свиква Съвета по сигурността

Петков свиква Съвета по сигурността

Кирил Петков посрещна в понеделник Димитър Ковачевски в София. След официалната церемония на паметника на Незнайния войн двамата отидоха пеша до Народната библиотека да сложат цветя пред паметника на Кирил и Методий.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Две фази в преговорите със Северна Македония - до юни и после още поне година

"24 часа" на 25 януари - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 25 януари - вижте първите страници през годините

11 049 новозаразени с COVID-19, 24,08% от тестваните, 132 починали

11 049 новозаразени с COVID-19, 24,08% от тестваните, 132 починали

Опашката от кръводарители се заформи след спешен призив на болница "Пирогов".

17-годишната Александра, блъсната от автобус в София, загуби битката за живота си

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber