Нинова: Още нямаме имена за наши министри, но изчистихме разминавания с ПП

https://www.24chasa.bg/novini/article/10475549 Нинова: Още нямаме имена за наши министри, но изчистихме разминавания с ПП Нинова: Още нямаме имена за наши министри, но изчистихме разминавания с ПП www.24chasa.bg
Соцлидерката Корнелия Нинова
Соцлидерката Корнелия Нинова

"Между нас и мандатоносителя няма разминавания. Чакаме одобрението от другите евентуални коалиционни партньори и ще свикаме националния си съвет." Това заяви председателката на БСП Корнелия Нинова след първия председателски съвет на 47-ото НС. Още вчера левицата изчистила въпросите по споразумението с ПП, но все още БСП не разполага с окончателния текст заради другите формации, обясни тя.

Към споразумението има част за законодателна програма със срокове, а там имало пропуски, където от левицата направили забележки за социалната сфера. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца - тези предложения не са били записани през кой закон да бъдат прокарани и в какъв срок, обясни Нинова.

Все още не са коментирани имена за министри, каза още тя. Отказа да коментира дали ще влезе в изпълнителната власт като вицепремиер, каквато информация се тиражира в медиите в последните дни. "В коалиционното споразумение няма разпределение на парламентарните комисии на квотен принцип", категорична бе председателката на социалистите.

"За нас най-важен е въпросът да има бюджет за 2022 г.

Както и да се организира работата на парламента, както и да започне работата на комисиите, задължително трябва да намерим парламентарната форма да спрем от 1 януари увеличението на цената на тока за битовите потребители. Дори да няма формирани комисии, предложих на колегите да мислим за проект за решение. Ще намерим юридическата формула, но е много важно да вземем това решение до края на годината. Ако и битовите потребители излязат на свободния пазар за ток това ще е удар по семействата", каза още Нинова.

От 1 януари училища, детски градини и читалища да се върнат на регулирания пазар на ел. енергия, настояват от БСП, защото в момента те са на свободния пазар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Андре Токев

Андре Токев: Поемам си отговорността, искам да дам пример

СНИМКА: Pixabay

Освобождават от ДДС и акциз доставката на стоки за армиите на страните от ЕС

Божидар Божанов

До 6 месеца по-лесен достъп до електронни услуги за българите в чужбина

 Сийка Милева

Сийка Милева: Абсолютно всички оцелели вещи заедно с телата са върнати в Скопие

Президентът Румен Радев и вицето Илияна Йотова стигнаха пеша от президентството до Народното събрание, като бе лаконичен пред медиите. Обясни, че очаква стабилно правителство съвсем скоро.
СНИМКИ: Николай Литов

Организация на движението в центъра на София заради встъпването в длъжност на Радев

Проф. Николай Вълканов и съпругата му Румяна по време на освещаването от митрополит Антоний
СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Митрополит Антоний освети NV Tower: най-зелената сграда в София, станала и Сграда на 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber